Hírek 2015. 04. 29.

Hírek 2015. 04. 29.

1737223_818559288169539_1300042041_o

Üdv minden RetroConsoleGames Tagnak!

A frissítési munkálatok megtörténtek viszont az oldal mint láthatjátok maradt. Ennek az oka, hogy bizonyos funkciók még nem működnek tökéletesen, de már nem akartam, hogy tovább álljon az oldal. Az új is mentésre került és amint kész lesz teljesen az új fórum, akkor majd az oldallal együtt izzítjuk.

A leállás alatt ígértünk egy retró, képkitalálós játékot is, amelynek elmaradásáért elnézéseteket kérjük. Technikai okai voltak, hogy nem valósult meg. A jövőben erre gondolva nagyobb figyelmet fogunk fordítani a facebook oldalunkra, így ott lesznek majd az ilyen játékok leállás alatt.

Nah, de ha nincs új oldal, nincs új bejelentkezési felület és nincs új fórum, akkor mi az amin dolgoztunk 4 napig?

Az Oldalon Történt Változtatások 

A legfontosabb, hogy lecseréltük a régi pontrendszert egy újra, stabilra. Nincs több bug vele kapcsolatban, illetve ez az új sokkal többet tud, így szinte már minden az oldalon történő aktivitást tudunk pontokkal honorálni. Ha pislog valaki egyet, azt is nézi a pontrendszer 🙂
A pontrendszer új funkciói közül első lépésben csak párat kapcsoltunk be, mert amíg nincsenek tesztelve atom biztosan, addig nem aktiváljuk őket.
Az ezzel kapcsolatos főbb változtatások:
– mindenkinek megmaradtak a Retró Pontjai, a VIP tagságok, sőt az eddigi “cselekedetei” is az új naplóba kerültek
– valamint gondolom már észrevettétek ha bármi olyan dolgot csináltok az oldalon amiért automatikus Retró Pont jár, akkor a jobb felső sarokban egy felugró (de nem zavaró) ablak mutatja, hogy mennyi pontot szereztetek és miért. Természetesen a levonásokat is mutatja, de erre ne kerüljön sor, ugyebár 🙂
– ezen kívül ha beléptek a vezérlőpultba, akkor az Adatlapom menüponton belül a Retró Pont Naplóm-nál részletesen meg tudjátok nézni, hogy miért szereztetek pontot és mikor. Egészen az oldal indulásáig visszanézhettek mindent.
– mivel az eddigi kiváltások a régi pontrendszerben voltak, így ezek megszűntek. Ha valaki szeretne letölteni valamit, amit már kiváltott, és nem fér hozzá a linkhez, akkor emailben fogunk tudni segíteni.
– mint már említettem rengeteg funkció még nincs aktiválva az új pontrendszerben, de hamarosan bekerül pl hogy a VIP Tagságok kiosztását a rendszer végzi majd, illetve hogy akinek a Retró Pont egyenlege -100 alá esik, (már lehet mínuszba is menni) azt automatikusan IP ban-al és felhasználó fiók törléssel jutalmazza a rendszer. Szóval ez a pontrendszer már végleges és az oldalunk működésének végéig marad is 🙂

Új pontrendszer, új beállítások

Történt pár módosítás a pontok beállítását, megszerezhetőségét illetően is. Pár dolgot elvettünk, pár dolgot hozzáadtunk, de összességében mindenképpen növelés történt. Nem árulok zsákbamacskát, mindig őszinte vagyok így most is leírom, hogy a fő koncepció az volt, hogy tovább növeljük a bármiféle aktivitással szerezhető pontok számát, de csökkentsük azok sikerélményét, akik 2 felhasználói fiókkal és csak napi 4 bejelentkezéssel lazán szereztek ezres nagyságrendű pontokat.

Kezdjük a rossz hírekkel, azaz ami csökkent:
– mostantól 10 pontot ad a bejelentkezés (fontos kihangsúlyozni, hogy a bejelentkezés és nem az oldal látogatása)
– a fórum hozzászólás egyenlőre nem ad pontot, ellenben a cikk hozzászólásokhoz hasonlóan nem lesz szigorú moderálás offolásért. Ezzel kapcsolatosan két dolgot jegyeznék meg. Egyrészt ez ideiglenes helyzet, mert az új fórum indulásától újra ad majd pontot, másrészt az utóbbi időben nem volt túlzott aktivitás fórumon, így nem sok retró pontról kell lemondanotok addig amíg az új fórum rendszer beindul.
– a cikkírók “csak” heti 1 cikkért kapnak 500 Retró Pontot. Ennek az az oka, mert nem szeretnénk, ha a jövőben a mennyiség a minőség rovására menne. Eddig szerencsére még nem volt ilyen.

Csak ez a pár rossz hír volt. A jóból több van:
– mostantól a napi bejelentkezés mellett mindenki kap, egyszeri 10 pontot az oldal látogatásért
– a szavazás is ad 15 pontot
– akinek nincs avatarja és a profil adatlapján beállít magának egyet az is kap egyszeri 20 pontot (elég már a sok avatar nélküli tagból)
– a cikkekben elrejtünk majd időnként egy linket, amire ha rákattint az olvasó, az kap 10 pontot
– a falfirkát növeltük 3 pontra. 10 firka ad pontot, de utána is lehet nyugodtan írni a firkára, mert nem korlátozzuk le az írás jogát.
– hamarosan mindenki adatlapján megjelenik majd egy meghívó link, amit ha elküld egy ismerősének, aki regisztrál és 1 hónapig aktív tag lesz az oldalon, akkor mindkét fél kap pontot. Aki a meghívót küldte az nyilván többet.
– végül pedig a legtöbb pont a Retró Játékokkal szerezhető, de ezekről lentebb bővebben.

A további pontértékek maradtak a régiek, amiről a GYIK-ben pontosan olvashattok. Nyomás is oda, mert fogadok már régen futottatok rajta végig 🙂

Privát Üzenetek

Ez is le lett cserélve. Hozzáadtunk pár új funkciót:
– a főoldalon is elérhető a Taglista, Új üzenetek írása is.
– mostantól ha egy felhívás elolvasásra került, akkor az nem jelenik meg pirossal
– meglehet nézni  az eddigi beszélgetéseket azokkal akiknek írtatok.
– egyenlőre kísérleti jelleggel, de engedélyeztük a mellékletek, képek küldését is. 4MB a határ.
– pár bug javítása

Retró Játékok

Mostantól nagyon sok féle Retró Játék lesz az oldalon, ami jó móka és még csomó pontot is lehet keresni velük. Több fajta is lesz. Kvízek, arcade flash játék, kirakók, stb. Természetesen mind a játékokkal kapcsolatosak. Várhatóak a jövőben PS1, PS2, N64, SNES, GENESIS és akár Xbox360-al kapcsolatos játékok is. Hogy működnek és hol található meg?

Mint látjátok a jobb felső sarokban a Retró Játék menüpontra kattintva lesz látható a heti aktuális játék valamint a heti Ranglista is.
retrójátékkép

A bejegyzésbe belépve MINDIG alaposan olvassátok majd el a dolgokat mielőtt a kezdésre kattintotok, mert a szabályok játékonként változhatnak.

retrójáték2kép

Kezdésnek annyit, hogy MINDENKI csak egyszer játszhat! IP váltással sem lehet kijátszani. Nyilván több accountal, több játékkal ki lehet trükközni, de értelme nem sok (a hülye a játékélményt öli meg magának) másrészt csak a hónap végi döntő ad majd busás pont jutalmat, az pedig instant lesz, azaz egy időben csap össze a 6-8 játékos. Ott nem lesz mód a csalásra. Egyenlőre ez az első játék csak tesztelésnek van bent, élesben a kvíz végén látható helyes válaszok megmutatása sem lesz látható, csak a hét végén tudja meg mindenki, hogy melyik kérdésre mit kellett volna válaszolni. A tesztek alapján fogjuk majd eldönteni, hogy a játékra adott 180 másodperc sok, kevés vagy pont ideális. Hétfőn viszont már  indul az első májusi, éles forduló! Minden fordulóban 1 játék lesz és hétfőtől vasárnap estig bármikor lejátszható.
A nyeremények között busás retró pontot biztosító Retró Kuponok lesznek. Mik azok a kuponok?

A Retró Kuponok

A pontrendszer lehetőséget ad rá, hogy bárki retró pontot utaljon másnak. Ezt eddig kikapcsoltuk (több accountos  bohócok miatt) és ez után sem kapcsoljuk be. Helyette viszont lesznek a kuponok, amik korlátozott számban lesznek az oldalunkon és LEHET ajándékozni bárkinek korlátlanul. Aki nyer, kap egy kupont annak adunk egy jelszót (minden kuponnak más a jelszava) amelyik jelszóval azt csinál amit csak akar. Felhasználhatja saját magának, de oda is adhatja bárkinek. A kupon akkor aktiválódik, ha ide beírja az illető (vagy akinek ajándékozta) a jelszót:

kuponkép

Több féle kuponunk létezik. Van 500-as, 1000-es, így tovább egészen a 10 ezresig. A kupon aktiválása után a jobb felső sarokban a buborék informál mindenkit róla, hogy az érte járó Retró Pontok jóváírásra kerültek.

Paypal Támogatás

Többen kérték már tőlünk, hogy a banki utalás mellett legyen lehetőség paypal-on keresztül történő támogatásra is. Most már lesz, ráadásul teljesen szabadon a támogató állíthatja be magának, hogy milyen Retró Pont értékű támogatást szeretne. A GYIK-ben található Paypal ikonra kattintva bejön ez az oldal:

paypalkep

Pofon egyszerű, mert csak be kell állítani, hogy pl 2500 Retró Pont értékben szeretne támogatni minket, majd rányom az adakozás gombra és onnantól a paypal-on intézhető a dolog. A rendszer instant jóváírja a Retró Pontot, amint a paypal számlánkra befutott a támogatás. Gyors, könnyen kezelhető.
FONTOS: egyenlőre még senki ne használja a paypal támogatást, mert a héten alaposan tesztelni akarjuk gyorsaság, biztonság és egyéb szempontokat figyelembe véve is. Ehhez keresek is 1-2 főt, akinek van paypal számlája és rajta 100 vagy 200 ft. (nem kell több a teszthez) Retró Pontokkal honoráljuk a segítséget a tesztelésben.
Természetesen a banki támogatás továbbra is él majd és elsőbbséget élvez. Ez csak egy plusz lehetőség, mert sokan kérték.

Magyarítások, Portolások

Nah igen, most ez a hír végére szorult, pedig ugye ez az oldalunk lényeg és egyik fő profilja. Nem igazán van új hírem ami publikus. A héten nem csütörtökön, hanem pénteken adjuk ki a heti munkánkat, ami a Wolf Among Us második epizódja lesz Xbox360 és Ps3 platformokra. Mivel kevés pontért lesz kiváltható, így úgy gondolom még a pénteki kiadás is belefér, mert aznap ki fog gyűlni az fix és szombaton már mindenki elmerülhet a Fable világában. Ugye nem hagytátok ki az első részt?
A szavazást a Resident Evil Revelations 2 nyerte a Resi6-al szemben, így az lesz az egyik következő magyarításunk a Dark Souls mellett.
A háttérben dolgozunk jó pár portoláson is amikről beszélhetek (State of Decay, Sonic Generations, Far Cry Classic) de olyanok is vannak amikről nem 🙂

Jó játékot mindenkinek és az oldalunk robog tovább gőzerővel!

27
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
21 Hozzászólások
6 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
22 Hozzászólók
szimszonosssssSandokánEveryonekisgomboc1 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Derboy
Tag
Derboy

A felújított fable hd – lesz?

Csubi1980
Tag

Ezek a retro játék az oldalon nagyon izgalmasnak igérkezik, én tuti kipróbálom!

Géza
Tag
Géza

Ezek nagyon jó változtatások és modernek! Már teljesen a bőség zavara….

krisz
Tag
krisz

Uhh köszi szépen tök jó,hogy ki mutatja amikor pontot kapsz és.hogy miért igaz csak két napig nem voltatok elérhetők de már nagyon vártam

Xlr8r11
Tag
Xlr8r11

Én is kíváncsi vagyok erre a Retró játékokra.
Megyek és ki is próbálom a mostani kvízt.

hpeti2
Tag
hpeti2

A kirakóért fog járni retrópont?

Gabesz
Tag
Gabesz

Nagyon jó! Személy szerint nagyon örülök ezeknek a változásoknak:) főleg a kvízjátéknak nagyon ott van^^

bogrol
Tag
bogrol

Tetszetősek a változások.

Balazs
Tag
Balazs

Jónak tűnnek a változások

Viktor
Tag
Viktor

Ahogy szokták mondani a puding próbája az evés,de jónak tűnnek a változások.