Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok Retrósok!

Közeleg a Húsvét és mi is újabb munkával jelentkezünk, valamint jó pár hírrel, beszámolóval.

De elsőként térjünk rá a heti munkánkra, ami nem más mint egy nagy AAA+ cím, a Batman Arkham Origins.
Ezennel kijelenthetjük, hogy immár konzolon is teljes a trilógia magyarítása. (és hamarosan érkezik a negyedik rész, a BlackGate, Kolo jóvoltából)

batman-arkham-origins_screenshot_20130819232700_3_original

Azt gondolom, hogy magát a játékot nem kell bemutatnom. Hosszú ideig szórakozást biztosít mindenkinek. Főleg így magyarul, lehet gyűjteni és olvasni a karakterek élettörténetét, a Rébusz fejtörőket, stb stb. Most pár hétig ellesztek amíg kigyűjtitek a Lost Planet, Lego Star Wars és ezen munkánkat 🙂

Kis videó a játékból:

[mycred_video id=”FEgoe0HQCSo”]

A magyarítást a BatmanHunTeam-nek köszönhetitek, amíg a portolási munkálatokat nimodi, p, ehunvane, gyurmi és HB3N felhasználóink végezték a vezetésemmel. Az emelt közös pont a múltkori kiszivárogtatás miatt van.
Picit tökön szúrtam magam, mert már hetek óta készen volt az Xbox360 verzió, de a Ps3-as port elkészültéig nem akartam kiadni. És most jön a feketeleves. Sajnos a Ps3-as verzió továbbra is fagy. Nem tudok mi tenni. Sokat idegeskedtem miatta, de nem tudom megoldani, mert ellenőrzési kulcs van benne. Feltételezem, hogy mi lehet a hiba, de ahhoz egy txt fájlban kellene módosítani mind az 500 fájl méretét. Ha valaki kedvet érez egy próbához, akkor szívesen belevághat  segítségemmel.
Addig is aki szeretné az innen leszedheti a Ps3-as kb 30%-os magyarítást pontok nélkül: KATT IDE
Ez a teljes menüt, kezelőfelületet, karakter leírásokat és életrajzokat tartalmazza.

A Resident Evil Zero esetében nem forog veszélyben a PS3-as verzió, mert ott alapból azon csinálom a lektorálást.

További rövid hírek:

– Elkészült az Assassin Creed Rogue magyarításának konzolos portolása. A másik oldalról tölthető. Ezt azért promótálom, mert megkaptam az utóbbi időben, hogy rossz a viszonyunk a konzolozz csapatával. Ez baromság. Továbbra is jóban vagyok Eke-vel.
– A magyarítási körképet most elintézem egy mondattal, mert gyakorlatilag semmi érdekes hírről nem tudok beszámolni. Mi dolgozunk a Resident Evil Zero, Batman Arkham Blackgate, LEGO Indiana Jones, LEGO Harry Potter és Mafia 2 játékokon, valamint 3 másik portolás is már készen vár a kiadásra.

Az oldalt érintő változások!

Miért?

Azzal azt gondolom, hogy mindenki tisztában van, hogy nagyjából háromnegyed év múlva végtelenül belassulnak majd a magyarítási és portolási munkáink kiadásai. Egész egyszerűen azért, mert fogy a kínálat. Viszont a RetroConsoleGames nem csak portolásokkal foglalkozó oldal. Ezért nekem már vannak terveim a jövőre nézve is.

Mit?

Mivel Magyarországon nincs olyan konzolos oldal, ahol konkrétan retró játékokkal foglalkoznak, így az RCG fogja átvenni ezt a szerepet. Szeretném ha olyan oldal lennénk, ahol rengeteg játékbemutató és cikk lenne a régi konzolos gyöngyszemekről, az ATARI-tól a SNES-en át az Xbox360-ig és Ps3-ig bezárólag. Én személy szerint majd próbálom megszerettetni a sokak által nem kedvelt JRPG stílust minden kedves érdeklődővel. Szóval az elképzelés egy olyan retrós oldal lenne, amely esetében ritkán érkeznek majd magyarítások és portolások is, de a fő hangsúly még is a közösségépítés, a retró konzolos játékbemutatók, blogok lennének. És ne feledkezzünk meg az Xbox360 és Ps3 konzolokon elérhető emulátorokról sem, mert ezeknek is nagy szerepet szánok.

Kiknek?

Nyilván vannak jó páran retró tagok, akiket nem igazán érdekelnek a játékkritikák, bemutatók és blogok, mert csak a magyarítások és portolások miatt vannak velünk. Természetesen őket sem zárjuk ki, mert mint írtam ritkán érkeznek majd munkáink, de ősztől a fő hangsúly a retró játékok bemutatásán, blogok írásán, közösségépítésen lenne. A RetroConsoleGames az lesz, aminek annó szerettem volna. Jelenleg Magyarországon két típusú konzolos oldal létezik. Az egyik típusba azok az oldalak tartoznak, amelyek már nagyon kevés aktív tartalmat szolgáltatnak, így a hónapjaik meg vannak számlálva. A másik típus pedig az aktuális, újgenerációs játékokkal foglalkozó oldalak, amelyekből van 3-4, de kb mind ugyanaz. Azaz hiánypótló lesz az RCG, mert egy bizonyos lyukat fog befoltozni.

Hogyan?

Kezdésnek kidolgoztam egy új blogolási és cikkírási rendszert az oldalra. Már kész van, de még pár nap tesztelés következik és kb szerdától mehet élesben is. Fontos változás, hogy MINDEN regisztrált tagunk írhat majd blogot (napi korlátozott számban persze) illetve játékbemutatót és játékkritikát is. És nem a fórumon, hanem a fő oldal adott menüpontjába. Azaz MINDENKI kiélheti blogolási mániáját, megoszthatja velünk játékos élményeit és bemutathat nekünk játékokat.
Eddig is voltak cikkírási lehetőségek pontokért, és még sem lett sikeres, akkor mitől lesz ez másképpen? – kérdezhetik páran. Jogos a kérdés és azt hiszem megtaláltam rá a választ. A mai pörgős és rohanós világunkban nagyon sokan játszanak hozzám hasonlóan retró játékokkal, de nagyon keveseknek van ideje rá, hogy egy olyan minőségű, 4 oldalas cikket összepakoljanak mint ami eddig az elvárás volt. Ennek vége. Gyorsítunk. Két kattintással el lehet majd érni a blog és a játékbemutató írás menüt és fél óra alatt bárki összedob majd egy cikket vagy blogbeírást. Terjedelemben is a rövid játékbemutatók lesznek az elvártak. Szerintem egy 50 mondatos, rövid cikkel is kellően be lehet mutatni egy játékot. Gondoljatok bele: toltok egy röpke 1 órás játékot SNES emulátorral vagy mondjuk egy Xbox360 játékkal, nagyon megtetszik az adott játék és szeretnétek ezen élményeteket másokkal is megosztani. Nem lesz más teendő mint feljönni az oldalra, 2 kattintás, 30 perc alatt megírjátok a cikket, bemutatót és kész is. Lehet valaki pont a Te cikked alapján talál rá egy olyan játékra, amivel ő is eltölt rengeteg boldog órát.

Miként?

Az egész úgy néz majd ki, hogy minden felhasználó kap jogosultságot, hogy blogot és cikket írjon. Nem lesz semmi extra jogotok az oldalon bármihez is hozzáférni vagy bármit is törölni, csak is kizárólag a saját bejegyzéseiteket. Lesz a főmenüben 3 új menü. Az egyik az “Írásaim” ahol mindenki elkezdheti a blogok vagy cikkek írását, illetve láthatja, módosíthatja a SAJÁT cikkeit. Ezen kívül lesz egy Blogok és egy Játékbemutatók menüpont. Értelemszerűen mindkét menüpont alatt azok a blogok és cikkek kerülnek majd amiket Ti írtok. Lássuk, hogy fog ez kinézni:

Az “Írásaim” menüpont alatt a következő lesz látható mindenki számára:

Névtelen0

Itt mindenki csak a saját blogjait és cikkeit láthatja majd. Megnézheti őket, törölheti, vagy szerkesztheti is x ideig.
Az “Új blog vagy cikk”-re kattintva felül pedig gyorsítottan elkezdhetitek majd az írást.

Névtelen1

Adhattok címet az írásotoknak, beállíthatjátok, hogy vázlat legyen vagy közzéteendő cikk, megírhatjátok a cikket egy rendes szerkesztővel, adhatok hozzá média tartalmat, videókat, képeket. (itt bizonyos mértékben korlátozva lesz a méret és a mennyiség)

Névtelen2

A képen nem látszik, de ki kell választanotok, hogy az adott bejegyzésetek blog lesz vagy pedig játékbemutató. Értelemszerűen az oldal főmenüjében az adott menüpont (Blogok, Játékbemutatók) alá kerül majd be a publikált anyag.
Választhattok a cikknek főképet is, majd legvégül mehet a publikálás vagy mentés. Ennyi. Gyors lesz. Nem lesz elvárás a cikk hosszúságára nézve. Lesz aki rövid játékbemutatót ír és lesz olyan is aki hosszabbat. A játékbemutatóknál lesz egy szabvány értékelési forma, amit viszont mindenkinek tartania kell. De az is lehet, hogy az oldalon lévőt használjuk majd:

Névtelen3

Elkerülve a kényszerből születő cikkeket, mostantól NEM JÁR retró pont egy cikk közzététele után mint eddig. Viszont a jobb cikkek vagy blogok időnként nem csak a Blogok vagy Játékbemutatók menüpont alatt lesznek láthatóak, hanem a főoldalon is megosztom őket, így megérdemelten lesznek szem előtt. És minden hónapban a legjobb bejegyzéseket író tagunkat vagy tagjainkat fogom én manuálisan pontokkal jutalmazni.

Mikor?

Szerdától minden felhasználó jogosultsága megváltozik cikkíróira, azaz bárki írhat blogot és játékbemutatót. A további fejlesztések szép fokozatosan várhatóak majd.
Ezzel kapcsolatos ezen hír alá, mindenkitől várom a pro és kontra érveket, véleményeket és javaslatokat, ötleteket. A szerdai indulásig még bármin lehet változtatni. Végül is értetek, nektek lesz ez az egész. Így ti is formálhatjátok.

Playstation Emulátor Xbox360-ra (PCSXr360 v2.1.1a)

2uiej3c.jpg

A napokban kijött az új Playstation1 emulátor Xbox360-ra. FSD-ből és Aurórából is tökéletesen futtatható. A neten elterjedt a hír, hogy az emulátor készítője Ced visszatért, de megkérdeztem tőle és ez nem igaz. Viszont örömteli hír, hogy dreamboy (portugál srác és már dolgoztam vele együtt régebben az emun) és Swizzy (az Aurora egyik készítője) összefogtak és a jövőben frissíteni, foltozgatni, fejleszteni fogják az emulátort.
Pár nap tesztelgetés után kijelenthető, hogy a 2.0.3-as után talán ez eddig a legstabilabb verzió. Azaz mindenképpen érdemes rá váltani. Nézzük, hogy mik a fontosabb újdonságok:

 • Megjelenítési mód váltásnál nem esik szét a képernyő
 • A meghajtóválasztásnál képek hozzáadása
 • Nem fagy ki a menüben
 • Aurórából azonnal indítható egy játék és a játék profilt is betölti hozzá automatikusan
 • Játék profil menü javítva, azaz most már minden egyes játékhoz bugmentesen lehet beállításokat menteni
 • Játékprofilnál már nem kell betölteni a játék indítása előtt, hanem az emu örökre elmenti így a játék indításánál automatikusan betölti a mentett játék profil beállításokat, filtereket, stb
 • Javítva, hogy ha egy játékból kilépsz és elindítasz egy másik játékot, akkor annak is normálisan betölti a játék profilját
 • Javítva a filterek hozzáadása és mentése esetében a játék profiloknál
 • Új menürendszer
 • Javítások a forráskódban, így jó pár játék stabilabban fut
 • A főmenü az LB + RB + ABXY gombokkal hozható elő
 • Játék profil beállításnál mutatja, hogy a játékhoz már létezik beállítás vagy nem
 • Játék profil konfigurálásnál további 3 új opció jelent meg (az egyik a Tomb Raider javítás) amelyek segítségével jó pár eddig nem jól futó játék emulálása lett tökéletes

Ami biztosan várható a következő verziótól:

 

 • HTML alapú játék leírások betöltése játék közben. Azaz egy gamefaqs oldalról letöltött végigjátszást is olvashatunk majd teljes képernyőn játék közben 1 gombnyomással elérve azt.
 • Játékok rendezése kezdőbetű alapján
 • 4 játékos multitap támogatás
 • Újabb javítások a kódban és kompatibilitás növelés

Az emulátor innen tölthető le: KATT
A RetroConsoleGames kompatibilitási listáját pedig itt érhetitek el: KATT

Természetesen amint újabb verzió érkezik, arról részletesen beszámolunk majd. De ez ugyanúgy igaz a PS3-as Retroarch és SCUMMVM, PS2 Classic emulátor hírekre is.

Persona 5 Reklám

Nem nagyon szoktam játékot reklámozni, de ezúttal kivételt teszek. Pár napja elérhető a Persona 5 lemezes verzióban, angolul. Esélyes az év játéka címre, mert a Metacritics oldalon 94-es pont átlaggal a Zelda után a második legmagasabb értékelési átlagot kapta az összes online és offline magazintól. A harmadik legjobb össz értékelést kapó játék (Horizon) is mérföldekkel követi. (6 pont lemaradással, ami NAGYON sok)

 

 

 

3127221-p4

Gyakorlatilag ez az utolsóként megjelenő AAA+ játék PS3-ra, de annak a legjobb. Eddig kb 12 órám van a játékban és a történet, a harcrendszer, a tartalom (120+ óra,ami egy offline cucctól kiemelkedő) illetve a grafika(semmi különbség nincs a Ps3-as és a PS4-es között) is lenyűgöző.
Szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom (talán még azoknak is akik nem szeretik a bizarr JRPG-ket) és lehet, hogy ezen játék után kedvet kaptok a 4. a 3. vagy a többi előző részhez is.
Egy remek leírást találhattok itt a játékról: KATT IDE

header

Általános:

Azt kell mondanom, hogy nagyon komolyan beindult a retró játékok angolosításának a tempója. És szinte minden konzoltípusra érkeznek majd olyan munkák, amely során olyan játékokkal ismerkedhetünk meg, amik soha nem jöttek ki Japánból és még is zseniális alkotások. A teljesség igénye nélkül pár példa:

– készül PC ENGINE CD-re (Ps3-on tökéletesen emulálható) a nagy sikerű The Legend of Xanadu 1 és 2.
– SNES-re a fantasztikus grafikájú Far East from Eden
– szintén SNES-re a nem kevésbé klasszikus Romancing Saga 2 és 3.
– Super Robot Wars PSP-re
– Zill O’ll Infinite PSP-re
– Yakuza Black Panther PSP-re
– és még kb ezer másik SNES, Ps1, PS2, PSP és PS3-as angolosítás.
Természetesen folyamatosan nyomon követek őket így elsőként fogtok beszámolót és linket kapni róluk.

Most lássuk melyik három angolosított játékot mutatom be nektek:

1. Echo Night 2 (PS1)

2380screenshot2

Az Echo Night egy kalandelemekkel tarkított horror játéksorozat, amely eddig 3 részt élt meg. A második rész csak japánul volt elérhető, de hála a lelkes fordítóknak már angolul is játszhatjuk. Xbox360-on és Ps3-on is játszható emulátorral.

Letöltéshez katt: IDE

2. Record of Lodoss War (SNES)

2155screenshot3

Ez szintén egy sorozat Japánban, ellenben eddig csak a Dreamcast rész látogatott el hozzánk angolul. Szintén a fordítóknak köszönhetően ez változott és a SNES rész is játszható angolul. Aki szereti a taktikai RPG-ket, mint pl a Final Fantasy Tactics, annak ez is befog jönni. Xbox360 és Ps3 konzolon emulátorokkal tökéletesen játszható.

Letöltési link: INNEN

3. Remember 11 (PSP)

2-19

Vizuális novellákat eddig nem nagyon mutattunk be az oldalunkon, pedig Japánban nagyon népszerű. Valami olyasmi dolgot képzeljetek el mint az új Walking Dead kalandjátékok, azaz rengeteg párbeszédet tartalmazó játék, amelyben időnként dönthetünk, hogy a történet merre felé induljon el. Mostanában egyre több kerül angolosításra. Egy ilyen játék a Remember 11 is. Ajánlom kipróbálásra. Ps3-on PSP emulátorral tökéletesen játszható.

Letölthető innen: KATT

Nos, ennyi lett volna mára. Szerdán indul a blogolás és cikkíró buli. Konzolozásra fel. Én meg megyek vissza Persona 5-öt tolni, valamint lektorálni a Resident Evil Zero magyarítást.
Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

30
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
20 Hozzászólások
10 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
20 Hozzászólók
WarlockanszimszonosNorcsuTONKrisztián Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Nyitrai Máté
Tag
Nyitrai Máté

1000 köszönet a fordításért. Megy a pont. Nagyon jól sikerült rész. Jó lesz végre magyarul látni mint az elődeit. Alig várom hogy ki próbáljam. További sokk kitartás.

Predátor
Tag
Predátor

Köszönet a batman játékért,ment a pont bele, és várjuk szeretettel a többi portolást is tőletek.

szpetya13
Tag
szpetya13

Sziasztok nagyon örülök a Batman-nak már nagyon vártam köszi a munkát !!

Csubi1980
Tag

Köszönjük az újabb munkát. Megnézem milyen lesz ez az új blogosdi, lehet átemelem majd a személyes blogom összes bemutatóját, gondolom igényesebb formája lesz mint amivel a fórumban próbálkoztam.

maximiliem
Tag
maximiliem

Köszönet a munkát. Kérdezném, hogy a japánból érkezett angolra fordított játékok magyaríthatóak-e?

maximiliem
Tag
maximiliem

Elnézést, még egy kérdés: mi a helyzet az oroszokkal.

xarina
Tag
xarina

Koszonom a Batmant mindenkinek, aki reszt vett a magyarositasaban. Kar, hogy a Ps valtozat kifagy.

evil
Tag
evil

Köszönet a munkát.Alig várom hogy ki próbáljam.

szoltang
Tag
szoltang

Köszi az újabb munkát! Mafia 2-nek készül PS3-mas verziója?

Rolee82
Tag

Köszönet a munkáért!
A Batman Arkham Origins-el egy olyan alkalommal játszottam először, amikor közeledett a Karácsony és meg kell, hogy mondjam, Karácsony tájékán illetve közeledtével játszani vele egy hatalmas Plussz Feelinget ad a játéknak, merthogy a történet Karácsonykor játszódik.