Dark Souls The Card Game Seekers of Humanity kiegészítő

Dark Souls The Card Game Seekers of Humanity kiegészítő

Elérkeztünk a második kiegészítő bemutatásához, amely a Seekers of Humanity nevet viseli. Vásárlás előtt olvassátok el ezt a cikket és nézzétek meg a bemutató videóm, de annyit elárulhatok előre, hogy még az első kiegészítőnél is jobban sikerült. Nézzünk is bele a dobozába.

A kiegészítő tartalma

Prezentáció

Az előző kiegészítőhöz hasonlóan az alapjátéknál kisebb dobozban érkezik, de az elrendezés és a doboz megjelenése abszolút korrekt. Az új ellenfelek, kincsek, főellenfelek kártyáinak kidolgozása parádés és kiemelkedő. Ellenben kritikaként meg kell említenem, hogy az ivaderek, behatolók kártyáinak kidolgozása nem a legjobb. Nagyon sötét és alig láthatóak. Értem én, hogy a játékban is ilyen sötétek és vörösesek, de akkor is…..és ez igaz az akciókártyáikra is.

Szabályok

A Forgotten Paths kiegészítőhöz hasonlóan itt is fontos kiemelni, hogy a kiegészítőhöz szükségesek az alábbi elemek az alapjátékból: a 2 db harci tábla, az 5 és 2 lelkes erőnlét kártyák, a tábortűz lapok és a tokenek. Pluszban itt még a helyszín lapok is kelleni fognak az alapjátékból, mert a kiegészítőhöz nem csomagoltak. Ezt a kiegészítőt háromféleképpen játszhatjuk: az alapjátékba belekeverve az új lapokat, vagy mindkét kiegészítőt belekeverve az alapjátékba, végül van egy olyan lehetőség is, hogy dedikáltan csak a kiegészítő lapjaival indulunk el. (én ezt javaslom) A Seekers of Humanity kiegészítő nagy újdonsága ugye az invaderek, behatolók és az ember-ek. Nézzük meg, hogyan is működnek ezek:

 • Invaderek, azaz behatolók: 10 db invader van a játékban, akik gyakorlatilag mini-főellenségként működnek. A játék indulásakor a 10 db invader tokent fejjel lefelé fordítva megkeverjük és húzunk belőle annyit, amennyi játékos karakterrel fogunk játszani. Ezeket megnézzük és az invadereknél látható a jobb oldalt, hogy milyen erősségű ellenfél pakliba kell őket belekeverni. Ezután a kaland során bármikor összefuthatunk velük. Ha kihúzunk egy invadert, akkor ugyanúgy az ellenfél harci táblájára helyezzük, mint a többi ellenfelet. Alapesetben az első sor, középső helyére kerül fel. Amikor a harc során az ellenfelek körében az invaderre kerül a sor, akkor fogjuk az adott inavder harci pakliját (4db-os) és ugyanúgy húzunk belőle, mint ha egy főellenség lenne. Az invader ezen harci pakli alapján fog majd cselekedni. Az invaderekre nézve három lehetséges végkimetele lehet a küzdelemnek. Nem öltük meg az invadert és a harcot is elveszítettük, azaz meghaltunk. Ezen esetben az invadert visszakeverjük a megfelelő ellenfél pakliba, így újra összefuthatunk majd vele. A második eshetőség, hogy megöltük az invadert és a csatát is megnyertük. Ilyenkor megkapjuk az invader után járó lelkeket, és az invaderhez tartozó, dedikált kincset is, valamint az invadert már nem keverjük vissza az ellenfél pakliba. Van még egy olyan lehetőség is, hogy az invadert megöltük, de a csatát elveszítettük. Ilyenkor az invader után járó lelket nem kapjuk meg, a kincsét IGEN, és nem keverjük vissza az ellenfél pakliba.
 • Ember: a másik új dolog az ember-ek megjelenése. Ezekből 5 db van és a játék indulásakor bekeverjük őket a sima kincs paklinkba. ha a kaland során kihúzzuk, akkor két dolog történik: egyrészt kötelezőként húzunk egy újabb invader tokent, és behelyezzük a megfelelő ellenfél pakliba, másrészt az ember kártyánál dönthetünk, hogy amennyiben a paklink részévé tesszük, akkor a paklink maximális lapszáma növekszik 3-al. (ember+2), vagy pedig nem tesszük az ember kártyát a paklink részévé, így nincs semmi hatása. (az invadert mindenképpen az ellenség pakli része lesz) Értelemszerűen amennyi ember-t kihúzunk a kalandjaink során, annyivel növekszik az invader-ek száma az ellenség paklijában. 4 játékossal számolva így maximálisan 9 db invaderrel futhatunk össze. Fontos azonban kiemelni, hogy 1 játékosnál csak 1 db ember kártya lehet, azaz a paklink maximális mérete nem lehet több +3-nál, azaz 43-nál.
Az Invaderek, azaz a külső behatolók.

Nehézség

Itt is azt tudom elmondani, mint az előző kiegészítőnél, azaz ha dedikáltan csak a kiegészítő lapjaival játszunk és csak is a szükséges elemeket emeljük át az alapjátékból, akkor nagyon nagy kihívásban lesz részünk, mert óriási lesz rá az esély, hogy összefutunk az invaderekkel. De a sima ellenfelek is nagyon erősek, szinte mindegyiknek van speciális képessége és elég nagyokat sebeznek. Érezhető, hogy a készítők elsősorban olyanoknak szánták a kiegészítőt, akik már ismerik az alapjáték minden elemét. A két új karakterről azt lehet elmondnai, hogy nagyon erősek. Főleg így párban, mert a pap maximálisan kiegészíti a harcost. Az invaderek között vannak olyanok, akik tényleg egy mini-főellenséggel érnek fel nehézségben és elég nagy esély a bukásra. A két kalandozó tábla közül sokkal könnyebb a Smelter Demon+Old Iron King páros és brutálisan nehéz a The Last Giant+Pursuer kettős. Azaz mindenképpen az előbbivel kezdjetek. Összegezve szerintem remekül sikerült a nehézséget belőni és remek küzdelmeknek lehettek részesei.

Az új karakterek és főbb fegyvereik, páncéljaik

Tartalom

A kiegészítőben az alábbi elemek találhatóak meg:

 • 2 új karakterlap (Warrior és Cleric, azaz Harcos és Pap)
 • a fenti két karakter dedikált 28-28 db kezdő paklija
 • 9 db extra és 20 db sima kincs, tárgy, fegyver, páncél
 • 10 db invader kincs
 • 5 db ember lap
 • 50 db invader lap és harci lap
 • 27 db ellenség lap
 • 37 db mini-főellenség és főellenség lap a 4 db főellenséghez (Asylum Demon, Bell Gargoyles, Midnight Butterfly, és Great Grey Wolf Sif)
 • 10 db invader token
 • 1 db két oldalú kalandozó tábla
 • 1 db szabálymagyarázó füzet

A tartalom nagyon jó és talán a legnagyobb szavatossági idővel rendelkezik az eddigiek közül, mert 1db invaderrel való küzdelem akár 15-30 perces is lehet. A 2 új karakterrel mindkét kalandozó táblát, mind a 4 db főellenséget bejárva, akár 30 játékóránk is lehet. Nyilván a teljes tartalom, összes lap felkutatásához ennek sokszorosa szükséges.

Új ellenfelek és kincsek

Játékélmény

Két karakterrel játszottam eddig és nyugodtan kijelenthetem, hogy az eddigi legnehezebb kiegészítővel van dolgunk. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy az invaderek izgalmat csempésznek az életünkbe, mert akármerre kalandozol, mindenhol megjelenhetnek és betámadhatnak. Akár egy sima, első szintű helyszínen is. Ez azért nem kicsit dob az élvezeti faktoron, mert lássuk be, hogy sokszor az első szintű helyszíneket lebecsültük. Most ez megszűnik, mert egy invader megjelenésével a teljes stratégiánk megváltozhat. A készítők nagyon jól adagolták a két új karaktert, mert a pap és a harcos tökéletesen passzol egymáshoz és mind a 4 támadás típust lefedik. Véleményem szerint a pap még erősebbre is sikerült mint a harcos. A főellenfelek elleni harc szintén érdekes és változatos lett. Teljesen más taktika és stratégia kell a legyőzésükhöz. A sima ellenfelekről is szót kell ejtenem, mert egyrészt nagyon erősek, (az első szintűektől is repkednek a 4-es sebzések) másrészt pedig a speciális képességeik változatosak és szórakoztatóak.

Új mini-főellenségek és főellenségek

Összegzés

Nagyon hasonlót tudok elmondani, mint az előző kiegészítőnél, azaz aki szerette az alapjátékot vagy az első kiegészítőt, azoknak ez KÖTELEZŐ! Akik viszont nem kedvelték már az alapjátékot sem, azok nem ezen kiegészítővel fogják megimádni. Az új főellenfelek, ellenfelek és a 2 kalandozótábla nagyon nehéz, kihívást biztosít, de szórakoztató is egyben és az invaderek olyan fantasztikus újdonságot hoznak a játékba, amelyet már az alapjátékban is kellett volna. Ha az első kiegészítőnél azt mondtam, hogy megéri a 8 ezer ft-ot, akkor ennél hatványozottan igaz ez, mert jobban sikerült mint a Forgotten Paths, annak ellenére is, hogy itt nincsennek új helyszín kártyák. Az ára szintén 8 ezer ft körül mozog és abszolút megéri. Hogy ezek után mi lesz a folytatás vagy milyen új kiegészítők jelennek meg azt még nem tudjuk, de az alapjáték a két kiegészítővel több mint 1000 db kártyával rendelkezik és akár 100+ óra szórakozást is nyújt. Legközelebb következik a 2 végigjátszásom a Seekers of Humanity mindkét kalandozó lapján, de addig is lépjetek be a kártyajáték most indult facebook csoportjába:

https://www.facebook.com/groups/153145222752235/

Seekers of Humanity kiegészítő bemutató videó: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

Dark Souls The Card Game cikk – és videósorozat:
I. Alapjáték bemutató cikk és szabálymagyarázó videó
II. Alapjáték végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
III. The Forgotten Paths kiegészítő bemutató cikk és videó
IV. The Forgotten Paths kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
V. Seekers of Humanity kiegészítő bemutató cikk és videó
VI. Seekers of Humanity kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó

Szólj Hozzá!

Please Login to comment