RetroConsoleGames v2 indulás

RetroConsoleGames v2 indulás

Üdvözlünk mindenkit az új RetroConsoleGames v2 oldalunkon!

Elég sok mindenről szeretnénk beszámolni, ezért hirtelen nem is tudjuk, hogy hol kezdjük 🙂 A múlt történéseivel már nem szeretnénk foglalkozni, így ami megtörtént az megtörtént, zárjuk is le. Hogy ez jó vagy rossz (mármint a kényszerhelyzetből történt átalakulás) a konzolos felhasználóknak azt majd az idő eldönti. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy sokan jeleztétek felénk, hogy ne adjuk fel az oldalt és ezt azt mutatja, hogy igen is szüksége van a magyar konzolos társadalomnak egy olyan oldalra, fórumra, ahol lehet beszélgetni retró és jelen generációs játékokról, konzolokról, valamint a módosításokat, magyarításokat és portolásokat is megfelelő tálalásban érhesse el mindenki és ne küldjék el a világ végére azért, mert moddingról és warezról társalgott.
Volt ugye egy szavazás, amelyet nagyrészt figyelembe véve elkészítettük az új oldalt, azaz a:


RetroConsoleGames v2-őt!

Mindenek előtt szeretném, ha mindenki végig olvasná az új GY.I.K-et! Ebből rengeteg kérdésre választ talál a módosításokkal kapcsolatban: KATT IDE

De lássuk is, hogy mi lett a fő koncepciónk:

  • Erős, fórum alapú oldal, ahol főleg a közösség részvételével alakul a tartalom. Jelenleg még nem a fórum van a kezdőoldalon, de hétfő reggeltől ezt átállítom és az kerül a fókuszba. Az új oldal a mostanában divatos sötét, dark tónust kapta és egyszerűbb lett, azaz minden felesleges dolog eltávolításra került a régi oldal funkciói közül.
  • A pontrendszer megszűnik. Azaz ez így nem teljesen igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy az oldalon elérhető ÖSSZES tartalom eléréséhez nem szükséges pont. Ha a GY.I.K-et elolvastátok, akkor már tudjátok, hogy a pontrendszer csak a fórumon jelenik meg a V.I.P. funkcióhoz és csak extra, (de abszolút nélkülözhető!!!!!) kényelmi funkciókat biztosít a tagoknak. A V.I.P. rangot el lehet érni fórum aktivitással vagy pedig másoknak történő segítségnyújtással és az ezekért kapott köszönet pontokkal. A régi RetroConsoleGames rangok és V.I.P. tagságok megszűntek, ellenben a fórum hozzászólások nagy része megmaradt, ezért a régi fórumon történt aktivitást (hozzászólások száma vagy segítségért kapot köszönet) tekintve Sandokan és RicoKwothe felhasználóink alapból V.I.P rangot kaptak.
  • Változatlan módon továbbra is készülnek majd cikkek, játékbemutatók és modding, emulátor leírások, amelyek már nem a fő oldalon jelennek meg, (lévén a fórum lesz a fő oldal) de az oldal tetején található Nintento, Playstation és Xbox kategóriákra kattintva gyorsan elérhetőek lesznek. Ezen felül minden játékbemutató, leírás és hír automatikusan a fórumon is megjelenik majd a megfelelő topikban, azaz szinkronálásra kerültek.
  • Természetesen a régi oldalon már bevezetett általatok írt mini játékbemutatók és blogok írásának lehetősége is megmaradt (Írásaim menüpont) és automatikusan megjelennek a fórumon is. Jutalom most már nincs a bemutatók írásáért, de ha a fórumon sok tag megköszöni a cikket, akkor azért sokkal gyorsabban elérhető a V.I.P rang 🙂
  • A fórum+közösség, a cikkek+leírások és az általatok írt mini játékbemutatók+bloggolás mellett az oldal 4. pillérét a magyarítások és portolások adják. A cél egy olyan gyűjtőoldal, ahol minden konzolokra készült magyarítás és portolás elérhető, letölthető és értékelhető. A magyarítási és portolási munkák nem csak odalesznek dobva a felhasználóknak (habár erre is adva lesz a lehetőség a Letöltések – A nagy magyarítás lista menüpontban) hanem megkapják majd a kellő bemutatást és prezentálást, amit azt gondolom minden egyes magyarító és portoló megérdemel, mert a szabadidejét áldozza fel értetek. Ezen kívül értékeljük az elkészült munkát, sőt ti is minősíthetitek majd a magyarításokat, portolásokat. Ez rengeteg munka és időt igényel a részünkről, de a Letöltések – Xbox 360 Magyarítások menüpontban láthatjátok miként is fog majd kinézni. Reméljük mindenkinek tetszik. A felhasználók által történt értékeléseket követően pedig kialakul majd minden magyarítónak egy összpontszám, amely a munkáit is minősíti.
Építsünk konzolos közösséget!

Szóval ez lenne a koncepciónk. Pár dologról azért még szeretnénk írni.

Kezdenénk azzal, hogy az oldalnál a kevesebb néha több elvet tartottuk szem előtt. A fórum motorja maradt az előző, de mivel funkciókban már akkor is többet tudott, mint a más oldalakon található fórumok 99%-a (és a régi funkcionalitásokhoz még elég sokat hozzácsaptunk) így ez is adott volt. Ami még kiemelendő, hogy a RetroConsoleGames a továbbiakban nem készít magyarítást. Vagyis a Red Dead Redemption lesz az utolsó, amit szeretnénk még kiadni Xbox360 és PS3 konzolokra. A portolásokhoz elég sok tool-t és eszközt begyűjtöttünk, így ha a későbbiekben ezek használhatóak lesznek és egy lelkes önkéntes bevállalja a magyarítást, portolást (és ezen lelkesedését bebizonyítja) akkor természetesen a rendelkezésére bocsátjuk.
A portolásokat tekintve a Letöltések menüpontba minden elkészült munkánk (és a mások által készítettek is) összegyűjtésre, feltöltésre kerülnek. Elég sok munkánknál már nem jó a patch fájl, így a teljes DLC és XBLA magyarítások, portolások elérhetőek lesznek majd, mert feltöltöm.
Jelenleg ketten alkotjuk a RetroConsoleGames csapatát, de a napokban meghirdetem és szívesen látunk mindenkit, akinek van elég ideje és kedve moderátorkodni nálunk.
Úgy döntöttem, hogy a támogatás lehetősége nem lesz az oldalon. És reklám sem…..a működési költségekre (lásd. GY.I.K.) majd lehet bevezetek egy támogatási lehetőséget, de ez a maximum.
A múltról pedig annyit, hogy a döntésem okán mindenki tiszta lappal indul, azaz azok is, akik eddig ki voltak tiltva a régi oldalról. Természetesen őket kiemelten figyelem, így náluk nem biztos, hogy türelmesek lesznek a moderátorok. Mivel az előző oldalon a biztonság kiemelten fontos volt a pontrendszer miatt, így nagyon sok kitiltás volt. Az új oldalon már nem szükséges ilyen szintű védelem, így gyakorlatilag agyhalott idióta módjára kell viselkedni ahhoz, hogy kitiltsunk valakit 🙂 Tényleg nem kérünk sokat csak annyit, hogy tiszteljétek egymást, az oldal tagjait, adminokat, moderátorokat és viselkedjetek normálisan. A rosszindulat, állandó problémázás, személyeskedés nem vezet sehová. Szeretnénk a többi oldallal, magyarítókkal, portolókkal jó kapcsolatot ápolni, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Igazából most már senki segítségére, közreműködésére nem vagyunk ráutalva, de azért jobb a békesség 🙂

Szeretnénk, ha belaknátok a fórumot, az oldalt és továbbra is jó közösség lenne nálunk. A cél összefogni a konzolos közösség azon felét, akik a moddolás, emulátorok, retró játékok iránt is érdeklődnek. Az előző oldallal ellentétben az adminok dolga az új oldalon minimális lesz, (feltölteni az összes elkészült, készülő magyarítást, portolást és értékelni, bemutatni őket) így a RetroConsoleGames folytatja az útját még 2 évig biztosan, de ha lesz rá igény, akkor 20 évig is. Ez jelenthet 20 aktív felhasználót, 200-at vagy 2 ezret. Mindegy. Majd meglátjuk 🙂 Mi a lehetőséget, a platformot megadjuk egy jó közösség kialakulásához. A többi rajtatok múlik 🙂

Az oldalon folyamatosan végezzük a feltöltéseket, javításokat, stb, így mindenki türelmét kérjük, amíg a foltozásokat megcsináljuk. De ezek már nem befolyásolják nagyon a felhasználói élményt. A napokban meghirdetem a moderátori segítséget, így aki erőt érez magában az a csapat tagja lehet.

Jó játékot kíván mindenkinek a RetroConsoleGames!

12
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
2 Hozzászólások
10 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
6 Hozzászólók
SandokánSoma72RicoKwotheE61TON Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Rafi13
Tag
Rafi13

TON, most csináltál egy jó oldalt azzal, hogy eltörölted a pont rendszert. Kár, hogy már amúgy se lenne rá szükség. ..

E61
Vendég
E61

Most én nem értem az oldal létezésének okát, vagy én nem értem?!… Miért Retro, ha igazából nem is az. Minek kell értékelni a magyarításokat, mikor aki akarja, úgy is leszedi és játszik vele?… Eddig sem voltak cikkek meg bemutatók, mert senki nem csinált, az oldal jelenlegi formájával meg halálra van ítélve, mert még annyian sem fognak ide járni, mint a régire, tehát valaki magyarázza el, meddig is fog ez működni, és mi is a cél.