Emulátor Kompatibilitási lista

Emulátor Kompatibilitási lista

Sziasztok!

Nem kis munkával elkészítettem egy retró emulátoros kompatibilitási táblázatot. Szeretném ha a jövőben a hozzám hasonló retró konzolos fanatikusok segítenének töltögetni. Azt gondolom, hogy ez is egyedülálló lesz a világon, ha sikerül minden emuhoz legalább a 300-500 populárisabb címet felvenni és felvezetni a táblázatba.

A táblázat innen érhető el: KOMPATIBILITÁSI TÁBLÁZAT

Mi szükség erre?

Azt gondolom, hogy rajtam kívül nagyon sokan játszanak régi, konzolos játékokkal és mindezt az Xbox360 és Ps3 emulációs képességeinek köszönhetik. Fantasztikus játékokat találunk a múltban (sokkal jobbak mint a mostani játékok) és az XBox360 filterezős, valamint a Ps3 HD skálázós képességeinek köszönhetően megjelenésben is szép grafikát kapunk. Szóval aktuális egy táblázat elkészítése, hogy mindenki tudja, melyik játékból, melyik verzió és melyik emulátorral fut rendesen.

Az interneten elérhető jó pár kompatibilitási táblázat. Így is van létjogosultsága?

Egyrészt valóban van egy PSP-PS3 és egy PS2-PS3, illetve PS1-Xbox360 táblázat a neten, de ezek már régiek, nem aktualizáltak. Másrészt pedig angolul vannak, így jobb lesz, ha nekünk magyaroknak készítünk egy magyar nyelvű kompatibilitási táblát. Harmadrészt pedig ilyen összevont (több emulátort is érintő munkalapos) kompatibilitási lista még nincs a világon. Itt az ideje.

Bárki szerkesztheti, írhat bele?

Sajnos nem. Gondolom érhető, hogy ezt nem engedélyezhetjük. Nagyon sok idióta van, akik mások több éves munkáját is képesek lerombolni percek alatt, szimplán szórakozásból.
Ha valaki szeretne nekem segíteni, vagy csak sokat szokott emulátorokkal játszani, akkor kérem, hogy írjon egy hozzászólást ide, ezen bejegyzés alá. (kérdések és minden más egyéb törölve lesz)
Innentől kezdve én döntök, hogy az adott személy megbízható vagy sem. Ez főképpen az oldalon történt aktivitásával függ össze. VIP tagoknak az esetek 80%-ban jár a szerkesztési jog.

Nem kaptam szerkesztési jogot és még is sokat játszok emulátorokkal?

Ha nem kapsz jogot, akkor sem keseredj el. Tesztelj 100+ játékot és a listát írd meg nekünk fórumon, privátban vagy bárhol. Ha megfelelő és alapos volt a teszt, akkor már is megkapod a végleges szerkesztési jogot a továbbiakban.

Kaptam szerkesztési jogot. Mit kell tudnom, betartanom?

Elsősorban mindenképpen tartsd a megadott formátumokat. Felvittem pár adatot a táblázatba minden emulátorhoz, így látható, hogyan és mit hová kell bírni és milyen stílusban. Kérlek figyeljetek a külalakra. Egyetlen egy mező van amit kihagyhatsz, az pedig a játék ID-je. Minden más kitöltése kötelező a valós adatoknak megfelelően. Két dolog van még amit használnod kell adott esetben: ha a szöveg nem fér el egy mezőben, akkor a Formázás-Szövegtördelés-Körbefuttatás ponttal tudod megoldani. Ha pedig a számot dátumként jeleníti meg, akkor a Formázás-Szám-Egyszerű szövegre menj és írd be újra. Menteni a táblázatot nem kell, mert automatikusan menti.

Mit tegyek ha olyan emulátorral játszom sokat ami nem szerepel a listán?

Mint a táblázat alján látható, csak a legnépszerűbb emulátoroknak hoztam létre listát. Ha viszont Te olyan emuval töltesz sok időt, ami nem szerepel (pl SNES, SEGA MD, stb) akkor csak annyit kell tenned, hogy az adott emuval kapcsolatban letesztelsz 100+ játékot és a teszt eredményét elküldöd nekem. Így én létrehozom az új munkalapot a listán.

Mit takar a tesztelés pontosan?

Megkérek mindenkit, hogy a közösséget segítendő, csak olyan tesztelési eredményt vigyen fel a táblázatba, amely megfelel a következő feltételeknek:

1. – Legalább az első mentési pontig elvitted az adott játékot (ha a játék elején van a mentés, akkor minimálisan 10 perc játékidő) és mentettél is.

2. – Tudod kezelni és beállítani, konfigurálni az emulátort, azaz tudod, hogy mit csinálsz.

3. – Tisztában vagy vele, hogy mi az emulátorod verziószáma, illetve tudod, hogy a tesztelt játéknak mi a verziója.Legalább azt, hogy PAL vagy USA.

Minden további információt a fórumon találtok: KATT IDE

3
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
3 Hozzászólások
0 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
2 Hozzászólók
maximiliemBert74 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Bert74
Tag
Bert74

Command and Conquer
USA
2.0.4
Tökéletesen fut, két napja nyúzom.
A beállítások az általad javasoltak.

Bert74
Tag
Bert74

Command and Conquer-Red Allert
USA
2.0.4
Tökéletes.

Command and Conquer-Red Allert Retalition
USA
2.0.4
Hibátlan.

maximiliem
Tag
maximiliem

Köszönet, látszik hatalmas munka van benne.