Hírek 2015. 03. 12.

Hírek 2015. 03. 12.

1737223_818559288169539_1300042041_o

 

Sziasztok!

Gondolom mint látjátok átalakult a teljes regisztrációs, belépő, profil felület, illetve a privát üzenet küldő rendszer egy pár változtatáson esett át. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy minden változtatás csak IDEIGLENES, azaz 1 hét próbaidőn van.  Ha nem működik majd megfelelően, akkor minden vissza a régi kerékvágásba. Egy kis idő még kell amíg dizájnban, beállításokban kialakítjuk a dolgokat.
Pár szóban a változtatásokról:

– immár egyszerűbb, átláthatóbb a regisztrációs folyamat, valamint az avatar, jelszó és egyéb adatok módosítása is.
– a meghívó kódok kiküldése, kezelése is atombiztos.
– avatarnál kezeli a mozgó gif-eket is.(firkán egyenlőre tiltjuk erőforrás kímélés/felmérés miatt)
– a retró pontok mostantól mindenkinek a saját profilján tekinthetőek meg
– kevesebb bugot tartalmazó üzenetküldő rendszer

Biztonsági és egyéb okokból kikerült pár dolog: a felhasználóknak nincs közvetlen menüpont a vezérlőpulthoz(/admin-nal továbbra is elérhető ha nagyon fontos, de nincs ott semmi), a privát üzeneteknél egyenlőre a mellékletek küldése letiltva, fórumon nincs pm küldési lehetőség egyenlőre, stb.

Más. Az utóbbi időben azt gondolom, hogy elég laza pontrendszer volt az oldalon. Elnéztük azt, hogy valaki csinál több regisztrációt, elnéztük azt, hogy gyakorlatilag a bejelentkezésekkel pár nap alatt 500-1000 retró pontot összegyűjtve kivált bármit. Az engedékeny rendszer sokaknak nem volt elég és visszaéltek vele, így átalakítunk ezt azt. A változások:

– mostantól a magyarításainkba csak 3 ezres retró pont tehető bele minimálisan.
– a falfirka és fórum hozzászólás mostantól 2 retró pontot ad, ellenben a moderátorok nem nagyon törölnek offolásért semmit. Szabadabb lesz. A napi küldhető firka limitet megemeljük 30-ra. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a “szabadabb” szó alatt nem azt értjük, hogy bármit lehet. A spammelés,(egymás utáni, válasz nélküli 4-5 firka) anyázás, staff, pontrendszer szidása, más konzolos oldalak reklámozása, warez linkek, illetve egyedüli smiley-k szintén törlést, büntetést vonnak maguk után.
– a fórum dühöngő topicját egyenlőre határozatlan ideig zárolva tartom, mert az utóbbi időben voltak olyan primitív hozzászólások, hogy gyakran elgondolkoztam bizonyos egyének esetében, hogy olyan közeli a határ az állat-ember evolúciós fejlődési szint esetében, hogy szinte nincs is. Ezért is tettük ki a csapatból az egyik moderátorunkat.
– megszüntetjük a VIP tagságot és helyette bekerül a felhasználók és tagok(de hívhatjuk továbbra VIP-nek is) megkülönböztetés. Ha valaki regisztrál, akkor felhasználó lesz. Ha elér bizonyos szintet, akkor pedig TAG. Mostantól minden kigyűlt munkánk azonnal elérhetővé válik, a közös kiváltás időpontjában. Ellenben nem mindenkinek.(továbbra is van néhány száz, ezer ember, aki egész egyszerűen nem érdemlik meg, hogy a munkánk gyümölcsét élvezzék) Viszont ez nem minden szempontból nehezítés. Mire gondolok? Vannak olyan (megbecsült) tagjaink az oldalon, akik már hónapok óta aktívak, de egy régóta várt magyarításunk érkezésekor éppen nincs elég retró pontjuk. A rendszernek hála így ők is azonnal játszhatnak majd vele, mert ha TAG-ok, akkor az összes tag pontok nélkül is elérheti majd a közös kiváltásokat AZONNAL a közös pont kigyűlését követően. Ez természetesen a régi munkákra is vonatkozik, amelyeket a ma estétől minden TAG-nak elérhetővé teszünk.

Adódik a kérdés, hogy kikből lehet tag? Itt már nem a staff dönt (mint a VIP-nél) hanem rajtatok múlik. Bárkiből lehet tag. Csupán két dolog kell hozzá: 1 hónapnál régebbi regisztráció(ez nagyjából mindenkinél megvan most 5-10 új regisztráltat leszámítva) és 9 ezer közösbe(bármelyik KIVÁLTOTT projectbe) tett retró pont. A számlálás márciustól indult a retró pontok esetében, azaz visszamenőleg nem érvényes. Gondolkozunk rajta, hogy visszamenőleg is TAG lehet valaki, ha mondjuk már 20-30 ezer pontot tett a közösbe 2014 júniusa óta, de ezen még agyalunk 1-2 napot.  Amennyiben a főoldalon látod a VIP menüt, akkor tag lettél. A régi VIP tagságot megszüntetjük,elvesszük (szinte) minden régi VIP tag számára.

Váltsunk. Regisztráció. Mint gondolom sokan észrevették, zároltuk a nyílt reget az oldalra. A visszaélések miatt volt/van erre szükség. Ez az állapot egyenlőre ideiglenes. Lehet újra megnyitjuk, lehet lesz majd 1-2 napos nyílt regisztráció és időnként osztunk majd 1-1 meghívót a TAG-jainknak,(pont nélkül, ajándékba) de fontosnak tartom elmondani, hogy mindenki felel majd a meghívottjáért. Azaz ha valami miatt bannolni kell a meghívott személyt, akkor a meghívó félt is töröljük. Szóval majd óvatosan, hogy kinek osztogatjátok a meghívókat 🙂

A GYIK még ma vagy holnap frissül, módosul. Türelem.

Portolások, magyarítások.
Az utóbbi 2 hónapban kiemelten sokan segítettek nekünk a portolásokban, magyarításokban. Szerencsére egy halom jutalom, retró pontot osztottunk ki. Ezt a jövőben is szeretnénk folytatni, mert a pontrendszer csak úgy jó, ha lehetőséget adunk a felhasználóinknak, hogy bőségesen pontokat szerezhessenek.
Gondolom azt is sokan tudják, hogy egy 12 éven aluliakból álló, alpári társaság folyamatosan ellopja a munkáinkat és még szidnak is minket kulturált emberhez nem méltó módon.(Magyarországon vagyunk ugyebár)
Habár felnőtt fejjel nem szívesen tárgyalunk minimális értelemmel rendelkező gyerekekkel, de Kolo beszélt az egyik tagjukkal, akik azt ígérték neki, hogy bebizonyítják, hogy nem csak a lopásban, primitív és alpári viselkedésben merül ki a tudásuk, értelmük, hanem tenni is tudnak a konzolos közösségért. Ezért a jövőben ők készítik majd az Xbox360 és Ps3 portolásokat. Ezek a munkák természetesen a mi oldalunkon is AZONNAL elérhetőek lesznek retró pontok nélkül. Felajánlottuk nekik a teljesen elkészült, csak tesztelésre váró munkáinkat(Far Cry 3, Mark of the Ninja, Dragon Age Origins, Oblivion, Far Cry Classic, Mass Effect 1, Mass Effect 2, Mass Effect 2 DLC-k, Sleeping Dogs) de azt mondták, hogy nem kell tőlünk semmi és szeretnék ők egyedül megcsinálni nektek, majd kiadni. Lelkük rajta. Nekünk igazából ez ellen semmi ellenvetésünk. Örülünk ha dolgoznak is és nem csak lopnak és minket szapulnak.

Akkor mit fogunk mi csinálni? Magyarítunk kérem szépen, de azt ezerrel. Mostantól egy elég nagy csapattal csak a magyarításokra koncentrálunk. Én is rápörgök a honosításra és a jövő héten szeretnénk elhozni nektek a Monopoly, Resident Evil Revelations és Batman Arkham Origins játékokat, plusz lesz két meglepetés magyarítás is. Minden jön Xbox360 és PS3 platformokra is. Nah és ugye már fél éve vár befejezésre a Viking, Bioshock DLC2 is. Dolgozunk ezerrel, hogy a jövő héten megkaphassátok őket!

Kidolgozunk egy SOKKAL modernebb pontrendszert (nem a feltételeket kell ezen érteni, hanem magát az oldalon lévő rendszert, azaz ti csak az előnyét élvezhetitek majd) amely rengeteg mindent tud. Minimális retró pontokért 40 számos lottó vásárlás, részletes statisztika, hogy mire mennyit költöttél, ajándék kuponok küldése, és még ezer jó dolog. Amennyiben sikerül a mostani pontrendszerből sikeresen átvinni a felhasználóink már meglévő retró pontjait az új rendszerbe, akkor ebbe is belevágunk.

Úgy néz ki, hogy a cikkírás is beindul, mert két cikkíró is startra kész. Pörögnek a dolgok szépen.

Az utóbbi napokban nem volt időnk az emaileket megnézni, de mostantól pótoljuk, így aki egyéni kiváltás vagy más ügyben írt nekünk, az 1-2 napon belül választ kap.

Jó játékot mindenkinek!

61
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
45 Hozzászólások
16 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
25 Hozzászólók
ssssKolopampamTONbuci1 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Revolver
Tag
Revolver

Jol hangzanak ezek a dolgok. 🙂 Tetszenek az újítások.Így tovább.
Kíváncsian várom/várjuk, hogy mi lesz a portolasokkal… TÉNYLEG tudnak is felmutatni valamit vagy csak lopni…

Csubi1980
Tag

Pont a Mass Effectet kell a 12 évesekre bízni? Hááát remélem ez csak viccc.

Most olvasom, hogy a mass effect kész általatok, csak tesztelni kell. Ergo ha a kisgyerekek nem jönnek ki x ideig semmivel, vagy szar lesz amit kiadnak a kezeik közül, nem kell aggódni a Mass Effect miatt 🙂

Kolo
Tag

Először oldják meg, hogy tudják szerkeszteni, mert a világon senkinek sem sikerült rajtunk kívül eddig.
Most kell megmutatni, hogy is kell valamit is megcsinálni, belefektetni több száz több ezer órát.
A lecke fel van adva, reméljük nem csak a szájuk van 🙂

Csubi1980
Tag

Ami számomra nem világos, hogy a régebbi portolások is csak 3000 pontért válthatóak majd ki, vagy az már csak az ezután megjelenő projektekre vonatkozik? Mert jelenleg még megmaradt az 500, 1000, 2000 pontos játékonkénti lehetőség.

Revolver
Tag
Revolver

És ha nem tudnak felmutatni semmit? 😮 Akkor portolasra vissza álltok?
Mennyi időt adtok neki?
Valahogy csak meg lehetne szűrni az ilyen embereket akik csak lopni es kritizálni jönnek ide.

Kolo
Tag

Fél év alatt csak sikerül 1 játékot megcsinálniuk, teljesen átadjuk a portolásokat és a magyarításokra koncentrálunk.
Remélem nem lesznek durcik, ez miatt, hogy nekik kell ezután megoldaniuk.
Így csak megbékélnek velünk, hogy adtunk 1 szeletet a tortából.

ellp
Tag
ellp

Csatlakozom Revolver hozzászólásához,nekem is tetszenek az újítások.Nem kis munka.Ráfért már szerintem az oldalra és a tagokra is egy kis “leporolás”,megújulás.A “kis csipet-csapat” ígéretére,munkájára azért majd kiváncsi leszek,de előre nem akarok pálcát törni.Talán tényleg szorult beléjük egy kis becsület.Az idő majd megmutatja.A változások biztos nem mindenkinek nyeri el a tetszését,de szerintem evvel nem kell foglalkozni.Mindenki kedvében úgysem lehet járni.Fizikai képtelenség.Emberek vagytok Ti is.Csak ennek tudatosulni kellene már,nem pedig türelmetlenkedni.(akinek nem inge ne vegye magára)Sok sikert,és mindenkinek jó játékot,szórakozást!

Revolver
Tag
Revolver

Hm. Na jó lesz ami lesz. Azért sajnálom hogy nem lesz kiadva a portolasok amiket csinaltatok, de megértem a helyzetet. Várjuk a fejleményt,mert biztos lesz még. 🙂

Csubi1980
Tag

Hát én azért sokkot kapok ha a Mass Effect már kész van, csak tesztelésre vár, de a kölykök meg 1-2 évet görcsölnek vele 🙁