RCG Változások

RCG Változások

Sziasztok Retrósok!

Nos, itt volt már az ideje, hogy az oldal visszatérjen a régi mederbe és újult erővel vessük bele magunkat a munkába, hogy rengeteg Xbox360-as és Ps3-as játékbemutató, emulátor leírások, házi alkalmazások, portolások és magyarítások készülhessenek.

A múlt héten volt egy szavazás, amely esetében figyelembe vettem az eredményt, a véleményeteket. (azért főleg a VIP tagok szavazatára adok, mert sok az avatar nélküli troll)

A változások MOSTANTÓL lépnek érvénybe.

Mik is ezek? Lássuk.

1. Mostantól az új munkáinkat (beleértve a Dragon Age Origins és Resident Evil Zero, Sniper Elite 3) csak is VIP tagok érhetik el a jövőben. Ez még ha nem is szünteti meg a szivárogtatás esélyét, de jelentősen csökkenti. Fontos kiemelni, hogy a régebbi munkáink továbbra is bárki számára elérhetőek lesznek. Azaz, ha valaki most kerül az oldalra, annak lesz elég böngészni való, amíg VIP taggá nem válik. Létrehozásra került egy új almenüpont a letöltések alatt VIP Letöltések néven. (KATT IDE) Ide kerülnek be a jövőbeli munkáink. (Xbox360 és PS3 is egyben)

2. VIP tagsághoz ugyanaz kell mint eddig, kiegészülve azzal, hogy a VIP tagság elfogadásához mindenképpen szükséges egy admin jóváhagyás. Az adminok a jogot fenntartják, hogy a VIP tagság kérelmet indoklás nélkül elutasítsák. VIP tagsághoz ugyanaz kell mint eddig: 3 hónapnál régebbi regisztráció és 20 ezer közösbe tett retró pont. A jelenleg beadott VIP kérelmeket ezen hét VASÁRNAPIG átnézem és elfogadom vagy elutasítom majd.

3. Jelenleg 65 aktív VIP tagunk van a 80-ból. Ez fog a következő napokban olyan 80-90-re bővülni. A konzol megoszlás a VIP tagok között: 47 Xbox360 tulajdonos és 34 PS3. Ennek tükrében fogom a jövőben meghatározni a szükséges közös pontot. Nagy AAA játék és Xbox360 esetében átlagban 60 ezer lesz a szükséges pont, amíg a PS3-asnál 45 ezer.

4. Amennyiben egy munkánk kiszivárog, akkor a szükséges közös pont SZIGORÚAN 10 ezer retró ponttal fog növekedni, de csak az érintett konzoltípus esetében. Azaz ha egy Xbox360 munka kerül megosztásra, akkor az Xbox360 jövőbeli munkáinkhoz szükséges pont kerül növelésre. Ellenben ha valaki nekem vagy a többi adminnak jelenti, hogy valakiről tud, aki bizonyítottan csal, vagy pedig őt kereste meg a csalás vagy szivárogtatás lehetőségével, akkor jutalom pontokban részesítjük. A munkáink kéregetése, megosztása szintén ez a kategória.

5. Az oldalunkon egy olyan csalás történt, amivel a munkáink kiválthatóvá váltak retró pont nélkül is. Szerencsére ez könnyen lefülelhető, így erre kiemelten figyelünk majd a jövőben és természetesen azonnali ban jár érte. Azaz ha valaki úgy tesz a közösbe pontot, hogy nem volt meg hozzá a retró pontja, akkor ez azonnal kiderül, látjuk és instant ban.

6. Szeretnék mindenkit megkérni, hogy a jövőben az oldalunkon még csak említést sem szeretnék a többi oldalról vagy fórumról. Ezt nem akarok ragozni vagy kifejteni.

7. Létrehoztam a fórumon egy helyet, (KATT IDE) ahol bárki kreálhat majd egy altopikot és ide kerülhet be, hogy ki tett a szükséges közös pontba és mennyit. Példa. Kiadunk egy munkát. Az első emberke létrehozza neki a topikot a játék nevével és az első hozzászólásban megadja a felhasználónevét, hogy mennyit tett bele és mennyi a szükséges közös pont. Azaz “kisbela, 3000/ 60000”. A második egy újabb hozzászólásban “nagybela, 6000 / 60000” és így tovább. A legaktívabb közös pont adakozókat jutalomban részesítem majd. Ellenben, aki kamuzik a topikban attól 1000 pontot vonok le. Ezt a fórum részt NEM ÉN fogom kezelni, hanem ti. Azaz hogy mennyire lesz aktív az csak is rajtatok múlik.

8. Ha egy munkánk nem gyűlik ki 3 hónap alatt, és a közösbe pontot tevő tagok 75%-a (20 fő esetében 15 fő) jelzi a 7. pontban vezetett játék topikjában, hogy szeretné visszakérni a pontjait, akkor MINDENKINEK visszaküldjük. Azoknak is, akik nem akarják vissza 🙂 Ilyen esetben a munkánk törlésre kerül, majd újra kiírásra pakoljuk.

9. Mostantól a portolást és magyarítást beküldők is jól járnak, mert minden 10 ezredik közösbe tett pont után kapnak az alap retró pont jutalmon felül újabb 500 pontot. Azaz egy 60 ezres munkánál, ha kigyűlik a 60 ezer, akkor 3000 jutalom pontot. Eddig nagyjából 2000-10000 pontot szoktam osztani alapból a portolás nehézsége és a szövegmennyiség függvényében, és ez egészül most ki a fentivel. Hetente kerül jóváírásra a jutalom.

10. Retró címletek. A jövőben változatosabb lesz, azaz lesz 500, 1000, 2000, 3000, 4000 és 5000 is. Értelemszerűen egy fél évig készített magyarításnál nem lesz 500-as címlet, mert inkorrekt lenne azokkal szemben, akik 4000-et pakolnak bele. De lesz olyan portolás, ahol 500 is lesz és lesz olyan is, ahol 5000 is mint lehetőség. Technikai korlátok miatt egy munkánknál maximum 2-3 féle címlet lesz. Fontos kiemelni, hogy ha valaki ugyanabba a munkánkba két címletet pakol attól 1000 retró pontot vonunk le + a közösbe tett pontjait.

11. A fórum szerkezetileg marad így ahogy van, mert ezt szavaztátok meg. Akinek esetleg bombasztikus ötlete van az nyugodtan forduljon hozzám és megvitatjuk. Nyitott vagyok.

12. Facebook. A szavazatok közül 50-en mondták azt, hogy nem használnák akkor sem ha aktív lenne és 34-en azt hogy igen. Nekem ez a 34 nem olyan kicsi szám, így ha jönnek az új adminok, akkor felpörgetjük és lesznek majd retró pontszerzési lehetőségek. (főleg megosztásokkal, játékokkal lehet majd pontot szerezni) Akinek vannak ötletei, VIP tag, az keressen meg engem és megvitatjuk.

13. Pontszerzési lehetőségek és lottó. A pontrendszernek csak úgy van értelme, ha lehetőséget adunk a pontszerzésre. A jelenlegi pontgyűjtő tevékenységek megmaradnak és kibővülnek majd a fórumos, facebookos jutalmakkal, illetve törekszünk rá, hogy minél több portolási munkába vonjunk be embereket. (magyarítás felejtős mint kiderült)

Ezen kívül van ugye a lottó játék, ami nagy királyság, de a szavazók közül csak 16 fő (még kellene 2 ember) mondta azt, hogy gyűjtsünk rá.
Bemutatom miről is lenne szó.

lottery-addon-772x250

Minden héten az vehetne részt a lottón aki szeretne. Aki nem akar, annak nem kell. A lottóhoz retró pont szükséges. Meglenne határozva, hogy mennyibe kerül egy lottószelvény. Pl. 200 retró pont.

imageedit_3_6746916536

Ez egész automatikusan történne minden héten. Kiválaszt a tagunk 5 számot, beleteszi a 200 retró pontot és várja az eredményt. Mindenki számára látható lenne a saját lottós grafikus felületén (fenti és lenti képek) az összes hét nyertes számsorozata. Csalás lehetősége kizárt, mert minden automatikusan történik a rendszer által. A sorsolás, a nyeremények osztása, heti lottó kiírása, minden.

Minden sorsolás után az alábbi táblázat jelenne meg mindenkinek:

imageedit_5_6190731730

Azaz hogy hány találatnál mennyi a retró pont nyeremény és kik nyertek. A nyeremények úgy lennének mint az életben. Lenne egy alap (pl 5000) ehhez adódnak hozzá a lottózók által betett pontok és végül ezt osztaná el a rendszer arányosan a találatok között. Annyira csalásbiztos, hogy akár moderátorok és adminok is játszhatnának, mert ők sem tudják megzavarni a sorsolást, rendszert.

A lottó játék egy külső fejlesztés és 69 dollár az ára. (per licensz/oldal) Ez 19 ezer ft. Én hajlandó vagyok 2 ezret beletenni. Azaz ha lesz még 17 emberke, akik hajlandó lenne 1-1 ezret áldozni rá (cserébe csak 5 heti ingyen lottózást tudok felajánlani) akkor belevághatunk és megvásárolom. Igazából azt sem bánom, ha nem én, hanem egy megbízható VIP tagunk gyűjti össze a szükséges összeget. Nem feltétlenül kell nekem, még mielőtt megint jön pár agyhalott és kitalálja, hogy ebből akarom az új Porschém megvenni 🙂 Jaj istenem 🙂

Aki beszállna az kérem itt a fórumon jelezze egy hozzászólással. (KATT IDE)

 

14. Szabad regisztráció vagy meghívásos rendszer? 80 szavazó közül 40 mondta az egyiket és 40 a másikat, de egyébként is nagy dilemmában vagyok.

Egyelőre úgy döntöttem, hogy csak is meghívókkal lehet bejutni az oldalra. Facebookon és egyéb más fórumokon lehet majd meghívókat kéregetni az oldalra. Minden VIP tag még ezen a héten kap 1db meghívó kódot az email címére, amivel regisztrált. Viszont mivel látni fogom, hogy melyik regisztrált embert kit hívott meg, így a meghívó fél TELJES FELELŐSSÉGET vállal a meghívottért. Magyarul, ha a meghívott emberke csal, pontot kéreget, megoszt, vagy olyan szabálysértést követ el az oldalon ami ban-t von maga után, akkor ez automatikus ban-t jelent a meghívó embernek is. Zéró tolerancia elv lesz, azaz akkor is bannolni fogom a meghívó személyt, ha ő mindig példásan viselkedett az oldalon. Ez adminokra, moderátorokra, cikkírókra, portolókra és magyarítókra is vonatkozni fog. Őket is bannolni fogom, ha a meghívottjuk szabályt sért.

VIP tagok kb negyedévente kapnak majd 1 meghívót.

Átgondolom még ezt a szabad regisztráció dolgot, de egyelőre a fentiek lesznek érvényben.

15. Eddig kiváltott munkáink, amik még nem kerültek a nyilvánosság elé? Mostantól érhető el a VIP részlegben (KATT IDE) a Dragon Age Origins munkánk mind az Xbox360, mind a PS3 tulajdonosok számára. Hamarosan követi a többi, eddig kiváltott munka. Mi történik azokkal, akik tettek a közösbe és nem VIP tagok? Ha letelik a 3 hónap, akkor visszakérhetik a bele tett pontot. Ha viszont benne hagyják, akkor amint VIP-k lesznek a jövőben, akkor hozzáfognak férni a munkához.

Mi várható ezután?

Készülőben van jó pár nagy cím a kezeink alatt. Ezek közül a legközelebb kiadott munkánk a Prince of Persia (KATT IDE) magyarításának a portolása lesz, ami egy nagy AAA cím. És az én műhelyemben is fortyog valami.

A fentieken kívül várható el nagy angolosítás hírcsomag, mert jó pár klasszis játék angolosítása készült el manapság. Ellenben most vihar előtti csend van Retroarch, ManaGunZ, ScummVM, Habib 4.82 CFW, PS2 kompatibilitás terén. ManaGunz, PS2 kompatibilitás és SCUMM VM részletes leírás már volt tőlem, de érkezni fog egy képekkel illusztrált, minden menüpontot és lehetőséget bemutató részletes, hiánypótló RetroArch cikk is.

Készülőben van általam egy NAGYON részletes Yakuza játéktörténelem bemutató, amely során az összes részt felvázolom nektek, illetve a történetét is leírom RÉSZLETESEN azok számára, akik az angol nyelv miatt nem kezdtek még neki a sorozatnak.

A héten még számomra feladat a VIP tagságra beadott jelentkezések tisztázása, meghívók szétküldése a VIP tagoknak, illetve törölni a 3 hónapnál régebben inaktív felhasználókat az oldalról.

Öveket becsatolni, az RCG robog tovább! Bud Spencer a király! Csak az RCG és a Pufinn ad nektek erőt és mindent lebíró akaratot 🙂

banner

34
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
13 Hozzászólások
21 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
16 Hozzászólók
ErenszoltangTONSandokánRoland Crisan Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
fapapucs
Tag
fapapucs

Minden világos amit írtál. Azt sajnálom hogy néhány hetente változnak újra és újra a szabályok, hogy nehéz követni. Pl a múltkor azt írtad hogy a Resi0 és Sinper után kiadott munkák lesznek “csak VIP” elérhetők, most meg megint más van.
És a firkám sem rakódik ki, hiába irkálok oda, annak van bármi oka?

evil
Tag
evil

Rendben robogjunk tovább.

tassika
Tag
tassika

Hali! Megszavaztuk, hogy ne legyen fész, ezek szerint tök feleslegesen. :-/

palyagabi
Tag
palyagabi

Sziasztok!
Nekem csak egy kérdésem lenne! Nem szoktam rinyálni, hogy egy magyarítás mikor lesz kiadva, idő van elég, de most érdekelne, hogy a Dragon Age Origins Ultimate Edition DLC csomag és a Resident Evil Zero Remastered amik már rég kigyűltek, hol késnek?

Sandokán
Tag
Sandokán

Hali !
Volt róla szó az új adminokról, asszem még a szavazásban is benne volt.
Bocsi, hogy megemlítem velük mi a helyzet?
Mit tudhatunk meg róluk, várják e , stb.?

division
Tag
division

Mivel te leszel az egyik Admin semmit, nem is tudtad szandi?

Sandokán
Tag
Sandokán

Lottós játék :

Select 5 numbers to play……..

És ha megnézed a végén

Valami, hiba lehet a programban mert, a WINING NUMBERS-nél 8 db szám nyert.

Jó bocsi , matekos vagyok és észrevettem. Ezt a programozónak jelezni kéne, amúgy nem rossz dolog lenne maga a Lottós játék. Igaz én ellene szavaztam , mert az életben se csinálom.
De jó ötlet.

szenszej15
Tag
szenszej15

Köszi a post-ot 🙂

Gyuffa
Tag
Gyuffa

Hali!
Szerintem jót tesznek az oldalnak a változások és támogatom. Van ugyan sok jó és egy kevésbé jó ( kigyült munkák csúszása) de összességében jó az irány.
Egy észrevételem azért lenne. Van a menüben egy V.I.P. és egy V.I.P. letöltések szekció. Az új változások után szerintem teljesen felesleges lett a sima V.I.P. , mert már jó ideje nem frissült és nem is fog. Javasolnám a törlését, hogy ne legyen zavaró.
Köszönöm.

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Szerintem nem felesleges mert az új vip tagok hozzájutnak egy csomó játékhoz.

Jedi
Tag
Jedi

Sziasztok! Nagyjából érthető minden! Akkor ehhez próbálok alkalmazkodni.

sipi68
Tag
sipi68

Minden érthető,hajrá!