Retró Duma 6.

Retró Duma 6.

Lássuk a heti témát. A témával kapcsolatosan megint megadja az alaphangot az 5 RETRÓ lövész 🙂

Az ötös

Online vagy offline szeretsz inkább játszani és miért?

Csubi 1980:

Ez nehéz kérdés. Jelenleg abszolút offline játszok. De régen, a dinoszauruszok korában, szinte kizárólag online játszottam MMORPG-kel. De ugye ez nem konzolos téma:) Szerintem az online játék sokkal szórakoztatóbb, mert egy nagy virtuális család része vagy, főleg ahol TS-eznek is, barátságokra lehet szert tenni. Viszont van hátránya is, irgalmatlan szabadidőt von el az embertől, így mikor megszületett a kislányom teljesen leálltam az online játékokkal, egyszerűen marad az offline 🙂

Norcsu:

Az online játéknak nincs története. Egy adott pályán barangolhatunk élő kapcsolatban a többi játékossal úgy, hogy folyamatos akcióban veszünk részt. Ezért kedvelem jobban az offline játékmódot. A folyamatos akció számomra egy idő után unalmassá válik. Viszont ha történetben vagyok főszereplő egyedüli játékosként, sokkal jobban beszippant a történet. Én offline játékos párti vagyok.

Dr. Zaius:

Játéka válogatja. A verekedős és egyéb coop címek esetében elengedhetetlen az online szegmens, hogy tesómmal vagy ismerőssel játsszak, de nagyobb csapatban, tele ismeretlennel már nem annyira szeretek. A Destiny hozott közelebb a PVP mókához, azt bitang mód élveztem. Az offline azért közelebb áll hozzám, főleg mert imádom a horror “mókát”. Legutóbb az Evil Within-en borzongtam igazán jókat, mondhatni, hogy inkább a magányos farkas stílust kedvelem. Aminek az online szegmense nagyon tetszett, az a Dark Souls II. De hogy MMO-zzak az nem az én világom.

Guba:

Igen az online játéknak, az ember-ember elleni küzdelemnek egy algoritmus a nyomába sem ér (és egy jó darabig ez még így lesz) Tehát ebből a szempontból az online játékok felé billenne a mérleg nyelve nálam. Ezt egy “kicsit” beárnyékolják a Cheater-ek, de szerencsére, a “nextgen” konzoloknál (még) nincs ilyen veszély.
Ugyanakkor, eddig a legtöbb konzolomhoz volt 4 control pad! És azt az élményt, amikor négyen (2en) játszunk, soha semmi nem tudta utolérni. Az offline multi nemcsak hogy személyesebb, de feledhetetlen emlékeket hozott. A baráti körben, van néhány szállóige ami az ilyen, évtizedekkel ezelőtti kanapébajnokságokból származik. Ezeket a pillanatokat nem adnám semmiért. Legyen az bármilyen stílusú játék, PES, Micro Machine V3, London 2012, Pete Sampras Tennis, Quake II, Collin McRae rally2, Caveman Ugh-lympics, Thrill Kill, NBA JAM… stb, többen játszva, a haver döbbent arcát látva, az megfizethetetlen… minden másra ott a mastercard     Ezért az Offline Multi mindig a dobogó legtetején lesz. És mivel erre csak egy konzol képes, (offline 4player) azok is ?

TON:

Régebben az ősidőkben, amikor még SNES gépet kölcsönöztünk ki, akkor 90%-ban a multi (co-op) híve voltam és nagyon sok élményben részesített. Illetve nagyon sok időt öltem a Ragnarok Online nevű PC-s MMORPG-be, amelyben 80 vs 80 ember csapatküzdelme a lényeg. Imádtam, de ez már régen volt. Azóta azonban már az offline játék köt le. Ennek az okai totálisan egyszerűek.
1.- Szeretem a történet központú játékokat és multiban ezek kiélvezhetetlenek, túlságosan rohanósak.
2.- Elég kötött a szabadidőm, és nem szeretek másokhoz alkalmazkodni, hogy mikor játsszak és mikor nem.
3.- Idegenekkel pedig nem szeretek gamelni, mert elég rossz tapasztalatom van. Az egyik ilyen pl a Borderlands2, amelyet próbáltam végigvinni 3 ismeretlen játékossal. Közülük kettőt totál nem érdekelte a feladat, csak a bohóckodás. Az egyikük pl egy orosz 8 éves forma lehetett és még a dumálásával (angolul ugye nem tudott) is hergelt.
FPS játékok nem igazán érdekelnek, (nem igazán jönni be, hogy mindenki lövöldözi egymást mint az atom) így gyakorlatilag egy játékstílus van, ami rá tudna venni a co-op multira. Azok pedig a beat m up játékok. Cadillacs and Dinosaurs multiban? Nah, az királyság.

 

—————————————————————————————————————————————————–

Most pedig Ti jöttök.

Online vagy offline szeretsz inkább játszani és miért?

 

12
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
9 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
10 Hozzászólók
szimszonosgaburipetersomi8Soma72MetalSonic Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Azért, ezzel vitatkoznék, hogy az online játékoknak nincs története különösen az MMORPG. Gyerekek a World of Warcraft, vagy a Guild Wars 1-2 a fő történeti szál külön megér egy misét, pláne a mellékküldetések. Nagyon jó története van ennek a két online játéknak, az igaz ezek nem is konzol játékok 🙂 Más, irtad itt TON Cadillacs and Dinosaurs multiban? , van a Happy Chick nevű emulátor, androidra és iOS-re is. No, kérem ez egy csúcs emu, ugyanis egy rakás emut foglal magában, illetve közvetlen le lehet húzni az emun belül a romokat, egy rakás grafikai tuning van benne, illetve tessék kapaszkodni… Tovább »

RicoKwothe
Tag

Jepp, régi jó játékok, nem multiban, max hálózaton, vagy osztott képernyőn.
Amúgy csakis offline.A történet alapú játékok a legjobbak.

anti0223
Tag
anti0223

Offline Couch Coop játékok xboxon felejthetetlen ^^
Barátnőmmel vagy öcséimmel, nekem tele a box ilyen játékokkal 😀

Retrogames
Tag
Retrogames

Úgy-úgy, ahogy RicoKwothe mondja! Hálózat, aminek hangulata is van, vagy osztott képernyő. Online játék időszakom kimerült az AION a Tera, és a Gates of Andaron játékokkal. Az időtöltés felében a kunyeráló, és az unatkozó gyerekek hessegetésével foglalkoztam. Nem is biztos hogy velük volt a hiba, öreg vagyok a szarosokkal tempót tartani, és azt sem szeretem ha más diktál. 🙂

RicoKwothe
Tag

Oszt’ mi története van a Wow-nak?
Hol a vége! a történetnek???

Csubi1980
Tag

Wowoztál te valaha Rico? Mert ha igen ez egy igen buta kérdés 🙂

Sanat
Tag
Sanat

Sziasztok! System link beállitását válalom akinek kell ,megcsinalom!

Metal
Tag
Metal

vállalod jó pénzért mi? 🙂

Soma72
Tag
Soma72

Maximálisan igazat adok TON-nak!
Az Online játékokban sajnos túl sok az írás-olvasás és kommunikáció tudományát kevésbé elsajátító ember…….
Az esetek többségében a partnerek egy érdekes ember(?)fajtához tartoznak.
Számomra marad az Offline.

somi8
Tag
somi8

Nem játszottam még soha online,nem érdekelt az a rész.

gaburipeter
Tag
gaburipeter

én mindkettőt szeretem miért mert mind a kettőnek van előnye pl:( dark soul ).

szimszonos
Tag
szimszonos

Online játékokkal csak ritkán játszottam,mióta ps3 van azóta meg pláne.