2005-es év legjobb játékai!

2005-es év legjobb játékai!

Sziasztok!

Egy kedves olvasónk, Guba vetette fel a gondolatot, hogy minden játékokkal foglalkozó oldalon az év végéhez közeledve mindenféle listákat adnak ki vagy szavaztatnak meg az olvasóikkal és hogy nálunk is legyen valami hasonló. De mivel mi alapvetően retrós oldal vagyunk, így nálunk ne 2015 legjobb játékai legyenek megszavazva, hanem:

2005

Azaz 2005 legjobb játékai. Egy TOP10 lista.

Milyen év volt 2005? Milyen konzolok játszották a főszerepet?

WXEW4uB

Playstation 2, Xbox Classic, Gamecube, Dreamcast

De természetesen szavazni MINDEN olyan KONZOLOS játékra lehet, amely a 2005-ös évben jelent meg. Bármelyik a fenti vagy az ott nem szereplő konzolokra.

A kérésem:

– mindenki csak egyet szólhat hozzá ehhez a cikkhez
– csak három játékot nevezzetek meg
– az a három játék legyen fontossági sorrendben, azaz 1. 2. és 3.
– nem elvárás, de örülnék neki ha legalább 1 sort írnátok a játékhoz, hogy miért azt választottátok, milyen élmény köt hozzá
– január 2. 24,00 óráig lehet szavazni

Bizonyára sokan nem emlékeznek már, hogy pontosan melyik játékok is jöttek ki 2005-ben. Itt egy kis segítség, felsorolás:

2005-ös év játékai

Hogy picit izgalmasabb legyen a játék, amennyiben minimum 20 szavazat, hozzászólás érkezik, akkor a szavazók között kisorsolunk 3db retró kupont. A sorsolásnál ezt a rendszert fogjuk használni és teljesen szabályos lesz.
https://www.random.org/

A nyerteseket a gép választja ki, ellenben azt már én állapítom meg, hogy mennyi jutalom pontot adjon az illetőnek a kupon. És ez függ majd attól, hogy írt indoklást a listájához vagy sem 🙂

Tehát január elején közzéteszem az eredményt és mellé a RetroConsoleGames csapatának, cikkíróinak személyes listáját is.

Hajrá! Döntsük el, hogy melyik játékok 2005 legjobbjai a magyar játékosok szerint!

36
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
33 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
33 Hozzászólók
szimszonosKarpfendante1021gaburipeterZacsi Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Rolee82
Tag

Számomra a Shadow Of The Colossus Ps2-es játék volt 2005-ben a legjobb. Persze a játékhoz 2006-ban volt először szerencsém. Először azt hittem, hogy ez valami xbox360-as játék mert a grafikája annyira pazar volt. Nagyon meglepődtem mikor megtudtam, hogy ez bizony a PS2-re készült el. A játék történetileg egyáltalán nem nagy szám, sőt szinte éppen, hogy van neki. De maga a környezet, és az a megmagyarázhatatlanul nagyszerű hangulat amit a játék közvetített, az nagyon sokat mondó volt számomra. A játékmenet abszolút újszerűnek számított. Mertek újat és egyedit alkotni a készítők. Az animációk fantasztikusak voltak. Egészen addig csak átvezető videókban tapasztaltam olyan… Tovább »

talnoki istvan
Tag
talnoki istvan

2005-ben nekem xbox classikom volt Half-Life 2 a Halo 2 a Call Off Duty 3 voltak kedvenc játékaim persze voltak mások is a Half -Life 2 vel 2005 decemberében játszotam óriási játék volt a Halo 2 tőt a fiammal vittem végig osztott képernyőn a Call Off Duty 3 mat rengetegszer végig vittem xbox classikon is ps2 is és xbox 360 felújitott grafikával is.

Norcsu
Tag

Természetesen nálam az első helyen a God Of War szerepel. Nagyon szeretem a görög meséket, és ezért is lett nagy kedvencem! Könnyű az irányíthatósága, nagyon szép a grafikája. Szerintem az egyik legszebb. Persze, amilyen szép olyan brutális a játék.

2. a Resident Evil 4. Szeretem a horror játékokat és sokszor végigvittem már. Mindig nagy rajongója voltam a sorozatnak.

3. Shadow Of The Colossus. Nagyon szép volt a grafikája, és szerettem vele játszani.

Xlr8r11
Tag
Xlr8r11

Előljáróban annyit, hogy azidőben nem volt konzolom csak PC-n nyomtam, de amióta lassan beszerzem a 7. generációs masinákat próbálom bepótolni az akkor kihagyott gamékat is (nekem nemigazán számít hogy csilli-villi legyen, hanem hogy szórakoztasson, nem úgy mint néhány mostani kacat.) Szóval: -Első helyezett: God Of War tavaly játszottam a ps3-as felújított gyűjteménnyel és teljesen magába szippantott. (baromi jó játékmenet tele darálással) Azóta már kijátszottam az összes részét de az újak nem érnek föl az első két részhez, hiába a modern technika -Második helyezett: F.E.A.R. Anno PC-n toltam kicsit szaggatva de baromi jó volt az a félelmetes hangulata, főleg az akkoriban… Tovább »

Soma72
Tag
Soma72

2005-ben Xbox Classicom volt.Nálam akkoriban a Ninja Gaiden mindent ütött. Ez a 3 játék tetszett a legjobban:
1. Ninja Gaiden Black
2.Doom 3
3.Oddworld
Mindhárom játék grafikában és zenében egyaránt tetszett. Hosszú kellemes órákat töltöttem el velük.

Snowmanbgy
Tag
Snowmanbgy

Akkoriban PS2-es konzolom volt. Általában egyedül játszottam rajta úgyhogy a Hack n’ Slash játékok lettek a nyerők, de azért sokszor volt játszótársam és akkor csak a verekedős játék ment. 1: God of War–>Szép grafika, jó irányítás, nagyszerű és kíváncsiságra okot adó történet (elindulni megölni a Háború istenét halandóként azért az meredek 🙂 2: Devil May Cry 3–>itt az összes rész egyszerűen nagyszerű, 2005-ben ezt adták ki azért írtam ide ezt a rész. De még most is X360-on fent a DMC összes része. 3: Tekken 5–>Csodás mozgás, grafika, hangulat. Egyedül is el lehetett vele lenni hosszú órákat (King-el gyakorolni a végtelen… Tovább »

RicoKwothe
Tag

RESIDENT EVIL 4
(platform mindegy)
Anno hosszú ideje az első játék volt, amely hosszú időre oda tudott szögezni a régi fakeretes színes tévém elé. Hatalmas váltás volt az elődökhöz képest, frenetikus hangulattal.
(Gohedlo, gohedlo, gohedlo)

TEKKEN 5
(Ps2)
A mai napig is előveszem, ultra hard fokozaton edzettem mindig, a mai napig sincs ellenfelem, versenyekre is jártam, és még szerény is vagyok 🙂

GUN
(platform mindegy)
Vadnyugati gta. Pedig sosem voltam gta fan. Egy hiánypótló alkotás volt a maga idején, jó grafika jó hangulat, jó történet. Kell több?

guba
Tag

Nem is gondoltam volna, hogy 10 évvel ezelőtt milyen sokszínű volt még a játékpaletta. A 2005-ös évből egy 10es listát minden nehézség nélkül kilehetne választani. Annál fájóbb és nehezebb döntenem az első háromról. De most tényleg??? Melyik ujjamat harapjam meg 🙁 Akkoriban Ps2-öm volt. Hogy „megkönnyítsem” a választásomat, maradok a platform keretein belül. Ha a listát végignézem FPS terén igazán erős év volt. Műfaj „teremtő” (Doom) és reformáló játékok (HL,COD2,F.E.A.R) mellet konzolon szinte csak ébredezett ez a stílus. Sokak szerint fel sem kellet volna kelteni 😀 Nem így gondolták a Free Radical Design-nál. (ex-Rare!) Akiknek a TimeSplitter sorozatott köszönhettem. A… Tovább »

Leckie
Tag
Leckie

Nekem 2005-be az első meghatározó és nagyon tetsző és szerintem a széria egyik vagy talán a legtökéletesebben eltalált autóversenyzős játéka amit mai napig is előveszek mind xbox360-on vagy pc-n az a need for speed Most Wanted(2005 x360). Nekem ez a fekete listás téma nagyon bejött sajnálom, hogy az nfs széria ennyire hanyatlik. Nekem 2005-be az második meghatározó játék a a F.E.A.R nevezetű játék volt. Amibe nagyon tetszett a rombolható környezet, a Bullet time, és Slow motion. A benne lévő kislánytól nem egyszer kiugrottam ki a nadrágomból 🙂 (2005 X360) Nekem a 2005-be a harmadik meghatározó játék a Flatout nevezetű roncs… Tovább »

somi8
Tag
somi8

Sziasztok akkoriban rendesen nyúztuk a Ps2-öt már a másodikat használtuk. 1. A Shadow of the Colossus van nálam mindenképpen,hatalmas élmény volt,hihetlenül lekötött,csodás környezet és nagyon eltalált óriások a legváltozatosabbak,és ki gondolta volna,hogy a kis embereke legyőzi ezeket a nagyságokat. 2. God of War műfajában térhodító,szerelem volt már az első találkozáskor,magával ragadott. 3. Resident Evil 4 mindig is Resi párti voltam a virtuálisan ketté osztott TR táborral szemben,bár akkor úgy még nem volt az új TR. A Capcom kitett magáért és hihetetlen tartalmas játékot tett le az asztalra,pl Ada mellékküldetése és még rengeteg minden,grafikában is kiemelkedő volt és itt alkalmazták ebben… Tovább »