Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok!

Sajnos, ahogy az egyik kedves felhasználónk megjegyezte, szavahihető már nem vagyok, de azért talán nem haragszotok, ha ennek ellenére jelentkezünk egy portolási munkával, illetve mellé rengeteg hírrel is szeretnék szolgálni.

Az oldalunk ugye két résszel foglalkozik: portolások, magyarítások és retró játékok cikkeivel, bemutatásával. Kezdeném most a portolási oldallal.

Ákos felhasználónk jóvoltából kiadjuk az Alien Breed játék felturbózott XBLA verziójához a magyarítás portolását. Köszönjük neki a munkát és természetesen Patyeknak is a magyarítást. Talán ez a kis kedvcsináló sokaknak meghozza a kedvét a játékhoz:

[mycred_video id=”NgjRjiThlvg”]

Nyilván nem a világ legjobb játékáról beszélünk, de azért elég jó kis akciójáték. Nem véletlenül van három része. Meglátjuk, hogy mennyire lesz igény a játék magyarításának portolására és ennek függvényében Ákos is átgondolja a többi rész portolását.
Apropó magyarítások, portolások.  A Playstation tulajdonosok most picit hanyagolva érezhetik magukat, de megnyugtatom őket: az egyik felhasználónk gőzerővel halad a Shadow of Colossus HD magyarításával és ha tudom neki megfelelő ütemben pumpálni a fájlokat, akkor 1 hónapon belül végez is. Aztán jöhet az ICO HD 🙂
Ezen kívül szintén a PS3 tulajdonosoknak kedvez, hogy TheReaperCool tájékoztatása szerint május 20.ig befejezi a régóta várt Demon Souls játék magyarítását. Az RCG-n lesz kiadva.

A portolásokról is néhány szó. Már régóta esedékes egy nagy AAA cím kiadása, de valahogy mindig jön valami probléma. El vagyunk átkozva. A Metro 2033 esetében manuálisan kell leportolni 6 ezer sort, a Tomb Raider 2013-nál csak olyan 90%-os állapotú a portolás. De hajlok rá, hogy ebben a formában kiadom nektek, mert rengeteget dolgoztatok rajta ti is (aki segített portolni) és én is. Szavazzunk:

Kiadjuk a Tomb Raider 2013 portolást 90%-os állapotban Xbox360-ra és Ps3-ra?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Nem titok, hogy mostantól többnyire a PC-s magyarítókra vagyunk utalva, mert amit lehetett azokat a PC-s magyarításokat 90%-ban már leportoltuk konzolokra. Szóval mostantól meg kell várnunk amíg egy PC-s magyarítás elkészül. De azért elég nagy és jó játékok magyarítása készül el  a közeljövőben: Batman Arkham Origins, Borderlands 2, Hitman Absolution, Fallout New Vegas, Lost Planet 3, Dragon Age 3, stb stb. Természetesen mind portolni fogjuk.

Az utóbbi időben magamra maradtam az oldal dolgait illetően, így majd a segítségeteket kérem egyre több mindenben, hogy minél több portolás lehessen. Azaz jó sok portolási pályázat lesz. De ez a pontrendszerünk lényege, nem? 🙂

Mindenképpen meg kell még említenem RetroHUN kollégát is, aki nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy magyarítja a Resident Evil klasszikus részeit. (1-2-3) Az első rész magyarítása esetében már 93%-os állapotban van, azaz itt is közeleg a kiadás. És mivel a Ps1 játékok Xbox360 és Ps3 platformon is élvezhetőek, így nem véletlenül karoltam fel RetroHun kollégát és segítek neki a promóban.

Ennyit a portolásokról, magyarításokról. Cikkek témái következnek.

Én nagyon örülnék ha a közeljövőben egyre több Playstation1, Xbox Classic vagy Playstation 2 játékbemutató lenne az oldalon. Pl megadnánk minden hónap elején 5 játék címet különböző játék stílusokban és abban az adott hónapban mindenki próbálna ezek közül választani amivel játszik. És így pár embernél talán még cikk is születne, ami szépen kikerülhetne az oldalra. Kíváncsi vagyok a véleményetekre:

Lenne igény a részetekről ilyen játékra?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Én nagyon szeretném ha a közösségünk, az oldal évek múlva is aktív lenne, ehhez viszont az kell, hogy témák legyenek a retró játékok, mutassuk be őket a közösségnek és készüljenek jó cikkek, játékbemutatók.
Vicc, hogy itt a birtokunkban egy RGH-s Xbox360 vagy egy CFW-s PS3 és sokan még is az ezredik lerágott csont FPS-t várják, meg az ezredik AC-t, Halot, stb. Ezeknél mérföldekkel jobb játékok lapulnak, lapulhatnak a gépeteken, csak nem előre kellene tekinteni, hanem picit vissza is.
Playstation 1-es játékok: rengeteg zseniális cím és nagy játék, habár itt erősen ajánlott az Xbox360, mert a grafikai filter nélkül a megjelenés már sokak gyomrát bánthatja. (nem magamra célzok) Teszteltem Playstation 3-on is és szépen viszi a játékokat, de a grafika nem az igazi.

Playstation 2-es játékok: már csak ezek miatt is érdemes Ps3-at vagy Ps2 gépet vásárolni. Halom zseniális játék és itt már a grafika is szép, abszolút nem zavaró. A Playstation 3 játékbeállítások menüjében be lehet állítani, hogy a grafikát javítsa fel HD tévére.

Playstation Portable: a PSP játékok 50%-a nem fut PS3-on, de azért még így is van kb 200 játék ami hibátlanul muzsikál és remek alkotásokat találunk közöttük. A fórumon már említettem, hogy döbbenetes grafikai megjelenítés van ezen játékoknál. Jobban rákerestem a neten és kiderült, hogy nem véletlenül. A PSP játékok 1080p felbontásban, stabil fps értékekkel futnak Ps3-on. Nem túlzok ha azt mondom, hogy jó pár Xbox360 és Ps3 játékot lefölöznek grafikában.

Xbox Classic: itt is van jó néhány klasszikus játék, amely megérdemli a végigjátszást és megjelenítésre is bőven Xbox360 szint. Stabil 720p.

Én a napokban kezdtem el tesztelgetni és összegyűjteni a Ps3 és Xbox360 gépeimen azokat a játékokat, amik szépen futnak, nem fagynak ki és örökre a gyűjteményemben a helyük. Több ezer játékról beszélünk így elleszek egy darabig már csak a kollekcióm bővítésével is, nem hogy a kijátszásukkal 🙂 Innen jött egy ötlet: halom kompatibilitási táblázat van a neten, de mi az RCG felhasználó is csinálhatnánk egy óriási RCG Kompatibilitási táblát, amely esetében egy doksiban, de külön füleken lenne a Ps1, Ps2, PSP, XboxClassic kompatibilitás, magyarul feltüntetve minden információ hozzá. Nagy munka lenne összerakni, de ha sokan nekifogunk, hasznos kis táblázat jöhetne össze. Van kedve egyáltalán segíteni valakinek?

Van kedved kompatibilitási táblázat készítéséhez?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Nem is dumálok többet. A jövő héten is kiadok valamit. Nem rajtam múlik, hogy AAA cím lesz vagy pedig kisebb játék. Meglátjuk. De sok RCG portolás, magyarítás vár még ránk, rátok ebben az évben.  És minden rosszakarónkat el kell keserítenem: újabb 1 évre fizettem ki a domaint és a tárhelyet, így 1 évig még tuti lesz RCG. De inkább 10 évig, mert a retró játék örök 🙂

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

22
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
13 Hozzászólások
9 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
15 Hozzászólók
KarpfengaburipeterSandokánocskay92TON Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Predátor
Tag
Predátor

Köszönjük a kiadott játék portolását nektek,Ákos és Ton. A játék többi részét is jó lenne megcsinálni szerintem, nagyon jó játékról van szó, és van benne co-op mód is.A tomb raiderhez hiányzó 10 százalékot mekkora munka lenne megcsinálni és nagyjából meddig tartana. Ha sokáig tartana a 10% portolása,akkor szerintem adjátok ki most a 90%-ban kész sportolást, a többi 10 százalékot meg majd akkor, ha az is kész lesz egyszer. Még egyszer köszönöm az Alien Breed fordítását.

Predátor
Tag
Predátor

És Patyeknak is köszönöm a játék magyarosítását.

maximiliem
Tag
maximiliem

Köszönet a sok szép munkáért. Személy szerint szívesen látnék több Ps1-Ps2 játékot magyarul. Külön elismerésem a RETRO_hun „csapatnak”, és Patyeknak.

Rolee82
Tag

Volt szerencsém kipróbálni az Alien Breedet és meg kell, hogy mondjam, a hangulata nagyon erős. Ez nálam sokat jelent egy játéknál. A Dead Space-t és a Bolygó neve Halál című filmet juttatja eszembe. Nagy köszönet a magyarításért!

Mr.Rabbit
Tag
Mr.Rabbit

A Fallout New Vegas mikorra várható ?

pakito01
Tag
pakito01

Hello Ton! A mass effect 3 ps verzió vàrható a közeljövőben valamikor?

Leckie
Tag
Leckie

Köszönöm szépen a híreket és szerintem várjuk meg a tomb raider 2003 100%-os magyarítását.
És remélem a rise of tomb raider magyarításának portolása is meglesz az oldalon.

Metal
Tag
Metal

Borderlands 2ről csak annyit hogy hiába vár rá bárki is.A GTA V sorsára fog jutni ez is,
Az illető aki pc-n megcsinálta a magyarosítását,egészen pontosan 1 kerek éve teszteli,úgy tűnik abszolút nem érdekli már hogy kiadja…

Norcsu
Tag

Köszönöm a munkátokat! Szerintem a Tomb Raider 2013-al várni kéne még teljes nem lesz, bár úgy is a szavazatok többsége dönti el. Sok kész magyarosítás van az oldalon, lehet válogatni közülük, meg sok cikk amit lehet olvasni még nem lesz kész 🙂 csak egy tipp…. 🙂 🙂

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszönöm a munkátokat remélem még sokáig fog működni az oldal.

ocskay92
Tag

1. Köszi a munkátokat!
2. Legyen 100%, ha ennyit tudtak rá várni, akkor azt a kis időt kibírják (majd ha lesz nekem is RGH-s boxom, akkor természetesen leszedem én is).
3. A PSX-es játékok magyarosítása nagyon király lenne! Tudom, hogy ps2-n bonyorultabb, ezért az Xbox Classic-os melókat preferálnám (10k-ért tudtok venni, én is annyiért vettem).
4. A cikkeket beválalnám. Hamarosan elindítom YT csatornám, aminek a lényege, hogy PSX-től napjainkig végigtolom azokat a játékokat, amik érdekelnek (közel 1000db). Mindegyikről írnék tesztet, mert nagyon sok olyan cím van, amiről nem találni magyar tesztet.