PS2 játékok PS3-on / 4.

PS2 játékok PS3-on / 4.

Sziasztok!

Elég régen jelentkeztem tartalommal, de most olyan dolgok történtek a retró játékok, emulátorok világában, hogy mindenképpen be kell róla számolnom.

Szóval az oldalon nagyon sok cikket és leírást találhattok arról, hogy miként kell és lehet PS2-es játékokat futtatni PS3-on. Eddig is azt mondhatjuk, hogy a PS2-es játékok többsége remekül futott, de azért akadt még pár kivétel.

Szerencsére az utóbbi hetekben két fejlesztő hihetetlen munkát végezve próbálja 100%-os szintre emelni a kompatibilitást és rengetek javító config fájlt készít PS3-ra.

Nah, de kezdjük az alapoknál, azaz mi az a config fájl és miként kell használni:

  • ha egy PS2-es játék nem fut PS3-on, akkor nincs más teendőd mint a játékot ISO formátumban bemásolni a belső tárhely PS2ISO mappájába.
  • keresned kell a játékhoz javító, azaz config fájlt. Figyelj a régiókódra, mert teljesen más config kell egy USA és egy PAL játékhoz.
  • a játék mellé másold be a javító fájlt, azaz a config fájlt, de figyelj rá, hogy a config és az ISO fájl elnevezése ugyanaz legyen. Pl. játéknév.ISO és játéknév.ISO.CONFIG (a CONFIG szó mindig nagybetűs)
  • kattints az ISO-ra és már indul is a játék.

Itt találtok egy adatbázist a legfrissebb (Aldos hetente frissíti) config fájlokról, ahonnan le is tölthetitek: KATT IDE
A lista minden nap frissül, mert a két fejlesztő megállás nélkül gyártja a configokat. Aki szeretné a gépén tudni az összes config fájlt, azoknak feltöltöttem ide is a csomagot: KATT IDE

Remek PS2-es játékok vannak, (van amelyik még grafikailag is megállja a helyét) szóval jó játékot és retrózást kívánok mindenkinek!

2
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
1 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
2 Hozzászólók
TONnabalako Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
nabalako
Tag
nabalako

Na végre van már valami mozgolódás az oldalon. Több ilyen és ehhez hasonló leírást szeretnénk. Köszi szépen a leírást, további szép napot.