A A A
Felhasználó
Kérjük, vegye figyelembe, regisztráció
vendég szükséges
sp_LogInOut Bejelentkezés sp_Registration Regisztrálás
Regisztrálás | Elfelejtetted a jelszavad?
Bővebb Keresés
Fórum Figyelő
EgyezésFórum beállításokMinimális keresőszó hossza 3 karakter - maximum keresőszó hossza 84 karakter
sp_Feed Topik RSS sp_Print sp_TopicIcon
Gyakran ismétlődő kérdések
Minden alapkérdésedre itt a válasz
Felhasználó
TON
Adminisztrátor
2015-05-23 - 21:26
Tagság kezdete: 2014-02-08
Köszönet pontjaid: 32842
Fórum hozzászólások:863
sp_UserOfflineSmall Offline

** Nincs jogosultságok látni ezt a hivatkozást **

Gyakran Ismétlődő Kérdések

 

- Miért alakult ez az oldal, azaz a RetroConsoleGames v2?

Legfőképpen azért, hogy egy konzolos, modder közösséget fogjon össze, akik a retró játékok iránt is érdeklődnek. Természetesen a retró játékok mellett foglalkozunk a jelen és a jövő generációs konzolokkal és játékokkal is. Illetve mindenképpen megemlítést kíván, hogy az egyik fő profilunk a magyarítások, portolások összefogása, gyűjtése, bemutatása és értékelése. A warezt nem támogatjuk, de abszolút nincs tiltva a fórumon és az oldalon.

- Milyen moderációs szabályok vannak és ezek következményei?

Minden oldalnak, fórumnak az alapja a rend. Rend nélkül káosz van. Az oldalunkon a következő elvárásokat fogalmaztuk meg:

- A Falfirkán, a hozzászólásoknál, cikkekben és a fórumon tilos a gyakori vulgáris szavak használata, a személyeskedés, a politikai és etnikai, vallási megnyilvánulás.
- A Falfirkán tnem javasolt az 1 smileys, 1 szavas firkák használata, azaz törekedj, hogy a mondandód ne egymást követő 4-5 firkában tedd meg, hanem 1-3-ban maximum. Hidd el idegesítő tud lenni minden felhasználónak.
- A fórumon nem javasolt a hozzászólás gyűjtögetés 1-2 szavas kommentekkel.
- Tilos spammelés, egy kérés vagy kérdés többszöri feltétele, rinyálás, mert idegesítő a tagok számára. Legyél értelmes és ha valamire nem kapsz választ a tagoktól, az azért van, mert nem tudnak neked válaszolni a kérdésedre.
Igazából ennyi. Ha valaki nem kirívóan súlyos szabálytalanságot követ el, akkor figyelmeztetésben részesül, ami megjelenik majd a fórumon az adatlapján. Ez a figyelmeztetés 7 napig lesz aktív és ha ez idő alatt újabb szabálysértést követ el, akkor bannolás, kitiltás következik. Ellenben, ha letelik a 7 nap, akkor újra tiszta lappal indulhat az adott illető.
A tagoknak lehetősége van a nem kívánatos személyeket némítani a fórumon (köszönhetően a Barátok és Ellenszenvesek rendszernek) vagy a VIP tagok jelenthetik is őket adminoknak, moderátoroknak és végül lepontozzással is eltávolítható egy hozzászólás.
Ha bárkinek kérdése lenne, hogy miért került büntetés alá, vagy miért törölték a hozzászólását, topikját, akkor a fórum RetroConsoleGames szekciójában található Javaslatok, Észrevételek és kérdések alfórum "Kérdések a moderátoroknak" és "Kérdések az adminoknak" topikokban teheti meg.
Mindannyiunk közös érdeke, hogy jó közösség legyen, akik tudnak viselkedni.

- Hogyan tudok profilképet beállítani?

A Fórumon a Profilom - Avatar szerkesztése menüpontban tölthetsz fel profilképet, amit az egész oldalon minden felület átvesz majd és ez jelenik meg a továbbiakban.

- Hogyan tudok javaslatot tenni az oldallal kapcsolatban?

A Fórum RetroConsoleGames szekciójában található Javaslatok, Észrevételek és kérdések alfórumban teheted meg.

- Igazságtalanul kaptál figyelmeztetést, vagy csak kérdésed van az adminokhoz, moderátorokhoz?

A Fórum RetroConsoleGames szekciójában található Javaslatok, Észrevételek és kérdések alfórum "Kérdések a moderátoroknak" és "Kérdések az adminoknak" topikokban teheted meg.

- Hogyan tölthetek le egy Ps3, Ps4 vagy Xbox360 magyarítást, portolást?

Két lehetőség adott. Ha pontosan tudod, hogy mit keresel és mit szeretnél, akkor a Letöltések menüpont "Nagy magyarítás lista" almenüjében felsorolva láthatod az elkészült magyarításokat és portolásokat és már töltheted is.
Ha jobban kíváncsi vagy a magyarítások, portolások minőségére, a játékokra, amikhez készültek, akkor szintén a Letöltések menüpont alatti "Xbox 360 Magyarítások", "Playstation 3 Magyarítások" vagy "Playstation 4 Magyarítások" almenüjében az összes magyarításhoz és portoláshoz még részletes infókat is találsz, értékelésekkel, bemutatókkal, videókkal.

- Mi a jelszó a magyarításokhoz, portolásokhoz?

Két jelszót használtunk, használunk:

- retroconsolegames.org
- wwwpontretroconsolegamespontorg (értelemszerűen a "pont" az nem kiírással, hanem pont karakterrel)

Próbáld ki mindkettőt, az egyiknek működnie kell.

- Hogyan értékelhetek egy Ps3, Ps4 vagy Xbox360 magyarítást, portolást?

A Letöltések menüpont alatti "Xbox 360 Magyarítások", "Playstation 3 Magyarítások" vagy "Playstation 4 Magyarítások" almenüjében az összes magyarításhoz és portoláshoz adhatsz értékelést 1-től 10-ig. Kérünk, hogy vedd komolyan, mert az értékeléseddel motiválhatod vagy demotiválhatod az adott munkát végző személyt vagy személyeket is.
A fenti gyors értékelés mellett, ha egy magyarítás vagy portolás esetében részletes véleményed van, akkor a Fórum - Magyarítások és Portolások - Értékelések alpontjában bemutató cikkeket és kedvcsinálót írhattok az elkészült munkához.

- Hogyan kérhetsz bemutatót, kedvcsinálót egy elkészült magyarításodhoz, portolásodhoz?

Amennyiben magyarító vagy portoló vagy és elkészültél egy munkával, amit szeretnél megfelelően stílusosan és a munkához méltóan prezentálni az embereknek (ellentétben a célcsoport elé fórumra kipakolt, fapados letöltési linkkel) akkor keress meg minket és a munkád megkapja a megfelelő reklámot és bemutatót, kedvcsinálót.
Viszont itt hívnánk fel a figyelmet, hogy az értékelésnél teljesen pártatlanok leszünk és nem hagyjuk magunkat befolyásolni. Az olvasók úgy is értékelnek..........ami jó az jó, ami szar az szar.

- Hogyan kérhetsz segítséget egy készülő magyarításodhoz, portolásodhoz?

A Fórum Magyarítások és Portolások szekciójában található Projektek alfórumban teheted meg.

- Hogyan kérhetsz segítséget egy elkészült magyarítás vagy portolás esetében, ha hibára akadtál?

A Fórum Magyarítások és Portolások szekciójában található Kérdések alfórumban teheted meg.

- Hol olvashatok játékbemutatókat és cikkeket és hol szűrhetek egy kategóriára?

Ha minden cikkre kíváncsi vagy, akkor tök egyszerű a dolgod, csak kattints a RetroConsoleGames logóra az oldal tetején. Amennyiben csak a Nintendo, Playstation vagy Xbox cikkek érdekelnek, akkor az oldal tetején látható kategóriákra kell mennetek. Végül ha nem a cikkíróink bemutatóira vagytok kíváncsiak, hanem a tagok, felhasználók által írt cikkekre, akkor a Játékbemutatók & Blogok menüpont "Mini játékbemutatók" vagy "Blogok" között listázhattok.

- Hol írhatok saját játékbemutatót, cikket, blogot az oldalra?

Nagyon egyszerű. Az Írásaim menüpontban láthatod az eddig általad készített cikkeket és az "Új Blog és Bejegyzés"-re kattintva írhatsz egy bemutatót az oldalra. Címnek beírod a cikked főcímét, az állapotnál eleinte célszerű vázlatra állítani, majd ha kész, akkor közzétenni-re változtatni.
Alatta megírhatod a cikket, amiben képeket és youtube linket is beszúrhatsz. Kérünk, hogy tartsd be, hogy manapság az emberek a gyorsan olvasható, könnyen emészthető bemutatókat kedvelik, így a regény az nem nyerő. Ha megírtad a cikket, akor a végére szúrd be az ott megadott kódsort és kövesd a megadott utasításokat. Ezután a kategóriánál válaszd ki, hogy Blogot vagy Játékbemutatót írtál, Címszavaknál írd be, hogy Nintendo, Playstation, Xbox, vagy Egyéb, a címképnél tölts fel egy 16:9 arányú, jó minőségű képet, aztán a játékról írj pár összefoglaló értékelést 1-2 mondatban, majd pedig lent a Közzététel gombbal lehet kiadni a cikket. Ennyi 🙂
Itt szeretnénk megemlíteni, hogy az oldal fenntartja a jogot a kiadott cikkek törlésére vagy moderálására.

- Hogyan tudok kereskedni, eladni, venni, cserélni?

Kevés megkötés van, de az ide vonatkozó szabályzatot megtaláljátok a Fórum, Piac topikjában. Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy a Piacon értékelések vannak és ha valakinek a hirdetése mínuszban 10 db értékelést kap az eltávolításra kerül. A kereskedésnél előny, ha a kereskedő személy VIP tag, illetve ha Cukrosbácsi, Mikulás vagy Maga a jó isten rangokat birtokolja, mert a megbízhatóságát jelöli az adott személynek.

- Hogyan lehetek V.I.P, azaz kiemelt személye a fórumnak, oldalnak és milyen előnyökkel jár?

Vannak olyan kényelmi szolgáltatások a fórumon, amik csak VIP tagoknak érhetőek el. Ezen funkciók hiánya nem rontja a "sima" tagok fórumozási, felhasználási élményét és semilyen hátrányt nem okoznak velük szemben, de még is hasznos, kényelmi dolgok. Lássuk mik ezek:

- Feliratkozás lehetsége, azaz bármelyik topik esetében, ha különösen érdekel, akkor feliratkozással értesítést kaphatsz róla emailben, hogy hozzászólás, esemény történt az adott topikban.
- Tud jelenteni adminoknak, moderátoroknak hozzászólásokat, azaz egy adott hozzászólásnál van egy jelentés gomb, amivel jelezheti felénk, hogy a hozzászólás vulgáris szavakat, személyeskedést vagy a fórumra nem illő dolgokat tartalmaz.
- Alkalmazhatja a figyelés opciót, ami a feliratkozáshoz hasonló, de értesítést kap róla a felhasználó egy felvillanó üzenetben.
- A hozzászólásainál, ha nem szeretné, hogy bárki lássa, akkor egyszerűen megjelölheti privátnak, így csak a barátai, csoport tagjai, adminok és moderátorok láthatják, a többi felhasználó nem. Az adminok és moderátorok mindent látnak.
- Szavazást hozhat létre és indíthat hozzászóláson belül.
- Hozzászólásban feltölthet nem csak képet, de média fájlokat is.
- Az aláírásához tölthet fel és jeleníthet meg képet.
- A Profiljában rendezgetheti az általa eddig feltöltött képeket.
- Beállíthatja, hogy bizonyos hozzászólása egy idő letelte után törlődjön (adminok és moderátorok látni fogják, de mások nem) ami hasznos lehet a Piacon történő aukcióknál.

A VIP tagság kizárólag aktivitással érhető el és két mód van rá. Az első ha segítesz másokon és gyűjtöd a pontokat, (lásd az ez alatti kérdés) illetve ha szépen gyűjtöd a hozzászólásokat és lépdelsz a ranglistán. Az alábbi rangok vannak:

Marió Rang - 10 hozzászólástól
Sonic Rang - 100 hozzászólástól
Snake Rang - 200 hozzászólástól
Master Chief Rang - 300 hozzászólástól
V.I.P Rang - 500 hozzászólástól
Retró Félisten Rang - 1000 hozzászólástól
Az oldal Ura Rang - 5000 hozzászólástól
Halhatatlan Tag - 10000 hozzászólástól

VIP rang értelemszerűen a V.I.P, a Retró Félisten, az Oldal Ura és a Halhatatlan ranggal rendelkező tagokra vetül ki és a rendszer automatikusan átváltja a felhasználót VIP-re.
Értelemszerűen a Piactéren sokat jelenthet a VIP rang, illetve a lentebb olvasható reputáció megfelelő rangjai.

- Köszönöm reputáció leírása és hogyan lehetek "Mikulás" vagy "Maga a jó Isten" rangú?

A fórumon pontrendszer működik, azaz ha segítséget kapsz egy társadtól, akkor illik megköszönni a hozzászólás alatt lévő gombbal. Ezáltal a megköszönő kap 10 pontot, akinek pedig megköszönték a segítséget ő 100 pontot. A napi begyűjthető limit 1000 pont. A fórumon rangok vannak, amik az alábbiak:

Kezdő - 1.000 pontig
Készségeske - 3.000 pontig
Segítőkész - 5.000 pontig
Jótét lélek - 10.000 pontig
Cukrosbácsi - 20.000 pontig
Mikulás - 30.000 pontig
Maga a jó Isten - 30.001 ponttól

Aki eléri a Mikulás vagy Maga a jó Isten rangokat, ő egyben VIP tagságot is kap. A fórumon a hozzászólásoknál, az adatlapotokon látható a szerzett pont és csillagokon a kurzor kimutatja a rangotokat is.

- Oldalunk támogatása?

Az oldalon jelenleg nincs támogatás. A későbbiekben majd lesz mód az éves működési költségre, (és csak arra) vonatkozó támogatásra, amely pontosan 15 ezer ft / év.

- Milyen elérhetőségen veheted fel velünk a kapcsolatot?

Ha bármilyen kérdésed van, akkor kérünk, hogy a A fórum RetroConsoleGames szekciójában található Javaslatok, Észrevételek és kérdések alfórum "Kérdések a moderátoroknak" és "Kérdések az adminoknak" topikokban tedd fel.
Ezen felül mostantól az oldalunk email címe a: ** Nincs jogosultságok látni ezt a hivatkozást **

- Felhasználási feltételek

Az oldalon szereplő tartalmakért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben bármi sérti az Ön vagy Önök érdekeit az itt megjelent cikkek, fájlok vagy fórumtémák közül, kérem jelezze a ** Nincs jogosultságok látni ezt a hivatkozást ** email címen!
Az oldal fenntartója és tárhely szolgáltatója semmilyen felelősséget nem vállal a mások által felöltött tartalmakért, üzenetekért.

Az összes, a weboldalon található tartalmak a szerzői jogvédelem alatt állnak, ugyanúgy a weboldal egyes részei. A szerző a RetroConsoleGames vagy a forrásadatban szereplő természetes vagy jogi személy.
A weboldalon található tartalmak másolása, terjesztése és más oldalon írásos beleegyezés nélküli elhelyezése nem engedélyezett.
Az oldal és annak fenntartója nem tehető felelőssé anyagi kár keletkezése esetén. Minden esetben a felhasználó dönti el, hogy felhasználja, vagy sem az adott tartalmat!
Ezt a Weboldalt a RetroConsoleGames csapat Magyarországról ellenőrzi, üzemelteti és kezeli. A RetroConsoleGames csapat nem vállal garanciát arra nézve, hogy ennek a Weboldalnak az adatvédelmi magyarázata minden jogi követelménynek Magyarországon kívül is megfelel. Ha Ön ezt a Weboldalt Magyarországon kívül látogatja, akkor a helyi jogi előírások betartásának felelősségét is vállalnia kell.

Köszönetet mondott TON -nak a segítségért::

ssj2baki, Robert82, HB3N, Predátor, Gabor35, Dante05, Sandokán, Peter44, szoltang, Hámos Mommeg

"Egy ősi, dakota közmondás szerint kétféle konzolos létezik. Van aki a legújabb játékokkal játszik és van aki a legjobbakkal." Én az utóbbihoz tartozom.

Fórum időzónaEurope/Budapest
Legtöbb felhasználó online:49
Jelenleg online:
3
Vendég(ek)
Ennyien olvassák most az oldalt:
1 Vendég(ek)
Minden online tevékenység megtekintése
Tagok Születésnapja
sp_BirthdayIcon
Ma Senki
Hamarosan Senki
Legtöbbet hozzászólók:
Sandokán: 610
Robert82: 286
RicoKwothe: 284
Csubi1980: 241
Rolee82: 125
Predátor: 115
Gyugyo76: 105
Kolo: 96
kolo18: 88
kisgomboc1: 88
Tagok listája:
Vendég hozzászólók: 9
Tagok: 1753
Moderátorok: 0
Adminok: 1
Fórum statisztika:
Csoportok:6
Fórumok:56
Topikok:229
Hozzászólások:2884
Legújabb felhasználók:
Vizsla Gábor, Zoli 1986, Windy, Fekete béla, Fuxy, Férfi, Hámos Mommeg, Berta Miklós, Kiràly Zoli, letöltések
Adminisztrátorok:TON: 863