Dark Souls The Card Game Végigjátszás

Dark Souls The Card Game Végigjátszás

Az előző cikkemben bemutattam a Dark Souls videójáték alapján készült kártyajátékot és most arra vállalkoztam, hogy az alapjáték mindkét kalandozó tábláját végigjátszom, teljesen különböző, 2-2 karakterrel. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy a videó 1-2 ponton vágásra került, de sehol nem alkalmaztam trükköket, azaz ha meghalok, azt is látni fogjátok. Szóval abszolút nem garantált, hogy minden végigjátszásom happy end-el fog véget érni. Próbáltam a végigjátszás alatt is elmagyarázni a dolgokat, ezzel is kicsit kiegészítve az előző szabálymagyarázó videómat.

Az első kalandozótábla és a két karakter: lovag és a varázsló!
 1. Kalandozótábla (Vordt of the Boreal Valley és Pontiff Sulyvahn)

Kezdésnek a Boreal Valley és Pontiff Sulyvahn által rettegésben tartott kalandozó táblát választottam és a varázsló, valamint a lovag karakterekkel vágtam neki a kalandnak.

Alapjáték 1. kalandozó tábla (Boreal Valley, Pontiff Sulyvahn) videó: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

Mint látható elég óvatos taktikát választottam és biztosra akartam menni, azaz próbáltam kihasználni az összes lehetőséget a tápolásra, lélek, kincs farmolásra. A mini-főellenség nem igazán okozott gondot. Ennek fő oka, hogy nagyon jól helyezkedtem és távol tartottam magam a fagyasztásától. Amilyen jól sikerült a kalandozás első fele, a második része annál katasztrofálisabban alakult. Már a második és harmadik szintű helyszíneken is sok időt vesztegeltem el, és a főllenséghez vezető utam sem volt könnyű. Így a sorsom előre megpecsételődött.

Vordt of the Boreal Valley

Egyébként négy dolog határozta meg a kudarcom:

 • mint említettem, nem igazán tudtam optimálisan kihasználni a tápolási lehetőségeket
 • elég rosszul mozogtam a főellenségnél és rossz lapokat is húztam
 • elég szerencsétlen voltam a helyszíneket illetően és elég nehéz 2. és 3. szintű helyszíneket húztam
 • végül ami talán a legfontosabb: a mini-főellenség után és a sima helyszínek teljesítéséért sem kaptam igazán jó fegyvereket, amik eldöntötték volna a kulcs csatákat.

Összességében elmondható, hogy a másfél óra alatt jól szórakoztam, de a végére már sejthető volt a kudarc. Ennek ellenére a maximumot hoztam ki a helyzetből. Boreal Valley nem nehéz ellenfél, ha 2 karakterrel játszunk. 3 vagy 4 játékos esetén ugye mindig lesz valaki az első sorban, így Boreal Valley fagyasztásos támadásai jobban betalálnak. Pontiff Sulyvahn már kemény dió. Mondjuk a szerencsétlen kalandozás, rossz lapjaim ellenére már neki is csak 3 élete maradt+vérzés, de végül nem tudtam bevinni a végső csapást. 3 vagy 4 játékos esetén Pontiff és a klónjának sokkal több lett volna az élete, de véleményem szerint abszolút a megölhető kategória.

Pontiff Sulyvahn

2. Kalandozótábla (High Lord Wolnir és Abyss Watcher)

Ezúttal egy bérgyilkos és hírnök párossal kezdtem bele a kalandba és az előzetes taktika az volt, hogy tápolni magam a végtelenségig a főellenség előtt. Ez mint látható lesz, abszolút megvalósult, habár nagyon kiemelkedő cuccokat nem kaptam a kincsekből. Az új kalandozótábla teljesen más útvonalakat és helyszín erősségeket kínál, így a taktikám nem lehetett ugyanaz, mint az előzőnél.

A második kalandozótábla és a bérgyilkos, hírnök karakter páros.

A videó készítése közben az első kamera picit elcsúszott, így ezért elnézést. Továbbra is szeretném megemlíteni, hogy a végigjátszás videóm során a halált is megosztom majd, azaz nem vágom össze a tökéletes végigjátszást. Minden úgy kerül rögzítésre, ahogy megtörtént.

Alapjáték 2. kalandozó tábla (High Lord Wolnir, Abyss Watcher) videó: (1080p felbontásban nézzétek a youtube-on)

A végigjátszás során inkább a bérgyilkos táncolt pengeélen és sokszor miatta kellett visszamennem a tábortűzhöz, mert az élete fogyóban volt. Mint már fentebb említettem ezúttal sem húztam húztam kiemelkedően erős fegyvert, kincset. A kaland első fele a tervek szerint haladt, mert High Lord Wolnir nem igazán okozott nehézséget. Aztán a további 2. és 3. szintű helyszíneken végtelenül kellemes, a karaktereimhez passzoló ellenfeleket kaptam és így nem igazán ütköztem nehézségekbe. Ennek köszönhetően Abyss Watcher-nél előzetesen 70-30%-ot adtam magamnak a győzelemre. Végül sikerült legyőznöm, és azt sem mondom, hogy epikus küzdelem volt, mert elég simára sikerült. Ez két dolognak köszönhető. Egyrészt már rengeteget játszottam az alapjátékkal és tudtam jól, hogy a főellenségnél a teljes első sort el kell kerülnöm, mert oda sebez brutálisakat és a légiósai is oda támadnak. Másrészt pedig a főellenség második fázisában viszonylag gyorsan sikerült kivégeznem, mielőtt elkezdte volna ritkítani az életem a 6-7-es sebzéseivel.

High Lord Wolnir

Összegzésül a főellenség elleni küzdelem nem volt nehéz a számomra. Az igazsághoz tartozik, hogy a csatlósai nem igazán okoztak gondot, mert 2 karakter tud úgy helyezkedni, hogy kikerüljék a sebzéseket. 3 vagy 4 karakter esetén már kellemetlen tud lenni a 2 élőhalott légiós. Az Abyss Watcher-nél a második fázisra kell figyelni, mert ekkor nagyon bedurvul. Röpködnek a 7-es sebzések, ami nálam is okozhatott volna gondot. Rohamos tempóban kezdett el fogyni a lapom, mindkét karakterem esetében. Szóval ez a kaland kevésbé volt izgalmas, mint ahogy vártam és ennek bizonyítéka, hogy alig több mint 1 óra alatt végig is értem rajta. Viszont újra ki kell hangsúlyoznom, hogy azoknak, akik nem ismerik az optimális útvonalat a kalandozó táblán, nem tudják az optimális karakter párosítást, nem ismerik a főellenség támadásait, és végül kevésbé szerencsések a laphúzást illetően, akkor nagyon megszenvednek majd az Abyss Watcher-nél.

Abyss Watcher

A jövő héten folytatódnak a kalandok a Dark Souls kártyajáték világában és megbontom a The Forgotten Paths nevezetű kiegészítőt és erről fogok készíteni egy bemutatót, értékelő cikket, valamint egy szabály kiegészítő videót, mert az már a kiegészítő dobozán látható, hogy a következő újdonságokkal szolgál:

 • 2 új kalandozó tábla
 • 2 új mini főellenség és 2 új főellenség
 • rengeteg új kincs, tárgy, fegyver, páncél
 • új ellenfelek és helyszínek
 • 2 új karakter, a Pyromancer (tűzgyújtó) és a Thief (tolvaj)
 • végül két olyan újdonság ami a játékmenetet is nagyban befolyásolja: csapdák és területi hatások

Szóval találkozunk kb. egy hét múlva.

Dark Souls The Card Game cikk – és videósorozat:
I. Alapjáték bemutató cikk és szabálymagyarázó videó
II. Alapjáték végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
III. The Forgotten Paths kiegészítő bemutató cikk és videó
IV. The Forgotten Paths kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó
V. Seekers of Humanity kiegészítő bemutató cikk és videó
VI. Seekers of Humanity kiegészítő végigjátszása mindkét kalandozó táblán, 2 videó

Szólj Hozzá!

Please Login to comment