Warriors of Fate ( Arcade )

Warriors of Fate ( Arcade )

A napokban sikerült rátalálnom egy remek kis emulátorra Xbox360-on. Éltem is az alkalommal és három régi kedvencemet vettem elő, majd játszottam végig haverommal, co-op-ban. Dynasty Wars, Aliens vs Predator és a mostani cikkem tárgya a Warriors of Fate.
A Capcom CPS1 boardját használó játék 1992-ben tűnt fel a játéktermekben, hogy aztán később házi konzolokon is tiszteletét tegye. A képekből már biztosan lejön nektek, hogy újra egy beat’m up-ról van szó, amely ráadásul egyenes folytatása a Dynasty Wars-nak.

Akárcsak az elődje, cikkünk tárgya is a bázikus méretű kínai novellára, a Három Királyság Románcára alapoz, még ha az angol nyelvű verziókban az egészet lecserélték egy képzeletbeli mongol történetre. A mongolosított nevek is közelebb állnak a nyugati emberekhez.
Tehát, Akkila a csúnya és gonosz hadúr elhatározza, hogy meghódítja a környező országokat, tartományokat, ezért 9 generálisa segítségével a kínai nép pusztításába kezd. Ezt természetesen nem nézheti tétlenül 5 bátor hős, akik a hadúr ellen fordulnak. Tehát választanunk kell.

1181242185255

Portor egy pusztakezes harcos. A kung fu tudása kiemelkedő és ütései, rúgásai gyorsak mint a szélvész. Kassar szintén fegyver nélkül tolja alapesetben, de inkább a pankrátor, izomagy stílust kedveli. Ellenben Subutai és Abaka a fegyveres tudására büszke, így egy nagy kard vagy katana a hű társuk. A legvégére hagytam Kadan-t, aki unikum, ugyanis távoli harcos az íjjának köszönhetően, de bevallom, hogy a leggyengébb az ötösfogatból.
Mindegyikük vehet fel fegyvereket, amiket a pályákon találhatunk, illetve időnként harci lovakat is idézhetünk, amelyek hátáról egy méretes lándzsával irthatjuk az ellent. A kezelés nagyon kézreálló és az ütés, rúgás, ugrás, speciális mozgás (ugrás + ütés gomb együtt) 4-es alapsémát alkalmazza. És jól teszi, mert a kezelés tökéletes.

gfs_29454_2_16

Pontosan 9 pályán keresztül kell végigmasíroznunk és elintéznünk a hadúr 9 generálisát. Én kapásból Portor-t választottam, mert imádom a gyors harcmodort. Már az első pálya indulása után jött a what da fuck?! Emlékeimben is szép játék virágzott fel, nah de ennyire, könyörgöm????? A karakterek óriásiak, a nagy HD tévém felét betöltik, az tűz és egyéb effektek csodásak, és ami nem semmi, hogy sokszor 10-15 ellenség mozdul ránk egyszerre a képernyőn mindenféle belassulás nélkül. Monumentális a látvány és csillagos ötös. Ha most adnák ki pl XBLA címként, akkor is az élbolyban lenne.

Amikor kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy nagyon baró látványban lesz részem a játék végigvitele során, akkor jött a második újdonság: lehet harci lovakat idézni és a hátukról hatalmas méretű lándzsával kaszabolni, vagy pedig a lóval vágtatni, ellenségnek menni.

A pályák nagyon szépek és mindig van a háttérben valami animáció, (tomboló közönség, dolgozó parasztok, lángok) viszont kevésbé változatosak, mint pl a stílus királyánál a Cadillacs and Dinosaurs-ban. Bizonyos helyeken el vannak rejtve titkos ládák, helyek, amelyek révén extra fegyvereket találhatunk. Ezen kívül a 6., 7., és 8. pályán feltűnik 1-1 speciális ellenfél, amelyeket ha levadászunk, akkor szintén egy legendás, kínai fegyver a jutalmunk.

Két bónuszpályát is tartalmaz a WoF, amelyek ötletesre sikerültek. Az elsőben szó szerint húst kell zabálni, míg a másodiknál fabábukat kell időre szétcsapdosni.

warriors-1

Szóval így haladtunk a játékban, amely nagyon élvezetes harcokat hozott, ellenben nehézséget és kihívást kevésbé. Kipróbáltam szingliben is, de ugyanaz az eredmény: picit lehetne nehezebb. Ha viszont azt nézzük, hogy haverral, co-op-ban nem a kihívást nyújtó játékokkal játszik az ember, hanem a funnolás, szórakozási faktor a mérvadó, akkor erre 5-ösre felel a játék. És azt még nem is említettem, hogy a stílustól picit eltérve, nemcsak jobbra haladhatunk, hanem időnként változik a menetirány balra vagy felfelé. Frissítést hoz a játékmenetbe és jó húzásként éltem meg a készítőktől.

Nem ejtettem még szót a zenéről és hangokról. A hangok hozzák az elfogadható szintet, de a zene az nagyon monoton és egyhangú.(végig át is pofáztuk haverral a játékidőt, miközben szivattam, hogy milyen béna)

Az 5 karakter, ha szigorúak vagyunk, akkor 3 eltérő stílusú játékmenetet hoz, így háromszor érdemes végigtolni. Azért is, mert a végén dilemma elé állít a játék. Kivégezheted a gonosz, hadurat (erre van 30 másodperced), vagy pedig elengeded, így leugrik a szakadékba. Én elengedtem, így nincs tudomásom arról, hogy ellenkező esetben milyen vége lesz a játéknak. Az ending átlagos.

Az emuláció egyébként tökéletes volt és még HD tévén is gyönyörűen festett a játék. Ha van egy gamer haverod, akkor toljatok be 2 sört, pattanjatok a játék elé és indulhat a zúzás. A Beat’em up stílusnál egész egyszerűen nincs jobb ha co op-ról beszélünk.

[cp_youtube id=”ICTEKEzx2D8″]

A játékot Xbox360-on teszteltem Final Burn emulátorral, amelyet a Letöltések-Emulátorok menüpontban érhettek el. Kijött Playstation-re is, de egy ilyen játékot eredeti arcade mivoltában érdemes játszani.

Magát a Warriors of Fatet pedig innen szedhetitek: KATT

30
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
29 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
27 Hozzászólók
kertesz tamasszimszonosdante1021gaburipeterKingBradley Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
EvilPepe
Tag
EvilPepe

Nagyon jó kis cikk lett TON! Megy is fel a játék a box-ra! 🙂

darksogi
Tag
darksogi

Remek játéknak tűnik,ehhez pont nem volt szerencsém.

LucentTwo
Tag
LucentTwo

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek. Majd hétvégén tesómmal meg is nézzük szerintem. Egy újabb jó cikk! 😉

BLKING
Tag

Jó kis szórakoztató játékocskának tünik…….hmmmmm…….lehet hogy kipróbálom…

ps vs xbox
Vendég
ps vs xbox

töltöm kösz

Coloslost
Tag
Coloslost

Töltöm. Szép kis gyűjteményem lesz 🙂

Mech
Tag
Mech

Tényleg jó cikk lett, köszönjük! 🙂 Már töltöm is a játékot.

Kolo
Tag

Ez nagyon szuper!Köszi a cikket!Később elolvasom.

wxyz
Tag
wxyz

Ez nagyon jónak tűnik. Lehet ki is próbálom

sipi68
Tag
sipi68

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek,töltöm kösz!