Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok!

A RetroConsoleGames újabb portolással jelentkezik. Ráadásul egy nagy AAA címet hoztunk el nektek mindkét konzolra, azaz Xbox360-ra és Ps3-ra is.

Egy olyan játékról beszélünk, amelynek az első két része már magyarul is elérhető konzolon, de eddig a harmadik még nem volt portolva. Nos, nekem sikerült megoldanom a technikai dolgokat, így a Hunosítók Team nagyszerű magyarítása immár konzolokon is játszható lesz.

Milyen játék is a Risen 3? Igazából folytatja az első két rész hagyományait és egy nyugati RPG-ről beszélünk. Valahogy nekem az Assassin Creed jutott az eszembe róla, mert itt is kalózos a téma, (a második rész közvetlen folytatása) és hasonló a játékmenet, harcrendszer mint az Assassin Creed Black Flag-ban. Annyi a különbség persze, hogy mivel RPG-ről beszélünk, így sokkal több a sztori, a küldetés és a lootolás.

resizedimage640360-risen-3-enhanced-ss-patty

Azt gondolom a linkelt kép is bizonyítja, hogy a grafika az egész jó és csodás tájakat, szigeteket járhatunk be. Pozitívumként hozzák még fel, hogy a harcrendszer és a kardozás is kiemelkedő. Picit olyan mint a Dark Souls, azaz ha kitanulod, akkor nagyon profi leszel és nagyon élvezetes tud lenni, de ha szerencsétlenkedsz és kaszabolni akarsz, akkor ez lehet a játék egyik gyenge pontja számodra, mert elfogsz halálozni a nagy kihívástól.

Aki szerette a sorozatot azok 100%, hogy nem fognak benne csalódni. Akik pedig még nem próbálták ki, azok is bátran adjanak neki egy esélyt, mert megérdemli. Én sem véletlenül szenvedtem a portolásával. A nemzetközi médiában átlagban olyan 7 pontot kapott a játék, ami egy nem klasszis, de jó játékot sejtet és 1 óra játék után ezt én is igazolni tudom, hogy ez egy 7 pontos, jó játék.

Egy videó a játékból:

[mycred_video id=”a0fp9ZIKDkU”]

A portolásról annyit, hogy mivel az első két rész régebb óta magyarul is játszható konzolokon, így mindig is szemeztem a harmadik résszel, de most volt időm megoldani a portolási, technikai problémákat. Nem győzöm megemlíteni, hogy nagyon sok szöveg van benne (RPG lenne vagy mi fene) és a Hunosítók Team nagyszerű munkát végzett a magyarítás terén.

Ellenben mostanában nagyon bőkezűek voltunk és a munkánk többsége minimális pontért, közös pontok nélkül is kiváltható volt. Viszont mostantól olyan, nagy, AAA játékokat hozunk el nektek (Risen 3, Dragon Age Origins, Mafia 2, Resident Evil Zero) ráadásul mindkét konzolra, hogy ezeknél újra kell gyűjteni majd a közös pontokat, nem is keveset, mivel nagyon sok munkánk van a fenti portolásokban, magyarításokban.

Valamint mivel nagyjából már hasonló arányban vannak az oldalon az Xbox360 és Ps3 tulajdonosok, így utóbbi esetében is behoztuk a közös pontot. (ez csak a nagyobb, AAA játékokra érvényes)

Jövő héten is jövünk. (holnap végreeeee végzek a Resident Evil Zero lektorálásával)

Addig is jó játékot kíván a:

banner

17
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
15 Hozzászólások
2 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
16 Hozzászólók
Csubi1980kisgomboc1szimszonosBlackroy74sipi68 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
RicoKwothe
Tag

Nice! Próbálkoztam a porttal nem egyszer, de beletört a bicskám! Szép munka!

evil
Tag
evil

Köszi végre,nagy játék!

xarina
Tag
xarina

Nagyon koszonom a munkatokat. Jo jatek, magyarul meg meg jobb lesz.

fapapucs
Tag
fapapucs

Ez a játék valahogy eddig teljesen kimaradt nekem. Lehet érdemes lesz gyűjteni hogy magyarul kipróbáljam, köszi.

szpetya13
Tag
szpetya13

Szép munka nagyon jó game így magyarul még élvezhetőbb lesz !!

kertesz tamas
Tag
kertesz tamas

A RISEN összes részét végigjátszottam PC-n.
Nagy kedvencem a játék, ajánlom mindenkinek.
Kösz a cikket.

Zahor peter
Tag
Zahor peter

Köszi!ez király 🙂

Hitman
Tag
Hitman

Az első részhez van xbox 360-ra magyarítás?

bighead82
Tag
bighead82

Köszi. Az első két rész is nagyon tetszett. Ki fogom próbálni.

Jedi
Tag
Jedi

Köszi a munkát! Ahogy néztem a videót, kicsit lepontozták. 5,2? :O

RicoKwothe
Tag

Az első része jó volt. A második felejtős. Erősen felejtős. Sok köze nincs a Risen 1 hez. Az irányítása is szörnyen rossz.
A 3. rész javult, de jogos az 5 pont. Egyszer fogod csak végigjátszani.