Dark Souls Történet

Dark Souls Történet

A lenti történet egyéni, szubjektív értelmezés szüleménye. Előfordulhat, hogy mások, akik szintén ott voltak Lordran-ban, teljesen másképpen élték meg az eseményeket.

Régen, nagyon régen létezett egy ködbe burkolózó világ, amit sokan csak Ősök korának hívnak. Ezen világot nem lakták emberek és más teremtmények, csak halhatatlan sárkányok, akik uralkodtak évezredek óta. Nem volt élet vagy halál, hideg vagy meleg, és nem volt világos és sötétség sem, azaz gyakorlatilag nem volt semmi, csak egy végtelennek tűnő, örök élet a sárkányok számára.

A regék alapján szinte a semmiből létrejött egy erős lélekkel és akarattal rendelkező teremtmény, aki a lelkét az Ősi Tűz erejének ajánlotta, így egy napon az Első Tűz, mint jelenség megjelent ezen világon és eddig elképzelhetetlen változásokat hozott a sárkányok háborítatlan életében. Ezen különleges teremtény, aki feláldozta magát a tűznek lett az első Lord of Cinder, és megkezdődött egy új korszak, amit sokan csak a Tűz korának ismernek. A bölcsek azt tartják, hogy az Első Tűz jelenti az életet és ha kialszik a lángja, akkor a világot sötétség borítja be. Az Első Tüzet csak úgy lehet táplálni, ha egy erős személyiség, hatalmas lélekkel feláldozza magát a tűznek, ezáltal újabb, hosszabb időre biztosítva a világosságot és az életet a világban. Ez egy örök körforgás és amikor az Első Tűz ég azt a Tűz korának nevezik, amikor pedig kialszik és sötétségbe borul minden, akkor a Sötétség kora köszönt be. Azaz a lelkek és a tűz kapcsolata nagyon szoros, erősen kötődnek egymáshoz. Az Első Tűz lángolása nélkül nincs élet a világon, viszont az Első Tűz lángja nem ég lelkek feláldozása nélkül.

Az Első Tűz által a sárkányok eddigi háborítatlan környezetében a sötétségből óriások, ősi fák, (Archtree) és kisebb teremtmények jöttek világra. Közéjük tartozott négy különleges lény is, akik az Első Tűzből fondorlatos módon kinyerték a Lord of Cinder lelkének darabjait. A három legerősebb és leghatalmasabb lélekdarab a nekromanta, első élőhalotthoz, Gravelord Nito-hoz, a tűzgyújtó boszorkány, Witch of Izalith-hoz és az ő káoszlányaihoz, valamint Gwyn-hez, a napfény urához és az ő lovagjaihoz került. A maradék kisebb lelket (sokan Sötét léleknek nevezik) pedig egy Furtive Pigmy nevű teremtmény vette magához.

Gwyn sárkányölése

A lelkeknek köszönhetően félelmetesen nagy erőre tettek szert mindannyian és közülük hárman (Gwyn, Nito és Witch of Izalith) összefogva, a lelkek erejét felhasználva küzdelemre hívták a halhatatlan sárkányokat, hogy megtörjék az eddig háborítatlan uralmukat. Félelmetes csata bontakozott ki a világban, amely során Gwyn segítségül hívta a nap erejének varázslatait, Witch of Izalith a varázslatokból kifejlesztett tűzgyújtást, (szinte porig égette az Archtree-ket, amelyek eddig a sárkányok otthonául szolgáltak) és végül Nito a nekromancia, élőhalottak sötét tudományának erejét vetette be a félelmetes élőhalott seregével. Segítségükre volt a nagy csatában egy sárkány, Seath the Scaleless is, (halandó a fajtája között) aki elárulta és hátba döfte a fajtársait a túlélés reményében. A véres és verítékkel teli küzdelem hosszú, hosszú évekig tartott, amely eredményeképpen a sárkányok a kihalás szélére sodródtak. A háború eldőlt és egy teljesen új világ kezdete volt kilátásban.

Gwyn, Nito és Witch of Izalith a mámoros győzelem, sikerrel vett háború után a világ teljes átformálásába kezdtek. Saját birodalmat alapítottak, amelynek neve találóan Lordran lett. Magukat a többi teremtmény fölé emelték, gyakorlatilag isteni rangot adva saját maguknak. A vér és verejték azonban nem ért véget, mert nem elégedtek meg a győzelemmel, továbbra is vadásztak a kevés számban megmaradt sárkányokra. (a trófeáik egyébként a mai napig láthatóak Anor Londo fényes falain) Apropó, Anor Londo. Erről az isteni helyről majd később regélek, de egyelőre legyen elég annyi, hogy Gwyn (és még számtalan isten) otthonául szolgált.

Nah, de mi történt a többi, isteni teremtménnyel?

Nito a katakombák mélyén érezte otthon magát, így ott alakította ki a birodalmát. Minden szolgája, aki segítette a sárkányok elleni küzdelemben busás jutalomban részesült.
Továbbra is az okkultizmusnak és nekromancia tudományának szentelte életét és ő volt az, aki megalakította a Finito és Milfanito szövetséget, amely olyan szüzek társasága volt, akik énekükkel dicsőítették azokat, akik lelkén kezdett a sötétség, rothadás és halál eluralkodni. Idővel a katakombákban egyre több okkultista, nekromanta teremtmény jelent meg, hogy az istenüknek hódoljanak, de voltak olyanok is persze, akik egyenesen azt a lehetetlen feladatot tűzték ki célul, hogy az élőhalott Nito-t próbálták elpusztítani vagy elvenni az erejét. Mind meghaltak a szerencsétlen próbálkozásaik során. Egyedül talán Pinwheel nevét kell megemlítenem, mint kivétel, aki a katakombákba költözött hosszú évekre és az okkult tudományait folytatva, csendben a háttérből próbálta elszívni Nito erejét.

Nah, de lépjünk Witch of Izalith-re, aki milyen meglepő, de Izalith néven a föld alatt hozta létre a kis királyságát és a lányaival tovább tanulmányozta a tűzgyújtás művészetét.

Elsők között kellett volna megemlítenem Gwyn-t, mert ő volt a leghatalmasabb mind közül. Szóval Gwyn létrehozott az égben egy aranyvárost, Anor Londo-t, ahol szinte isteni státuszba (már már kultuszt létrehozva) emelte saját magát és a körülötte élőket. Gwyn nem maradt hálátlan a segítőivel szemben, ezért az áruló Seath-nek, egy Anor Londo-hoz közeli grófi palotát adományozott, (a gróf rang mellett természetesen) így Seath nyugalomban folytathatta a varázslat tudományának fejlesztését és a halhatatlanság titkának kutatását. Páran azt tartják, hogy borzalmasan bántotta, hogy ő volt az egyetlen sárkány a világon, aki halandó. (csak közöttünk szólva, végül bebizonyosodott, hogy a többi sárkány sem ment semmire az örök élet adományával)
Kevés szó esik a történelem könyvekben a negyedik teremtményről, Pygmy-ről, aki az Első Tűzből a Sötét lelkek-et szívta magába és azok erejével létrehozta az emberiséget. Neki köszönhető, hogy most eltudom nektek mesélni ezt a történetet, mert hála Pygmy-nek az emberek kezdték benépesíteni a világot.

Furtive Pygm létrehozza az emberiséget

De ugorjunk vissza Gwyn-hez, aki tehát isteni státuszban élt Anor Londóban. Nagyon sok gyermeke született az évszázadok alatt, akik közül az elsőszülött fiáról nem sokat tudni, csak annyit, hogy Sen-nek hívták és a harc nagy mestere volt. Sen végül az apja maximális elvárásainak nem tudott megfelelni, így száműzte saját magát és elhagyta Anor Londot. Sen után nevezték el azt az erődöt, (Sen’s Fortress) amely Anor Londo-t elválasztotta a külvilágtól és ahová szárnyas teremtmények szállították az arra engedélyt kapott vendégeket. Sen’s Fortress a veszélyes és halálos csapdáiról híres, valamint az ott tanyázó vasgólemről, (Iron Golem) aki Gwyn teremtménye és akinek a lelke a lemészárolt sárkányok csontjából áll össze.
Gwyn, Sen-el ellentétben nagyon szerette a lányait, akik közül érdemes megemlíteni Gwynevere-t, aki a termékenység istennője volt, illetve Gwyndolin-t, aki pedig az utolsó szülött fia Gwyn-nek, (számomra ismeretlen okok miatt lányként nevelték fel) és aki a holdfény erejével született. Gwyn természetesen minden gyermekét istenné tette és így minden földi, halandó ember így is tekintett rájuk. Gwyn nem igazán fukarkodott és a gyerekein túl azokat is istenné tette, akik közel álltak hozzá vagy akiket barátainak vallott. Így lett végül Flann a tűz istene és egyben Gwynevere férje, Velka a bűn istennője, Fina a szépség, és Old Man McLoyf a gyógyítás istene. Gwyn azonban nem felejtette el, hogy milyen nehéz harcok árán tett szert hatalomra, ezért hihetetlenül erős hadsereget épített fel és rengeteg szövetségesre tett szert. Közülük most csak az Ősi kígyót, Frampt és a hősies lovagot Havel-t említem meg. De Gwyn legelismertebb katonái között is volt négy lovag, akiket a serege teljes irányításával bízott meg. Ez a legendás négy lovag név szerint Dragonslayer Ornstein, Hawkeye Gough, Lord’s Blade Ciaran, és Artorias volt.


Ornstein félelmetes sárkányölő hírében állt és a vadászataik által csak egy sárkány élte túl Ornstein támadásait: Black Dragon Kalameet, akinek az ereje olyan hatalmas, hogy végül Gwyn és serege feladta a vele való harcot és meghagyták az életét. Mi mást is tehettek volna? Ornstein szerette a kihívást és egy bizonyos Névtelen királyt (Nameless King) is harcra hívott. És ha már sárkányok, akkor említsünk meg három sárkányt Kalameet mellett, akik különböző okok miatt túlélték a mészárlást. Egyikük volt az erejét vesztett Stone Dragon, Ash Lake-nél, aki az ősi sárkányok leszármazottja és aki saját szövetséget hozott létre olyanoknak, akik maguk is sárkánnyá szeretnének válni. Ezzel szemben Crossbreed Priscilla-t (aki egy félsárkány-félember szerzet volt), Gwyn-ék a Painted World of Ariamis világába száműzték, mert tartottak tőle, hogy a sárkány ereje felerősödik az évek alatt. Végül tegyünk említést a csatornákba menekült és ott mutálódott Gaping Dragon-ról, aki szintén az ősi sárkányok leszármazottja, de a mutálódás miatt a teste egy nagy száj formát vett fel.
Nah, de térjünk vissza a kapitányokhoz és beszéljünk Hawkeye Gough-ról, aki Gwyn seregében az íjászok kapitánya volt, mellesleg óriási termettel áldotta meg a sors. Rengeteg sárkányt lőtt le nyilaival, mert a hatalmas méretű, sárkányölő íjakat csak ő tudta használni a méretéből fakadóan. A sárkányok elleni harc után visszavonult és fafaragással tölti az idejét.
Lord’s Blade Ciaran a kapitányi pozíció mellett a bérgyilkosok szövetségének (Lord’s Blades) vezetője is volt. A négy kapitány közül az egyetlen női harcos, aki bizony nagyon nagy ellenszenvel viseltetik az emberek ellen, de Artorias iránti vonzalma miatt próbált emberséges módon állni az emberiséghez.
A végére hagytam Artorias-t, akit csak Abysswalker-nak neveznek és aki talán a legnevesebb kapitánya volt Gwynnek. Nagy barátságot ápolt Sif-el a nagy szürke farkassal és Alvinával a macskával, akik a mai napig őrzik Artorias sírját és egyben a félelmetes Abyss bejáratát. Alvina egyébként egy sereg banditát (Forest Hunters) vezet a Darkroot Forest-ben, ahol együttes erővel őrzik Artorias sírját. A Forest Hunters tagja egy titokzatos idegen, Shiva of the East, aki a messzi Eastern Land-ről jött Lordran-ba és állítólag ürügy miatt lett a szövetség tagja, hogy így megtalálja a félelmetes Chaos Blade fegyvert. Alvina sem bízik meg benne igazán.

Artorias harc közben

A fenti, hősökön, kapitányokon kívül a történelemkönyvek beszélnek még két katonáról, amelyek közül Havel The Rock a nevesebb. Róla azt mondják, hogy Gwyn jó barátja és a seregének egyik tábornoka volt. Nagy tiszteletnek örvendett a katonái között. Arról volt híres a katonáival, hogy sziklából készítettek maguknak páncélt és olyan varázsgyűrűt hordtak, amely által tudták cipelni a sziklával járó embertelen súlyt. Köztünk maradjon, de Havel egyenesen gyűlölte Seath-et és titokban folyamatosan próbálta elpusztítani őt. A másik katona, Executioner Smough egy kegyetlen és félelmetes harcos hírében állt, akit azért neveztek el “kivégzőnek”, mert az áldozatait brutális módon, szó szerint a földbe döngölte. Próbált bekerülni Gwyn lovagjai közé de elutasították a kegyetlenkedései miatt. Így maradt Ornstein szolgálatában és azon kevesek közé tartozik, akik maradtak Anor Londo-ban, Gwyn távozása után is.

Anor Londo-tól távolodjunk el picit, mert létezett egy békés, kis falu Lordran peremvidékén, amelyet Oolacile-nek neveztek és amelynek lakói a fényt tisztelték és a varázslás tudományának éltek. Egyik nap azonban az Ősi kígyók egyike, Kaathe, (aki próbálta felgyorsítani a Sötétség korának eljövetelét) felkereste Oolacile lakóit és fondorlatai révén rábeszélte őket, hogy ébresszék fel évezredes álmából a sötétség teremtményét, Manus-t. Manus felébredve őrült tombolásba kezdett és létrehozta az Abyss-t, amely egy sötétséggel teli idősík volt, akárcsak egy fekete lyuk. Manus (aki tudta manipulálni az időt és a teret) a jövőbe száműzte Oolacile hercegnőjét, Dusk-ot, és rabságba taszította Seath egyik kísérleti, kristálygólemének testébe. Oolacile lakóit pedig kezdte teljesen felemészteni az Abyss sötétsége, hatalma és kezdett eltorzulni minden falusi ember. Gwyn, hallva a történésekről és az Abyss terjedéséről, elküldte a négy kapitányát, hogy szabadítsák fel Oolacile faluját, de egyedül csak Artorias tudott behatolni Abyss sötét vákumvilágába. A mendemondák azt tartják, hogy Artorias legyőzte a félelmetes Manus-t, de aztán őt is felőrölte az Abyss sötét ereje.

A birodalomban tehát még ha nem is gördülékenyen, de minden ment a maga medrében, telt az idő, az istenek egész jól éltek, az emberek pedig szolgálták őket. Nagyon sok évtized telt el így egészen addig, amíg az Első Tűz hirtelen kezdett halványulni, fényét veszíteni.

Az isteneken pánik lett úrrá. Gwyn, Witch of Izalith és Nito egyre jobban érezte, hogy a lelkek ereje amit a tűzből vettek egyre csak fogy és kezdték elveszíteni az erejüket, hatalmukat. Kapkodás lett úrrá rajtuk. Attól rettegtek, hogy az emberek ereje növekedni fog, az övéké pedig gyengül majd és ahogy ők legyőzték régen a sárkányokat, úgy fogják az emberek is legyőzni őket. Gwyn megszállottan rettegett ettől és számára az Első Tűz kialvása az emberiség teljes uralmát vizionálta.

Nito továbbra is a nekromancia terjesztésében látta az emberiség visszaszorítását, Witch of Izalith pedig azzal kísérletezett, hogy az Első Tűz táplálása helyett, ha teljesen kialudna, akkor egy teljesen új tüzet hozna létre. A kapkodásnak, pániknak is köszönhetően ez a próbálkozás, kísérletezés horrorisztikus kudarcba fulladt. Tragédia történt és elszabadította a tűz sötét erejét, (Chaos Flame-t) és Izalith-ban mindenki mutálódott szörnyekké, démonokká változott. Izalith birodalmát teljesen ellepte a tűz és a láva. Létrejött egy pokoli teremtmény, a Bed of Chaos, amely olyan erős démonokat szabadított Lordran világára mint a Taurus Demon, Stray Demon, Demon Firesage, Capra Demon vagy az Asylum Demon. A mutálódott szörnyszülöttek és démonok így Izalith-ból kitörve kezdtek szép lassan a teljes birodalomban megjelenni. Közéjük tartoztak a Titanite Demon-ok is, amelyek egy legendás kovács (aki az isteneknek készített fegyvereket) által kifejlesztett speciális anyag, a titanit és a démoni manifesztálódás elegyéből jöttek létre.

Bed of Chaos

Gwyn érzékelve a bajt, a kivételes képességű, fekete lovagjait küldte le Izalith-be, akik a démonok többségét vissza is verték és a sötét tűz fő szörnyszülöttét, a Bed of Chaos-t pedig láncra verték. A katasztrófát nem sokan élték túl. Így jártak Witch of Izalith lányai is, akiket szintén elért a sötét tűz ereje és szegények mutálódott lényekké alakultak át, vagy pedig elpusztultak. Egyetlen lányának sikerült csak elmenekülnie, Quelana-nak, aki az Izalith közelében lévő Nagy Mocsárban rejtőzött el. Qualana-ról mindenképpen el kell mondani, hogy a remete évei alatt a pártfogoltja volt az embereknek, akiket tanított a tűzgyújtás mesterségére, hogy ezáltal felkészítse az emberiséget arra, hogy ne kövessék el azt a hibát, amit az anyja, a Witch of Izalith már elkövetett. Qualana legjobb tanítványai Salaman és Carmina voltak. A Nagy Mocsár egyébként egy elátkozott hely, ahová csak a kitaszított, nincstelen emberek, élőhalottak mennek vagy pedig azok, akik a tűzgyújtás mesterségének kitanulására pályáznak. Közéjük tartozik Laurentius, az egyik legnagyobb tűzgyújtó mágus, aki az egész életét arra tette fel, hogy rátaláljon Qualana-ra (ha még él egyáltalán) és tanuljon tőle.
Qualana két nővére, Quelaag és a Fair Lady nem voltak olyan szerencsések mint húgocskájuk, mert a menekülés közben elérte őket a végzetük és mindketten mutálódni kezdtek, démoni változások lettek úrrá rajtuk. Quelaag egy pókszörny lett, a Fair Lady testén pedig démoni tojások kezdtek elszaporodni, csúnyán eltorzítva a testét. A Fair Lady esetében meg kell említeni Eingyi-t, aki régen egy nagy tudású tűzgyújtó volt, de amikor a Fair Lady kezdett eltorzulni, átalakulni, akkor megfogadta, hogy a szolgája lesz és szolidaritásul ő is megfertőzte magát a tojások egyikével. Azóta csak azért létezik, hogy védje a halálán lévő Fair Lady-t.
Pletykálnak még arról is, hogy a Witch of Izalith legidősebb lánya is elmenekült a borzalmak elől, de ez csak abból következtethető, hogy láttak egy tűzgyújtót a Nagy Mocsárban, aki azt a Chaos Fire Whip tűzgyújtási varázslatot használta, amely a Witch of Izalith legidősebb lányának a specialitása volt a szép időkben.
Kevesen szeretnek beszélni róla, de a Witch of Izalith-nek volt egy fia is, akit a borzalmak kitörése után elnyelt a tűzforró láva. Testvérei a forró láva okozta, mérhetetlen fájdalom elviselése ellen készítettek neki egy speciális gyűrűt, amely enyhíti a fájdalmait. Sajnos a fiú elhagyta a gyűrűt, amely gyűrű a Chaos Flame hatására létrehozta a félelmetes Centipede Demon-okat. A mutálódott fiú azóta is a Lost Izalith-et őrzi Ceaseless Discharge-ként, távol tartva a borzalmaktól minden óvatlan kalandort.

Gwyn végül belátta, hogy csak úgy kerülheti el a világ a Sötétség Korát és az Első Tűz kialvását, ha felajánlja a saját, gyengülő, ám még mindig kivételesen erős lelkét az Első Tűznek, így továbbra is lángban tartva a tüzet. Ezért Gwyn a seregét két részre osztva (a fekete lovagok vele tartottak, az ezüst lovagok pedig maradtak Anor Londoban) elhagyta Anor Londót és az Első Tűz keresésére indult. Távozása előtt a lelkének kisebb darabjait a leghűségesebb embereinek adta, azaz Ornstein-nek, Gough-nak, Ciarannak, Artorias-nak, valamint Seath-nek és végül a négy királynak, New Londo-ban. A kalandozásai során végül megtalálta az Első Tüzet, amelynek felajánlotta a saját és hűséges fekete lovagjai lelkét is. Csak hamu és por maradt utánuk. Így Gwyn lett az új Lord of Cinder és az Első Tűz tovább égett. Azonban már semmi sem volt a régi a birodalomban. Gwyn áldozata és ereje, valamint az emberiség hatalma iránti félelem lévén az Első Tűz által az emberiségre egy borzalmas átok került, amely pestisszerűen kezdett el terjedni a világban. A haláluk után az emberek és a teremtmények, céltalanul bolyongó élőhalottá váltak. A lelkük soha nem pihenhetett meg. Ez lett Gwyn büntetése az emberiségnek és Lordran lakosainak.

Kaathe az Oolacile próbálkozását követően sem adta fel és maga mellé állította New Londo városának mind a négy királyát. New Londo egy olyan város volt, amely másokkal ellentétben szívesen látta az élőhalott teremtményeket is. Kaathe azonban megtanította a négy királynak az életerő elszívás képességét, amely által méginkább eluralkodott a sötétség és az Abyss újra ébredező hatalma a városon. Szerencsére három, nagy tiszteletnek örvendő, gyógyító varázsló észlelte a bajt és egész egyszerűen elsűlyesztették New Londo városát, ártatlanokkal és sötét teremtményekkel (Darkwraits) együtt. Közülük két gyógyító a halálát lelte Blightown-ban és Anor Londo-ban, így már csak Ingward the Sealer maradt, aki őrködik a város, New Londo felett.

New Londo

Lordran-on kívül azonban más birodalmak is kialakultak az évszázadok alatt:

Ezek egyike volt Astora királysága, amely a hősi lovagjairól ismert és ahol a Way of White szövetség nyert teret. A szövetség tagjai (így Astora lakosainak nagy része) főleg papok és lovagok voltak, akiknek határozott céljuk volt, hogy az élőhalottakat kiűzzék a világból és bebörtönözzék őket Lordran kriptájába. (Asylum) Ha egy tagjuk pedig meghalt és élőhalottá vált, akkor annak a személynek zarándok útra kellett mennie Lordran katakombáiba, ahol állítólag megtanulhatják az Első Tűz táplálásának módszerét, a fény ébren tartását. Paladin Leeroy, a Way of the White szövetség elismert tagja az elsők között volt, akit a szövetség kiküldött Lordran-ba, hogy kutasson az élőhalottak után. Azonban őt is elérte a végzete. A történelemkönyvek szerint egy Evil Eye nevű szörnyeteg még régebben megtámadta Astora királyságát, hatalmas pusztítást végzett, de aztán Astora hős lovagjai nagy nehézségek árán legyőzték és a szörny lelkét egy szent gyűrűbe zárták. Nagyon sok ismert személyiség származik Astora vidékéről. Többek között Solaire of Astora, egy lovag, aki a Warriors of Sunlight szövetség követője volt és egyben Gwyn nagy hódolója is, és aki arra tette fel az életét, hogy ő maga is megtalálja a fény, nap eredetét. Említsük meg Anastacia of Astora-t is, aki ismeretlen okokból rácsok mögé zárta magát Lordran-ban, (vélhetően az élőhalottak miatt) de így is a tűz lángjának őrzésére tette fel az életét. Beszélni nem tud, mert a nyelvét eltávolították. Szomorú. Mindenhol megemlítik így én sem tehetek másként: Andre of Astora egy nagyon elismert kovács volt Astora-ból, aki arról volt híres, hogy főleg szent fegyvereket gyártott és azokkal foglalkozott.

Lordranon kívül van még egy másik királyság is, Catarina, amely ellentétben Astora-val nem a hősi lovagokról és papokról híres, hanem a mérhetetlen szórakozásról, mulatságokról és hatalmas ivászatokról. Rengeteg király utazott oda és ünnepelt a köreikben az évszázadok alatt. Nevetve ugyan, de mindenki ismeri Siegmeyer of Catarina-t, a lovagot, aki Catarinából indult el Lordanba a nagy kalandvágya miatt. Hozzá csatlakozott a lánya, Sieglinde of Catarina, aki pedig azért ment az apja után, hogy átadja neki a haldokló édesanyja utolsó szavait. A királyság nem büszke rá, de ezen távoli vidékhez kötik Patches the Hyena-t, a világjáró kereskedőt, aki arról híres, hogy mindenkit próbál csapdába csalni, megöletni, aztán elvenni a tulajdonukat. Gonosz kis hiéna és kifejezetten utálja a papokat.

Astora-tól nem messze található Vinheim királysága, amelyet a sárkányiskola hazájának tartanak és ahol az emberek főleg a varázslás mesterségében hisznek. Ezen varázslást Seath tanításai alapján követik és az ő elvei szerint fejlesztik tovább. A népességükben nagy létszámban megtalálhatóak bérgyilkosok és kémek is. A királyságban hatalmas szerepet tölt be a politika és a hatalom iránti harc. Vinheim-ből származik Big Hat Logan, a híres varászló, aki a Vinheim-i sárkányiskolában tanult és Seath tanítványa volt. Ismeretlen okokból otthagyta a sárkányiskolát és Lordran vidékét járta, de állítólag a halálát lelte és most már ő is élőhalott lett. Kalandozását így céltalanul folytatja és Seath arhívumát járja rendületlenül, nem létező varázslatok után kutatva. Azonban még így is követi őt mindenhová Griggs of Vinheim, aki Big Hat Logan nagy csodálója és varázslatokat szeretne eltanulni tőle. Vinheim-ből származik még Rickert of Vinheim, egy nagyszerű kovács, aki egy New Londo melletti cellába zárkózott, hogy megvédje magát az élőhalott lelkektől.

Seath, a halandó sárkány

Nem mehetünk el szó nélkül Thorolund mellett, amely azon vallásos hívők királysága, ahol a Thorolund ház uralkodott. Mint említettem többnyire papok és elvakult egyházi hívők lakják, akiket Allfather Lloyd püspök vezet a Way of the White szövetségen keresztül. Mivel Lloyd püspök Gwyn nagybácsija volt, így természetesen Thorolund lakosai Gwyn-t is nagy tiszteletben tartották. A Way of the White szövetség és Thorolund lakosai azt tűzték ki célul, hogy kiűzik a világból az élőhalottakat és ehhez a Rite of Kindling szertartást próbálták megalkotni, amelynél a tűz erejének segítségével az élőhalottakat emberégesebbé akarták tenni vagy újra emberré visszaváltoztatni. Thorolund legendás alakjai között beszélhetünk Rhea of Thorolund-ról, Vince of Thorolund-ról, Nico of Thorolund-ról és végül Petrus of Thorolund-ról. Rhea a legfiatalabb leánya a Thorolund háznak és küldetésre ment Lordran-ba, hogy a tűz táplálását (kindling) tanulmányozza, amely által az élőhalottak elszaporodása visszafordíthatóvá válhatna. Vince és Nico, Rhea jó barátai és egyben testőrei is az úton. Petrus később csatlakozott hozzájuk, hogy segítse őket.

Érintőlegesen meg kell említenem Carim birodalmát, amely nézeteit tekintve szöges ellentéte Astora-nak, annak ellenére is, hogy szintén arisztokraták és lovagok lakják. Többek között innen származik Velka, a Gwyn által istenné tett bérgyilkos is. Velka az emberek által elkövetett bűnöket tartotta nyilván és bizonyos adakozásért cserébe a bűnöket semmisnek tekintette. Idővel rengeteg követővel rendelkezett és szinte kultuszt teremtett maga körül. Velka papjai járták Lordran-t és az emberek bűneiért adtak bűnbocsánatot. Egyik legnagyobb hívője Oswald of Carim, aki az igét terjeszti szerte a birodalomban. Mindenkinek megbocsátást ad, aki megfizeti ennek az árát. Velka imádta a hollókat, és azt beszélik, hogy Painted World of Ariamis lakosai annyira elvakult hívei voltak Velkának, hogy maguk is holló-ember keverékké változtak a kísérleteik által. Két dicső lovagról kell még beszélnünk, akik Carim-ból származnak. Az egyikük Knight Lautrec of Carim, Fina istennő nagy rajongója és sokak szerint szeretője is. Nagy ellenszenvet érez Anastacia of Astora iránt. Küldetésen van Lordran-ban, de nem árulja el, hogy mi célból. A másik személy Darkmoon Knightess, akit Lordrani kalandozásai során elért a halál és maga is élőhalott lett. Ezután találkozott Gwyndolinnal és őt szolgálva belépett a Blade of the Darkmoon szövetségbe.

A kisebb királyságokhoz tartozik Balder, amely egyszer a legendás Rendal király fennhatósága volt, de az élőhalottak elterjedése után Balder szép vidéke lerombolt falvakká alakult. Végezetül szólnék pár szót Berenike vidékéről, amely nagyszerű harcosairól, lovagjairól híres. A sok remek, berenikei harcos közül is kiemelkedett egy Iron Tarkus nevezetű hős, akiről az a hír járta, hogy a Sen Fortress-t is túlélte.

De vissza a történetemhez, az Első Tűz tehát Gwynnek hála újra lángolt, de csak idő, és évszázadok kérdése volt, hogy újra elkezdjen kialudni. Ez sajnos vagy nem sajnos hamarabb be is következett, mint ahogy az istenek gondolták. Kezdett újra halványulni, kialudni az Első Tűz lángja. Újra pánik tört ki és Anor Londo-ból minden isten elmenekült. Egyedül csak Gwyndolin és Seath (illetve a jámbor kovács, Giant Blacksmith) maradtak, de hogy őszinték legyünk Seath is csak azért, mert a halhatatlanság mániákus kutatásában szinte teljesen beleőrült és teljesen elvesztette a józan eszét. Őrült kísérletezéseinek eredménye által eltorzult kristály gólemek és Moonlight Butterfly névre hallgató, szárnyas teremtmények lepték el Lordran vidékét.
Gwyndolin próbálta menteni a menthetőt és az apja valamint az istenek hatalmi státuszát fenntartani a maradék emberek és élőhalottak felett, ezért fondorlatosan a varázslatai által illúziókat hozott létre, mint ha minden rendben lenne Anor Londo-ban és az istenek nem menekültek volna el. Többek között testvéréről Gwynevere-ről is készített egy illúzió képet. Ezen felül próbálta menteni a menthetetlent és létrehozta a The Blades of The Darkmoon szövetséget is, amelynek tagjai mindenkit lemészároltak, akik csak egy percig is megkérdőjelezték az istenek hatalmát.

Gwyndolin

Gwyndolin, Gwyn nagy támogatójával, Frampt-al közösen egy kriptát (Asylum) építettek, ahová az élőhalottá változott embereket, teremtményeket zárták és befogva az Izalith-ból kitört egyik démont (Asylum Demon) vele őriztették a kijáratát, hogy minden élőhalott ott várja ki a világ végét.

A legendák szerint ugyanis ezer év múlva érkezik egy “Kiválasztott” élőhalott, aki megszökik Asylum börtönéből, megszólaltatja a birodalomban lévő két, nagy harangot, (ezáltal feléleszti az addigra alvó Frampt-ot) majd Frampt segítségével, útmutatásaival megöli a maradék, meggyengült isteneket, azaz Nito-t, az őrült Seath-et, a Witch of Izalith-ot és végül a New Londo-i négy királyt, hogy aztán a Lordvessel tárgy segítségével végezzen Gwyn lelkének utolsó maradványaival is. Ezután az Első Tűznél állva a Kiválasztott választás elé kerül majd, mert létezik két, ősi kígyó, akik teljesen más nézetet vallanak a világ jövőjével kapcsolatban:

  • Frampt szerint a kiválasztottnak ki kell állnia Sen’s Fortress próbáit, meg kell szereznie a Lordvesselt Anor Londóból, és a maradék istenségek lelkeinek darabjai által megerősödve, követve Gwyn-t fel kell ajánlania a lelkét az Első Tűznek, hogy a Tűz kora tovább folytatódjon a világon és ne érkezzen el a sötétség. Frampt szerint az élőhalottak végre meghalhatnak majd és a lelkük békére lelhet. De idővel a tűz újra kifog aludni…..
  • Kaathe szerint viszont nem lesz Kiválasztott, vagy is nem olyan értelemben, mint sokan hiszik. Szerinte a Gwyn és mások általi Első Tűz táplálása természetellenes, és az Első Tűz táplálásával az élőhalottak továbbra is közöttünk járnak majd, és ezért jobb lenne hagyni kialudni a tüzet. El kell pusztítani Gwyn maradék lélekfoszlányait is, és így hihetetlenül megerősödve Dark Lord-ként uralkodni, elhozva a Sötétség korát, amit ő az emberiség korának is tart, mert szerinte az emberek uralkodnának.

Kapcsolódó kézikönyv (Dark Souls Remastered Official Collector’s Edition Guide) bemutatása: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

I. Demon’s Souls történet
II. Dark Souls történet
III. Dark Souls II történet
IV. Dark Souls III történet
V. Bloodborne történet
VI. Sekiro történet

Szólj Hozzá!

Please Login to comment