Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok!

Nos, nem is tudom hol kezdjem. Talán az elején kellene. Igen, valóban eltűntem.

Én mindig is azt mondtam nektek, hogy soha nem néztem fel más oldalakra. És ez így is volt egészen pár hónappal ezelőttig, amikor is egy másik oldalra (az oldal erős túlzás, inkább nevezzük fórumnak) kukkantottam és azt láttam, hogy az ÖSSZES munkánk letölthető onnan és még büszkén is hirdetik. Ekkor azt mondtam, hogy így semmi értelme csinálni ezt az egészet és befejezem. Nem vagyok a búcsúzások híve, így nem tettem közzé a döntésem, ami valahol illetlenség belátom, de így számomra is könnyebb volt, mert az utóbbi 4 évben nagyon szívemhez nőtt az oldal és tényleg szívvel lélekkel írtam a cikkeket, csináltuk a srácokkal, tagokkal a magyarításokat, portolásokat. Tehát nem fizettem be a domain és tárhely meghosszabbítását, mert kidobott 15 ezer ft-nak éreztem.

Azonban annyi üzenetet és levelet kaptunk, hogy miért zártunk be, stb, hogy úgy döntöttem még sem hagyom az oldalt (és ami sokkal fontosabb a közösséget) elveszni, így tegnap megfinanszíroztam az oldal működését további 1 évre.

Hogy mi várható ezután? Őszintén? Nem tudom. Ez rajtatok is múlik. Majd együtt, közösen kitaláljuk.
Nyilván ötleteim azok vannak, de kell még pár nap amíg én is összefogom a dolgokat, az elképzeléseim. Ami biztos, hogy szeretnék átalakításokat. Az is lehet, hogy mi is átalakulunk fórummá és arra fókuszálunk. Az is lehet, hogy megmarad az oldalon a cikkírás és bloggolás mint lehetőség.
Ami biztos, hogy elnézve a többi, hasonló, moddolással is foglalkozó oldalt és fórumot borzalmasan gyenge a színvonal és a leírások minősíthetetlenül igénytelenek. Tehát igény biztosan lenne a továbbiakban is a részletes, minőségi modder és retró bemutatókra.
A RetroConsoleGames azonban régebben is új dolgokat és innovációt hozott és most is ötletelek, hogy olyan dolgokat csináljunk amit Magyarországon senki más. A fő hangsúly a közösség építésen, közösségi cikkek és bemutatókon, társalgáson lenne és nem a magyarításokon és portolásokon.

Azaz a régebben működő magyarítás és portolás rendszer megszűnik létezni a jelenlegi formájában. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz több magyarítás és portolás, csak más formában és nem retró pontokért.  Én biztosan nem fogok már magyarítani és portolni. Nyilván ha valakinek segítség kell és nálunk adja ki a munkáját, akkor természetesen segítek majd, mert több száz toolt vettünk és halmoztunk fel.

Tehát egy konzolos közösségi, modder, retrós oldal vagy fórum a cél. A pont és VIP rendszer azonban marad és kitalálunk majd olyan dolgokat, amiknél a VIP és a pont előnybe juttatja a tagokat.

Sok kérdés van most a fejemben, hogy az oldal átalakítása mennyire legyen drasztikus akár funkciókban, akár dizájnban, de ezekben majd a ti véleményeteket is kikérem. Az is lehet, hogy foglalkozni fogunk a retró játékok mellett új konzolokkal, játékokkal is. Az biztos, hogy innovatív dolgot akarok létrehozni és a legjobb konzolos, modder, retrós közösségi oldalt, fórumot megalkotni. Hogy ehhez mennyi segítséget, ötletet kapok tőletek is az kiderül a napokban. Valószínűleg készítek egy koncepciót, arra építve egy 30+ kérdéses szavazást és ti fogtok dönteni.

Nyilván a fentiekhez új admin, moderátor, RCG csapat szükséges. A legfontosabb a modder és retró közösség megtartása.

Mindenkinek jó játékot kíván a:

banner

7
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
4 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
5 Hozzászólók
KazumaTONszpetya13nabalakoRicoKwothe Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
RicoKwothe
Tag

Én megelőlegezem a bizalmat, sok sikert az újrainduláshoz!

nabalako
Tag
nabalako

Üdv. Ha magyarítással meg portolással nem is de az emulátorokkal igazán foglalkozhatnátok, úgy ahogy régebben. Engem legjobban a Retroarch és a PCSXR 360 érdekelne: újdonságok, új funkciók stb. De a többi emulátor is érdekelne. Meg persze örülnék ha foglalkoznátok különféle konzolgépek moddolásával pl: leírások,újdonságok, honnan lehet különféle játék ISO-kat letölteni stb, mert eddig nem sok magyar oldalt találtam amelyik részletesen foglalkozna ilyenekkel. Amúgy meg sok sikert az újrainduláshoz.

szpetya13
Tag
szpetya13

De jó hogy újra itt vagytok !!!

Kazuma
Tag
Kazuma

Teszt