Aliens – Colonial Marines

Aliens – Colonial Marines

Figyelem! Alan Ripley álmai csupán az én képzeletem szüleménye! Ezzel próbáltam fokozni a játéktörténet hangulatát!

Egy álmot láttam. Tavaszi napfény ragyogta be a kertem udvarát. Egy kislány táncolt a napfényben. Hajtincseit, lágy szellő simogatta. Rebecca volt az a kislány, akit az LV-426-os bolygóról mentettem meg. Újra éreztem az élet ajándékát. Az udvaron felém szaladt és átöleltem. Boldogan mosolyogtunk egymás felé. Örültünk a tavasz hangjainak. Ekkor még fel sem tűnt, hogy az égen piros fények cikáztak, annyira boldogok voltunk.

A hajó vezérlője: LEÁLL A KERINGÉS. TŰZ A HIBERNÁLÓ KAMRÁBAN. ISMÉTLEM, TŰZ A HIBERNÁLÓ KAMRÁBAN. A MENTŐKOMPOKNÁL HAMAROSAN ELKEZDŐDIK A VISSZASZÁMLÁLÁS.

Rebecca megijedt tőlem és távolodni kezdett. Értetlenül néztem felé mi lehet a baj. Megtörve a csendet Rebecca az arcom felé mutatott. Nem értettem miért, így elkezdtem az arcom felé nyúlni, hátha maszatos lett és letöröljem. Ekkor éreztem ,hogy van rajtam valami. Egy pókszerű lény csavarodott rám. És fulladtam. Sikoltani akartam, de a lény szorosan rám volt tekeredve. Rebecca rémisztő sikollyal sikítani kezdett. Tétlen voltam és kétségbeesett. Meg akartam nyugtatni, de nem tudtam beszélni. Egy álmot láttam, rémálmot. Ripley vagyok, és az utam még nem ért véget.

381174955.388003

Hicks tizedes: Kérem, segítsenek! A U.S.S. SULACO fedélzetén tartózkodom,és még további túlélők. Alan Ripley hadnagy, egy kislány, akit az LV-426-os bolygóról mentettünk meg, és egy szintetikus. Küldjenek segítséget! Minden tengerészgyalogos társam meghalt.

Pár hónappal később…

Én: Katona vagyok! Egy igazi vadász! Le is vadászlak! Hallod mit mondok? te …

Reid: Te most azt a kis pókot fenyegeted?

Én: Öhm, izé.  Csúnyán nézett rám, ezért helyre rakom a 8 szemét!

Reid: (rám mosolyog) Igyekezz. Hamarosan kezdődik az eligazítás. A pók már biztos halálra rémült tőled. (nevet)

Én: Erre még vissza térünk! (Fenyegetően hatok a pók felé)

AZ ELIGAZÍTÁS (Cruz százados)

Figyelem! Vészjelzést kaptunk a U.S.S. SULACO fedélzetéről. Egy nő, Alan Ripley Hadnagy, Hicks tizedes, egy menekült kislány és egy szintetikus tartózkodik a fedélzeten. A hajó az LV-426-os bolygót elhagyta, majd egy meghibásodás miatt vissza tért. Nem tudjuk az okát, de mi kivizsgáljuk, illetve ,hogy mi történt a többi legénységgel. Valószínűleg Xenomorph támadás lesz a ludas.

Én: Remek, rovar vadászat.

Reid: Legalább a pók addig is kihever téged. (csípős mosoly)

Én: Ja, de jó neki.

Már az átjutás sem volt egyszerű a U.S.S. Sulaco fedélzetére. Robbanás történt és pár társam komoly sérüléseket szenvedett. Néhányan bele is haltak sérüléseikbe. Azt a feladatot kaptam ,hogy keressem meg 2-3 csoport tagjait. A mozgásdetektorom jelezte helyzetüket így elindultam feléjük. A hajón haladva nyomasztó érzés lett Urrá rajtam. Az egyik helységben egy szintetikus felét láttam. Nem messze tőle hibernációs kapszulák voltak sorakoztatva egymás mellett. Ebből négy hiányzott. Biztos a hajó vezérlője a meghibásodáskor kilőtte. Egy piros fény jelezte a kapszulák hiányát.

01

Már nem voltam messze a célomtól. Leérve egy alagsori járathoz, testváladék szerű anyaggal volt borítva a fal. Mindent ellepett és nedves, nyirkos levegő volt a helységekben. Egy hang vonta el a figyelmem, ami az egyik bajtársamtól jött. A testváladék körülvette őt és rátapasztotta a falra. Puszta kézzel szinte lehetetlen volt kiszabadítani így a vágó felszerelésemért nyúltam. Akkor láttam meg először a lényt. A falról ugrott rám, és próbáltam ledobni magamról. Mikor sikerült, egy tár golyót beleeresztve, összerogyott a padlón. Alatta vas és fém sisteregni kezdett.

Én: Vér helyett, sav.

Megfordultam és igyekeztem kiszabadítani Keyest. Látszólag nem volt semmi baja. Kicsit legyengült, de semmi komoly. Igyekeztünk vissza térni a Sephora hajóra amivel jöttünk. Az adatrögzítő Keyes-nél volt ami magyarázatot ad arra, mi történt a U.S.S Sulacon. Mire elértük a hidat ami össze kötötte a két hajót olyasmi történt, amivel nem számoltam.

Én: Keyes, miért áltál meg? mozgás!

Keyes: (letérdelt és kibiztosított egy gránátot robbanásra készen) Tünés innen, fussatok!

Én: Keyes, várj! Ne!

colonial-marines-chestburst

Robbanás. A híd recsegni, ropogni kezdett alattam. Kábelek szakadtak el és a lökéshullám amit a gránát okozott kettévágta a járatot. Összesen az egész történés pár másodperc alatt történt, mégis mintha az idő lelassult volna körülöttem. Magamhoz térve, igyekeztem megkapaszkodni, hogy vissza tudjam magam húzni a Sulaco fedélzetére. Dobozok röpködtek ki nagysebességgel az űrbe, de Neil megfogta a karom és megmentett.

Neil: A hülye nem bírt volna várni? mit gondolt?

Én: Ja…

Neil: Ráadásul nála volt az adatrögzítő is. Más utat kell találnunk.

Ahogy haladtunk tovább, olyan eszközöket találtunk a hajó fedélzetén, ami azt sejteti, hogy a Weyland – Yutani tudott arról mi folyik a Sulaco fedélzetén. Mintha kísérleteztek volna a lényeken, de balul sült el valami, és katasztrófa lett a vége. Nem került bele sok időbe, hogy megtudjuk, kommandósok próbáltak végezni velünk. A Weyland próbálta titkolni a hajón történteket, és ezért képesek voltak kiirtani egy csapat tengerészgyalogost is.

Én: Nem elég, hogy a lényekkel kell harcolnunk, még ez is…

Neil: Szemét egy társaság!

Sikerült felvennünk a kapcsolatot egy társunkkal, Bellával.

Neil: Bella! Jól vagy?

Én: Mi a szar? Az a pókszerű izé rajtad volt?

Bella: Nem, mire magamhoz tértem már itt feküdt döglötten.

Neil: Na, húzzunk innen!

(Alan Ripley) a mentőkapszulában
Újra álmot láttam. Vakító napfény sütött a kertem udvarában. Felülről lebegve kémleltem a földet, csupán pár méterre a földtől. Gyönyörű volt, éreztem ,hogy megáll az idő és testem felszabadul. Pillangók és szorgos méhecskék repkedtek az udvarban. Boldog voltam akkor. A súlytalanság mintha az érzékszerveim felerősítette volna. Nárcisz és tulipán illatát éreztem. Ahogy kezdtem közeledni a talajhoz, hírtelen egy négyszöglet alakú medencét láttam, feltöltve kristály tiszta vízzel, ami a napfény sugara kecsesen megtört. Nem emlékeztem rá, hogy lett volna medence az udvaromban. Ahogyan a lábam már érintette a víz, alig vártam ,hogy elmerüljek benne. Úgy is lett. Ahogyan a víz ellepet, az csodás volt. Úgy éreztem felfrissültem. A szél felerősödött és furcsa rozsdás vas darabokat hordott az udvaromban. Kiakartam szállni, de a víz mintha nem engedett volna. Fuldokolni kezdtem. Ziháltam és segítségért kiáltottam, de nem volt eredménye. Elgyengülve, megadva a víz fogságának, át adtam magam.

Jelenben (A Sulaco fedélzetén)

Továbbhaladva a Sulaco fedélzetén, folyamatos rádió kapcsolatban voltunk a Sephora hajóval. Utasítást kaptunk, hogy menjünk a raktérbe, a mentőhajóhoz. Idő közben a Sulaco fegyverzetét valaki élesítette, és bombázni kezdte a Sephorát.  Reagálva a lövésekre, Sephora viszonozta.

Neil: Mozgás, mozgás emberek! Nem akarok itt megdögleni!

Én: El kell érnünk azt a hajót, mielőtt felrobbanunk!

(Csöbörből – Vödörbe) Helyszín: LV-426-os Bolygó

Magamhoz térve megkönnyebbülve néztem fel Bishopra, és a körülöttem álló túlélőkre.

Bella: Francba. Azt hiszem hányni fogok.

Neil: Biztos csak a stressz. Meg ,hogy láttál olyan pókszerű akármit ami melletted feküdt…

Bishop: Valóban? Bella. Egy döglött pókszer lény feküdt melletted?

Bella: (Bella a hányingerét próbálja csillapítani pár korty vízzel, hogy tudjon válaszolni Bishop kérdésére) Igen.

Bishop: Esetleg fehér színe volt és bomlásnak indult?

Bella: Igen, talán. Mit számít ez? Elkaptam tőle valami fertőzést?

Bishop: Bella. A lény egy szörnyet ültetett beléd, előidézve nálad egy kómát. Ezért nem emlékszel rá. Hamarosan meg fogsz halni.

Bella: Mi van?

Neil: Az kizárt!

Én: Bishop! Mennyi ideje van? Megmenthetjük?

Bishop: Talán pár óra, vagy 1 nap. Ha hibernálni tudnánk Bellát, lenne ideje, hogy olyan műszereket találjunk, amivel kioperálhatjuk belőle.

Neil: Akkor mire várunk még? Mozgás!

Nem messze a landolási helyünktől, volt egy komplexum. A detonáció, ami 17 héttel ezelőtt történt, súlyosabb kárt nem okozott ebben az épületben. Ajtó, áramellátás és a kommunikációs  csatorna kérdéses volt, hogy működnek-e. Ahogy beértünk lények tömege próbáltak kiirtani bennünket. Szerencsére a folyosón haladva, társaimmal könnyű szerrel végeztünk velük. Megbeszéltük pár csapattársammal, hogy Én és Neil megkeressük a kommunikációs termet, és el is indultunk felé. A kommunikáció helyre állt. Már csak Bellán kellett segítenünk. Sajnos mire elértük Bellával és Neillel a műtőegységet, már késő volt. Bellából kirobbant az a lény. Szétrobbantotta a mellkasát.

Én: Parancsnokság! Bella meghalt.

Cruz: Sajnálom, hogy nem sikerült! De tovább kell haladniuk! Most kaptam az információt, hogy egy tengerészgyalogost elkaptak a Weyland – Yutani emberei.

Neil: Hogy? A Sephoráról?

Cruz: Nem! A Sulacoról.

Én: Mi? A Sulaco legénységét a központi vezérlő kilőtte a Fiorina 161-es bolygóra.

Cruz: Úgy tűnik nem mindenkit! Tengerészgyalogosokat nem hagyunk hátra! Mentsék meg!

Tovább haladva ijesztő látványban volt részünk. több ágy volt egymás mellett, amin emberek feküdtek olyan pókszerű lénnyel az arcukon. Kijelzők mutatták az emberekben rejtőző lények állapotát, növekedési stádiumát. A következő teremben pedig kapszulákban voltak a lények.

Én: Bizonyosan itt kísérleteznek rajtuk.

Ahogyan kiértünk, egy óriási komplexum tárult elénk. Hatalmas volt és biztosak voltunk benne, hogy egy idegen űrhajót látunk. A Weyland – Yutani emberei már elkezdték annak feltérképezését, így mikor beértünk különböző monitorok és adatlapok hevertek minden felé. Mintha elszabadult volna a pokol.

Neil: Úr isten. Azt nézd!

Egy hatalmas teremben egy óriási lény volt.

Én: A királynő.

Alan Ripley (A víz fogságában)

Ahogyan a medence aljára értem, felnéztem. Láttam ,hogy a víz felszíne kicsit zavaros, és a nap fénye vöröses színre vált át. Olyan ez az egész mintha álmodnék. Különös, hogy a víz alatt nem fulladok. Biztosan csak álmodok. Ahogy tudatosult lassan bennem, hogy ez csak egy álom, a mellkasom hírtelen iszonyatosan megfájdult. Oda nyúltam és mintha belülről akarnának szét szaggatni. Ordítottam, de a víz tompította a hangom és ismét elkezdtem fulladozni. A bőröm lassan elkezdett kirepedezni és a vér összekeveredett a vízzel.

Mikor lesz ennek már vége?

Ahogyan a szavak elhagyták számat, hírtelen egy hatalmas teremben találtam magam. Átázva, vizesen feküdtem a földön. Gyors pillantást vetettem a mellkasomra és örömmel nyugtáztam, hogy csak álom volt. Körbenéztem. A levegő állott volt és enyhe szúrós szag csípte az orrom. A terem közepén, egy hatalmas irányító szék volt, és ült benne egy idegen lény. Félve felé közeledtem, hogy megvizsgáljam, és akkor jutott eszembe, hogy régen a Nostromo kereskedelmi űrjárműn utazó kollégáim is pont ilyen alakról számoltak be, amikor egy vészhívásra lementek az LV – 426-os bolygóra. Lehetséges, hogy ugyan azt a lényt látom most? A mellkasán egy hatalmas lyuk tátongott. Ami kitört belőle, nem egy szokványos idegen lehetett.

photo_8

Ahogy közeledtem, hogy közelebbről is szemügyre vegyem a lényen az óriási lyukat a mellkasán, hírtelen ismét erős fájások lettek úrrá rajtam. Összerogyva letérdeltem, és akkor megtörtént. A lény kirobbant a mellkasomból. Beszélt hozzám.

Jól van? Hölgyem! Érti amit mondok?

Magamhoz tértem egy pár másodpercre és egy férfi alakot vettem ki magam előtt, amint épp egy lámpával világít a szemembe. A hibernációs kamrában feküdtem. Enyhe mosoly jött az arcomra, hogy végre megmenekültünk. És vissza is aludtam már rémálmoktól mentesen.

(Fiorina 161-es börtön bolygó)

Az idegen férfi: Csak egy nő élte túl! Megjegyzem, ennél rosszabb helyre nem is pottyanhatott volna!

LV – 426 (Jelenben a Sephora legénységével)
Kiérve a komplexumból, sikerült elkapnunk a Sulaco túlélőjét!

Cruz: Tehát beszéljen! Miért hívott ide? Mi történt?

Hicks: Alan Ripley hadnagy és egy kislányt mentettünk meg a bolygóról. Útközben illetéktelen behatolást jelzett a központi rendszer. Ennek okán, mivel én vagyok a rangidős, a hibernációból felébresztett. A Weyland – Yutani emberei voltak. Próbáltam vissza tartani őket, de nem sikerült. A rendszer a további túlélőket kilőtte a Fiorina 161-es bolygóra. Én lekéstem az evakuálást így elkaptak és fogva tartottak információkért, majd ide vissza hoztak.

Cruz: Jó, hogy tudunk megpattanni erről a helyről?

Hicks: Ma estig. A Weyland – Yutani hadseregének és embereinek van egy csapatszállító járművük! Meg kell szereznünk tőlük.

Cruz: Pontosan ezt is foglyuk tenni! Emberek! Készen álltok? Akkor nyomás!

Tömérdek Idegent és katonát kellett megölnünk mire elértük a hajót. A szállítóhajó már felemelkedett és mi rakétával berobbantottuk a rakterét, majd ott landoltunk. Cruz százados megsérült, így nem akartuk még elmozgatni a helyéről. Amire viszont nem számítottunk, hogy a királynő is a raktérben volt. A rakomány katapultot használtam ,hogy kilőhessem őt mielőtt elérnénk az atmoszférát és mind meghalnánk. Sajnos nem sikerült. Cruz százados beindította a gépet és a királynővel együtt zuhant a mélybe, ezzel megmentve katonái életét.

Reid: Jó vadászatot, százados.

Felkutatva a hajó termeit, megtaláltuk Weyland-et. Mielőtt információt csikarhattunk volna ki tőle, Hicks fejbe lőtte.

Én: Megörültél? Tönkre kell tennünk ezt a céget! Így hogy tudunk meg bármilyen információt amivel bizonyíthatnánk mit csináltak!

Hicks: Nézd. Nézz rá.

Neil: Ez csak egy android.

Bishop: Csatlakoztassatok rá! Talán letölthetek tőle némi adatot.

1 órával később...

Én: Nos, Bishop! Van valami? Kérlek, mondd, hogy találtál valamit!

Bishop: Találtam. Megvan, minden!

[mycred_video id=”jBiwSzbPOzc”]

27
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
18 Hozzászólások
9 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
20 Hozzászólók
szimszonosférfiNyitrai Mátészenszej15szpetya13 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Nagyon jó lett ismét a cikked, pont ma reggel olvastam egy kritikát az Alien 3 filmről. Mindkettő hatására hétvégén ismét megnézem a trilógiát, mert nekem a 4. rész nem tartozik bele a mestermunkába, bűn volt azt a részt leadni a mozikban!

TON
Admin

Csubi te még élsz? 🙂

Csubi1980
Tag

Persze, csak úgy hozta az élet, hogy annyit nem tudok itt veletek lenni, sőt a legfőbb hobbimra se jut időm 🙁 Az xboxot konkrétan februárban kapcsoltam be utoljára, igaz 1 hónapja rákattantam az Alienes flipperre, de nem sikerült működésre bírnom, így továbbra is pihen a doboz! Jelenleg rákattantam a Hearthstone warcraftos kártyajátékra, mert ott napi 10-20 perc is elegendő alattas játékok iránti vágyaim kielégítésére. Pedig a könny kicsordul a szememből, mennyi jó Rpg, Jrpg várna még rám!

Soma72
Tag
Soma72

Jó a cikked! Tetszett!
Imádom az Alien filmeket.Véleményem szerint a 2. részt nehéz lett volna azonnal überelni és a 3-kal nem is igazán sikerült… A 4. rész izgalmas,látványos és ütős volt. Számomra még a horror élmény is megvolt.
Csubi véleménye szerint bűn volt. Szerintem jót tett a sorozatnak.
Viszont ettől szép ez az egész:kinek a pap, kinek a papné.

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszi a cikket megint nagyon jó lett. Örülök hogy visszatértél ehez a stílushoz már most várom a következőt.

Rolee82
Tag

Ismét egy szokásosan jó minőségű Norcsu stílusú cikk. 🙂 Amúgy ebbe a játékba még azért nem vágtam bele eddig, mert sok negatívumot hallottam róla. Előbb vagy utóbb sorra kerül de a rossz híre miatt inkább más játékokat részesítettem előnyben idáig. Viszont sokan írták, hogy maga a “Bolygó neve Halál hangulat” azért benne van ami számomra nagy pozitívum.
Én gondolom, hogy nagy Alien fan vagy és azért is írtál erről a játékról de azért megkérdezném tőled, hogy neked személyesen mi a véleményed a játékról Norcsu? Jó, rossz vagy amolyan átlagos alkotás?

sipi68
Tag
sipi68

Köszi a cikket.Ez nagyon ütős lett!!!!!

Predátor
Tag
Predátor

Én is köszönöm a cikket.Ez nagyot ütött nálam is !!!!! Kipróbálnám ezt így játékban,is egyszer ???

Leckie
Tag
Leckie

Nagyon jó lett gratulálok

Lole Gyula
Tag
Lole Gyula

Mi a jelszó a kibontásnál???http://www.retroconsolegames.org.Mert ez nem jó!!!!!!!

gaburipeter
Tag
gaburipeter

Nagyon jó lett ismét a cikked, pont ma reggel olvastam egy kritikát az Alien 3 filmről. Mindkettő hatására hétvégén ismét megnézem a trilógiát, mert nekem a 4. rész nem tartozik bele a mestermunkába, bűn volt azt a részt leadni a mozikban!

hpeti2
Tag
hpeti2

Szuper cikk lett. Pont nemrég néztem meg a filmeket is. Jó lett a hangulat.