Retró Duma 2.

Retró Duma 2.

Mostantól szeretném megcélozni, hogy minden vasárnap reggel lenne a RETRÓ Duma, csütörtök környékén a heti munkánk és ha van cikk vagy történet bemutató, az pedig kedden. Nyilván ezektől az időpontoktól rajtunk kívülálló okok miatt elfogunk térni időnként.

Lássuk a heti témát. A témával kapcsolatosan megint megadja az alaphangot az 5 RETRÓ lövész 🙂

Az ötös

A jelenlegi generációtól (One,Ps4) azt kaptad amit vártál? Rászolgáltak a nextgen titulusra? Ha igen, vagy nem, akkor miért?

Csubi1980:

Nekem az új konzolok egyelőre csalódást okoztak. Nem tartom akkora előrelépésnek ezt a legújabb generációt. Egyrészt bosszant, hogy hülyének nézik az embereket, és a megjelenő játékok zöme csupán a xbox360 és Ps3 kiemelkedő játékainak a grafikailag feltuningolt változatai, amiért pofátlanul rengeteg pénzt kérnek el. Másrészt még friss a konzol és még nem látok grafikailag annyira hatalmas különbséget a 2 generáció között. Természetesen ahogy a régi konzolok esetén, itt is kell még pár év, mire kihozzák ezekből a vasakból a maximumot, amire már valóban azt mondja az ember, hogy ez igen ez már next gen.

Norcsu:

Még nem érzem azt, hogy az Xbox One és a PlayStation 4 a jövő konzolja lenne. Lehet, azért mert az Xbox360 konzolra rengeteg játék jelent meg, és biztosít a lehető legjobb grafikai beállítások megjelenítésével. Persze idővel, biztosan lesz majd másik konzolom, de az előző generáció mindig ott fog virítani az asztalomon, és aktívan játszom is majd rajta J Az Xbox One és a PlayStation 4 akkor érdemli ki a jövő konzolja címet, ha olyan játékok futnak majd rajta, amit elődjeik nem lettek volna képesek megjeleníteni, csak drasztikusan csökkentett grafikai móddal.

Dr Zaius:

A jelenlegi generációtól (One,Ps4) azt kaptad amit vártál? Rászolgáltak a nextgen titulusra? Ha igen, vagy nem, akkor miért?
Én az a stílusú ember vagyok, aki szerint megfér több konzol egymás mellett, nem csak gyártó de generációk szerint is. Premiernap éjfélkor már ott voltam az előrendelt PS4-emért és bőven nem bántam meg. Azóta egy X360-as játékot sem indítottam el, bámulatos a technikai különbség a két generáció között, amit semmilyen videó nem képes visszaadni, egyszerűen játszani kell 10 percet PS4-en majd menni egy kicsit az előző gennel. Szó szerint rosszul lettem. A Black Flag-et próbáltam ki így. És ez nem csak a grafikáról szól, hanem mindennemű technikai háttérről is. Aki szerint a PS4/XONE nem “nextgen” annak nincs pénze, vagy sajnálja kiadni az új gépekre és eredeti játékokra. Ha sajnálja rá, akkor X360-ozzon tört játékokkal, de csöndben plz.

Guba:

Személyes tapasztalatom nincs a legutolsó konzol generációval. Így érdemben nem tudok nyilatkozni. Viszont ahogy figyelem az ipar „fejlődését” az sokat elárul a véleményemről, hogy inkább a PC-met fejlesztettem.  A játékok döntő többsége multiplatform, egy Wireless Receiver, és észre sem veszem a különbséget. így sok mindenről nem maradok le. PCn az etetés, a játékok beszerzése (jelen pillanatban) jóval olcsóbb;) De amint lesz okosítás, nem kérdés, kell majd a konzol is. És behozom a „lemaradást” Amúgy is, a játékok megvárnak, nem szaladnak el sehova!
Bár az hogy butítani kell a prevgen grafikáját, (Horizon2) játékmenetbeli különbségek vannak (Fifa16,COD) törölnek játékokat (MKX!) csak, hogy váltson a felhasználó, az újabb generációra, az  felettébb ellenszenves lépés. Ez egyenlőre, nekik üzlet. Nem érzem, hogy annyival többet kapnék a pénzemért, mint amennyivel többe kerülne a nextgen, és annak fenntartása.

TON:

Ez egy elég nehéz kérdés. Az is bizonyos ebben a témában nem én vagyok a legilletékesebb mivel nem rendelkezem egyik nextgen konzollal sem és valószínűleg nem is fogok. Ennek ellenére természetesen próbáltam már a One és Ps4-et is 1-1 játék erejéig. A véleményem az, hogy üzleti szempontból maximálisan szükség volt már a következő generációs konzolokra. Technikai és játékos szemszögből nézve viszont már közel sem biztos. Technikai dolgokkal kapcsolatosan az bátran kijelenthető, hogy a történelem során most van a legkisebb különbség az előző generációs és a mostani generációs játékok között. (eddig még nem láttam olyan játékot Ps4-en, amivel minimális kompromisszumokkal ne birkózna meg a Ps3) És nyilván fejlődik még a nextgen programozás, de nagy javulásra már nem számítok. Játékos szempontból pedig egyenlőre gyalázatos a kép. Talán minden idők legkevesebb nextgen játéka érkezett egy konzol megjelenését követő 2 évben. (itt természetesen nem a Nintendo a mérce) Azaz a játékok fejlettségi szintje, grafikája minimálisan javult, amíg a fejlesztési idő és költségek a duplájára emelkedtek a kiadóknak. Nem véletlen, hogy hamarosan az összes japán cég kivonul az AAA játék gyártásból.(lásd Konami és SEGA) A kisebb nyugati cégek pedig indie, kickstarter és XBLA, PSN játékokat fognak gyártani, amihez pedig ugye szükségtelen a következő generációs motor.
Óriási változást hozhat a virtuális szemüvegek megjelenése, de csak akkor, ha a Kinectel ellentétben AAA játékokat is fel lehet rá építeni. Nah, véleményem szerint ekkor fog megtörténni a következő generációs lépés, de akkor NAGYON. Addig a One-t egész nyugodtan hívhatjuk Xbox540-nek, a Ps4-et pedig Ps 3,5-nek.

————————————————————————————————————————————————————————

Most pedig Ti jöttök. Várjuk a hozzászólásokat, véleményeket. Lehet beszólni, ellenvéleményt formálni nekünk, (nem fogja moderációs szankció követni) de akár másoknak is a személyeskedést mellőzve.

A kérdés tehát:

A jelenlegi generációtól (One,Ps4) azt kaptad amit vártál? Rászolgáltak a nextgen titulusra? Ha igen, vagy nem, akkor miért?

 

24
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
15 Hozzászólások
9 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
18 Hozzászólók
jhsgbrxarinasomi8E61Dannyke Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
alexbox
Tag
alexbox

Hát személy szerint én se próbáltam még a next gent.A tervem az az h (most van xbox 360 és ps3-mam) miután kijátszottam az előző Gen játékait(amik érdekelnek) azután átállok pc-re amíg nem jön egy ps4 törés.De miért pont ps4? Én játékok alapján választok, hogy pl mik a jobb exkluzív címek.Xbox One-nál a remedy-s Quantum Break ami ugyan még nem jött ki, de szerintem oltári lesz 😀 a többi ami izgat az meg ps4 exkluzív.(pl Uncharted 4, idővel last of us 2, Killzone, second son stb.)Nyílván az xbox360/ps3 generáció is sokat fejlődött a megjelenése óta pl játékok sokkal szebbek és még… Tovább »

guba
Tag

Alapjában véve igaz. Amivel nem értek egyet, hogy a XO-n olyan hatalmas érv lenne Backwards Compatible. Azzal néhány tucat játékkal. És ez alapján nem estem hasra.
http://www.gamekapocs.hu/cikk/2666/kiprobaltuk_xbox_one_backward_compatibility
Üzlet! Ez az egyetlen ami eszembe jut a next gen röl. Ki is volt az akik megakarta sarcolni a használt játék piacot?
Egy szó mint száz. Szerintem ezek a “vasak” nem húzzák majd addig, mint elődeik.

Ákos
Tag
Ákos

Én szerintem még felesleges volt a nextgen konzol bevezetése, vagy legalábbis nem ilyen gyenge hardwarekkel. A régi konzolok egy kis hátérbutítással, ami a játékélményt egyáltalán nem rondította el, tökéletesen elfutottak az új játékok, sőt mostanra tudták csak igazán kihasználni a konzolok adta lehetőségeket. Most hiába jöttek ki az új konzolok egy erősebb konfiggal amikor pár év múlva lehetséges hogy a maximum kihozható konfig tizede lesz a mostani. Vannak olyan játékok amik pedig a nextgen konzolon ugyanúgy néznek ki mint a régin. Akkor ennek mi értelme volt? Semmi csak hogy plusz 5000-el többért tudják eladni ugyanazt. Persze már vannak próbálkozások, ami… Tovább »

Rolee82
Tag

Nekem sem volt még szerencsém egyik next gen konzollal nyomulni. Az is biztos, hogy a YouTube videók közel nem adják vissza azt a képminőséget amire azok a konzolok mutatni képesek, de én most csak a játékfelhozatal szempontjából szeretném megközelíteni a dolgot. Jelenleg 2 játék miatt vennék next-gen konzolt és az nem más mint a legújabb Batman és a Witcher 3. Na ez számomra kevés és ráadásul mégcsak nem is forradalmi játékok hiszen szimplán folytatásokról van szó. Ráadásul a konzolokat még feltörni sem tudták eddig(na jó PS4-en volt egy gyenge próbálkozás de ennyi). Amúgy meg sok játéklemaradásom is van amit a… Tovább »

Metal
Tag
Metal

Hogy azt kaptam e a nextgen masináktól amit vártam?Erre a válasz igen.Mindenképp többet nyújt az elődnél.A játékok részletesebbek,kidolgozottabbak sokkal ezáltal szórakoztatóbbak(már amelyik),Más dolog hogy pc-vel már ugyanezt a grafikát el lehet érni,sőt még jobbat is..de ebbe igazából most nem akarok belemenni.Hogy árban azt kaptam e amit vártam?..Erre válasz egyértelműen NEM.Lehúzásnak és pofátlannak tartom hogy egy lemezért 20 ezer körüli összegeket elkérnek a kereskedők,Lehet ez amiatt van mert külföldön kolbászból van a kerítés,sajnos ez hazánkra nem jellemző..Mellesleg ami engem illet: a videógémeket szeretem ingyen 0 forintból megúszni,alapelvem hogy nem fizetek semmi ilyesmiért,tőlem egy forintot nem fognak látni.Azt a pénzt amit erre… Tovább »

Csubi1980
Tag

“Mindenképp többet nyújt az elődnél.A játékok részletesebbek,kidolgozottabbak sokkal ezáltal szórakoztatóbbak(már amelyik)” ezzel a mondatatoddal nem értek egyet, attól, hogy egy játék grafikailag szép még nem lesz szórakoztatóbb, de lehet én vagyok túl öreg 🙂 Én jobban el vagyok egy ezer éves pixeles játékkal, aminek jó a története, mint egy üres csak a grafikára kihegyezett Ps4 akár Xbox one játékkal. Szóval szerintem jobb grafikától nem lesz szórakoztatóbb egy játék, max eladhatóbb 🙂 De nem bántásból írtam ezt, ez csak az én fétisem, hogy a grafika huszadrendű dolog a játékoknál.

szepi79
Tag
szepi79

Nextgen konzol majd akkor lesz ha lesz rájuk törés, illetve egy halom új játék, és teljesen kompatibilis lesz visszafelé. Az egyéb kiegészítő lehetőségek, meg nem érdekelnek. A dolgok és a megjelenő cikkek szerint az XBOX-ra még ráfér a csinosítás, PS meg nem érdekel, azon nincs HALO.

RicoKwothe
Tag

Mi ez a kérdés már megint, mert ez meg mi ez eee? ÖÖÖ, mi is a honlapunk címe? RETROCONSOLEGAMES! Mivel is foglalkozunk itt alapból? JÁTÉKMAGYARÍTÁSSAL! Miért nem olyan kérdések vannak például: Mario vagy Sonic? Ez az egész új konzolosdi kicsit néha már idegesítő, sőt, ijesztő tud lenni.Ez a “grafikabuzulás” meg már végképp kicsinál.Csak én emlékszek arra milyen volt mikor még egy pixelkockát bombának hívtunk?És a fantáziádat is segítségül kellett hívni hogy beleélhesd magad a játékba?Mindegy, hátha egyszer eljön az én időm is… Na kezdjük.Nem, biztos hogy senki nem kapta még azt amit igazából várt, ez egy aktuális pénzhalmozó gép, hogy… Tovább »

Sandokán
Tag
Sandokán

Szép napot Dumaládás 5 mesterlövész ! Hadd kezdjem azzal, hogy az e heti téma választása kissé el hamarkodott volt. Nem sok embernek van PS4/Xbox one gépe, és youtube alapján érdemben nem lehet véleményt nyílvánítani. Szvsz nem erről kéne eszme cserélni, hogy rászolgáltak e nextgen titulusra, vagy sem. Minden a pénzről szól, és tökéletesen csinálták, hogy kiadták a PS4-t és XboxOne-t. És itt jön ezután a játékok kiadása , amit már csak az újgenerációs gépekre fog kijönni. Itt kis hazánkban nyílvánvaló, hogy még nincs jövője a nextgen konzoloknak, mivel csóri népek vagyunk. Marad a PS3 és az Xbox 360 gépek. Mivel… Tovább »

ellp
Tag
ellp

Én személy szerint ezeket a konzolokat nem nevezném “új generációs” gépeknek. Számomra a körülöttük kialakult misztikum,mind-mind csak a gyártok érdekeit szolgálja. Játékos szemontból engem nem vesz le a lábamról egyik sem,csak mert pl. a grafika szebb.(de milyen áron,tv csere stb.) Játékosként nekem fontosabb,hogy jól érezzem magam,ha játszom. Mely új gép kínál annyi lehetőséget,mint a mostaniak? Gondoljunk csak az emulátorokra, vagy az RGH adta lehetőségekre. Nekem 250GB XBOX SLIM-em van. A fiam a nyáron szülinapjára kért,s kapott PS4-et. És én többre becsülöm a gépem, mint a PS4-et. Több van benne.Arról meg ne is beszéljünk,hogy a PS4 után már kellett Sony fejhallgató,HD… Tovább »

pozsoka
Tag
pozsoka

Teljesen elégedett vagyok az xbox 360 gépemmel, nagyméretű full hd tévén játszom és bőven megfelelő a grafikája a játékok többségének, bármikor rátölthetek több száz játékot(persze nem egyszerre mert 320 gigás),semmi másban nem nyújt többet egy “új generációs” csupán a grafikája jobb valamelyest, de nem annyira, hogy az árkülönbözetet és a hátrányokat megérje, de hát ahogy mások is írták a profit a lényeg és egy kis süket reklám szöveggel 3 évente el lehetne adni újabb és újabb gépeket.

jhsgbr
Tag
jhsgbr

Én úgy gondolom, hogy aki játszani akar, az előbb vagy utóbb venni fog next-nextgen konzolt. Nekem szerencsére minden van itthon, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Szebben futnak a játékok XO és Ps4-en, mint X360 és Ps3-on. Igaz a Ps4-et jobban szeretem, mert jobb exclusiv címek vannak sonyn, mint XO-n. Ez az előző generációnál is így volt! Még idő kell a mostani konzoloknak, de úgy hiszem, hogy megéri vári. Egy Uncharted 4 biztos felejthetetlen élményt fog nyújtani, de azt már a Ps3-on már nem tudom játszani! Egyébként nem is a konzolok tehetnek arról, hogy ilyen kevés játék van rá. A játékgyárosok hibája.… Tovább »

Sandokán
Tag
Sandokán

100% ig egyet értek jhsgbr !

Nekem rövid időn belül váltanom kell PS4 vagy XO-ra. Rá vagyok kényszerülve, mivel évről-évre nincs fejlődés se foci, se kosár, se hoki téren.
Hiába nem annyival jobb a grafika mint elődje, de a fejlesztések az új generáción vannak.
Sport játékoknál tudnak a grafika mellett más téren is pluszt adni.
Bocsi ha megint írtam, de erősen gondolkodom egy PS4-n vételen. (idén)