Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok Retróarcok!

Lassan lepörög a nyár és kezdődik az őszi szezon, ami azt vonja magával, hogy a strandolás helyett egyre többet fogunk majd a szeretett konzolunk mögött ülni. Én is így vagyok ezzel és mostanában elég gyakran tolom a Ps1-es és Ps2-es játékokat. (Killer7 és Tower of Abyss rulez)

Ezen a héten egy akciójáték magyarítása kerül kiadásra. A neve: Asuras Wrath!
A magyarítás elkészítéséért RicoKwothe és gyurmi retrós tagok felelősek, azaz nekik köszönhetitek a magyarítás elkészültét.

Magáról a játékról könnyen tudok írni, mert annó végigvittem Xbox360-on. A személyes tapasztalatom az, hogy annak ellenére, hogy akciójátékról beszélünk, igen is fontos benne a párbeszédek, történet, azaz a nyelv ismerete, így a magyarítás nagyon is helytálló! Egyébként egy jó játékról beszélünk, amit ha valaki elkezd, akkor biztosan végig fogja vinni. De lássunk belőle egy kis részt:

[mycred_video id=”5k-460HRELA”]

A munkához szükséges retró pontot Rico javaslatára egy elég kevés pontmennyiségben állapítottam meg. Azt gondolom, hogy egy magyarításért 20 ezer közös pont abszolút nem sok. Sőt…..
Itt jegyzem meg, hogy gyurmi készítette el a Shadows of the Colossus HD magyarítását is, szóval ha TON végre összekapja magát, akkor az is kiadásra kerülhet végre 🙂 És mivel most 1 hétig szabin leszek, így erre is pontot tehetünk 🙂

Más. Nem nagyon szoktam válaszolgatni a firkán azon kérdésekre, hogy miképpen állunk bizonyos magyarításokkal, portolásokkal. Helyzetjelentést mindig itt szoktam írni, így hát következzen:

– Dark Souls 2 Scholar of the First Sin (Xbox360,Ps3): TRC nemrég adta ki a Demon Souls magyarítását, de már 60% körül jár a Dark Souls 2 magyarításában is. Állítása szerint még ebben a hónapban (!!!!!) kiadásra kerülhet. Gondolom sokak nagy örömére.
– Batman Arkham Origins (Xbox360,Ps3): a magyarítás készítői a jövő hétre mondták nekem, hogy elküldik a javított, végleges magyarítást, így ennek is közeli a megjelenése.
– Resident Evil 2 (PS1): Retro_hun szintén elkezdte a klasszikus játék magyarítását. Igaz még az elején jár, de legalább elkészül minden idők egyik legjobb akciójátékának magyarítása.
– Shadow of the Colossus HD (Ps3): fentebb értekeztem róla. Remélem a hétvégén vagy a jövő héten pontot tehetek rá.
– Rise of the Tomb Raider (Xbox360): kb 90%-ban kész, még 500 sort kellene valakinek lefordítania és kiadható is.
– Metro 2033 (Xbox360): hamarosan ez is elkészül. Jelenleg a visszacsomagolás munkálatain dolgoznak.
– Metro Last Light (Xbox360 és Ps3): az Xbox360-as verzió már teljesen kész van, egy tesztelő közületek már végig is ment rajta. De nem szeretném kiadni, amíg a Ps3-as verzió is kész nem lesz.
– Mafia 2 (Xbox360): most hogy szabin leszek, így a Colossus mellett azt tűztem ki célul, hogy befejezem a Mafia 2 portolást.
– Syberia 2 (Xbox360): kész van, a jövő héten feltehetőleg ez jön.
– Tales from Borderlands epizódok (Xbox360 és Ps3): amint elkészülnek a magyarítás, adjuk ki őket konzolokra is.
– Minecraft Story Mode (Xbox360 és Ps3): amint elkészülnek a magyarítás, adjuk ki őket konzolokra is.
– The Walking Dead: Michonne (Xbox360 és Ps3): amint elkészülnek a magyarítás, adjuk ki őket konzolokra is.
– Lost Planet 3 (Xbox360 és Ps3): vizsgáljuk a magyarítás portolásának lehetőségét.
– Resident Evil 4 (Ps2): el kellene kezdenem, de még a várólistán van a portolás.
– Far Cry 3 Blood Dragon (Xbox360 és Ps3): elvileg Lost Prophet dolgozik rajta gőzerővel. Ha kijön portoljuk.
– Fallout New Vegas (Xbox360 és Ps3): semmi hír még a végleges magyarítás kiadásáról.

Elég durva jó címek, munkáink jönnek, nem? 🙂

Három RetroConsoleGames közlemény:

– Továbbra sem gyűlt ki a Minecraft Story Mode epizód 3, így húzzatok bele.
– A segítségetekkel majdnem kész a Rise of the Tomb Raider portolása, de még maradt egy 500 sor (főleg menü szövegek) amiket valakinek be kellene vállalnia, hogy lefordítja. Szerintem kb 2 órás meló és 3 ezer retró pont jutalom jár érte. Kérlek tolja le valaki.
– Nagyon sok toolom van a gépemen hatalmas játékokhoz, így ha valaki szeretne belevágni magyarításokba, akkor csak jelezze felénk és segítünk a technikai oldalban. Pár kiemeltebb játék amihez van toolunk: Bayonetta, Lost Planet 3, Resident Evil 6, Red Dead Redemption, Far Cry 4, Metal Gear Solid Rising. És ezek csak a nagyobb címek voltak.

Végül pedig szeretném összefoglalni, hogy milyen konzolos történések várhatóak még ebben az évben játékmegjelenések és program kiadások terén:

Hamarosan megjelenik angol nyelven is (augusztus 30.) az Attack on Titan játék. Sokat beszéltem már róla, és nagyon ígéretes cím és szerintem adjatok majd neki egy sanszot. Ps3-ra jön.

[mycred_video id=”aIGoclyZ8OU”]

Minden idők egyik legjobb JRPG játékának (nemrég vittem ki Ps3-on így igazolhatom) a közvetlen folytatása azaz a Trails of Cold Steel 2 szeptember 6.án jelenik meg angolul Ps3 konzolra. Nálam MAGASAN az év legjobban várt címe. 100 óra játékidő már lefoglalva.

[mycred_video id=”7Dbh397E7qE”]

Vérgőzös, hentelős, szokásos Tecmo cím jön november elején, amelynek a címe Berserk! Szerintem egész jónak tűnik, habár én nem nagyon vagyok híve az eszetlen hentelésnek. Mint említettem november elején jön angolul Ps3-ra.

[mycred_video id=”HTtuQSI10I4″]

Ha az idei év legjobban várt címe a Trails of Cold Steel 2, akkor a 2017-es év legnagyobb ásza egyértelműen a Persona 5. Mint sokan tudják a Persona 4 stílusoktól függetlenül az év játéka címet is elnyerte PS2-őn. Sok média és újság már most előre odaadja neki a 2017-es év játéka díjat, pedig ugye érkezni fog 1-2 nagyobb cím Ps4-re és One-ra. A videókat elnézve abban egyetérthetünk, hogy grafikailag mindent elsöpör majd, minden konzolon. Ilyen egyedi, stílusos és szép játékot én még nem nagyon láttam. Nálam piros betűs ünnep lesz február 14., ugyan is akkor jelenik meg angolul Ps3-ra.

[mycred_video id=”GoPDqZmBc08″]

A Yakuza sorozatot gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Nálam minden idők legjobb játéksorozata és nincs olyan 2-3 hónap, hogy elő ne venném valamelyik részét a 100%-os haladás eléréséhez. Nah már most, van nekünk egy Yakuza Black Panther nevű részünk, amely remekül sikerült, teljes értékű játék, de csak PSP-re jött ki és csak japánul. Ellenben KhSubs és csapata elkezdve lefordítani és már a végén tartanak, azaz heteken belül lesz egy újabb Yakuza részünk angolul. PS3 konzolon tökéletesen fut 1080p-ben, mert kipróbáltam a japán verziót. NAGYON várós!

[mycred_video id=”2WHLp3qrkOQ”]

Ezeken kívül érkezik még az ősz folyamán a Batman Telltale sorozat (Xbox360 és Ps3), a Minecraft Story Mode (Xbox360 és Ps3) és a Kings Quest (Xbox360 és Ps3) is folytatódik. Nah és természetesen a sportjátékok aktuális, évenkénti verziói.

Fontos még megjegyeznem, hogy a RetroArch csapat bejelentette, hogy hamarosan kiadnak egy új verziót (a múlt héten kiadott az csak egy béta) az emulátorukból, amelyben meglepetések is várhatóak, azaz talán új magok. (N64?Dreamcast?Sega Saturn?)

Ennyi lett volna a mostani hírcsokor. Hamarosan egy cikkel is jelentkezem. (PSP emuláció Ps3-on)

Jó szórakozást kíván a hétvégére a:

banner

31
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
26 Hozzászólások
5 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
24 Hozzászólók
szimszonosAttilahpeti2Nyitrai Mátésipi68 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Predátor
Tag
Predátor

Köszönöm a rengeteg jó hírt nektek,és külön az Asuras Wrath fordítását.Én leginkább a két Metró játékot várom már tőletek magyarul !!!

Predátor
Tag
Predátor

Asuras Wrathba ment a pont tőlem,de a játéknál már azt írja ki hogy kigyűlt hozzá a ponthatár,de mégsem tudom letölteni onnan ? Gondolom valami hiba okozza ezt,vagy elvan írva valami a pontoknál.

Predátor
Tag
Predátor

Asuras.Wrath.XBOX360-COMPLEX-ezt a változatot találtam a játékból a magon.Ezzel kompatibilis a fordítás.A választ előre is köszönöm.

hudaklaci
Tag
hudaklaci

A resident evil 4 pc-s verziójában legutóbbi tudomásom szerint játék menet közben nem sikerült fordítani a leveleket. Ezeket csak később lehetett elolvasni magyarul, miután eljutottunk egy mentés pontig. A ps2 verzió sikeresebb lesz e ilyen szempontból, illetve várható lesz e ps3 és xbox 360 HD verzió?

Kolo
Tag

Hozzátenném még azt is hogy a mafia 2 portolását időhiány miatt félbehagytam, mert macerás nagyon. Tomi befejezi megigérte.
Kész vagyok a Batman XBLA fordításával csak össze kellene pakolni..
Fordítható:
-Dragon ball xenoverse
-Masquarade
-Resi Zero
– Splatterhouse lassan halad kb 70% kész.

Ezeket kihagyta a cikkből TON.

csabi
Tag
csabi

A Mafia 2 portolása Ps3-ra nem megoldható ?

Csubi1980
Tag

Köszönjük az újabb munkát. A trails of cold steelt feldobtam én is Ps3-ra brutál jó. És mekkora címek jönnek még ps3-ra. Xboxosok, aki teheti vegyen ps3-at, mert nagyon-nagyon megéri. A psp emulációs cikket meg nagyon várom. 20+ psp jrpg címet gyűjtöttem be, és ezek a legjobb kritikát kapotttak, van olyan ami csak japánul jelent meg, de megoldották játékosok, hogy angol legyen. Ps2 gyűjteményem még nagyobb, azt hiszem jó nyugdijas éveim lesznek 🙂

Suti
Tag
Suti

Köszönöm az Asuras Wrath-ot. Egyszer már végigvittem angolul, tényleg nagyon jó játék. Jó lesz újra nekikezdeni magyarul.

ocskay92
Tag

Köszönöm szépen a melókat így elöre.
Amiket linkeltél játékok, azokból engem egyik sem érdekel 😀 de a fordítások/portolások nagyon is!
Az Asura’s Wrath-al sokat szemeztem. Ps3-ra be is fogom szerezni. Köszönöm mégegyszer!

bighead82
Tag
bighead82

Köszönet érte. Ment a pont.