God of War III (Ps3)

God of War III (Ps3)

Újabb játékot sikerült kipörgetnem, mégpedig a God Of War III-at. Ez a sorozat utolsó előtti darabja Ps3 konzolra. Megmondom az őszintét, nekem ez a rész tetszett idáig a legjobban, igaz, hogy kevesebb fegyver van benne, de annyira jól meg van komponálva a játék, hogy csoda. Maga a nyitójelenet is olyan epikus, hogy az ember csak keresgeti az állkapcsát a látvány alapján. Ugyanis épp Gaia hátán kapaszkodunk fel az Olümposzra, hogy Zeuszt megöljük, ekkor ocsúdunk fel, hogy ez nem videó, ez már maga a játék.

1

A játék története egyszerű, mint egy faék. Célunk, hogy minden utunkba álló istennel leszámoljunk, hogy végül Zeusszal összeakasszuk a bajszunkat. Rengeteg ismerős elem köszön vissza a korábbi részekből, van azonban pár újítás is. Ezek elsősorban a megszerezhető fegyverekből adódnak, lesz pl. egy legyőzött isten feje, amivel világítani tudunk a sötétben, de arra is szolgál, hogy titkos ajtókat fedjünk fel vele, vagy később hatalmas vasöklökkel tudunk mindent ízzé-porrá törni. Ebben a részben tetszett leginkább a harcok és a logikai feladványok aránya, mert egyik se megy a másik rovására.

Ha már említettem a harcokat lesz benne bőven részünk, rengeteg mini-boss és boss várja, hogy eltángáljuk őket. Rendkívül látványos csatákat fogunk vívni az istenekkel. Kratos továbbra is brutális, olyan durva kivégzések vannak benne, hogy a Mortal Kombat karakterei is megirigyelhetnék. A harc ebben a részben szerintem már normalon is elég nehézre sikerült. Itt már az ellenfelek más-más fegyvertípusra lesznek érzékenyek, szóval sűrűn kell váltogatnunk közöttük, ha haladni akarunk a célunk felé. Itt is az ellenfelekből és a ládikákban talált kis piros gömbökkel fogjuk fejleszteni fegyvereinket. Így a fegyvereink egyre nagyobbat fognak sebezni és mellesleg egyre durvább kombókat tudunk majd velük villantani. Minden egyes fegyverhez tartozik mágia is, ami mana pontba fog kerülni. Itt az egyik fegyverhez tartozik egy szuper képesség, hogy manáért cserébe rengeteg fajta ellenfelet tudunk megidézni, hogy bizonyos ideig az oldalunkon harcoljanak. Valamit van egy új képesség, ez akkor töltődik fel amikor sebzést kapunk vagy mi osztunk sebzést. Viszonylag ritkán süthetjük el ezt a skillt, nem véletlen, mert ekkor Kratos dühöngeni kezd és irgalmatlan sebzést tud kiosztani.

2

A harcok mellett lesznek logikai feladványok is, amik megoldása nélkül nem tudunk továbbjutni. Nem kell megijedni zöme elég egyszerű, bár van pár gondolkodtató is közte. Lesznek ügyességi részek, ezek picit frusztrálóak tudnak lenni, mert számomra néhány nehézre sikerült. Van egy Guitar Hero-t idéző ügyességi rész, én itt kaptam sokkot, mert soha sem játszottam ritmus játékokkal. Nagyon ötletes rész volt, de vagy 20X ugortam neki mire sikerült megoldanom azt a bizonyos ügyességi részt.

Volt szó a brutalitásról, van itt még egy másik dolog, ami szinte minden részben előfordul az a szexualitás. Itt kérem szintén lesz benne részünk. Lesz itt minden, mint a búcsúban, fedetlen csöcsök, leszbizés, sőt még egy istennővel is fogunk döngetni. A zene tökéletes passzol most is a játékhoz. A grafika is sokat javult az elődökhöz képest, de főleg az istenek hajánál furcsálltam, hogy mennyire trehány munkát végeztek a grafikusok. Mindenesetre a pályák zseniálisan vannak ismét megkreálva. Irányítás megfelelő, de nekem sok helyen a duplaugrással meggyűlt a bajom. Sokszor okozta a halálomat, de lehet én voltam csak a béna.

A játékidő az sajnos rövid, maga a fő történet kb 8-9 óra, persze miután végigvittük a játékot akkor új játékmódok (kihívás, aréna) oldódnak fel, amivel a fanatikusok kitolhatják jócskán a játékidőt. A God of War harmadik részével ismét bebizonyította, hogy a sorozat a legjobb hack and slash-ek közé tartozik. Kíváncsian várom, hogy a Ps3 konzolra megjelent utolsó rész (Ascension) milyen lesz ezek után.

ÉRTÉKELÉS: *****

Epikus, brutális játék, ami hozza a szokásos magas színvonalat a stílusában

5
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
3 Hozzászólások
2 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
4 Hozzászólók
fapapucsRolee82Csubi1980TON Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Rolee82
Tag

Összességében szerintem is az eddigi legjobb része, de ezt én úgy állítom, hogy én már az Ascensiont is véggvittem. Tartok attól, hogy ez már így is marad, hiszen majd a legújabb God of Warrral már nem lehet összehasonlítani, hiszen az új részen elég sokat változtatnak a fejlesztők, így hiába God of War címen fut, technikailag annyi a változtatás, hogy ez már nem lesz az a játék ami egykor volt. Ha esetleg a God of War 2-ből csinálnának egy olyan szintű remastert mint most a Shadow of The colossusból, abban az esetben elgondolkodnék azon is, hogy talán még a Hármas részénél… Tovább »

TON
Admin

Elismerem a God of War sorozatot, de nálam azért nem 5/5 csillagos a játék, mert bizony egy idő után monotonná tud válni. Fél éve elhatároztam, hogy végigtolom az összes részt az elejétől fogva, de aztán a második rész után elegem lett a hentelésből 🙂 Azt viszont nem vitatom, hogy a stílusában az egyik legjobb. Nálam a Bayonetta és a Darksiders 1 viszi a pálmát. Főleg az előbbi, ami egy tökéletes játék.

fapapucs
Tag
fapapucs

Az új GOW-ot is dícsérik egyébként.