Retró Duma 5.

Retró Duma 5.

Lássuk a heti témát. A témával kapcsolatosan megint megadja az alaphangot az 5 RETRÓ lövész 🙂Az ötös

Melyik az a játékstílus, amely a legtöbb örömet okozta, okozza számodra? Egyúttal melyik cím érdemli ki nálad a minden idők legjobb játéka titulust?

Csubi 1980:

Egyértelműen az rpg, jrpg stílust szeretem a legjobban. Ugyanis itt lehet a legjobb, legcsavarosabb történetekkel találkozni. Együtt élünk, lélegzünk a karakterünkkel. Ez az a stílus ami leginkább engem be tud szippantani. Itt az lehetek, aki akarok egy bivalyerős harcos, egy esetlen, vézna, de hatalmas pusztításra képes mágus, egy pokolian ügyes tolvaj stb… Ez a stílus ami teljesen ki tud kapcsolni, és megadni azt, hogy mások bőrébe bújhassak, hiszen ezért is szerepjáték :). Kedvencet nehéz lenne mondani, az FF VI, VII és a Chrono Cross, egyik között se tudnék dönteni, mert mindhárom az igazi nagybetűs JÁTÉK!

Norcsu:

Több is lenne, de legjobban a túlélő horror játékokat szeretem. Viszont a legjobb játék titulust, tőlem a BloodRayne kapja. Nagyon sokszor játszottam már vele, és szerintem a mai napig elmondható, hogy nagyon szép grafikailag és izgalmas játék. Remélem lesz folytatása, mivel a BloodRayne 2 vége sejteti a történet folytatását.

Dr. Zaius:

Érdekes és egymásnak ellentmondó válaszokat tudok erre adni, mert míg számomra az FPS és verekedős címek okozzák a legtöbb örömet, addig a kedvenc játékom a Dark Souls II. Ezeken felül imádok karaktert generálni, ami a TPS nézet sajátossága, így azokat is nagyon szeretem. A TPS szerintem látványosabb, de az FPS az személyesebb, jobban átélhetőbb. De a filmes, drámai hatást is szeretem, mint pl. a Heavy Rain esetében. Jah és akkor ott van Mario, és bár nem konzolos, de a Papers, Please és a Neo scavenger is, tessék kipróbálni. Hmm… úgy tűnik mindenevő vagyok. Ja nem! A fedezékes/lövöldözős meg CoD jellegűek nem a zsánereim. Egyértelmű válasz lett?

Guba:

Ilyen nincs ? Korszakaim, időszakaim  vannak, amik vissza – vissza, térnek. Ahogy anno virágzott pl. az RTS naná hogy felkapott engem is. Jött a Gran Tourismo. És vasárnap reggel a szomszéd srácnak csak annyit mondtam, hogy:
\”Van még 20 köröm, de most már ezt az 500as versenyt befejezném. Utána persze jöhet a PES. Vagy, ahogy múltkor segítettél a Tomb Raider-ben közösen haladhatnánk azzal is.\”
A játékválasztásban egy zsinórmérték van számomra, stílustól függetlenül, ez pedig, hogy legyen benne olyan elem, ami megmozgatja a szürkeállományt. Tehát ne csak a reflexekre keljen hagyatkozni. Hanem legyen benne olyan, ami taktikázást igényel és stratégiát lehet rá építeni. (Tenchu,Minecraft)
És ezek, nem a puzzle játékok, ahol egy megoldás van és kész. Persze azok is szórakoztatóak, nagyon is! (Vagrant Story,Shadow Of Collossus,Limbo, Half Life…stb) Ha van egy kis humor (Abe, Portal) az már csak hab a tortán. Néha meg olyan kell, amiben csak taktika van (Hearthstone, Advence War,Tribal Wars)  De ahol megfelelően keveredik az akció, viszont azért az IQ-t is használni kell, na azok a játékok jönnek be igazán.
Meglepő, de sokáig ezt a COD multiplayerben találtam meg. Találkoztam sok „vérpistikével” is ez igaz, de van sok játékos, akik ettől jóval magasabb szinten használják ki, az adott szituációt és a létrehozott karakterük képességeit. Egy algoritmus (még) nem tud olyan kiszámíthatatlan lenni, mint egy ember. Nem harcol kamikaze-ként, nem fél, és menekül, nem lesz dühös, vagy rontja el a kedvezőbb helyezettet, és nem tudja a rosszabb szituációt egy váratlan lépéssel a javára fordítani. Nem tud meglepetést okozni, és nem kényszerít változtatásra.
A csatáim során sajnos ritkán, de találkoztam olyan ellenfelekkel/csapattársakkal akiknek a gyakorlati képességek mellett, a játék-inteligenciája kimagaslott. Helyzetfelismerésük, és az azokra adott egyedi válaszaik kiemelték őket a tömegből.  Ilyen veteránokkal élmény küzdeni. Ha alul is maradtam, a játék szórakoztattató volt. Megtalálni a gyenge, sebezhető, Achilles-ínt, és legyőzni egy profit, számomra ez  \”A\” kihívás.
Ha mindenképpen meg kellene neveznem egy játékot mert addig semmihez nem nyúlhatnék, enni és inni sem kapnék, a kínpadról, félholtan, nagy duzzogva, mindent összevetve,  a COD -ot nevezném meg. De ez személyes élmény, tudom hogy másvalaki, ugyanezt egy másik játék kapcsán tapasztalta meg. Ezzel nincs is semmi baj. Sőt! Jó hogy így van!
A Sorozat mára csak ismétli önmagát, az ingerküszöbbe mindenkinek megnövekedett, de néhány éve az RPG/Kalandjáték elemekkel megtűzdelt FPS engem is beszippantott. Most éppen két korszakom között vagyok, COD után és talán a VR előtt. Éppen ezért nyitott vagyok bármire. Soha nem lehet tudni mi lesz az ami legközelebb magával ragad.

TON:

Az első kérdésre a válaszom elég határozott: a JRPG stílus, amely a leginkább közel áll hozzám. Sajnos már kihalóban van (ebben nagy szerepet játszik, hogy kötelező hozzá az angol nyelv ismerete, illetve a 100+ óra szabadidő) ezért marad a nosztalgia és a retrózás. A mai napig rengeteg JRPG-vel játszom. Érdekes módon a TOP5 játék listámon még is csak 1 JRPG található. Szóval más stílusokat is kedvelek.
Minden idők legjobb játéka számomra? Ez is eléggé egyértelmű. Itt az én listám visszafelé haladva: 5.-Ragnarok Online (PC), 4.-Deadly Premonition (Xbox360,Ps3), 3.-Dark Souls (Xbox360,Ps3), 2.-Yakuza 2 (Ps2), 1.- Final Fantasy 7 (Ps1)
Tehát nálam a Final Fantasy 7 vitte a prímet és viszi a mai napig. Minden idők legjobb játéka. A fél ország/világ az FF7 miatt kezdett el konzolozni és szerette meg a konzolokat. Én is. Több száz óra, többszöri végigjátszás. Olyan tartalom van ebben a játékban, amelyet a mai napig nem sikerült senkinek megközelítenie. A történet, grafika és a harcrendszer is tökéletes. Soha nem lesz tőle jobb játék.

—————————————————————————————————————————————————–

Most pedig Ti jöttök.

Melyik az a játékstílus, amely a legtöbb örömet okozta, okozza számodra? Egyúttal melyik cím érdemli ki nálad a minden idők legjobb játéka titulust?

 

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
10 Hozzászólások
4 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
9 Hozzászólók
szimszonosRicoKwotheRetrogamesTONgaburipeter Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
RicoKwothe
Tag

Imádok osonva gyilkolászni.Tenchu 2: Birth of the stealth assassins (Psx).
Nálam ez a favorit.
Tekken 5 (Ps2)
Dragon Age Origins (pc)
Shadow of Mordor (Xbox 360)
ez viszont vetekszik most a Tenchu első helyével…

tassika
Tag
tassika

Minden stílusból szeretem a jó stuffokat, nem tudok dönteni a stílusok között, mi a kedvencem. Szimulátor GT sorozat, TPS God Of War sorozat, FPS Killzone sorozat, RPG Black Crypt (Amiga). Nagy kedvencem, amit mai napig rendszeresen tolok, az az ICO. Kölcsönben volt nálam haver PS2-öje tízen x éve, több lemezzel. Próbálgattam a stuffokat, és az ICO kerűlt sorra. Betettem az olvasóba, és engem akkor az a játék valósággal beszippantott, onnantól nem is érdekelt a többi játék. Nagyon vártam PS3-ra a Last Guardian-t, ettől a csapattól, de sajna ez már nem fog megjelenni erre a konzolra. Ha másért nem, akkor ezért… Tovább »

somi8
Tag
somi8

Erre nem tudok egyértelmű és érdemleges választ adni,mert a Gears of War típusú játékok,a Final Fantasy,a GTA5,stb…ezek mind örömet okoznak,minden evő vagyok.:-)

Leckie
Tag
Leckie

én rpg fan vagyok előszőr csak fps játékokkal játszottam addig amíg a mass effect 1-2-3 és a dragon age origins és a dragon age awakening magával nem rántott.
Azóta csak rpg játékokkal játszok szinte.
Kedvenc játékaim:
Maffia
Mass effect 1,2,3
dragon age origins,awakening
diablo 2

zoli
Tag
zoli

Én nem tudok úgy hozzászólni, hogy miféle fajta játék 🙂
De a lényeg, hogy nekem a resi2 volt az első játék ami kibaszta a biztosítékot 🙂 a resi3 folytatta illetve a code veronica. Elvakult vagyok velük szemben bár a op racon cityt le se teszteltem..nem arról szól a játek. És hiszem, rev2 után elkezdenek újra jó irányba haladni 🙂 tehat nálam a túlélő horror resi és sillent hillel is próbálkoztam. De nem volt jobb nekem 🙂

gaburipeter
Tag
gaburipeter

sziasztok nekem a horror, rpg,és a beat em up .játékok jönnek be szerintem a resident eviltöl jobb horror game nincs is mostanság . én igazából egy kevert játékot szeretnék ha lenne ami rpg , és beat em up egyszere de sajnos mostanság elég fos minden játék , nagy a reklán és kevésbé jó a játék felhozatal föleg hogy ez évben fucs a ps3 nak meg a xbox360 nak nem lessz jo játék egyikre sem :(.

Retrogames
Tag
Retrogames

Mindenevő vagyok, de hamar pöckölök a tányérról. 🙂 Az örök kedvenc, PC kategóriában a Neverwinter Nights, természetesen az első része. A Története fogott meg leginkább, a Co-op mód, és az evvel járó összebútorozás.:) A Bioshock összest sem felejteném ki. Konzolok kategóriájából is rengeteg játékot említhetnék. A PS1-es korszakomból a(z) MGS-t, is kihúznám vastgon, de az egyértelmű nagy kedvencek a Resident Evil 2 és a Silent Hill volt.Persze egy Syphon Filterrel is el tudtam ütni a napot. PS2 tabelláról a Manhunt okozott perverz kielégüléseket, a God of War minden mennyiségben, és ha összeverődtünk Tekken, MK, minden jöhetett. Xbox360 Ps3 platin Witcher,… Tovább »

RicoKwothe
Tag

Uhh.Egy Tekken partit jó lenne valahogy összehozni.Egyszerűen a mai napig nem találok méltó ellenfelet.Bármelyik rész jöhet!

Retrogames
Tag
Retrogames

A hangulatát igénylem, de mutatni már nem tudnék semmit, garantált vesztesként indulnék. A második részébe, (ami egyébként nálam szintén a best) tízezer óra munkaidőt beletettünk anno, és csilláron lefelé lógva, hátrakötött kézzel, nyakamon a nagyszekrénnyel aláztam mindenkit. 🙂 Amire azóta emlékszem, hogy ha jobbra tolod Neki, jobbra megy Yoshimitsu. 😀

RicoKwothe
Tag

Áááá, legszebb, legrosszabb, legmámorosabb álmomból felriasztva is lenyomom Yoshimitsu ( mi Józsinak hívtuk) 10-es kombóját a mai napig is.

szimszonos
Tag
szimszonos

Vadászos játêkokat szeretem,abból is az Activision
Cabela’s szériát.Szinte az összest végigvittem akár többször id ps2,ps3,xbox 360-on,pc-én.Nagy kedvencem a Cabela’s African Safari,azt minden platformon végigvittem amire megjelent.