Parasite Eve 2 (playstation)

Parasite Eve 2 (playstation)

Mivel többségben a szavazásnál playstation játékok nyertek fölényesen,ezért én úgy döntöttem hogy szintén egy zseniális rég el feledett de annál inkább imádott ps játékot szeretnék bemutatni nektek.
2000-et írunk,minden (nem pc-és) gamer javában játszik a playstation 1-re kiadott játékokkal,ki ezzel ki azzal és ki már a kedvenc játékaival többször kipörgetve azt.
Viszont 2000 őszén a squaresoft jóvoltából,szinte a semmiből előrukkolt és szinte felrobbantotta a playstation társadalmat az általa kiadott remekművel azaz a parasite Eve 2-vel.
Ott és abban az időben eme játék láttán sok százezer embernek esett le egyszerre az álla a világban,és szinte csorgó nyállal a szájuk szélén csak néztek bambán és ámulattal eme remekműre és minden képzeletet felülmúló játékcsodára,mind grafikai téren és mind lebilincselő történet és játszhatóság téren.

parasite eve 1

A játék sztorija röviden arról szól hogy a játékban kialakult katasztrófahelyzetek elhárítására megalakítottak egy különleges ügyosztályt az FBI-on belül: a MIST-e1. Ez angolul annyit tesz, hogy Mitochondria Investigation and Supression Team, magyarul pedig talán úgy fordíthatnánk, hogy Mitochondria Felkutatási és Elfojtási Csapat. A tevékenységi körük pedig a felbukkanó szörnyek Neo Mi-tochondria,Neo Mitochondria megsemmisítése és a fertőzés lehetséges terjedésének a megakadályozása, mindezt persze a legnagyobb titokban. Az ANMC-k egyébként mesterségesen létrehozott kreatúrák. Aya Eres is természetesen a csapat tagjai közé tartozik, és ha valaki nem tudná, ő volt az előző rész főszereplője, és őt fogjuk most is irányítani eme második részben. Aya azért különleges, mert bár az ő sejtjei is megfertőződtek, viszont képes uralni és ellenőrizni bennük dúló folyamatokat, ezt kihasználva pedig egyfajta energiát kap, amivel különböző védekező, támadó és gyógyító “varázslatokra” képes, igaz ezt bölcsen titkolja mindenki előtt. Szóval a csapatnak ez idáig sok dolga nem akadt, mert oz elmúlt majd három évben sehol sem tűntek fel fertőzött egyedek, egészen mostanáig, merthogy a los Angeles-i Akropolisz Toronnyal megszakad a kapcsolat, és a beküldött SWAT csapatot is lemészárolják, ideje tehát nekünk is a helyszínre sietnünk és kiderítenünk mi A történt. A történet tehát itt kezdődik.

Kicsit vegyük át a játék irányítását(ami elsőre szokatlan lehet,de könnyű belejönni) illetve azt hogy melyik gombok mire valók. Vizsgálódni, benyitni valahová, elolvasni, felvenni valamit az X-szel lehet. Célozni a Négyzettel tudsz, ha épp nem csatában vagy ilyenkor a jobb-bal irányokkal jópofa módon lehet forgatni a kisasszony fejét, egyébként a célzással automatikusan megtámadod a közeledben tartózkodó ellenfeleket. A Háromszöggel a varázslatokat tudod behozni, válogatni köztük a jobb-bal irányokkal lehet. Alaphon a Kör a visszalépés és a futás gombja. Ezzel tudsz abbahagyni valamilyen cselekvést, vagy a menükből kilépni. A Starttal a menübe jutsz, a Select-el pedig a térképre. A térképen a következő dolgok vannak jelölve: a zöld T a telefon, ezeknél tudsz menteni, a sárga B a ládákat jelképezi, ezek-be tudsz lepakolni. A szürke helyiségek még felderítetlenek, a pirosakban pedig ellenfelek vannak, kékkel vannak jelölve a nyitott ajtók, kulccsal pedig a zártak. A vörös négyzet az o hely, ahova el kéne jutnod, de a Háromszöggel is kérhetsz segítséget, ha nagyon elakadnál. Na épp harcolsz, a Négyzettel tudod befogni az ellenfelet, amikor többen vannak szintén a Négyzettel tudsz köztük válogatni. lőni az R1-gyel kell, ami szerintem ajtón nagy hülyeség, mert ha már annyira a Residentet akarták másolni, akkor csinálták volna meg pont fordítva. Ugyanis az elején oz ember keze nem áll rá erre a gombkiosztásra és lövés helyett csak állandóan a célpontok között váltogat. Ha esetleg a fegyvernek több funkciója is van a másodlagos funkcióját az R2-vel tudod elsütni. A Háromszöggel a parazita varázslatok menőjét hívod elő, szerencsére
ameddig válogatsz közöttük, megáll az idő. Azt, hogy mennyi energiát fog elhasználni az MP-dből (Mito-chondria Pont) azt a bal felső sarokban láthatod. (A zöld csíkbál mennyi a sárga) Egyébként ez mellső von az életerőd kijelzője is. Von még egy menü a harc közben, ez pedig o START menü. Ha bekapcsolod, szintén megáll az idő. Ezen belül tudsz fegyvert váltani, vagy gyógyítani magadon, viszont csak azokat a tárgyakat tudod használni, amiket a csata előtt betettél a páncélodba. Ezeknek a listáját az ATTACHMENTS felirat alatt találod. Menekülni úgy tudsz, hogy keresel egy kijáratot (ajtó, létra stb.), és simán az X-szel kimész rajta, egyébként csata közben tárgyakat is fel lehet venni, sőt vizsgálód-ni is lehet, ezt is az X-szel kell. Ha nálad van a GPS, a jobb felső sorokban, a radaron nyomon követheted az ellenfeleid helyzetét.

parasite eve 3

És akkor essen szó egy kicsit a környezetről,pályákról és nem utolsó sorban az ellenfelekről is.
Maguk a helyszínek szinte magukért beszélnek,ha a kiadási évszámhoz mérten tekintünk rá (2000)akkor azt kell hogy mondjam egy szóval hogy LENYŰGÖZŐ,fenomenálisan megszerkesztett és szemkápráztató játékhelyszínekkel van dolgunk (még most is magas számomra hogy abból a kis ps1-es gépből hogyan tudtak egy ilyen alkotást kipréselni).
A helyinek is igen változatosak lesznek,végigjárhatjuk a rendőrőrsöt,majd egy nagy irodaházban is körülnézhetünk,találkozhatunk egy nagy böszme sivatagos résszel is(aminél megálltam és csak 10 percen keresztül csodáltam azt a munkát amit a készítők fektettek bele grafikai téren) bánya üregekben is lesz dolgunk,nem kevés, kesze-kusza föld alatti bázisállomás féleségben is tiszteletünket tesszük,akkor kísérleti laboratóriumban,egy mesterséges hatalmas üvegházban,és nem beszélve az eszméletlen nagy fő bázisról sem.
Az ellenfelekről annyit hogy szép számmal vannak jelen ebben a játékban (és a fejlesztők sem voltak zsugoriak a sok-sok ellenfél típusokkal sem) fel sem tudnám sorolni mindet vannak pl: mutáns két lábon járó majmok,ember nagyságú békák,denevérek,mutáns patkányok,skorpiók,genetikailag módosított kígyók,velociraptorok,nem beszélve a mutáns szintén genetikailag módosított katonákról akik között vannak egyszerűbbek,erősebbek,és még olyanok is akik szinte láthatatlanul járnak kelnek bizonyos pályákon,és akkor vesszük már csak észre őket mikor fojtogatnak minket.
Ezeket még pluszban mind megfejeli a már-már egész képernyőt betelített főellenségek az egyes pályák végén Hatalmasak,és mindegyiket más-más cselekkel,fortélyokkal lehet a túlvilágra küldeni.

parasite eve 2
Egy kis plusz info

A befejezés után a gép minősíti a teljesítményünket, és különböző tárgyakat (szám szerint hármat) kaphatunk. Érdekességképen megemlíteném, hogy nagyon sok EXP pont után (400000) megkapjuk az EB-bál az egyik Gunbladeet is, ami persze a játék legerősebb fegyvere. Négy különböző játékmódot is behozhat, aki nagyon rágyúr o témára. Az első a Replay mód, ami megegyezik egy újrajátszással, utána következik a Bounty mód ez már egy kicsit nehezebb, a Supertless megnyitásához rengeteg EXP pontot kell összegyűjteni, és ha ezt is sikerül végigvenni,
bejön a Deadly mód, amit már csak o fanatikusoknak tudnék ajánlani o nehézsége miatt. A játékban van jó és rossz befejezés is,de mind ez majd rajtad fog állni hogy bizonyos szituációkban miként fogsz cselekedni pl: kinyírsz egy bizonyos illetőt vagy megkegyelmezel neki stb…stb… A programot 100%-os Killel is be lehet fejezni. mindenesetre ne menekülj sokat, és ha lehet minden nagyobb történés előtt legalább 1-2 harcban gyilkolj le mindenkit.

Saját véleményem a játékról

A grafikára egy rossz szavunk sem lehet, ebben a tekintetben tényleg látványos az egész játék. A renderelt hátterek gyönyörűek, ennél részletesebbet a fel-bontás határai miatt aligha lehetne készíteni és a szereplők is jól néznek ki. Már csak azért is érdemes kipróbálni,végigvinni a játékot, hogy lássuk a vége felé fantasztikus helyszíneket. De egyébként is rengeteg speciális effekttel dobták fel a környezet hitelességét. Olyan apróságok ezek, hogy a szél-kakas forog, o szél fújja a hirdetőtáblákat, vagy hogy a homok felkavarodik a lépteink nyomán. Néhány helyen még magában a FMV-ban is mászkálhatunk. Az egyik leglátványosabb dolog azonban, hogy vannak tükröződő felületek. Ilyenek az üvegajtók, ablakok, vagy a fényes-re nyalt padlók is. Ezeken valós időben tükröződik a főhősnőnk, erről jut eszembe, hogy a fényhatások is egytől-egyig real time-osak, azaz a fényforrások szerint szépen váltakozik a szereplők megvilágítása. Az is egy jó dolog, hogy nem kötelező mindegyik harcot végig-játszani, ha kedvünk támad, vagy ha szorult helyzetben vagyunk, bármikor el is menekülhetünk, ebben az is segít, hogy előre látni az ellenfeleket, tehát a csaták nem véletlenszerűen generálódnak. Számomra nagy pozitívum volt, hogy végre el lehet nyomni az unalmas közjátékokat, ez főleg akkor jött jól, amikor már sokadszorra játszottam a programmal. A térkép is nagyban meg-könnyíti a munkánkat, és a főszereplőbe is sokkal több élet szorult, érdemes mindent jól megvizsgálni többször is.

Egy szóval összegezve ,ez a játék kötelező mind azoknak akik az ilyen műfajt szeretik(és még nem játszottak vele,nem fognak csalódni ezt garantálom)és akik pedig már anno játszottak vele,azoknak meg azért ajánlom hogy kicsit visszarepüljenek a múltba nosztalgiázni,és vigyék ki még egyszer eme remek és fantasztikus játékot 🙂

[cp_youtube id=”owSgqL2wgb0″]

Én ezt a játékot playstation2-vel vittem ki a napokban,ezért aztán nem is tudom hogy a ps1 emu xboxra tartalmazza e ezt a játékot a kompatibilitási listán
Úgyhogy játékra fel és hadd hulljon a férgese 😀

Sziasztok!!! Először is,szeretném megköszönni hogy részese lehetek közösségeteknek és oldalatoknak!Magamról annyit hogy polgári nevem B.László és egy 38éves apuka személyében élem mindennapjaimat.Konzolőrületem valamikor 1997 tavaszán kezdődött,akkor vettem meg életem első konzolját egy/psx 1/majd nemsokra rá egy dreamcast-ot.És akkortájt örök hűséget fogadtam a konzolok titokzatos világának,ami a mai napig tart és zakatól bennem.Jelenleg egy/ps2,és XBOX360/boldog tulajdonosa vagyok,ami párosul egy LG led televizióval,csakhogy a játékélmény még teljesebb legyen.Így nem csoda hogy egy-egy játék hosszú-hosszú órákra,napokra szegez a tv elé.Röviden ennyi magamról és mégegyszer köszönöm hogy itt lehetek veletek, remélem befogadtok magatok közé/és nem hozok rátok szégyent:-)/.Sok sikert az oldal szerkesztéséhez és bővitéséhez. Csak igy tovább fiúk!!!!!!!!!!!CSAOOOOOOO::::::: ÜDV: BLKING!!!

36
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
36 Hozzászólások
0 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
34 Hozzászólók
kertesz tamasdante1021fiuFFIférfi Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Schizoka
Tag
Schizoka

hát én erre csak ezt tudom írni:UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 😀
nagyon jó játék!!sokat szidtam az irányítását de végig vittem 😀

EvilPepe
Tag
EvilPepe

Hali! Nagyon jó lett a cikked! Imádom ezt a játékot anno sokat nyomtam. Szerdán már az új psx emuval játszani is fogok vele. Remélem várhatunk még Tőled több remek cikket is!

gears
Vendég
gears

Franko a cikk. A grafika tekintetében nagyon felcsigáztál. Jön az uj emu aztán belelendülök. Köszönöm hogy felhivtad rá a figyelmet. 🙂

TON
Admin

A napokban akartam elkezdeni az első részét (csak várok az új emura) így valószínűleg arról is születik egy cikk. Köszönjük a bemutatót.

darksogi
Tag
darksogi

Az első rész után nekem anó csalódás volt.De végig vittem vagy 3x és megszerettem azt is.De az első rész klasszisokkal jobb mint a 2.

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Nagy kedvenc volt többször végigjátszottam jó volt visszaemlékezni köszi a cikket.

Metal
Tag
Metal

NA ez 1 baró game rengeteg időt töltöttem vele régen,remélem az első rész is bemutatásra kerül 😀

palyagabi
Tag
palyagabi

Köszönet a cikkért! Az az igazság, hogy valóban nem rossz játék, de az első része nekem is jobban bejött!

robi79
Tag
robi79

Király a cikk! Nagy kedvencem volt ps-en.

wxyz
Tag
wxyz

Jó cikk lett! Köszönet érte!