Megvalósult álmom.

Megvalósult álmom.

Szép napot kívánok minden olvasónak!

Minden gyereknek vannak álmai, amiket felnőtt korukban meg szeretnének valósítani. Van, aki tűzoltó, rendőr, vagy űrhajós szeretne lenni,- esetleg kukás, mert milyen király a mozgó kocsin állni. Megmondom őszintén, nekem is megfordultak ezek a fejembe, de már 14 évesen az volt a mottóm: az legyen a munkám, ami a hobbim, mert akkor a munka nem is számít annak. Na meg persze örömmel dolgozok, ráadásul olyan dologért kapok fizetést, amit amúgy is nagyon szeretek csinálni. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha a terveink szerint valósulna meg minden… Most, 11 év elteltével hellyel-közzel, de sikerült beteljesítenem az álmomat.

Kölyök koromban volt egy adó, a Fix.TV (talán még most is van, nem tudom). Azon ment egy csatorna: GameOver. Erről azt kell tudni, hogy volt két srác, akik játékokkal foglalkozó műsort vezettek egy órában. Mivel akkor nekünk nem volt internetünk, így minden információt onnan szereztem. Sőt, újságra sem volt igazán pénzünk, ezért az ottani teszteket is ott láttam először. Bejelentették a fontos híreket, mutattak előzeteseket, majd két játékot leteszteltek, végül pedig az SMS küldők közül kisorsoltak pár embert, akik magazint nyertek meg.  Na aztán jött el az a pillanat, mikor mondtam: a suliban is állandóan a játékokról beszélek, ezek még pénzt is kapnak érte! Én is ezzel akarok foglalkozni!

Most ott tartunk, hogy egy gyárban rohadok, több helyre többször is beadtam az önéletrajzomat, hogy felvegyenek, mint Konzolszoftvereket értékesítő (bolti eladó).  Újságírónak is jelentkeztem különböző lapoknál, szintén sikertelenül.
Az viszont eléggé illúzió romboló, amit pár hónapja tapasztaltam:
Elmentem egy konzol boltba, ahol egy PSVitás játékot szerettem volna becserélni egy PS4-esre. Az eladónak fogalma sem volt arról, mit akarok és mire (God of War: Collection-t a KillZone: Shadow Fall-ra). Angol tudása egyenesen katasztrofális volt! Mintha anyámmal olvastatnám fel. Tehát sem angol nem tudott, sem nem ismerte azokat, amiket amúgy árul el. Persze fel kellett hívnia a főnökét, hogy mehet e a csere.
Az itt a legnagyobb baj, hogy az ilyen emberek ülnek a pult mögött, aki pedig tényleg megszállott játékos, az meg gyárban rohad.

Hála Istennek van ez a nagyszerű dolog, amit Internetnek hívnak. Mikor jött a hír, hogy a Youtube-al lehet pénzt keresni, sokan egyből bele vágtak (persze anyuci-apuci a valaguk alá pakoltak mindenféle drága kütyüt). Nagyon régóta én is el szerettem volna indítani saját csatornámat, és nem a pénz miatt, mint egyesek. De mikor már annyira nagy csatornák vannak, akiknek több százezer feliratkozójuk van, s ennek köszönhetően méregdrága felszereléseik, akkor bizony elgondolkodtam, vajon belevágjak e a jelenlegi tárgyaimmal.

Amikor én nézek valamit YT-on, akkor szeretem látni FullHD-ban, 60FPS sebességgel. Ebből indultam ki én is. Viszont én meg világéletemben konzolos voltam, rüheltem a PC-t. De ha egyszer én is tökéletes minőséget szeretnék gyártani, akkor muszáj lesz összeraknom egy gépet. Több hónapban ugyan, de sikerült megépítenem életem első számító gépét!

A csatornám neve The Ultimate Gaming Channel. Azért ez, mert minden játékot végig akarok játszani videóban, ami egy kicsit is érdekel. Kb. 2000(!!!) címről van szó! Elkezdtem össze írni a 7. generációra (PS3, x360) megjelent játékokról egy listát, amiknek majd a végére jutunk együtt, ez 460 játék lett. Nintendo 64-től napjainkig mindenből szeretnék tartalmat készíteni. Annyira mindenből, hogy képes lennék csak azért elutazni Angliába, hogy olyan Arcade játékgépes játékokkal is játsszak, amik ugye sajnos nincsenek kis hazánkban. Pár példa: Terminator: Salvation, Alien, Armageddon, Time Crisis 5, stb.

Egyébként óriási terveim vannak még a csatornával kapcsolatban. Nem csak végigjátszásokat szeretnék, hanem mindenből tesztet is írni (olyanokról is, amikből nincs magyar nyelvű). Szeretnék a vlogolásokba is bevinni kreatív dolgokat. Persze még vannak dolgok, amik a csatorna fejlődésére szolgáló cuccok hiányoznak. Ilyen például a kamera, mikrofon, zöld háttér, softbox, és egy felvevő kártya, amivel 1080@60 felvételre is képes (a jelenlegi 720@60 vagy 1080@30). Természetesen szeretnék még egy PS VR-t is, hogy azokból is legyen tartalom. Nem vagyok gazdag, így a felsoroltak 60%-a talán nem is ebben az évben lesz meg (főleg hogy most még a videózás mellett jogsit is rakom le). Ezek egyenlőre a tervek. Íme a bemutatkozó videóm:

Senkit sem kérek arra, hogy iratkozzon fel, arra sem, hogy nyomjatok egy Like-ot. Egy dolgot szeretnék tőletek kérni: ide kommentbe építő jellegű kritikát kérnék, mert tudom egyáltalán nem tökéletes (első videónak meg pláne), mégis szeretnék minőségi videókat csinálni. Ez pedig csak akkor tudom megtenni, ha kapok visszajelzést.

Én nagyon szépen köszönöm a figyelmet! További szép napot kívánok mindenkinek!

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
11 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
10 Hozzászólók
Roland Crisanocskay92GerylandKTaiMetalSonic Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Metal
Tag
Metal

Bebasz*s liveot a népnek 😀

Rolee82
Tag

Ha tényleg ez az álmod és komolyan hiszel benne, akkor előbb vagy utóbb biztosan sikerülni fog amit kitűztél magadnak. Ebben biztos lehetsz. Amúgy gratulálok a blogodhoz és a csatornádhoz. Majd biztosan többször is rá fogok nézni.

evil
Tag
evil

Szerintem jó!!

Csubi1980
Tag

Én tuti rálesek majd a csatornádra. Nagyon szép a fekete xboxod :). Kívánom, hogy legyen vagy 1000000 feliratkozód. Örülök, hogy személyesen is talàlkozhattam veled.

RicoKwothe
Tag

Lahalim kolléga! 🙂
Na akkor, csapjunk a lecsóba bele abba a!
1. Összeszedettség, artikuláció, esetleges rögtönzés.
Ne a kamera előtt találd ki mit akarsz mondani, csinálj forgatókönyvet előtte, és gyakorold. Nem szégyen az, gyakorlással lehet leginkább tanulni.
2. Beszélsz- beszélsz, de alig mondasz valamit. Ne feltételes módod használj, legyél szuggesztív, lényegretörő, magabiztos, de ne ess át a ló túloldalára.
3. Magyarok vagyunk. Lassan röhejes közhely, de sajnos igaz: ne közöld vadidegenekkel a problémáidat, úgyis lesz@rják, sőt, örülnek neki hogy vannak gondjaid. ..

Ákos
Tag
Ákos

Könyörgöm ne káromkodj össze vissza mint a “nagy youtuberesek”. Egyszerűen már frászt kapok hogy senki nem tud minőségi tartalmat gyártani csak az állandó anyázás megy stb.
Esetleg ha kinézel valami játékot akkor mindig tudj valamit mondani róla a videóba ha valami unalmas átvezető vagy ilyesmi lenne benne. Legyen érdekfeszítő, amit kevesen tudhatnak. Google a barátod 😉
Ha mobilos appról is csinálsz videót azt mindenképp mobilról csináld, tudom vannak már pc-re emulátorok de nem szép… Arra is vannak olyan appok amikkel fel tudod venni a gameplayt. A play áruházban találsz magadnak ilyet! 😉

Metal
Tag
Metal

Dragons Lair I-II speedrunt kérünk ocskay,az dobná fel igazán a csatornádat szvsz.

KTai
Tag

Hajrá, hajrá.

1. 2000 játék az rengeteg. Átlagosan egy játék (jóindulattal) 10 óra. Az akkor 20.000 óra. Nem tudom mennyi időd van egy nap játszani, és hogy minden nap ráérsz-e, de mondjuk számoljuk nagyon jó idulattal 4 órval. 20.000/4= 5.000. Tehát 5.000 napra lesz szükséged ehhez, ami kb. 15 év. Minden nap. Nekem is voltak ilyen merész elképzeléseim, de azért valahol meg kell húzni a vonalat.
2. Nem attól lesz minőségi egy videó, hogy 1080p 60fps. Ahogyan egy játék sem, de ezt te is jól tudod 😉
3. Bebaszóslájvot támogatom 😀

Geryland
Tag
Geryland

Ha tényleg komolyan gondolod, akkor először tényleg egy különösen nem kiemelkedő, de jó rögzítő és hang eszköztár szükséges. Megnéztem a bemutatkozót és a kép egyből elborzasztott. Nem 4K-ról beszélek ne értsd félre, de ma már elég könnyedén lehet felvenni, és jó minőségben. Ez legyen az első, igaz erre ki is tértél, minden esetre megemlítettem. A hang másodlagos, úgyis a játék a fontos, de ez majd később. Ezen felül játék, ha tényleg népesíteni akarod a feliratkozók és látogatók listáját, KÉNYTELEN VAGY, elsők között mindenképp tripla A-s játékokka játszani, majd ha már nagyobb a néző közönség, akkor már mind1, hogy mit játszol,… Tovább »