Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok!

Újra itt van a kedvenc oldalatok egy újabb munkával.  Ez a munka pedig nem más mint a LEGO Pirates of the Caribbean, azaz a Karib Tenger Kalózai játék magyarításának a portolása Xbox360 konzolra. A játék magyarítását Piftu55-nek köszönhetjük, a portolást pedig Rico végezte.

largescreenshot

Magáról a játékról ezúttal nem szeretnék sokat beszélni, mert aki az elmúlt hetekben kiváltotta a másik két LEGO játékunkat, az tudja majd, hogy mire számítson. Aki pedig nem töltötte le egyiket sem, annak összegezve annyit, hogy egy ugrálós, gyűjtögetős, harcolós játékról van szó, amely végig követi a filmeket és gyerekek valamint felnőttek is remekül szórakozhatnak vele. Külön kiemelném a co-op, azaz társas játék lehetőségét, amelyben az egyik legjobb a piacon.

De ha már ennyit beszéltem róla, akkor lássunk egy kis kedvcsináló videót róla:

[mycred_video id=”aNqhIqhMdaE”]

Mint gondolom észrevettétek  már Rico tagunk is aktívan ír majd híreket és ad ki munkákat az oldal keretein belül. Szóval esélyes, hogy pár hónap múlva egy leendő admin taggal bővül a csapatunk.
A másik vonzata a dolognak, hogy így tényleg minden héten adunk ki munkákat, azaz 7 naponta biztosítjuk az angolul kevésbé tudók szórakozását is. Csak győzzétek pontokkal kiváltani.

Rövid hírek a magyarítás, portolás, emulátor piacról:
– nagy vágyam, hogy az összes Tomb Raider játék portolásra kerüljön, így első körben azon dolgozom, hogy a Tomb Raider Trilogy HD és a két újabb rész is hibátlanul legyen portolva
– A Mafia 2 sincs elfelejtve, de ha AAA címek, akkor a Metro Last Light (a Ps3 verzión szenvedünk) és a Batman Arkham Origins (tesztelés, javítás megy) előbb fog jönni.
– Kolo ha jól tudom, akkor dolgozik a Resident Evil Zero és a Batman Blackgate (erről azt hittem egy kis szar játék, de a tesztelésnél alig tudtam abbahagyni, mert egy az egyben ugyanaz az élmény és grafika mint a 3 nagy, AAA társa) magyarításain
– A Hunosítók csapat éppen a Assassin Creed Rogue magyarításának beültetésén ügyködik, (elvileg konzolokra is portolják majd, de ha nem, akkor jövünk mi) de mellette belekezdtek a Resident Evil 6 magyarításába is és remekül haladnak vele. Nincs információm arról, hogy konzolokra is tervezik majd vagy sem, de mivel vannak tooljaim a játék konzolos verzióihoz, így ha ők nem hozzák el nektek, akkor mi tálaljuk ezt is.
– Egy kérdés tőletek: van valakinek bármi információja arról, hogy a Fallout New Vegas és a Borderlands 2 magyarításai hogy haladnak? Illetve hogy a Far Cry 4 és a Far Cry 3 Blood Dragon fordításain dolgozik valaki? Remek játékok ezek és tooljaink is vannak hozzá.
– Emulátorok: a SCUMMVM újabb verziójáról még semmi hír, ellenben a RetroArch újabb verziója már elkészült és éppen bugmentesítés, javítás alatt van. Azaz hamarosan megjelenés. Természetesen kiemelten foglalkozunk majd vele.

resident-evil-2-logo-box-artwork

– Egy fantasztikus hír: mivel ez egy retró oldal, így kiemelt szerep jut a régi klasszikusoknak, főleg ha minden idők egyik, ha nem legjobb akció játékának a magyarításáról van szó: Retro_hun által befejeződött a Resident Evil 2 magyarítása, amit le is tölthettek innen: LETÖLTÉS

A játék tökéletesen fut Ps3 és Xbox360 konzolokon is emulátorok segítségével. Aki még nem próbálta az féleszű idióta lenne, ha kihagyná minden idők egyik legjobb játékát. Főleg, hogy már magyar és főleg, hogy az emulátorok filterező segítségével HD tévén is szépen játszható. Aki pedig már próbálta, végigvitte a múltban, az a magyar nyelvnek köszönhető, teljesen más hangulat miatt vigye ki újra.
9adeae46-2c51-48a8-b5d1-566b98d77342

Megkezdtük a 2017-es évet, de picit szeretnénk visszatekinteni az elmúlt esztendőre pár statisztika erejéig.
– 1292 felhasználó regisztrált az oldalunkon (botok nélkül), amelyből 73 VIP tag van
– Az oldalunkon 238 oldal található, 196 hír, cikk és 5061 hozzászólás (fórum hozzászólások nélkül)
– A fórumon 39 alfórum van, 295 topik és 3545 fórum hozzászólás. A legaktívabb Sandokán (405), Robert82 (282) ás Csubi1980 (215) tagjaink
– A jelenlegi pontok mennyiségét tekintve 892 tagunk van 500 pont alatt, 65 tagunk 1000 pont alatt, 180 retrós 5000 pont alatt, 73 tag 10 ezer pont alatt, 86 emberke 30 ezer pont alatt és végül 5 kiváltságos 30 ezer fölött.
– 6.878.686 retró pont került jóváírásra a tagoknak, amelyből 5.422.881-et pakoltatok a közösbe. Retró kuponokból 12.382 pontot szereztetek.
– A tagjaink a pontokat a következő tevékenységekkel szerezték: 1. portolási pályázat és támogatás (118%) 2. Bejelentkezés (57%) 3. Paypal támogatás (13%) 4. Videók megnézése a cikkekben (1,5%) 5. Cikkírás (1%) 6. Egyéb (0,5%)

header

A napokban már tettem róla említést a falfirkán, de akkor most lássuk élesben. Egy új, rendszeresen megjelenő szekcióval jelentkezem, amely nem más mint a retró fordítások, angolosítások. Alapvetően retró oldal vagyunk, így azt hiszem van létjogosultsága a dolognak, még akkor is, ha itt sokan nem igazán kedvelik a japán játékokat.
Miről is van szó?
Rengeteg remek, zseniális japán játék egész egyszerűen nem jut el hozzánk, mert nem kap kiadót nyugatra. (itt most lehet átkozni az ezredik CoD-t, vagy agyatlan, ötlettelen amerikai játékot) Szerencsére azonban vannak rajongók, akik japánról lefordítják a játékokat és elhozzák nekünk angolul. Nekem sikerült az összes ilyen japán játékot (főleg RPG-k és egyedi randi szimulátorok, játék novellák) összegyűjtenem az évek alatt. (100+ cím és folyamatosan bővül)
Szóval az általam írt hírekben mindig igyekszek majd olyan SNES, SEGA Genesis, GBA, PSP, PS1, PS2 és esetleg PS3, Xbox360 játékokat pár szóban promózni, bemutatni, amelyekhez rajongói fordítás készült és erősen ajánlott a kipróbálásuk. (főleg ezekben az ínséges időkben, amikor kezd meghalni a konzolozás és nagyon kevés minőségi játék jön már ki)
Lássunk is hármat:

1. Nayuta no Kiseki ( PSP)

A Legend of the Heroes sorozatot sokan ismerhetik, mert az egyik legjobb JRPG sorozat a piacon. Mindenki láthatta, ahogy az ősszel Ps3-ra megjelent Trails of Cold Steel 2 bucira verte a PS4-re megjelent Final Fantasy 15-öt. Nos, az egész sorozat ilyen magas színvonalú. A Nayuta no Kiseki is a Legend of Heroes saga része, de annyi különbséggel, hogy nem folytatásos történetet mesél el, illetve a harcrendszer akciódúsabb. Remek játék és ráadásul PS3-on is tökéletesen fut. Az angolosítás 95%-os.

oyQt4Vv

PATCH LETÖLTÉS

2. Berserk (PS2)

Nyugaton kevésbé ismert, de Japánban kultusz övezi a Berserk animét és filmeket. Egy nagyon véres, brutális, kaszabolós akciójátékról beszélünk. Az angolosítás 95%-os és Ps3-on is fut. Próbáljátok ki .

2837screenshot1

PATCH LETÖLTÉS

3. Glory of Heracles 3 (SNES)

Picit ugorjunk vissza az időbe minden idők egyik legjobb konzoljára, sokunk gyerekkori kedvencére a SNES-re. A csodamasinán létezik egy JRPG sorozat, amelynek Glory of Hercales a neve és 4 része jelent meg. Ebből 2 NES-re amivel nem fogunk foglalkozni lévén a NES grafika még a hozzám hasonló retró fanatikusoknak is sok. (kevés) Ellenben a most bemutatott 3. rész már egész jó megjelenéssel rendelkezik és fantasztikus a története. Legközelebb a negyedik részét is bemutatom, mert a napokban készült el hozzá az angolosítás.
Az angolosítás 95%-os és fut Ps3-on.

967screenshot2

PATCH LETÖLTÉS

A letöltések a patch fájlokhoz nem a mi szerverünkön találhatóak, így nem tudom meddig élnek a linkek. Gyűjtsétek be őket, amíg lehet.

Végezetül pedig egy szavazás keretein belül szeretnék érdeklődni a konzolos szokásaitokról:

Milyen retró konzolon fogsz játszani 2017-ben?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Kérlek ha egyik sem érint a válaszok közül, akkor ne szavazz, mert fontos a reális véleményetek.

Mindenkinek jó játékot kíván a:

banner

27
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
21 Hozzászólások
6 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
19 Hozzászólók
Bodnár IstvánszimszonosTONRicoKwothePredátor Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Köszönjük az újabb munkát. ÁÁÁ, de örülök ennek a retro angolosításnak, sok cím megvan nekem is, de pl ez a 3 nem volt meg, ezer hála érte. Snes meg nes játék nekem valahogy nem fekszenek a nagy képernyőn, de telcsin már élvezem ezeket is. Köszönöm ezeket is!

Csubi1980
Tag

TON, egy kicsit nyomozgattam, a Nayuta no Kiseki van frissebb 100%-os magyarosítása! 4.15-ös én csak az ISO-t tudom linkelni, amibe beleültették már az angolosítást Nico blogján van, itt:
https://nicoblog.org/psp/nayuta-no-kiseki/

Csubi1980
Tag

magyarosítás=angolosítás, reggel van 🙂

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszönöm az újabb munkát. A Resident Evil 2 már nagyon vártam. A lego játékok is jók de azok majd ínségesebb időkre.

gyurma25
Tag
gyurma25

Köszönöm Resident Evil 2 nagy kedvencem

xarina
Tag
xarina

Nagyon köszönöm a legújabb munkát. Retro_hunnak pedig külön köszönet a Resi2-ért, régi nagy kedvencem a játék.

csabi
Tag
csabi

Köszönet a munkáért srácok, Assassin Creed Rogue várós.

Predátor
Tag
Predátor

Köszönöm a magyarosítást nektek,az újabb metro jöhet ezerrel.

sipi68
Tag
sipi68

Köszönöm az újabb munkát!

bighead82
Tag
bighead82

Köszönjük nektek!