UDKUltimate Engine (Xbox360,Ps3)

UDKUltimate Engine (Xbox360,Ps3)

Sziasztok, Retrós társaim!

Mint már említettem az előző cikkemben, azzal, hogy a Ps3 gyártását leállították valami hihetetlen módon megnövekedett azon fejlesztők száma, akik jobbnál jobb programokkal és emulátorokkal, angolosításokkal fogják ellátni a gépet. 3-4 cikkre való Ps3-as program és emulátor bemutató várható tőlem a napokban.

De egyelőre most foglalkozzunk egy olyan programmal, ami most jelent meg és aminek a jelentőségét még fel sem tudjuk fogni. A program neve: Unreal Development Kit Ultimate Engine Xbox360 és Ps3

unnamed

 Mi ez a program?

Mint sokan tudjátok az Xbox360 és Ps3 korszakban a játékok egy nagy része Unreal motort használt. (Unreal 2, de főleg Unreal 3-at) Ezt, az Epic Games által fejlesztett alap motort több száz milliókért vásárolták meg a kiadók és ebben már egyszerű volt játékot készíteni. Nem véletlen, hogy sok szemét Unreal motoros játék is érkezett, mert ezek legyártása ezen programmal kb 3-4 hónapos munka volt és nem több. Mostantól ezzel a tört Unreal kittel ti is tudtok PC-n készíteni egy Unreal motoros játékot, korlátok nélkül. Brazil fejlesztők törték meg számunkra és tették nyilvánossá.

Konzolokon is működik?

Nos ez benne a legjobb, hogy ha mondjuk elkészíted a Gears of War 5-öt és szeretnéd, hogy mások is játszhassanak vele, akkor a játékod exportálható olyan formában, hogy Xbox360 és Ps3 konzolon is bárki játszhat vele. Nem fog kifagyni a program. Tökéletesen játszható lesz. Természetesen RGH-s Xbox360-ról és CFW-s PS3-ról beszélünk.

Kell a programhoz fejlesztői csomag (devkit) vagy egyéb software?

NEM. Semmi nem kell, csak directx9.0c és maga a 13 gigás UDK program.

Milyen szintű fejlesztői, programozási ismeretekre van szükségem?

Attól függ, hogy mit szeretnél csinálni. Ha pl egy Bulletstorm pályát áthelyezni a Gears of Warba azt egy 8 éves is megcsinálja. Az exportálás Xbox360 és PS3 konzolra szintén 1 gombnyomás. Ha egy pályát vagy játékot szeretnél létrehozni már adott alap elemekből, grafikákból az is nagyon egyszerű, csak türelem és szabadidő kérdése.
Amennyiben viszont teljesen egyedi és profi játékot szeretnél létrehozni, akkor nem árt ha a türelem és szabadidő mellett értesz a grafikák, animációk készítéséhez, szerkesztéséhez is.

Milyen lehetőségek várhatóak a programmal kapcsolatban?

UDKUltimate Release Trailer

A lehetőségek tárházát még fel sem tudjuk fogni és ahogy látom a homebrew fejlesztők is emésztik. De ne legyen kétségünk afelől, hogy a következő hónapokban Unreal motoros játékok ezrei árasszák el az Xbox360 és Ps3 konzolokat. (PC-re készített Unreal motoros játék is könnyen átalakítható lesz konzolokra)
Batman Arkham Knight csak Ps4-re és One-ra jelent meg? Most már könnyen exportálható lesz Ps3-ra és Xbox360-ra is, mert Unreal3-as játék. De ez igaz az összes ilyen, Unreal motoros játékra. Ha valami csak Ps3-ra jelent meg, az is exportálható lesz Xbox360-ra és vice versa.
Szeretnél egy Unreal3 motoros, 100+ órás kalandjátékot vagy RPG-t alkotni? Most már könnyen megteheted, ha van szabadidőd.
Figyelembe véve, hogy mennyi hobbi játékfejlesztő van a világon, Unreal motoros játékok, alkotások ezrei fogják ellepni a netet és a PC-s, Xbox360, Ps3 platformokat.

Csak két példa:

Zelda Ocarina of Time UDK Kittel:

The Legend of Zelda: Ocarina of Time UDK - Inside the Deku Tree GamePlay

Sonic UDK Kittel:

Sonic Unleashed UDK

 Unreal 3 Tournament pálya a Gears of Wars-ba helyezve UDK Kittel:

UDKUltimate COG vs Locust

Meggyőztem mindenkit, ugye? Tényleg valami fantasztikus dolog indult el a napokban szóval az ováció kiérdemelt.

Honnan tölthetem le a programot?

A Direct X9.0 c-t innen:

KATT IDE

Magát a programot pedig innen:

TORRENT KATT IDE

MEGA KATT IDE

A készítők honlapja:

KATT IDE

A telepítése teljesen egyértelmű és egyszerű.

Hol találok hozzá leírást és oktató videókat?

Bővebb dokumentációt itt (KATT IDE) találhattok.

Oktató videókkal már most tele van a youtube, így csak be kell írnotok a keresőbe, hogy “UDKUltimate”
De ezen a csatornán is találtok párat: KATT IDE

Zárszóként mit lehet mondani? Én nagyon várom a következő hetek és hónapok Unreal készítésű portolásait és játékait. Talán közületek is valaki belevág. Final Fantasy 7 Unreal motorral újra készítve? Mortal Kombat 1 remake? Mint említettem a lehetőségek tárháza végtelen.

Hamarosan új cikkel jelentkezem a napokban, mert Ps3-ra 4db olyan program és emulátor jelent meg ami mindenképpen megér egy részletes beszámolót.

Jó dolog most Xbox360 és Ps3 tulajdonosnak lenni! Jobb mint One vagy Ps4 tulajnak.

Jó játékot kíván a:

banner

28
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
20 Hozzászólások
8 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
20 Hozzászólók
szimszonosN0RBERTkalman3dBodnár Istváncsabi Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
bighead82
Tag
bighead82

Köszönet a cikkért. Remélem érdekes dolgok születnek majd. Ha nem olyan nehéz, lehet hogy én is megpróbálkozom.

dgfs
Tag
dgfs

jaja pár ps3 as játék átalakitva 360 ra jó lenne

palyagabi
Tag
palyagabi

Kösz a cikkért!
Nem tudom jól értem e, de én azt vettem le, hogy lényegében minden Unreal motorral szerelt játékot át tudok alakítani PS3-as platformra. Persze értem, hogy sokkal többet tud, de egyenlőre engem csak ez a része érdekel.
Tehát, a 4-es varit is kezeli?
Teszem azt, én szeretném tolni PS3-on a Styx: Shards of Darkness[ játékot, ami Windows, PS4 és Xbox One platformokra jelent meg, ebből veszem a Windows varit, és át tudom alakítani?

xarina
Tag
xarina

Nagyon brutal ez a program. Remelem jonnek majd a minosegi atiratok.

Kolo
Tag

Egy részt a fórumon belül létre lehetne hozni ahova bekerülnének a készített és módositott játékok.

RicoKwothe
Tag

Azért ez nem ilyen egyszerű ám.
Kezdetnek elég lenne ha a kismillió még le nem portolt unreal 3 játék felirataihoz hozzá lehetne férni.

evil
Tag
evil

Király végre tolhatjuk egymás nagy játékait!!Kolo kolégával egyet értek,reméljük össze hozható!!

Csubi1980
Tag

Ez szuper hír. Főleg a rajongók fejlesztései érdekelnek. Legnagyobb öröm persze az lenne, ha xbox 360 legjobb Jrpg-je a Lost Odyssey Ps3-on is játszható lehetne így. Az a játék megérdemli az újrajátszást.

Csubi1980
Tag

Tudtommal az is Unreal Engine 3- al készült.

Ati72
Tag
Ati72

Na ezek igazán jó hírek,nem lenne rossz kiegészíteni a gyűjteményt.Ha már a 360-ra úgysem jön játék hivatalosan,remélem a hobbifejlesztők kitesznek magukért,és olyan játékokkal játszhatunk,amire álmunkban sem gondoltuk…A fórumon belüli ötlet egész jó,ha valaki talál újdonságot,megoszthatja a többiekkel!

Sandokán
Tag
Sandokán

Ton nagy nagy köszönet ezért a cikkért ! Szerintem hamarosan lesz Xbox360 vagy Ps3-ra, batmen Arkham Knight, ha valóban lehetséges. Én kivi lennék rá.
Most még nekem ez az egész olyan mintha álom lenne. Ezek szerint mégse jött el a Ps3 v Xbox360 vége.