The House of the Dead 2 (Dreamcast )

The House of the Dead 2 (Dreamcast )

Hogy pontosan mióta tart a zombi láz, azt nem tudom, de szűnni nem akar az kétségtelen. Ha a közeljövőbe tekintünk, mindenféle gondolkodás és erőlködés nélkül, hirtelenjében négy olyan zombi témájú játékot is tudok mondani, ami egy éven belül meg fog jelenni konzolokra (Dying Light, Dead Island 2, Plants Vs. Zombies: Garden Warfare PS4, H1Z1 ). És biztos jön még, csak most ezek jutottak eszembe… De nem panaszkodhatunk most sem (Dead Rising 3, How To Surve, State of Decay, Zombie Apocalypse, PvsZ 2, Walking Dead stb. ). Legyen szó túlélő horrorról, stratégiáról, open world-ről, akcióról, modernkori FPS-ről, gyerekes vagy felnőttes megjelenítésről, az élőhalottakat bárhova bele lehet helyezni, bárhogy lehet prezentálni. Még rail shooter-ként is, ahogy a SEGA meg is tette (ismételten ) 1998 novemberében a játéktermekben, majd szűk egy évvel később már mindenki leemelhette a polcról (Az Egyesült Államokban ), mint a SEGA Dreamcast konzol nyitókínálatának egy darabját. Ő volt a The House of the Dead 2. Az átirat nagyon jól sikerült, az egyik legtöbbet eladott játék lett Dreamcast-en. Nézzük is akkor, hogy mivel állunk szemben. De előtte a tőlem megszokott módon, indítsátok el a zenét olvasás közben 🙂

[cp_youtube id=RYkQVFi0-sY]

A játék a Curien kúria, azaz a Holtak Háza hátborzongató eseményei után játszódik tizennégy hónappal. Különös eseteket jelentenek az olaszországi Velencéből, egy eltűnt AMS ügynök, “G” utolsó ismert helyzetéről. James Taylor és Gary Stewart ügynökök felkerekednek Amy Crystal-lal és Harry Harris-el, hogy megtalálják “G”-t, utána járjanak az eseményeknek, valamint, hogy megmentsék a túlélőket. Hamarosan találkoznak is a megsebesült “G”-vel, aki átad nekik egy iratot, ami tartalmazza a boss-okat, valamint azok gyenge pontjait. A hősök ezután felveszik a harcot a masszív zombi sereggel, melynek körülményei kísértetiesen emlékeztetik őket a Curien kúriában történtekhez.

03

A játék maga, egy fénypisztolyos rail shooter, amit akár ketten is játszhatunk, hat nagyobb pályán keresztül. A cél, lelőni annyi zombit és megmenteni annyi civilt, amennyit csak tudunk, valamint kinyírni a pályák végi boss-okat. Elsőre valóban csak ennyinek tűnik a játék, ráadásul még rövidnek is, ugyanis kb. 40 perc alatt letudható, de jobban szemügyre véve, természetesen, sokkal több mindennel kecsegtet. Már maga az alapjáték is rengetegszer újra játszható, mert nagyon sok (Tényleg sok ) elágazás van a játékban. Hogy merre megyünk, az attól függ, hogy sikerül-e kimenteni az áldozatokat a zombik karmai közül vagy sem. Amennyiben sikerrel járunk, új utakat fednek fel az emberkék, de vannak bezárt ajtók, amik szétlőhetők, vagy felvehető kulcs is, stb. Ha mindent be szeretnél járni, sokszor kell nekifeküdni! De a SEGA gondoskodott plusz játékmódokról is, ilyen például a legizgalmasabb, az Original mód, ahol is a játék elején egy kocsi csomagtartójából kiválaszthatunk plusz felszereléseket, segítségeket, amiket az előző játszmából szedtünk össze. Ilyenek lehetnek pl. nagyobb tár, több élet, több continue, más fegyver, más skin, nagyfej mód a jobb fejlövés érdekében, más vérszín és még sorolhatnám. Ezek igencsak el vannak rejtve a pályákon, hordókban, dobozokban, stb., amiket szét kell lőni majd az itemre is rálőni. Ezért is érdemes ketten játszani, mert a játék nagyon gyors, sokan támadnak, hamar arrébb úszik a kamera, így egyedül nagyon nehéz felvenni bármit is. Vannak még power up-ok is, amik megnövelik a fegyver erejét, amikkel szintén belőhetünk ajtókat például, ahol új járat vagy egyéb item bújik meg. Ezeket a plusz járatokat semmi sem fedi fel, így vagy magadtól kell rájönni, vagy Youtube… Van még két játékmód, a Training, ahol különböző szituációkat kell megoldani, pl., időre, véges tölténnyel, meg egy Boss Mode, ahol a főgenyákat kell időre szétkapni. A Boss-ok egyébként nem a legkeményebbek az öcsémmel pikk-pakk szétkaptuk őket, bár az utolsó az megfingat rendesen.

04

Az irányítást egész jól be lehet állítani, személyre szabhatod az összes gombot, állíthatod a célkereszt érzékenységét is. Sajnos a fénypisztolyos lehetőségről nem tudok nyilatkozni, mert az nekem nincs a géphez. A játék nehézségét is be lehet állítani, így mindenki megtalálja a számításait. Grafikailag meggyőző a STUFF :), sokféle ellenség van, nagyon részletesek és látványosan csonkolódnak. A pályák is jól néznek ki, sok minden szétlőhető rajtuk. Egy-két dolog viszont nagyon csúnyán el van nagyolva benne, de ez tényleg elenyésző. A pályák változatosak, néhol még járművekbe is bepattanunk (motorcsónak, autó ). Hangzás szempontjából sem kell szégyenkeznie, sok beszéd van benne, jók az effektek is és zenéből is van egy pár, bár néha már egy kicsit túl harsány.

A játék jóval többet nyújt, mint amint az elsőre látszik, ketten pedig nagyon jó szórakozás! Először csak játszol vele, másodjára megpróbálod megmenteni a civileket (Elsőre úgy sem fog menni mind… :)), akiket érdemes is, hisz a plusz járatok mellett akár energiát is adhatnak. Sokadjára már nem mented meg őket, hogy eljuss mindenhova, aztán rámész arra, hogy a titkos helyek meg power up-ok, itemek meglegyenek és akkor még ott vannak az egyéb játékmódok, nehézségi fokozatok is, valamint a háromféle befejezés, ami attól függ, hány pontot szerzel és hány continue-t használsz.

A The House of the Dead 2-t normal szinten játszottuk a tesómmal, így még nem ment az agyunkra, kellemesen játszható volt. Ha teheted, többedmagaddal játssz, mert könnyebb, több cuccot tudsz összeszedni és nem utolsó sorban baromi élvezetes!

A játékot Dreamcast-en nyüstöltük, a romot innen szedhetitek.

[cp_youtube id=dzbljRioyUY]

Ha mobilon nem jelenne meg a videó, tapizz IDE!

 

Mi a helyzet a zombikkal?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

 

50
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
44 Hozzászólások
6 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
40 Hozzászólók
kertesz tamasszimszonosVince88Nyitrai Mátédante1021 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
BLKING
Tag

Jó kis játék lehetett.

Kofka
Tag
Kofka

Rengeteg aprót beledobtunk annó a játékterembe. Itthon pc-n nemrég toltam végig a 3.részét, de szerintem a 2. volt a legjobb. Nagyon jó játék. Szerettem az ilyeneket régen, pl. Virtua Cop 2.

Metal
Tag
Metal

Legjobb része még mindig az Overkill szvsz,az mindent überel.

TON
Admin

A cikk tetszett, de a játékról nem sok élményem van. Talán annó nyüstöltem játékautomatán. ( de lehet már keverem a Time Crisissel, fene tudja )
Utánna fogok nézni, mert a megfelelő rom birtokában lehet FBA emuval is tolható Xbox360-on.

Kolo
Tag

Köszi a cikket!
Nem is hallottam még erről a játékról.

wattie
Tag
wattie

köszi a cikket a játék király volt 😀

q12m
Tag
q12m

Nagyon jó lett a cikk! Emlékszem haverral ketten mennyi pénzt elszortunk a játéktermekben erre a játékra 🙂

NetUdmeg
Tag
NetUdmeg

Hát igen, anno a zombik tényleg zombik voltak, nem mint most.

wxyz
Tag
wxyz

Jó cikk lett, de a játék egyáltalán nem érdekel. Utálom a zombis játékokat

wxyz
Tag
wxyz

Pedig jó is lehetne a téma de a sok gagyi megutaltatta velem a stílust

Peppe
Tag
Peppe

Nekem, nagy kedvenc(em) a zombis játék(ok).
Én ezzel a játékkal a westend játéktermében találkoztam először, haverokkal nem kis pénz hagytunk ott 😛

A cikk pedig kiváló!! 🙂