Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Üdv Mindenkinek!

Ezúttal nem nagyon tudok hírtengerről beszámolni, szóval rövid leszek.

A heti munkánk a Minecraft Story Mode Episode 1, mindkét platformra. A magyarítás a TaleHunter csapatnak köszönhető, a portolások pedig az én munkám gyümölcsei. Nem nagyon vagyok annak a híve, hogy egy játékból újabb feldolgozást vagy játékot csináljon valaki, de a neten olvasgatva egész jó értékeléseket kapott ez a Minecraft Story Mode. Sokan szeretik is. Adjunk neki egy esélyt…….egy videóval tudom támogatni a dolgot:

[mycred_video id=”lZfIZws22rQ”]

A portolásokhoz még annyit, hogy a mai nap kikerül fórumra a Tomb Raider 2013 mint portolási pályázat. Remélem sokan jelentkeznek majd segíteni. A szavazás alapján a jövő hétvégén szeretném kiadni 90%-os állapotban és idővel ha 100%-osra megoldható, akkor majd frissítjük a linket.

Az egyik felhasználónk, palyagabi ma felvetette azt amin már én is régóta gondolkozok: hogyan lehetne a Ps3 tulajdonosoknak is olyan lehetőséget biztosítani mint a VIP Xbox360-as letöltés. Eddig három verzió merült fel:

– legyen ugyanúgy mint az Xbox-os munkák esetében, azaz közös pont és kiváltás után VIP letöltések közé kerülne minden: véleményem szerint nem elég hozzá a playstation tulajdonos bázis az oldalon. És még tovább csökkentené a PS3 tulajok aktivitását, mert mindig ugyanaz a 10 aktív Ps3-as tagunk tenne mindenbe, a többi potyázó meg csak kivárná.
– legyenek alapból kevesebb pontért a portolások, magyarítások: talán ez a leginkább mérlegelhető, de sok esetben csak max annyit lehetne elérni, hogy 3 ezer adakozás helyett mondjuk 2 ezer lenne. Az alá azt gondolom nem fogok menni, mert az oldalon szimpla bejelentkezésekkel lazán összekaparható pár nap alatt 1 ezer pont.
– 1 hónappal a munkánk publikálása után legyen elérhető mindenkinek: ez azért nem jó, mert így senki nem adakozna semmibe, inkább türelmesen kivárná az 1 hónapot.

Van még esetleg ötlete valakinek? Amúgy a fenti lehetőségek közül lehet egyet megpróbálunk majd próba üzemben 🙂

Kompatibilitási táblázat: KATT IDE

Mint látható a napokban jó pár PSP játékot teszteltem PS3-on és szépen töltődik a táblázat. Viszont nem hiszem el, hogy senkinek nincs kedve segíteni nekem. Én vagyok itt az egyetlen retró arc? 🙂 Az utóbbi napokban elkezdtem összegyűjteni az összes PSP játékot amit szeretnék örökre a gyűjteményemben tudni a Ps3 HDD meghajtóján. És közben tesztelem őket. Majd a sort a PS1-es, Ps2-es, Classic és SCUMM játékok folytatják. Rengeteg jó játékra akadok, amikről eddig nem is hallottam. Hozzám hasonlóan senki nem gyűjti így a régi klasszikusokat? Ha még is lenne ilyen ember, akkor jelentkezzen és töltsük fel a táblázatot 🙂

Nah, de addig is jó játékot kíván:

banner

19
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
13 Hozzászólások
6 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
15 Hozzászólók
KarpfengaburipeterLole Gyulasipi68Sandokán Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Xlr8r11
Tag
Xlr8r11

1. Köszi a portolást.
2. A VIP vélemények rovatában Ákos összevonási elmélete is meggondolandó.
3. Én is imádom a retró játékokat, főleg PS1 és N64, de ezeket pc-n emulálom, gondolom olyan infó meg nem kell a táblázatba 🙂

Metal
Tag
Metal

ezzel a xbox360as ps1 emulátorral(pcsxr360) alapvetően az a probléma hogy szaggatnak vele a játékok szóval nem igazán éri meg vele foglalkozni szerintem.

Metal
Tag
Metal

számtalan ps1 játékot végigküldtem már ps3-on,és egyáltalán nem érdekelt hogy nincsenek filterek,legalább ott nincs szaggatás-akadozás mint xbox360-on.Azon minden szaggat nem csak az emuláció,még a ráírt játékok is.Régen kedveltem a 360-on játszani de mostanra nagyon kiábrándultam belőle.

Rolee82
Tag

Az eredetileg ráírt játékok egyáltalán nem szaggatnak jobban mint PS3-on. Sőt a multiplatform játékok többsége még jobban is fut. De ez, hogy nem lehet tartani legalább egy stabil 30 fps-t az manapság mindig is konzol betegség volt vagyis nem a konzol a hibás hanem maguk a fejlesztők hozzáállása(tisztelet a kivételnek). Nagyon érdekes, hogy még egy legegyszerűbb cell-shadded grafikájú játék is be tud szaggatni de ugyanakkor a Halo 4 képes a stabil 30 fps-re de a Rage (ami még annál is szebb) képes stabil 60 fps-el pörögni. Tehát hozzáállás kérdése na meg persze a pénz is nagy úr. De talán elsősorban… Tovább »

Leckie
Tag
Leckie

Köszi szépen a portolást és a tr2003 portolásába szívesen besegítek.

ocskay92
Tag

Na a Minecraft: Story Mode-nak örülök 🙂 Jobb is, hogy eddig nem kezdtem el. Köszönöm szépen!
Én is nagy Retrósnak tartom magam, rengeteg játék van a PS3-amon, ami PS2-es cím. Csak jelenleg nincs időm írni róluk.

hpeti2
Tag
hpeti2

Köszönjük az újabb portolást.
Az én ötletem a VIP problémára az lenne, hogy a kigyűjtők egyből megkapják a magyarítást, míg a VIP tagok fix 1 hónap után.

Predátor
Tag
Predátor

Köszönöm én is a portolást, és a tomb raider 2013-rom portolásába én is szívesen segítek,ha tudok.Remélem a METRO 2033 portolása is nem sokára jön tőletek.

palyagabi
Tag
palyagabi

Ákos ötlete se rossz, bár itt is lehetnének problémák.
Amúgy a harmadik megoldást is el tudnám képzelni, az egy hónap után, amit már javasoltam is egy esetleges megoldásnak.
Mondjuk annyiban változtatva a dolgon, amit eredetileg is úgy gondoltam, hogy nem mindenkinek, csak a VIP tagoknak, az Xbox magyarítások mintájára.
A normál szekció nem változna.

Sandokán
Tag
Sandokán

1. Újabb taggal bővült a magyar xbox360 és Ps3 konzolos játék , köszönet érte! 2. A két kulcsos megoldást tartanám egy jó ötletnek, vagy a PS3 tagok összehasonlítva a Boxosokkal és a pontot osztanánk arányosan viszont csak a kiváltáshoz szükséges pontot, a másik meg maradna 1800v 1750pont. 3. Jók ezek a retrós játékok, csak én kipróbáltam a Final Fantasy VII-t ps1 játék XBOX360 emulátorral és szinte vánszorgott, el is ment a kedvem tőle. Gondolkoztam azon hogy portolási táblázatot is lehetne kreálni már, hiszen egyre több címek válnak elérhetővé PS3 v Xbox360 ra magyarul. PL: játék neve, stilus, konzol tip, magyarosítható… Tovább »

sipi68
Tag
sipi68

Köszi a munkát a gyerek imádni fogja!