Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok Retró Arcok!

Heti munka. Javított Rise of the Tomb Raider portolás. Frissen megjelent, teljes verziós, angol Tales of Berseria játék. Lesz miből csemegéznetek. Nah, de elsőképpen lássuk a heti munkát: ezúttal egy elég friss portolási munkát nyújtunk át nektek, Xbox360 és Ps3 platformokra is.
A játék neve, Fallout New Vegas. Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom. A mai nap jött ki hozzá a legfrissebb magyarítás John Angel és Szogyenyi által. Eddig is jó pár verziót kiadtak már, (és az oldalunkon is elérhető volt egy erősen hiányos, kezdeti változat) de ez a mostani már annyi magyar szöveget tartalmaz, hogy érdemesnek találtam portolni. Nagyjából 90%-os lehet a magyarítás, azaz királyság van.

fallout_new_vegas___beatrix_russell_cosplay_by_elenasamko-d9f94dj

A játékról magáról nem hiszem, hogy sokat kell beszélni. Mindenki ismeri. Inkább a személyes élményeim szeretném pár mondatban elmesélni a Fallout New Vegasról. Az emberek többségének a hasonló motorral készült Fallout 3 tetszik jobban. Én viszont az ellenkezőjét vallom, mert számomra a New Vegas a jobb. Miért? Aki szereti a western játékokat, az a Red Dead Redemption, Red Dead Revolver és Gun mellett a Vegasban találja meg leginkább az igazi, nyugati western hangulatot. Ezen kívül sokkal változatosabb tájakon járhatunk mint a Fallout 3-ban, és kétszer akkora felfedezni való terület vár a játékosra.
Azért lássunk belőle egy videót:

[mycred_video id=”l-x-1fm2cq8″]

Jah és ezúttal nincs közös pont. Adakozás után azonnal tölthető mindkét konzolra.

Más. Hírek röviden.

Rise of the Tomb Raider: módosítottuk a portolást, így elvileg már nem lehet bugos sehol. Angol szöveg maradhat benne, de bugos már nem lehet. Kérlek nézzétek meg és jelezzetek vissza.

– már a falfirkán megszellőztettem, de itt is leírom, hogy meglepően sokan töltötték le a Shadow of Colossus magyarítást, így a jövőben én személy szerint kiemelt figyelmet fordítok a Ps3-as munkákra is.
– kezdésnek pl itt van a Resident Evil Zero magyarítás, amelynek a lektorálása nálam landolt és jelenleg is csinálom. A Ps3-as verzióval kezdtem, de szorosan követi majd az Xbox-os.
– Kolo jelenleg a Lost Planet 1 magyarításának a portolásán ügyködik és a jövő héten kiadásra kerül.
– aztán ha jól tudom akkor Rico a jövő utáni  héten egy Lego játékot hoz el nektek, de a játék neve legyen titok.
– majd pedig lesz itt egy ICO HD magyarítás is.
– az újabb RetroArch  és ScummVM cikkeim pedig csúsznak, mert előbbi esetében Ezi0 még nem adta ki az 1.4.1-es verziót, míg utóbbinál nem jött ki frissebb.
– az utóbbi hetekben ugye említettem, hogy szeretnénk egy portolás elkészítési szekciót indítani, ahol külföldi programozókkal oldanánk meg bizonyos toolok elkészítését. Nos, egyelőre pihen az ötlet, mert olyan ár ajánlatokat kaptunk, ami egész egyszerűen nevetséges. Magyarok vagyunk, nem hülyék. Én felvettem a kapcsolatot egy török programozóval aki régebben viszonylag olcsón segített mindenben. Reméljük ő reális árakat fog adni.
– a PS3-as tulajok még 4 megjelenő játékra még mindenképpen számíthatnak, amelyek a következők: Dragon Quest Heroes 1 és 2, Star Ocean 5 angol verzió és végül az általam agyonhypeolt és a 2017-es év RPG-jének kikiáltott Persona 5, amely április 4.én jelenik meg. Piros betűs nap.
Addig is amíg kijön, kikerült egy viszonylag hosszú videó a játékról, amely azért előre vetíti, hogy miért olyan mint semmi más, miért egyedi és, hogy miért lesz az év RPG-je. Lássuk.

[mycred_video id=”0xsvAmMp7gI”]

Király nem? 🙂

 

header

Szokásos rovatom újabb 3 olyan gyöngyszemmel jelentkezik, amelyek csak japánban jelentek meg, de a szorgos rajongóknak köszönhetően készült hozzá angolosítás.

1. Tales of Berseria (PS3)

tales

Azt hiszem, hogy számomra februárban a legörömtelibb hír az volt, hogy az oroszok kiadták a Tales of Berseria angol verzióját. A játék pár hete jelent meg angolul Ps4-re és PC-re. Szerencsére az oroszok nem hanyagolják a Ps3-at és a PC-s angol nyelvet át portolták a Ps3-as japán verzióba. Fantasztikus játékról beszélünk. A grafika elit, a játszhatóság és harcrendszer szintén, a 70+ órás játékidőről már nem is beszélve. A JRPG szakértők szerint az utóbbi 2-3 Tales játék nem sikerült kiemelkedően, de most ez a Berseria újra felemelte a szériát. Van PS3-ad? Töltsd le. Mire vársz még?

Angol játék letöltés: katt IDE

2. Romancing Saga (SNES)

romancing

A Romancing sorozatot szerintem kevesen ismerik pedig a Final Fantasy testvéréről van szó. Nagyon hasonló a két széria, de amiben a RS más az a picit színesebb (egyébként gyönyörű kézzel rajzolt) grafika, illetve hogy a történet abszolút nem lineáris, hanem inkább nyitott világú és az események több szálon futnak és több főszereplő van a játékban. A sorozatnak a GameBoy-os elődöket nem számítva 3 része jelent meg SNES-re, 2 Ps1-re és végül 1 része PS2-re. Most az első SNES epizódot linkelem be, de hamarosan a többi is sorra kerül, mert mindegyik részhez készült angolosítás.

PATCH letöltés: katt IDE

3. King’s Field (PS1)

kingsfieldjo

Dark Souls. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Sokan azt hiszik, hogy a sorozat a Ps3-as Demon Souls-al indult pedig nagyon nem. A játék atyjai már Playstation1 konzolon elkezdték a sorozatot. Írtam is erről egy remek kis összefoglaló cikket, amit megtaláltok ITT. Az összes rész elérhető angolul (atya ég a Shadow Tower és Shadow Tower Abyss játékok mekkora gamek) kivéve az első King’s Fieldet. Azaz most már az első rész is angol, mert a rajongók készítettek hozzá angolosítást. A játék a Dark Souls hagyományokhoz hűen borzalmasan jó kihívást nyújt és ugyanazok a világok, fegyverek és szörnyek várnak ránk mint a DS-ben. Csak itt minden FPS nézetből van, ami elsőnek fura lehet, de gyorsan meg lehet szokni.

PATCH letöltés: katt IDE

Találkozunk nagyjából 1 hét múlva, de addig is jó játék kíván a:

banner

20
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
15 Hozzászólások
5 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
17 Hozzászólók
szimszonosTONxarinaE61csabi Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
bighead82
Tag
bighead82

Köszönet a munkáért. Ment a pont.

szpetya13
Tag
szpetya13

Nagyon köszi a fordításokat !!!

Predátor
Tag
Predátor

Nagyon köszönöm,az újabb munkátokat,tőletek.+A tomb raider javítását is.

Metal
Tag
Metal

Lost Planetbe megy majd pont 😀

Nyitrai Máté
Tag
Nyitrai Máté

Lassan de biztosan minden szó magyarul tündöklik a Fallout New Vegasban. Nagy kár hogy sokan negatívan álltak hozzá a fordító csapat munkájához és elvették a kedvüket azoknak akik esetleg segíteni akartak és még azokat is lehangoltak aki az elejétől benne volt. A Persona 5 nagyon jól nézz ki. Remélem lesz lehetőség fordításra.

E61
Vendég
E61

Szerintem a harmadik része után pangásnak indult a “sorozat”, a New Vegas már csak egy erőltetett, kötelező kiadás lett, mint a negyedik rész.

evil
Tag
evil

Köszönet a munkáért,kár hogy az oroszokal nem tudtunk megegyezni!

Kolo
Tag

Majd a jövöheti hirbe kiirom, hogy mennyi az annyi, de kicsit soknak tartjuk, igaz nem 2-3 napos melo lesz a toolokkal ezt mi is látjuk.

Csubi1980
Tag

Köszi az újabb munkát. ÁÁÁÁ de örülök a Tales of Berseriának. Igaz türelmetlen voltam és elkezdtem a Tales of Symphonia: Dawn of the New World-öt, hát számomra elsőre is felülmúlja az első részt pedig az se volt semmi.
Romancing Saga hatalmas játék, anno minden részét végigvittem emuval.
Isten áldjon meg benneteket ezért a sok jó hírért!

Rolee82
Tag

Rpg-kkel csak kivételes esetekben játszom, de ez a Persona 5 elég érdekesnek tűnik. Lehet majd teszek vele egy próbát.

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszi a munkátokat. Egyszer már kipróbáltam a Falloutot most teszek vele még egy próbát.