Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Üdvözlet minden Retró Tagnak!

Közeledünk az ünnepekhez, túl vagyunk egy elmebeteg fekete pénteken és feltehetőleg sokan  konzoloznak ebben a mocskos hideg időben 🙂 Kijött a Ps4 Pro, tavasszal jön a Nintendo Switch, és két év múlva jön a Ps5. Mindezek ellenére öröm látni, hogy a Ps3 és az Xbox360 milyen jól tartja magát. 45 ezer ft alá nem nagyon mennek ezek a konzolok. Nagyon sok fog elkelni Karácsonykor. Ezért azt javaslom, aki Ps3-at szeretne vásárolni (én most novemberben vettem meg a második Ps3 gépemet, tartaléknak) az most várja meg, amíg elmennek az ünnepek.

5

Azt hiszem kb 1 éve írtam, hogy az oldalunk nagyjából 2016 decemberéig lesz nagyon aktív, mert kb addig már mindenkinek Ps4 és One konzolja lesz. Hála az égnek tévedtem. Jelenleg népszerűbb a Ps3+Xbox360 mint a PS4+One páros. Meddig tart ki a CFW-s PS3 és RGH-s Xbox360 töretlen népszerűsége? Jó kérdés. Ha az oldalunkon múlik, akkor örökre. Végül is retrós oldal vagyunk 🙂

Szintén 1 éve predesztináltam, hogy az év végére kifogunk fogyni a portolandó anyagokból. Baromi nagyot tévedtem. Lentebb a felsorolás majd pont az ellenkezőjét fogja igazolni.

Térjünk azonban a heti munkánkra. Közeleg a Karácsony és ilyenkor a gyerekeknek szoktak kedveskedni. Rico tagunk ocskay92 közreműködésével portolta nektek a LEGO játékokat, így mi publikáljuk is az elsőt, ami nem más mint a: LEGO Marvel Super Heroes!

[mycred_video id=”SHWEKpG4zmc”]

A magyarítást a Hunosítók Team készítette a játékhoz. Ricoék kérésére a szükséges pont ezúttal alacsony. Szerettem volna Ps3 munkát is kiadni mellé, de a Tales of Monkey Island felülírta a számításaim, mert kemény portolási munkát igényel majd. (ebben kérem is majd minden Ps3 tulajdonos segítségét)

A játékról annyit, hogy a LEGO sorozat nem csak gyerekeknek való. Sőt, egy haverral co-opban kifejezetten élvezetes móka felnőttek számára is. A Marvel pedig hozzám különösen közel áll, mert nagy képregénygyűjtő vagyok 🙂
Idén még kiadjuk a többi LEGO játékot is.

Ugorjunk az emulátorok, portolások és magyarítások világába.

A mi helyzetjelentésünket azzal kezdeném, hogy szerencsére minden jól ment és tavaszig bőven lesz kiadandó munkánk 🙂

– elkészültem a Dark Souls 2 Scholar Edition portolásával mindkét platformra. Feltöltve tárhelyre, kiadásra vár.
– a nagy segítségetekkel szintén kész a Batman Arkham Origins Xbox360 verziója. 10 percig teszteltem és hibátlan, de azért kiadom a teszterünknek. A jutalompontokat ma osztom ki érte. A Ps3 verzió portolási pályázata ma kerül fel a fórumra. Addig nem adom ki az Xbox360 verziót, amíg a Ps3-as sem készül el.
– Kolo és petra dolgozik a Resident Evil Zero magyarításán. Remélhetőleg még Karácsonyig elkészülnek és mehet tesztre.
– Metro Last Light Xbox360 kész van, tárhelyen pihen, de várunk a PS3-as töréséhez.
– Venetica szintén kész van és kiadásra vár.
– Rico jóvoltából a LEGO sorozat is kész és kiadásra vár.
– Shadow of the Colossus HD és ICO HD magyarítása 90%.
– Tales of Monkey Island Ep1-Ep5: kiadom portolási pályázatra, mert macerás munka egy embernek.
– a két Tomb Raider javítását idén szeretném befejezni.
– én még beterveztem a Skyrim DLC-k portolását.

Más, konzolokra portolható projektekről:
– csend honol a Fallout New Vegas, Borderlands 2, Far Cry 4, Resident Evil 6 környékén, de reméljük ez a vihar előtti csend jele 🙂
– szépen halad az Assassin Creed Rogue magyarítása. 90%-on áll.
– szintén jól áll a Call of Juarez The Cartel magyarítása. 80%.
– Resident Evil 2 kb 50%-on áll.
– Folyamatban van a Batman Telltale sorozat magyarítása is.

Végül nézzünk körül az emulátorok világában.
– SCUMMVM: a nemrégen megjelent 1.9-es verzió óta csend honol.
– Yakuza Black Panther angolosítása Karácsonykor kerül kiadásra
– RetroArch: a csapat életében jó dolgok történtek, mert felkerültek a patreon oldalra (olyan mint a kickstarter, azaz adományokat lehet gyűjteni) és már most annyi adományt kaptak, hogy a jövőben sokkal gyorsabban fognak tudni fejleszteni, több emberrel. Ez természetesen a Ps3 verziót is érinti. Két végcélt hirdettek meg ami minket különösen érinthet. Az első, ami 400 dollár volt, hogy felépítenek egy szervert, amely révén mindenki tud majd egymással játszani hálózatban platformtól függetlenül. Például valaki Ps3-on betölt egy SNES emut és a Mortal Kombat játékot, amíg valaki PC-n ugyanezt teszi, akkor a szerver kereső funkciójának köszönhetően tudnak egymás ellen játszani 🙂 Zseniális lesz. És mindez hasonlóan működik majd mint Xbox360-on a Link, azaz megkerüli a Sony hálózatfigyelő rendszerét. A RetroArch csapat másik végcélja 650 dollár volt, amely révén minden második hónapban fognak kiadni új RetroArch emulátor verziót, új magokkal, emulátorokkal. N64, Dreamcast, stb stb.

Nos ennyi lenne.

Végezetül elnézést mindenkitől, hogy a Walking Dead Michonne Episode 3 picit később került ki mint ahogy kigyűlt, de műtétem volt és pár napig azt sem tudtam hol vagyok 🙂

Legközelebb a Dark Souls 2 portolásunk érkezik mindkét platformra.

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

24
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
17 Hozzászólások
7 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
18 Hozzászólók
szimszonosférfiSutiRicoKwotheTON Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
ocskay92
Tag

Köszönöm szépen a pontokat.
A Batman magyarosítását nagyon várom! Meg persze a többit is.
Retroarch is nagyszerű hír!
Neked pedig jobbulást kívánok!

Predátor
Tag
Predátor

Köszönjük a jó híreket, neked meg ton jobbulást kívánok. Ment a pont a legoba.A Lego játékokból hány darabot tudtatok portolni konzolokra? Válaszodat előre is köszönöm neked.

maximiliem
Tag
maximiliem

Köszönet a munkát. Batman, és Resident evil amiket nagyon várok.

Csubi1980
Tag

Köszi az újabb munkát és a sok jó hírt! A Lego játékok csak boxra jönnek, Ps3-ra nem várható? Én nagyon várom a Psp emus cikket és a retroarch cikk kiegészítését, ez a hálózati móka érdekel!

Jobbulást TON, remélem semmi komoly!

bighead82
Tag
bighead82

Köszönet érte. Megy a pont.

gyurma25
Tag
gyurma25

már nagyon várom az Assassin Creed Rogue köszi a sok munkát amit bele tesztek

Halcsika
Tag
Halcsika

Red Dead Redemption-t félbehagytátok?

RicoKwothe
Tag

Jelenleg 5 Lego játék van kész Ps3-ra, és 3 Xbox360-ra. Ha rájövök mi a gond a box verziósokkal ( rá fogok jönni rövidesen ) akkor jön az összes eddig megjelent és lefordított Lego cucc.

csabi
Tag
csabi

Köszönet mindenkinek, aki részt vesz a portolásokban !

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszönöm a munkátokat. Én is játszottam egy pár lego játékkal nekem tetszettek lehet hogy megpróbálom magyar felirattal is, de jobban várom a legközelebbi munkát remélem tényleg a Dark Souls 2 lesz 😉