Dark Souls The Card Game Seekers of Humanity Végigjátszás

Dark Souls The Card Game Seekers of Humanity Végigjátszás

A Dark Souls kártyajáték második kiegészítőjének, a Seekers of Humanity végigjátszásai következnek, amelynél szintén próbáltam dedikáltan csak a kiegészítő elemeit használni, így az alapjátékból csak a 2 harci táblát, a tokeneket, a tábortűz lapokat, az erőnlét kártyákat és a helyszín lapokat vettem. Szerencsére sikerült a végigjátszások során bemutatnom nektek a Seekers of Humanity kiegészítő újdonságait, az új ellenfeleket, ember-ek működését, invaderekkel is volt bőven küzdelmem és a 4 új főellenséget. Lássuk akkor a kalandjaim:

Az első kalandozótábla és a Harcos, Pap páros.
  1. Kalandozótábla (Smelter Demon és Old Iron King)

Ezúttal is a két új karakter bőrébe bújtam, azaz a harcos és a pap karakterekkel vágtam neki a kalandnak, amely során nekimentem a Smelter Demon, Old Iron King párosnak.

Seekers of Humanity kiegészítő 1. kalandozó tábla (Smelter Demon, Old Iron King) videó: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

Azt kell mondanom, hogy minden tökéletesen indult. Három helyszínt is sikeresen letudtam tápolni, ráadásul sikerült viszonylag könnyen megölnöm az első szintű invader-t, Mildredet, akinek a fegyvere, kincse elég brutális cucc. A másik nagyon szerencsés dolog, hogy a mini-főellenséghez vezető 2. szintű helyszín elég kellemesre sikerült, így viszonylag teljes erővel eshettem neki a mini-főellenségnek, a Smelter Demon-nak. Róla azt kell tudni, hogy elég szívós és mivel csak 1-et lehet sebezni rajta maximálisan, így nagyon sok fegyver kell a pakliba, mert sok támadást kell eleresztenünk. Nekem ez jól is ment és igaz, hogy csak 1 lapja maradt a harcosnak, de végül legyűrtem. Ezt követően szintén jól folytatódtak a dolgok, mert szépen feltpoltam magam és egy újabb, 3. szintű invadert, Paladin Leeroy-t is megöltem. Sajnos az i-re nem sikerült feltennem a pontot, mert a főellenséghez vezető úton a 2. szintű helyszínen nagyon meggyengültem, így picit megpecsételődött a sorsom az Old Iron King-nál. Sok élete van, de abszolút legyőzhető. A problémát az okozza, hogy csak egyszer lehet támadni egy körben, illetve, hogy rengeteg támadása után nincs gyengesége. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy védekezni kell ellene az 5 és 6-os sebzéseit védve, másrészt 4-5 db támadást kell jókor időzíteni és akkor lecsapni, amikor a gyenge oldalát mutatja. Sajnos ez nekem nem sikerült és 4 élete maradt mielőtt kivégezte a harcosom.

Smelter Demon

Azért azt el kell mondanom, hogy a Claw és a Butcher Knife elég durva fegyverek és aki teheti az végig tartsa bent őket.

Szóval a majdnem két órás kaland végén fejet kellett hajtanunk az öreg király előtt, de jó kis küzdelem volt és élvezetes. Az invaderek hihetetlen izgalmakat hoznak be a küzdelembe és gyakorlatilag izgul a játékos, hogy amikor már nem olyan sok lapja maradt, akkor ne támadja be egy invader. A kiegészítőről is elmondható összességében, hogy az ellenfeleknek nincs annyi speciális képessége mint a Forgotten Paths ellenfeleinél, de ezt kompenzálva elég durvákat sebeznek már az 1. szintű ellenfelek is. Röpködnek a 4-es sebzések. A Smelter Demon és az Old Iron King elég ötletes mini-főellenség, főellenség és szó szerint élvezet velük küzdeni. A kihívás is pont megfelelő, azaz nincs eltúlozva. A harcos és a pap páros pedig tökéletes kiegészítik egymást és szinte minden támadás típust lefednek. A harcos speciális képessége jókor felhasználva brutális, a papé viszont elég gyengécske, nem sokat ér. Nagy harc volt, végig élveztem, az invaderek pedig csúcsszuperek. Imádom őket. Rengeteget adnak hozzá a játékhoz és az izgalmakhoz.

Old Iron King

2. Kalandozótábla (The Last Giant és The Pursuer)

A kalandot megelőzően annyit tudtam, hogy ez nehezebb kaland mint az első, de úgy voltam vele, hogy nem ez határozza meg a sikerem vagy bukásom, hanem az, hogy megtámadnak invaderek vagy sem. Igen, ez döntő faktor.

A második kalandozótábla és a Harcos, Pap páros.

A videó készítése közben pár apróbb hibát vétettem, így ezekért elnézést.

Seekers of Humanity kiegészítő 2. kalandozó tábla (The Last Giant, The Pursuer) videó: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

The Last Giant

Az előző kalandhoz hasonlóan itt is tökéletesen indult az első pár helyszín és elég erősre sikerült feltápolnom a karaktereket. Viszonylag nyugodtan mehettem neki a mini-főellenségnek, azaz a The Last Giant-nak. Végül kiderült, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja, mert még úgy is legyőztem, hogy nem igazán voltak jó lapjaim. Az óriás nem túl erős és a 2 db heat up kártyáját kell csak túlélni, aztán elég gyorsan lemegy az élete, ha arra fókuszálunk, hogy azzal a támadással támadjuk, amire éppen gyenge. Sima küzdelem volt. Sokkal gyorsabban vége lett volna, ha szerencsésebb vagyok a lapokat illetően. Ezután a 3. szintű helyszínekkel megküzdöttem, mert elég szívós ellenfeleket kaptam és egy invader is betámadott. Itt már viszonylag könnyű helyzetben voltam, mert olyan kincseket, fegyvereket sikerült szereznem, mint a Black Knight Greataxe, (brutálisakat sebez kis erőnlét árán) Knight’s Ring, (plusz 1 sebzés minden támadáshoz) és végül a legbrutálisabb páncél a Havel Armor, ami minden ellenféltől jövő támadás sebzését csökkenti 1-el és még védekezni is kíválló. Kellően felkészülve mentem tehát a The Pursuer főellenséghez, amely a nehézségét illetően csalódást okozott. Igaz, hogy hatalmasakat sebez, (5-6 átlagban) de nagyon gyorsan darálható az élete. A főellenség szuper képessége pedig nehezen értelmezhető, ugyan is azt tudja, hogy ha egy karakter kimozog az oszlopából, akkor a körének elején egyből leköveti. Nem sok értelme van. Van még egy dupla támadása is, amely viszont nagyot sebez. Összességében úgy is legyőztem, hogy elég rosszul jöttek fel a lapok, mert a fent említett 3 szuper fegyver és páncél közül csak 1 volt a kezemben. Elég könnyű siker volt ez 🙂

Pursuer

Összegezve a dolgokat az abszolút kijelenthető, hogy ez a kalandozólap a gyengébb és ezt szánták bemelegítésnek a Smelter Demon, Old Iron King előtt. A The Last Giant minden erőlködés nélkül legyőzhető, a The Pursuer pedig közepesen erős kincsekkel, fegyverekkel szintén lazán abszolválható. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kihívást okoztak. Komolyan mondom, hogy a kalandozó táblán lévő 2 db 3. szintű helyszín, illetve az invaderek nagyobb kihívást okoztak a számomra. Az invader+Ogre páros biztosan. Azt nem tudom megmondani, hogy mi lett volna, ha több 2. szintű invadert húzok ki, vagy ha nem szerzem meg a Black Knight Greataxe+Havel Set párost. Úgy talán kihívás elé állított volna ez a két főellenség. Nem tudom. Szóval, aki megveszi ezt a kiegészítőt az mindenképpen ezzel a kalandozólappal kezdje és aztán ha ezeket a főellenségeket sikerrel vette, akkor jöhet a nagyobb falat és a másik kalandozótábla. A Seekers of Humanity pedig a legjobb kiegészítő, amit csak reméltünk a készítőktől. Az invaderek hatalmas élvezeti faktorral bírnak és így szinte 14 főellenség van a cosmagban. Kötelező vétel.

Ezzel véget ért a Dark Souls kártyajáték sorozatom, de amint új kiegészítő érkezik, (pletykák vannak a Deprived, Mechanic, Summonok, Painted World of Ariamis kiegészítőről) akkor természetesen megvásárolom és beszámolok majd róla. A tervek között szerepel tőlem egy Dark Souls The Board Game sorozat is, de azt már stream formájában szeretném. Lehetne interatívan kérdezni, trollkodni, stb. Meglátjuk. Addig is javaslom, hogy minden Dark Souls rajongó pihentesse kicsit a szemét és a számítógépet, konzolt és vásárolja meg a Dark Souls kártyajátékot, mert 50+ játékórával gazdagodik. A Seekers of Humanity kiegészítő megvásárolásával sietnetek kell, mert elvileg nagyon kifogyóban van világszerte. Magyarországon még kapható egy boltban, aminek a nevét nem írom le 🙂

Dark Souls The Card Game cikk – és videósorozat:
I. Alapjáték bemutató cikk és szabálymagyarázó videó
II. Alapjáték végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
III. The Forgotten Paths kiegészítő bemutató cikk és videó
IV. The Forgotten Paths kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
V. Seekers of Humanity kiegészítő bemutató cikk és videó
VI. Seekers of Humanity kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó

Szólj Hozzá!

Please Login to comment