Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

BwBub5PIcAANYp6.jpg large

Sziasztok!

Elkészültünk a Resident Evil Remaster magyarításával. Mostantól kiváltható és tölthető. Egyenlőre Chris történetét teszteltem le, de mivel minimális elírás volt benne, így bátorkodom kiadni a fordításunkat. Még ma nekiállok Jill történetének is, és ha valami apróbb fogalmazási hiba lenne benne, akkor majd utólag javítom a magyarítás linkjét. De mint mondtam, 90%, hogy nem lesz nagy gebasz, így a magyarításunk teljes értékűnek tekinthető.

Pár szót a magyarításról. Rengeteg munkát pakoltunk bele, de nem volt nehéz, mert egy oltári jó, klasszikus 9/10 pontos játékról beszélünk, így élmény volt a történet fordítása (a különböző kémiai összetevőket leíró könyveket kivéve) és maga a tesztelés is. Segítséget kaptunk Konyak-tól is szövegkönyv formájában (a játék teljes szövegének kb 20%-át tette ki) amiért köszönet neki. A RetroConsoleGames történetében először nem csak szöveget fordítottunk, módosítottunk, hanem textúrákat is (a teljes menü+rengeteg felirat a játékban nem “szöveg”, hanem rajz formában van) ezért a NULLA Photoshop tudásommal kellett boldogulni. Az alapoktól indulva egész jó szintre jutottam, így a jövőbeli játékoknál is várhatóak textúra magyarítások is.

Szorosan ide tartozik, hogy mostantól nem csak jelképes jelentősége lesz a Retró Pont ranglistának. Minden magyarításunk elkezdésekor az első 10 helyezett személy bekerül az aktuálisan magyarított, portolt játékba. Hogy ez milyen formában történik meg az legyen meglepetés. Szóval ne lepődjön meg senki, ha találkozik a saját felhasználó nevével pl a karakter ruháján, márka reklámon, szörny szakadt pulóverén, fali képen, stb stb. Szerintem izgalmas lesz mindenkinek így játszani, hogy bárhol megtalálhatja saját magát 🙂
A Resident Evil Remaster munkánkban Robert82, Ogre, szekeres91, ellp, József “szerepel” de még csak kísérleti jelleggel. A következő munkákban már a TOP10 helyezett majd tűnik fel.

És akkor a tesztelésről, magáról a játékról. Már a legutóbbi tesztelésem a Batman Arkham Asylum is nagy élmény volt, és ezt most megfejelte a Resident. Elismerem, hogy a Resident Evil 4-5-6 nem rossz játék. Különösen a 4. Ez tény. De nem sok közük van a túlélő horrorhoz, a kaland elemekhez. Gyakorlatilag ezekben annyi lőszert elhasználsz mint Rambo. Nos ez a Resident Evil Remaster esetében nincs. Ez túlélő horror valóban és kalandjáték is egyben.  Grafikailag nagyon szép és hangulatos játék. A helyszínek és az ellenfelek nyomasztóak, a fejtörők zseniálisak és a történet is fantasztikus.(nem semmi olvasni azok leveleit, gondolatait, akikkel megküzdesz)
Külön kiemelném a ránk támadó ellenfelek 3D hatásait,(pókok és különösen a darazsak) mert némelyiknél úgy érzi az ember, hogy szinte kimásznak a képernyőből és mindezt mindenféle 3D tévé és szemüveg nélkül. Nem semmi.
A szavatosságról elég annyit mondanom, hogy két történeti szál van a játékban és egyenként 15-16 óra, azaz olyan 30+ óra játékidővel lehet számolni. És mindkét szereplővel teljesen más helyszíneken kell járni és más személyekkel találkozol.
Összegzésképpen várjuk szeretettel a Resident Evil Zero-t. Inkább ez mint a Resident Evil 7-8-15.

FONTOS: NE A LEGKÖNNYEBB (legalsó opció) FOKOZATON JÁTSZD, mert a feladványokon kívül NULLA kihívás lesz. Ajánlom a Normál, azaz középső nehézséget. És persze ne nézz youtube végigjátszást, mert kinyírod vele a játékélményt.

A jövőbeli portolásokról pár szó. Elsőnek lezavarok egy Jill tesztet a mostani magyarításunk kapcsán. Ha ez megvolt, akkor kiadjuk a PS3 verzióját is a magyarításnak. Nagyjából szerdai nap lesz elérhető. Közben már dolgozunk a Borderlands történetes DLC-ken, illetve már elkezdtük a Resident Evil Revelation magyarítását is,(10% körül áll) szóval ez lesz a következő nagy project. Mellettük talán lesz idő a két Bisohock Infinite DLC-t befejezni. Az elsőnél csak lektorálás kell, amíg utóbbi 80% körül áll. Az első bárki számára elérhető lesz, ha végeztünk a javítással.

Jó játékot és borzongást! Ne hagyjátok ki a Resident Evil Remaster HD játékot! Este toljátok!

Resident-Evil-Remaster-2-1024x576

27
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
26 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
25 Hozzászólók
Nyitrai MátéFFIssssobryantp73 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
bighead82
Tag
bighead82

Köszönet érte. Már nagyon vártam.

Schizoka
Tag
Schizoka

Nagy köszönet érte!!
Pár napja játszottam végig a Silent Hill 2 őt magyarul,nem mindegy hogy érted is hogy mit miért kell csinálnod!
Ennek is nekiesek ha lesz annyi szabadidőm!

ehunvane
Tag
ehunvane

Köszönöm szépen a munkátokat. de rég volt hogy psx-en játszottam vele.

gorgo
Tag
gorgo

Köszi ,1000 pontot már bele is dobtam :).Kíváncsi vagyok milyen lett !

Peppe
Tag
Peppe

Koszi a munkatokat!

Mar vartam nagyon, remelem a brigaddal estere sikerul kigyujteni es este mar mi is tolhatjuk 😀

tassika
Tag
tassika

PS3-as verzát várom. Kiderül mikor jön össze rá a pont. 🙂
Addig is köszönjük! 😉

alexbox
Tag
alexbox

régóta vártam ezt a magyarítást erre úgy néz ki nem is lesz időm vele játszani 🙁 fôleg látom mennyi óra a kampány egy ideig bele se kezdek mert csak hetente tudnék játszani max 3 órát
De nembaj megvár 😀 többieknek jó szórakozást és köszi a munkát!

darksogi
Tag
darksogi

Régi nagy kedvenc,már nagyon vártam.Remélem a zéró,2,3,Veronica is kijön majd.Ezek a igazi residentek,egy élmény mindegyik rész.

EvilPepe
Tag
EvilPepe

Sziasztok! Köszi mindenkinek, aki segédkezett a magyarításban! TON-nak pedig a remek cikket. Mindenkinek jó játékot!

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Fantasztikus ez a játék ahogy elkezdtem vele játszani úgy jöttek elő az emlékek Szinte az egész térképre emlékszem nameg a szivatós helyekre is.Magyarul azért teljesen más élményt nyújt. Köszönöm mindenkinek aki részt vett a projektben.