Cikkíró Verseny

Cikkíró Verseny

the_writer_facebook_cover_by_crystalkittycat-d4xpjch

Az I. RetroConsoleGames Cikkíró Verseny

Sziasztok!

A pontrendszert, szabály és egyéb változtatásokat illetően még egy kis türelmeteket kérjük. Ma estefelé már tényleg indítjuk. De addig is itt van nekünk ez a cikkíró verseny, amely reményeink szerint népszerű lesz és minden hónapban megrendezésre kerül majd. Az utóbbi hetekben picit ellaposodott a cikkírás az oldalon, de reméljük ez az új verseny picit felrázza az állóvizet.

Mi az a cikkíró verseny?

Adott időközönként adott platform és stílus kategóriában meghirdetünk egy versenyt a cikkírók között. Utána az olvasók döntenek, hogy a 3 hét alatt melyik cikk volt a legjobb és a győztes tollforgatót busás retró pont jutalomban részesítjük. Idővel pedig elkerülhetetlen lesz, hogy VIP rangra is emeljük 🙂

A verseny menete és a szabályok

Mi behirdetjük, hogy melyik platformon és melyik kategóriában lehet indulni (pl SNES platform és repülős játékok) és akkor ha valaki kedvet érez, akkor az adott stílusban elővesz egy SNES játékot (emulátoron vagy eredeti SNES-en az mindegy), végigjátssza, majd pedig ír róla egy vázlat cikket, bemutatót. A szöveg mennyisége a cikkíróra van bízva, de azért örülnénk a 900-1100 szavas irományoknak. Amint elkészült a cikk, elkülditek nekünk a retroconsolegameshun@gmail.com email címre (azaz NEM nekem privátban és NEM bármelyik más adminnak) ahol mi közösen átfutjuk a vázlatot. Ha rábólintunk, hogy mehet (eddig kétszer fordult elő, hogy visszadobtunk egy cikket, de akkor is csak a mennyiségnövelés, javítás miatt) akkor az adott illetőnek szerzői jogot adunk az oldalon, ami gyakorlatilag semmire nem hatalmazza fel, kivéve, hogy cikket tud megosztani. Ezután akár még segítő jobbot is nyújtunk neki a cikkek megosztásával kapcsolatban. A vázlatát komplett cikké alakítja, dúsítja médiával (max 4 lehet egy cikkben, és max 1 youtube link) és megosztja az olvasókkal. Utána több cikket is írhat a verseny ideje alatt. Egy személynek maximum 3 cikkel lehet nevezni. FONTOS: adminok, moderátorok nem vehetnek részt a játékban! Ha olyan cikket kapunk ami másolt, netről szedett, vagy máshol már elérhető volt, akkor a beküldő személy azonnali IP ban-t kap jutalmul.

Az értékelés

Ha a cikkek kikerültek, akkor az olvasók nyilván elolvassák és ha kiemelten jónak ítélik meg, akkor a hozzászólásuk végére egy egyszerű * jelet raknak majd. Nem kell indokolni, elég a csillag. Egy olvasó ugyanannak a cikkírónak több bemutatójához is rakhat csillagot. És több cikkíróhoz is. Nincs megkötés. Ellenben szigorúan fogjuk venni a spammelést az ilyen cikkeknél, azaz 1-2 szavas olvasói véleményeket törölni fogjuk. Ha a cikkíró vette a fáradtságot az iromány megírásához, akkor az olvasók is tiszteljék meg azzal, hogy pár mondatban elmondják a gondolataikat, véleményüket az adott cikkről. Ha letelik a 3 hét, azaz a verseny vége, akkor összesítjük a pontokat és a legjobb fogja elvinni a győztesnek járó retró pont nyereményt.

Miért jó ez az olvasóknak és a cikkíróknak?

Az olvasóknak egyértelmű, mert remélhetőleg jobbnál jobb cikkeket olvashatnak majd. A cikkíróknak pedig azért jó, mert elsősorban rengetegen elolvassák a bemutatóikat, másrészt halom retró pontot is kaszálhatnak. Ha nem nyernek, akkor is megkapják a cikkírás után járó, ma estétől már emelt 500 pontot, valamint minden a cikkükhöz hozzászóló után 5 pontot. Azaz 40 hozzászóló után 700 pontot. Ez két cikknél már 1400 és így tovább. Ha pedig valaki megnyeri az adott hónapban a versenyt, akkor a nyereménye még pluszban 2000 pont lesz. Nem beszélve a jövőbeli VIP rangra emelés lehetőségéről.

I. Cikkíró Verseny Feltételei:

Beküldési Határidő: 2014.09.01-2014.09.21.
Eredmény Hirdetés: 2014. 09. 24.
Kategória amiben várjuk a cikkeket: Playstation1, Verekedős Játékok (2D-s és 3D-s is lehet)

Mindenkinek sok szerencsét és jó cikkírást kívánunk!

11
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
7 Hozzászólások
4 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
6 Hozzászólók
TONkakasférfiKocka6RetroConsoleGames Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kocka6
Vendég
Kocka6

Harcra fel 😉
sajnos nem nevezhetek… :S pedig lenne egy két játék ötletem, psx verekedős terén 😉

Sandokán
Tag
Sandokán

Voalá, induljon a banzáj, essen szét a ház 🙂 !

Hamarosan csöpögni fog a vértől a honlap 🙂

Lehetséges-e hogy ugyan arról a játékról 2-3 versenyző is cikket ír?

Köszönöm, hogy kitaláltad ezt a cikk-írásos versenyzést 🙂

A citromdíjasnak ha van mód rá fel ajánlok egy tábla csokit !

Kocka6
Vendég
Kocka6

ez egy jó kérdés 🙂 lehet ugyan arról a játékról több cikk??

alexbox
Tag
alexbox

Na ez jó ötlet én szeretek olvasgatni ilyen cikkeket remélem lesznek érdekes olvasmányok.

buci1
Tag
buci1

Hová fejlődik már ez az oldal?!Retro mozi,Cikkíró Verseny.Esetleg Retro Színház? 🙂 Gratulálok a honlaphoz, a munkátokhoz.

trackback

[…] Szintén legyetek bátrak és vágjatok bele a cikkíró versenybe is, mert csak nyerni lehet! Igazi vesztes nincs! KATT IDE […]

Sandokán
Tag
Sandokán

Elkészültem a versenypályázattal ! 🙂

Remélem tetszeni fog a közönségnek.

Holnap szerintem ki fogják rakni , addig is legyetek türelemmel.

Ton megy az email!

kakas
Vendég

Lesznek még hasonló versenyek?