Hírek 2015. 03. 28.

Hírek 2015. 03. 28.

1737223_818559288169539_1300042041_o

Sziasztok Retró Arcok!

Vegyétek elő chipset és kólát és olvasásra fel!

Mint gondolom sokan tudjátok az utóbbi hetekben történt pár dolog, amely érzékenyen érintette az oldalunkat is. Megfordult a fejünkben, hogy abbahagyjuk a magyarításokat és a portolásokat, de volt olyan verzió, hogy csak magyarítani fogunk a jövőben. Elég sokan írtak nekünk a ki nem adott portolások miatt, és 4-5 hőzöngőt kivéve rengetegen megértésükről biztosítottak minket privátban vagy akár emailben. Az pedig nem okés, hogy csak 1-2 haverunk, ismerősünk játszik a ki nem adott, egyébként world exclusív portolásokkal. Elég sok javaslat is érkezett, hogy mit és hogyan kellene, hogy mindenkinek jó legyen.
Fontosnak tartom kiemelni, és a háborgóknak üzenem, hogy az oldalunkon továbbra sem kötelező a regisztráció, és nem kötelező itt lenni. Van ezer másik oldal is. Aki viszont itt van, az fogadja el az alapvető szabályokat és a pontrendszert is.
Lássuk a felhasználók által felvetett problémákat:
– a közös pont kiváltása után nem volt mindig tölthető a munkánk.

Mi álláspontunk: Igazából már az oldal indulása óta az volt a cél, hogy MINDEN tagunk tölthessen minden kigyűlt dolgot, akkor is ha éppen kifogyott a retró pontokból. Ellenben nem tagadjuk (és őszintén bevallom) hogy vannak olyan letöltögetős, követelőzős emberek akik nem érdemlik meg,  hogy a munkáinkat élvezzék.
Megoldás: Továbbra is lesznek úgymond ajándék munkák, amiket mindenki tölthet majd. Viszont felhívom mindenki figyelmét, hogy mostantól a pont nélküli letöltésekhez is regisztráció szükséges. A többi munkánkról: A VIP rendszerünk eléggé értékét veszítette, így a fenti problémát összevonva a VIP kihasználatlanságával, azt találtuk ki, hogy mostantól MINDEN regisztrált tagunk lehet VIP tag és MINDEN kigyűlt munkánk AZONNAL (nem 1 és nem 10 nap múlva, hanem azonnal) tölthető lesz azon VIP felhasználóinknak is, akiknek nincs retró pontjuk. Ez így elég kényelmes és rugalmas rendszer, de felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy nem dőlhet hátra mindig, minden VIP tag, mert akkor nem lesz soha kiváltva egy munkánk. Ellenben aki eléri a VIP tagságot, az picit lazíthat retró pontok nélkül is és hagyhatja, hogy a NEM VIP “újoncok” teperjenek helyette a pontszerzést illetően 🙂

vip

Kikből lesz automatikusan VIP Tag?
Egyszerű: 2015 március elsejétől számítva legyen 9 ezer közösbe pakolt retró pontja (az egyéni kiváltás is számít természetesen,de csak a max közösbe pakolható értékig) és 2 hónapnál régebbi regisztrációja.
A jövő hétvégétől az új pontrendszer átalakul egy modernebb verzióra és az már automatikusan kezeli majd és pakolja át a tagokat a VIP-be. Addig is a fórumon lesz egy topic, ahol mindenki automatikusan kérvényezheti VIP taggá emelését. Minden jelenlegi VIP tagot megfosztunk a rangjától és nekik is el kell érniük a szintet. Ha VIP leszel azt onnan látod, hogy fent a menük között látni fogod a VIP menüpontot. De az új pontrendszer indulásával azonos időben a falfikán is szerepelni fog a nevük mellett a VIP rang. (vagy más színű lesz a nevük ezt még kitalálom )
Szerény számításaim szerint pár hónap elteltével a felhasználóink 60-70%-a VIP tag lesz! Egyébként az új pontrendszerig itt lehet VIP-re jelentkezni: KATT IDE

– az adminok, moderátorok nem igazságosak, nem barátságosak.

Mi álláspontunk: az első felvetéssel nem értünk egyet. A GYIK-ben le van minden írva, hogy mi az ami engedhető és mi az ami nem.

“Más konzolos vagy magyarítással foglalkozó oldalak linkjei, reklámozása tilos.(kivéve  társoldalaink, olyan portolásai, magyarításai amelyek nem szerepelnek a mi munkáink között) Adminok, moderátorok vagy a pontrendszer kritizálása, vagy egymás anyázása, szidása büntetést von maga után. Warez linkeket szintén ne a falfirkán tegyétek közzé, hanem privátban intézzétek. Ezeken kívül lehetőleg kerüljük a floodolást.(egymás után 3+ saját falfirka)”
Nos ennyi. Szerintem nem kérünk sokat. Mostantól, hogy 2 pontot ad csak a falfirka, így lazábban vesszük a dolgokat, lehet bármiről beszélni és firkálni korlátlanul.
A felhasználók által felvetett nem túl barátságos admin, moderátor gárda viszont helytálló megállapítás és személy szerint egyet is értek vele. Nyilván vannak pofátlan emberek, és faszfejek,  de nekünk sem szabad ilyenkor elveszíteni a fejünket és emiatt a rendes tagjainkat büntetni.

32A69B3E_zps422e181b

Nah jah, nem könnyű az adminok, moderátorok élete, ugye?

Megoldás: A szabályzat marad úgy, ahogy eddig volt, azt kivéve, hogy a falfirkán lazábban vesszük a dolgokat, így lehet szabadon offolni és akár technikai kérdéseket is feltenni.( opcionális, de aki nem önző, az fórumon teszi fel kérdését, mert az megmarad a többi ember számára is) A probléma másik részére pedig az a megoldás, hogy GARANTÁLOM, hogy mostantól az adminok, moderátorok kedvesebbek és segítőkészebbek lesznek a tagokkal. Ha pedig valaki szabályt szeg, akkor nem fognak száj karatézni vagy kioktatni senkit, hanem csak törölnek.

– a pontrendszer nem jó vagy túlságosan nehéz pontokat szerezni

Mi álláspontunk: Unalmas már ezredszer leírni, de a pontrendszerünk működik. Nem érdekelnek minket a PC-s magyarítók vagy más konzolos egyének véleménye, mert nem ők csináltak az utóbbi 1 évben 80+ portolást, magyarítást konzolokra, hanem mi. És ez nélkületek, a felhasználók és a pontrendszer nélkül NEM sikerült volna. Max 20 munkánk lenne most elérhető, ha a PC-s fordítók, pont nélküli módszerét használjuk. Több mint 50+ ember segített nekünk a portolásokban, magyarításokban és mindezért rengeteg retró pontot osztottunk ki. Ellenben a pontszerzés még lehetne picit könnyebb ez igaz.

Show-Up

Ha segítesz, portolsz, magyarítasz, aktív leszel, támogatsz akkor jól jársz!

Megoldás: A hamarosan debütáló új rendszer EZERREL több dolgot fog tudni mint a mostani. Így több mindenért és részletesebben tudunk majd pontokat adni. Részletek lentebb. Valószínűleg picit növelve lesz a fórum és firka után járó pontok száma is. Előbbi 4-re, utóbbi 3-ra. Ezen kívül mostantól még több portolási és magyarítási munkába vonunk be titeket. Ugyanaz az elvünk mint az egyik magyar politikai pártnak. Aki segít nekünk, dolgozik, aktív lesz, vagy aki támogat minket, az könnyen szerzi majd a pontokat. Aki viszont egyiket sem az halálra lesz ítélve az oldalon a munkáink letöltését illetően.

– a privát üzenet küldő rendszer nem is privát

Mi álláspontunk:  Nem szerencsés mások privát dolgaiba belenézni, és valóban előfordult, hogy 1-2 embert ellenőriztünk, de meg kell, hogy értsétek, hogy az oldalért, közösségért tettük. Aki azt hiszi, hogy poénból és unalomból nézegettük mások privát üzeneteit az téved. Erre nem is lenne időnk és elvi okai is lennének. Szóval mindenki egész nyugodtan használja, mert nem fogunk belenézni.

point-system

Változások és az új pontrendszer

– Jelenleg is dolgozik a fejlesztő az új pontrendszeren, ami nagyjából a jövő hét végére várható. Próbáljuk majd péntekre időzíteni, így aznap NEM ad pontot semmi. De erre felhívás formájában ki fogok térni. És az új pontrendszert is bemutatjuk majd nektek hírben. Sokkal több mindenért lehet pontokat szerezni (szavazás, avatar beállítás, cikkek olvasása,stb) lesz rangrendszer bizonyos funkciókkal, automata paypal támogatás és rendszer általi pont kiosztás, és mindenki számára elérhető részletes retró pont statisztika, amelyben pontosan láthatja miért, mennyit kapott és mit váltott ki. Rengeteg mindent tud, de erről majd később. Természetesen a mostani retró pontját mindenki átviszi az új rendszerbe, így nem veszik el semmi.
– Teljesen átalakul a regisztrációs, bejelentkezős és profil panel is.
– A privát üzenet küldő rendszernél rengeteg új funkciót fogunk engedélyezni. Mellékletek küldése, beállítások, stb.
– Az új pontrendszerrel egy időben debütál a lottó játék is. Egy külön menüpontban lesz és TELJESEN automatikus, azaz a sorsolást,(amit bárki nézhet “élőben” is) retró pontok kiosztását is a rendszer végzi majd. Minden héten 1 sorsolás lesz és 1 szelvény ingyenes lesz, a továbbiak már retró pontba fognak fájni. Ellenben már a kettes találat is jól adja majd a pont jutalmakat. Természetesen a multi accokat elkerülendő a lottózás feltételekhez lesz kötve.(x idős reg+2 ezer retró ponttal rendelkező acc) Nagyon fasza játék majd meglátjátok, én már próbáltam.
– Az 500-as retró címlet megszűnik, az 1000-esen még gondolkozunk, de 2 és 3 ezres címlet tuti lesz.
– Mint látjátok a cikkírásokat is próbáljuk felpörgetni a jövőben 1-2 új emberkével.
– Mostantól minden héten kiadunk egy munkánkat, de MAXIMUM 1-et hetente és nem többet!
– A regisztrációt megnyitjuk bizonytalan ideig, de felhívnám mindenki figyelmét, hogy bevetünk egy cookie ellenőrzős rendszert is kísérleti jelleggel, így ha valaki több accountal regisztrál(dinamikus IP ide-oda) és rájövünk, akkor minden accját bannolni fogjuk.
FONTOS: Mostantól minden megosztott, netre, más oldalakra kikerült munkánk után 20 ezer ponttal(igen, húszezer) fog növekedni a jövőbeli munkáink kiváltásához szükséges pont. Így aki megosztja a munkáinkat az a közösséggel baszik ki, mert szigorúan be fogjuk tartani. Nem fogjuk visszatartani a munkáinkat, de így szabályozzuk a hozzáférést. Így rajtatok is múlik, hogy valami 40 ezer retró pont lesz vagy pedig 400 ezer.

 

Portolások, magyarítások

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy örülünk a Kingmakers csapattal történt kapcsolat kiépítésnek, mert rengeteg közös projectünk volt, van és lesz a jövőben. Illetve a másik társoldalunkon is elindult egy kezdeményezés, amely jó irányba mutat. (a lopás rossz, a munka jó irány) Én csak egy dolgot kértem tőlük: minden munkájuk amin dolgoznak legyen publikus (vagy ha nem, akkor jelezzék nekünk) hogy ne dolgozzunk hiába, mert akkor mi máson fogunk ügyködni. Idiótaság lenne az erőforrásokat elpazarolni ugyanarra a portolásra, magyarításra.
Az utóbbi hónapokban nagyon sokan segítettek nekünk portolni, magyarítani, így ezt szeretnénk bővíteni a következő hetekben és elérni a 20-25 stabil fordítói, portolói létszámot. Szórni fogjuk a jutalom retró pontokat, mert a pontrendszer is úgy ér valamit, ha van lehetőség a busás pont szerzésre.
Elindítunk majd kísérleti jelleggel közösségi, online magyarító, portoló pályázatokat is. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a fordítandó, portolandó fájlokat feltöltjük online és minden TAG-unk szerkeszthet bele, annyit amennyit akar és akkor amikor ideje engedi.
Itt egy minta:(próbáljátok ki, de senki ne kezdje el fordítani, mert ez csak teszt) KATT IDE
Csak egy gmail cím kell hozzá, semmi más.  Nyilván lesznek majd irányelvek ha fordításról lesz szó.(tegezés, magázás, közös elnevezések) Azért csak RCG tagok csinálhatják majd, mert nem lenne szerencsés ha minden jött ment poénból bele firkálna. Hamarosan indítunk pár ilyen fordító projectet, illetve jó pár portolási pályázat is lesz a jövőben.
Nézzük pár munkánkat amik készültek, készülnek, készülni fognak:
– Dark Souls 1 és 2(Xbox360 és Ps3): van már hozzá programunk, fordítás 50%-on.
– Mark of the Ninja(Xbox360): kész, kiadásra vár
– Far Cry 3 (Xbox360 és Ps3): kész, teszt alatt
– Far Cry 4 (Xbox360 és Ps3): amint kész a magyarítás a társoldalunk által, azonnal portoljuk.
– Far Cry Classic (Xbox360 és Ps3): kb 70%-os állapotban, de még magyarítani kell pár fájlt.
– Far Cry 3 Blood Dragon (Xbox360): kb 90%-nál járhat a magyarítása, amint kész portoljuk azonnal.
– Wolf Among Us S1E1 (Xbox360 és Ps3): kész, kiadásra vár
– Wolf Among Us S1E2 (Xbox360 és Ps3): kész, kiadásra vár
– Red Dead Redemption (Xbox360 és Ps3): lesz hozzá programunk, így várható a nyáron
– Resident Evil Revelations (Xbox360 és Ps3): kb 90%-nál tartunk.
– Dragon Age Origins (Xbox360 és Ps3): folyamatban a program írása
– Mass Effect 3 és összes DLC (Xbox360 és Ps3): hamarosan kész a végleges magyarítás és a DLC-k is, így azonnal portoljuk majd.
– Evil Within (Xbox360 és Ps3): holnap kész lesz, kiadásra vár
– Mafia 2 (Xbox360): folyamatban a program írása
– Mass Effect 2+összes DLC (Xbox360 és talán Ps3): kész, kiadásra vár
– Resident Evil Revelations 2 (Xbox360 és Ps3): programunk kész, tervben van a fordítás.
– Mass Effect 1(Xbox360 és talán Ps3): kb 50%-os állapotban van, addig letesztelve.
– Risen 1 (Xbox360): folyamatban a program írása
– Resident Evil 6 (Xbox360 és Ps3): programunk kész, tervben van a fordítása
– Bioshock Infinite összes DLC (Xbox360): kész, tesztelésre vár.
– Oblivion (Xbox360): program részben kész.
– Borderlands 2+DLCk (Xbox360 és Ps3): a magyarítás teszt alatt, amint kész egyből portoljuk.
– Sherlock Holmes vs Jack the Ripper (Xbox360): folyamatban a program írása
– Shadows of Mordor (Xbox360 és Ps3): a magyarítás jól halad, amint kész, portoljuk.
– Sleeping Dogs (Xbox360 és Ps3): kész, kiadásra vár
– Risen 2 (Xbox360): folyamatban a program írása
– Batman Arkham Origins (Xbox360 és talán Ps3): kb 90%-on áll a fordítás.
– Viking Battle for Asgard (Xbox360 és Ps3): továbbra is 70%-on áll.
– Resident Evil ORC (Xbox360 és Ps3): program van, magyarításra vár.
– Tales from Borderlands (Xbox360 és Ps3): program van, magyarításra vár.
– Deus Ex (Xbox360 és Ps3): a magyarítás halad, programunk van.
– Game of Thrones (Xbox360 és Ps3): programunk van, magyarításra vár.
– Resident Evil Code Veronica (Xbox360): programunk van, magyarításra vár kb 50%-ban.
– Ninja Blade (Xbox360): program van, magyarításra vár.
– Asura Wrath (Xbox360 és Ps3): program van, magyarításra vár
– Bully (Xbox360): program van, magyarításra vár
– Metal Gear Solid Rising (Xbox360 és Ps3): program van, magyarításra vár

Sorolhatnám még, de a többi legyen meglepetés.
És az ismétlés kedvéért:
Fontosnak tartom kiemelni, és a háborgóknak üzenem, hogy az oldalunkon továbbra sem kötelező a regisztráció, és nem kötelező itt lenni. Van ezer másik oldal is. Aki viszont itt van, az fogadja el az alapvető szabályokat és a pontrendszert is.

Szeretnénk egy jó közösséget építeni, ahol a tagok nagy része VIP és így rengeteg retró cikk, portolás és magyarítás készül el. Ez az év még teljesen az Xbox360 és Ps3 éve, de lehet a jövő év első felében is aktuálisak lesznek a portolások és egyéb munkák.

Szóval mostantól érvényes a VIP Tagrendszer, folyamatosan frissül a GYIK és egyéb dolgok is. Az új pontrendszerünk pedig a jövő héten érkezik majd.

Holnap reggel pedig elérhetővé teszünk egy munkánkat, azaz jön egy portolás a hétre!

Jó játékot mindenkinek!

39
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
32 Hozzászólások
7 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
31 Hozzászólók
ÁkosKoloPetiTONXlr8r11 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Dudi87
Tag
Dudi87

Öröm hírek!Jobbnál jobbak!Aki meg máshol terjeszti a munkáitokat helyben ki kellene herélni.Részemről továbbra is köszönök mindent!

p
Tag
p

Köszönjük a munkátokat, és hogy így döntöttetek! Fantasztikus címek, nagyon jó ötletnek tartom a közös fordítást is! Továbbra is igyekszem segíteni Nektek, amikor csak időm engedi! Csak így tovább! 🙂

Viktor
Tag
Viktor

Hú jó volt olvasni a címeket,le a kalappal!

Revolver
Tag
Revolver

nekem tetszenek a hírek!
jó lesz ez. 🙂 kíváncsian várom lottót.

hpeti2
Tag
hpeti2

Te jó ég milyen hosszú az a lista! Idő sincs ennyi játékra munka mellett.
A cikkben ez külön tetszett:
“- az adminok, moderátorok nem igazságosak, nem barátságosak.” 😀

ellp
Tag
ellp

Örülök,hogy ilyen kitartóak voltatok,és nem hagytátok Magatokat,nem adtátok fel.A cikkben leírtakkal maximálisan egyetértek,bár szerintem az “az adminok, moderátorok nem igazságosak, nem barátságosak” nem teljesen állja meg a helyét,mert igenis néha elkél a szigor,a semlegesség mindenkivel szemben.(nincs és ne is legyen kivételezés)A fentebb jelzett,készülő munkáitok alapján talán még többen belátják,hogy értünk van az oldal,értünk dolgoztok,és nem szórakozásból vagy hóbortból tettétek,s teszitek amit jónak láttok.Nem beszélve a rááldozott sok-sok szabadidőről.(más játszik,Ti dolgoztok…)Nagyon sok kitartást és sikert kívánok a továbbiakban is!!!!

Metal
Tag
Metal

“Vegyétek elő chipset és kólát és olvasásra fel!”
Az olvasás az egy hasznos dolog de hogy még szemetet is zabáljunk… 🙂

Leckie
Tag
Leckie

Szerintem nagyon jót fog tenni a változás szerintem nagyon jó lesz az oldal ezekkel a módosításokkal és ez az oldal a legfőbb kedvencem az összes magyarítással foglalkozok közül.

Balazs
Tag
Balazs

Ezek nagyon jó hírek. Nem is értem, hogy mi a bajuk bizonyos embereknek a szabályzattal.Aki nem képes pontokat gyűjtögetni az keressen magának más oldalt.Én is szoktam a társoldalakról leszedni munkákat, de ezért nem szidom ezt az oldalt(mert itt pontokba kerülnek). Sőt…nekem ez az oldal tetszik a legjobban(itt legalább van miért pontokat gyűjteni). Itt tényleg sok jó munka van fent.

Pomomoka
Tag
Pomomoka

Jól nyomjátok. Csomó szuper magyarítás vár ránk. Köszönjük.