BloodRayne Krónikák

BloodRayne Krónikák

(Figyelem! Az interjú csupán a képzelet szüleménye. Minden kérdésre adott válasz, megtalálható a játékban, és a filmes változatban!)

Norcsu: Kedves, Rayne. Ön egy dhampír (félig vámpír, félig halandó) miért öli a vámpírokat? Ha jól tudom, több alkalommal is megmentette a világot, olyan fenyegető erőkkel szemben, amely az emberiség végét okozták volna. Emberekkel szimpatizál, mivel az anyja is az volt?

Rayne: (… nevetés…) nem mondhatnám (… mosoly…)

bloodrayne

Megjelenési év: 2003. Május 2.

Műfaj: tps

Kiadó: Majesco Entertainment

Fejlesztő: Terminal Reality

A játék irányítása roppant egyszerű. Főhősnőnk az egér mozgatását követve irányítható. Sok harcmóddal el leszünk látva a játék során. Két pengével kaszabolhatjuk áldozatainkat, Vérszívásra is vetemedhetünk, lesz egy láncunk, amellyel közelebb húzhatjuk magunkhoz a távolabb lévő prédákat, és a pályákon elszórt fegyvereket is felvehetjük. A játék helyszíne változatos, a betöltési idő pedig rövid. Grafikailag nem mai darab, de mindenképp élvezetes!

Norcsu: Hol kezdődött el a története? Pontosabban, amikor eldöntötte, hogy mihez is kezd a jövőjével?

Rayne: Azon az estén, amikor apám, Kagan (gúnyos mosoly) megölte az anyám.

Kagan, fővámpírnak számított. Amikor Rayne anyját megölte, Rayne bosszút esküdött. De nem olyan elcsépelt bosszút, hogy egy kínálkozó alkalom adtán megöli őt, Nem. Ennél többet akart. Azt akarta, hogy érezze milyen az, ha megöli számára féltett vámpírcsaládját. De ahhoz hogy ezt megtehesse, tanulnia kellett. Így esett, hogy rátalált Mynce-re. 

1933. Louisiana, Morton

Rayne: Fertőzött volt az a hely. Az emberek mutálódtak, és pókszerű lények voltak mindenütt. De semmi sem akasztott úgy ki, mint azok a dögök!

Norcsu: Mármint a mutáns pókok?

Rayne: nem! A szúnyogok! Roha… vérszívók!

Rayne itt tanulhatott és bizonyíthatta rátermettségét. A feladat egyszerű volt, meg kell találni a fertőzés forrását, és elpusztítani! Mikor rátalált a gigantikus méretekkel megáldott pókszerű lényre, sikerrel elpusztította azt. De valaki ott volt, Jürgen Wulf. A lény, amit elpusztított Rayne, egy képességgel ruházta fel.

Rayne: Aztán, teljes képszakadás. 5 év telt el, mikor is csatlakoztam a Brimstone társasághoz. Én voltam a bérgyilkosuk. ( Mosoly)

(Brimstone társaság: Természetfeletti lényekre vadásznak.)

BRPic3-300x300

Rayne megbízást kapott a társaságtól, hogy akadályozza meg egy német tiszt tervét. Sorra, elkezdte irtani a nácikat, akik valami nagydologban mesterkedtek. Egy ősi démont akartak feltámasztani, Beliart. Ahhoz, hogy véghezvihessék tervüket, ereklyéket kellett szerezniük, Argentína partjainál és Berlinben. Csak később derült ki, hogy az irányítójuk nem más, mint Kagan. Rayne azon volt, hogy ezt megakadályozza, és az ereklyéket, a nácik előtt megtalálja. Nem tudta, hogy minden ereklye, egy képességgel ruházza fel Rayne-t.

Időlassítás: Minden ellenség és Rayne körül lelassul az idő, ezáltal kitérhetünk támadások elől.

Célzó szem: Aktiválva mesterlövészekké válhatunk.

Auralátás: A takarásban lévő ellenfeleket is láthatjuk.

Rage: Nagyobb sebzést okozhatunk ellenfeleinknek.

 

A történet végén Jürgen Wulf sikerrel életre kelti Beliart, ám azzal nem számol, hogy még igencsak sebezhető, mivel el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy Beliar elérje azt a magasságot, ahol már legyőzhetetlen. De a feltámasztás pillanatában, Rayne, még tudja sebezni. Minden erejét bevetette, hogy Beliárt és mellette Jürgen Wulfot is megölje.

Rayne: Nem volt fáklyás menet. De sikerült

Norcsu: Mi történt Myncel?

Rayne: Mynce egy (… kisípolva…) Útban volt… megöltem.

Norcsu: Megakadályoztál egy hatalmas fenyegetést a világunkra nézve. Mi történt ezután? (magamban gondolom: az interjú végén igyekszem nem elállni az útját…)

Rayne: 60 év… Kagan tervét meghiúsítottam, viszont (… fejbólintás…) voltak követői…

Norcsu: 60 év? Mit csinált ez alatt az idő alatt?

Rayne: Kigondoltam a tervem…

Norcsu: 60 évig tartott? (… hitetlenkedve ránézek…)

Rayne: (… szúrós szem…) buliztam… kiengedtem a gőzt! Elvégre, félig ember vagyok.

Norcsu: Kapcsolata is volt?

Rayne: fogjuk rá (… vigyor…)

Norcsu: erről van is egy képünk

1

Rayne: mi a pi… a!? (… félig felkel a székről…) hogyan… ho…

Norcsu: A biztonsági kamerája a klubnak.

Rayne: Csak csókolgattam a nyakát. Beindított a parfüme.

Norcsu: 8 perccel később holtan esett össze.

Rayne: (… előre dől a székben…) (… elnyújtva mondja…) imádta, és akarta. Mondtam volna nemet? (… rám kacsint…)

Norcsu: (sikítanák, de helyre teszem magamban a dolgot és folytatom) szóval, 60 év, mi történt ezután?

Kezdetét vette a  BloodRayne 2

Megjelenési év: 2005. Augusztus 2.

Műfaj: tps

Kiadó: Majesco Entertainment

Fejlesztő: Terminal Reality

Grafikailag a játék rendkívül sokat fejlődött. Megmaradt BloodRayne jellegzetes két pengés kaszabolója, viszont a pályán fellelhető fegyvereket már nem lehet felvenni. Egy állandó fegyverünk lesz, amit a pálya elején meg is találunk. Ez az úgynevezett sárkánypisztoly. Ahogyan haladunk a történetben több módon tudjuk fegyverünket használni. Sorozat lövés, shot gun mód, rakéták, napalm stb.… a fegyver használatával életerőnk fogyakszik, így a vérivás, nagyobb hangot kap a játékban.gjfhdzibgft. A láncunk már más funkciókat is ellát, ugyan is dobni tudjuk vele áldozatainkat vagy épp tárgyat tudunk rájuk ejteni. Különleges képességeink is megmaradtak valamint a harapás végezte előtt, különböző módon tudjuk felnyársalni áldozatunkat. A játék sokat fejlődött elődjéhez képest, mint grafikai, mint harcmód terén. A zenei aláfestés sokkalta jobb, mint a BloodRayne 1-ben volt halható.

Kagan követői továbbra is azon munkálkodtak, hogy az embereket leigázzák, ezáltal ők legyenek a világ urai. Rayne a Brimstone társaság megbízásából felkutatta első számú célpontját, Zerenskit, aki éppen partit adott számos vámpírnak. Minden vendéget szívesen fogadott és kötelező volt a kisestélyi/szmoking viselet.

 Rayne: Így esett, hogy elmentem a partira, és felvettem valami, alig valamit…

 

Névtelen

 

Rayne a kastélyban rengeteg követővel végzett, még végül sikerült eljutnia Zerenski-hez, immár két sárkánypisztollyal. Ennek a segítségével végzett vele. Severin, Rayne informátora segítette fellelni a többi vámpírt és hasznos tanácsokkal és információval látta el. Mivel minden célpontja a városban tartózkodott, így a város különböző pontjain kaszabolhatta le őket. Persze akkor még nem tudta, mire is készülnek. Slezz egy nagyra nőtt mutánsnak látszó vámpír.

Rayne: Régóta életben volt, és etették. A bőre sérthetetlen. De ha víz érte, robbantással meg lehetett sebezni. Kagant várta… Mellette Ephermea is beköszönt az óratoronyban. De nem volt bátorsága tovább maradni (… nevetés…) vagy… meghalni? (… mosoly…) akárhogy is, Slezz meghalt a csatornában, Kagan nyomdokait követve. Így méltóképp követőjévé válhatott.(… mosoly…)

Tudomást szerezve a vámpírok tervéről, Severin elmondja mire is készülnek. Emberi vérből akarnak alkotni egy köpenyt, amely a város felett lenne hivatott eltakarni a nap káros sugarait. Ezáltal a vámpírok nappal is kószálhatnának a városban. Több torony is készült, de van egy nagyobb, a köpenytorony. Rayne odament, hogy elpusztítsa. A torony csővezetékekből állt, ami pumpálta a köpenyt a város fölé. A mechanikai részét megsemmisítve nem csak leállt, hanem néhány tartó gerenda Rayne-re esett, ezzel csapdába kerülve néhány percre.

Rayne: Ott volt Kagan (… meglepődött arckifejezés…) Ferrilel hadakoztam, aki próbált megállítani a torony megsemmisítésénél. De amikor csapdába estem a törmelékek alatt, nem hittem a szememnek. Ők nem láttak, eltakart nagyrész a törmelék. Ephermea volt az oldalán, és Ferrilel végeztek. Jó kis család, nem?

Végül a további tornyok aktiválódtak, és a várost már nem védhette meg a nap. Vámpírok tucatjai özönlettek el a városban. Gyilkoltak, és épületeket döntöttek össze. Az emberi faj, veszélybe került. Severin-nek megszakadt a kapcsolata a Brimstone társasággal. Kérdéses, hogy túlélte-e valaki a támadást.

Norcsu: Mi történt ezután? Nem fordult meg a fejében, hogy elhagyja a várost?

Rayne: Nem! Kagan élt… meg kellett találnom!

Az állatkerten át Rayne összefutott Ephermea-val. Miután végzett vele, kint Severin társaságában észrevette Ferril-t, amint pár önkéntes ember szolgáinak bosszúról beszél, Kagan ellen. Felkínálja számukra azt, hogy ha sikerrel beteljesítik a bosszúját, átváltoztatja őket vámpírokká.

Rayne: Ferril a pokolból is visszajött, hogy Kagan megfizessen az árulásáért… ez, ismerős érzés.

3 helikopterrel indultak neki Kagan tornyához, és Rayne mint potyautas velük tartott. A helikoptereket kilőtték, de sikerült elég közel jutni ahhoz, hogy Rayne átugorhasson az épületnek egyik ablakához.

Rayne: Belefutottam Xerx-be (Xerx egy tudós. Ő hozta létre a köpenytornyot emberi vérből) Mondtam, hogy ne meneküljön, inkább jöjjön ide, had fenekeljem el. De megijedt. 

Xerx végzett Ferril lel, Rayne pedig megölte Xerx-et.  Előtte tudomást szerzett egy fegyverről, amit még Xerx fejlesztett ki a vámpírok ellen. A napfény erejét volt képes egy kisebb gépezeten át egy adott pontra irányítani.

Rayne: Aztán eljött a pillanat…(… elégedett mosoly…) Megfizetett Kagan, a családomért, a városért és az elcserélt ifjúságomért! hülyén hangzik…

Kagan és csatlósai meghaltak. A városban viszont még így is nyüzsögtek a vámpírok. Severin tanácsára, keresnünk kellett egy kisebb csapatot, akikkel kiirthatjuk őket. Nehezebb lesz, mint gondolta, hisz idő közben megszerezték a Napalm fegyvert is.

Norcsu: Megjelent egy BloodRayne film Kristanna Loken főszereplésével. Mi a véleményed a filmről?

BloodRayne_Film_Poster

Rayne: A film szerint vándorcirkuszban vagyok látványosság (… nevetés…) és miután kiszabadulok, mindenkit megharapok. (…Nagyobb felnevetés…) Kagant üldözöm a filmben néhány társammal. Van benne, látványosság, akció, szex. most őszintén… szex? Valaki engem nagyon félre értett. Nem vágok bele csak úgy, alkalmi kapcsolatokba. (… eltöpreng…) néhány esetet leszámítva… De attól még helytelen! És rossz!  Ezt azért mondtam, mert lehet fiatalok is olvassák.

Norcsu: Már rég 18+ karikások vagyunk.

Rayne: oh… rendben.

Norcsu: Lassan elérkezünk az interjú végére. Mit üzenne a rajongóknak?

Rayne: A rajongóimnak puszi. Az ellenségeimnek pedig: Megtalállak és leva… lak! Csak egy út van! Pokol

Norcsu: Öhm… oké… köszönjük, hogy eljött hozzánk Rayne, és remélem, a jövőben ismét találkozhatunk.

Rayne: Talán előbb, mint hinnéd (mosoly)

Norcsu: (szent szar)

[mycred_video id=”knDuCwfawt0″]

21
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
18 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
18 Hozzászólók
kertesz tamasszimszonosNyitrai MátéNorcsuSandokán Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
ellp
Tag
ellp

Gratula!
Remekül felépített,a hagyományokkal szakító,frappáns cikk született.
Csak így tovább!

Castiel
Tag
Castiel

Miért kellett egy pontot bele adni?xd

TON
Admin

Tévedés volt, de már javítottuk 🙂

Csubi1980
Tag

Nagyon tetszett a cikk, különösen, hogy nem hagyományos formában íródott. Mellesleg Rayne pont az én cikkembe is szerepel majd, de nem ennyire részletesen csak futólag 🙂

Csubi1980
Tag

Ez sajna lemaradt, pici kritika is legyen azért, építő jelleggel persze, hosszabb szövegeknél használj sorkizárást, szerintem pofásabb úgy egy cikk.

NetUdmeg
Tag
NetUdmeg

A kupon kód már nem érvényes 🙁 Amúgy nagyon rendben van a cikk! Biztos rengeteg meló volt vele.

TON
Admin

Korlátoztam 5 felhasználásra,így a szemfülesek kaparintották meg 🙂

Predátor
Tag
Predátor

Nagyon tetszett a cikk,csak így tovább.

Rolee82
Tag

Ez a játékbemutatás + Interjú kombó nagyon ötletes.
Nekem csak a játék első részéhez volt szerencsém, amit nagyon élveztem.

Leckie
Tag
Leckie

nagyon jó cikk csak gratulálni tudok

ssss
Tag
ssss

Gratulálok, nagyon érdekes cikket sikerült összehozni 🙂