Skitchin (Genesis)

Skitchin (Genesis)

 

Szevasztok. Itt a heti Outlaw Sports. Mai adásunkban egy rendhagyó, törvényen kívüli rendezvényt mutatok be. Bizonyára éreztétek már, hogy gurulás közben jó lenne egy kis szünet. Unottan gördültök sok kilométeren keresztül. A mélypont elér, nincs menekvés. Ismerős az érzés a lejtő végén? „De jó volt, kár hogy vége a hangtalan és gyors suhanásnak”Tudjuk. Ami kenyérgőzzel működik az ilyen. Néha az edzett veteránok is elfáradnak. Hiába az adrenalin és az endorfin függőség, van mikor több kell. Jó lenne a segítség a nagyobb sebességhez. Hogy, kicsit törvénytelen? Az csak jó. Hogy kicsit veszélyes? Az még jobb! Csak akadályoz az előtted haladó benzinfaló, és nem csak szélárnyéknak használnád? Ha így gondolod kapaszkodjatok fel rá, mert ezt a versenyt neked találták ki.

Nemrég kaptam egy hírt, hogy a National Skitchin Chapmionships megrendezi első versenyét. Az eszköz, a felkapott: soros görkorcsolya. A helyszín Vancouver lesz. De terveik szerint több nagyvárost is meglátogatnak. Már ha marad még épkézláb résztvevő, mert szabályok azok nincsenek. Az első táv 7.2km hosszú. Nem túl forgalmas, jó minőségű aszfalton történik. Kisebb útjavításokra azért számítani kell. Sajnos a közvetítés minősége jobbára funkcionális. Az undergrund versenyek nem szoktak bővelkedi anyagi erőforrásokban. De a lényeget azért látni. Az EA mint arany fokozatú támogató, viszont nem fukarkodott a hangulatkeltésen. Ha Vancouver, a zenét ki más adhatná, mint a város szülötte Jeff van Dyck. Aki több törvényen kívüli sorozat, az NFS és a Sled Storm játékokon is szerepelt már rockosabb műveivel. Legutóbb a mester zenéjét az Assault Android Cactus ban hallhattuk. Micsoda életút, micsoda remekművek! De nem rabolnám tovább az időtöket, kapcsolunk a helyszínre.

skitchin1

Császtok mindenki. Itt Kérdezt Elek, Vancouver-böl, ahol megrendezték a világ első SKITCHIN futamát. Itt áll mellettem a SEGA színeiben Rolling Guba az első verseny győztese. Üdvözöllek. Mi adta az ötletet, hogy nevez a versenyre?

Láttam egy jó kis filmet, abban valami Marty McFly hasonlóan közlekedett. Gondoltam ezt nekem is ki kell próbálni. Igaz nem gördeszkán mert az túl veszélyes az autók hátuljába kapaszkodva. Ki az az őrült, aki ilyet csinál? Viszont görizni egész jól tudok. Adta magát a részvételem. 

McFly nak könnyű volt. Mert nem voltak mellette más versenyzők. Biff nem volt kihívás. Az ellenfelek mennyire akarták a győzelmet?

Nem számítottam ilyen kemény csatára. Volt, hogy hárman, négyen, mint egy kisebb fürt szőlő, úgy lógtunk a verda hátulján. Aki a szélen volt egy éles kanyarnál már sodródott is lefele. Ismerkedésre nem volt idő. Csak szólni akartam a szomszédnak, hogy menetszélnél nem beszélünk, hogy ezért, vagy mert az autót csak magának szerette volna a versenytárs, már nem tudom, de simán levert a járgányról. Perdültem párat, a mögöttünk lévő autó rögtön felöklelt. Kigurultam az útszélre, pont lekoccoltam egy oszlopot. Mondhatni nem igazán kezdtem jól.

skitchin2

Hogy sikerült még is elsőnek beérkezni?

Kidolgoztam egy technikát, amit többiek hamar átvettek. De addigra már biztos előnyöm volt. A jármű széléről sikerült magamat ellökni. Így rövid időre felgyorsultam. Pont annyira hogy az előttem lévőt elérjem. A lejtős szakaszon meg leguggoltam, ezzel is nyertem némi plusz sebességet.

És a fogaid? Mintha a rajtvonalhoz többen álltak volna?

Kezdett durvulni a verseny. Ahogy lent guggolok, látom egy vascső van az úton. Naná hogy felvettem. Jó pár autót ezzel sikerült megtartani magamnak. Amíg nem jött egy tag, akinél porral oltó volt. De láttam olyat is, hogy valakit egy csavarkulccsal gyepáltak, de a szenvedő alany egy remek időzítéssel elmarta a támadó fegyverét, és fordult a kocka.

Mihez kezdesz a nyereménnyel?

A felszerelést nagyon igénybe veszi a sok esés. Nem árt cserélni, jobb cuccokkal jobb az esélyem is. Egy közeli furgonból egy arc egész jó cuccokat árul. Bár a használtakat nem számítja be a soherja.

skitchin4

 

Egész jól mozogsz a levegőben is. Külön készültél a mozdulatokra?

A félcsőben sokmindent megtanul az ember, de erre nem számítottam, ez itt más. Volt hogy az autó tetejére érkeztem vissza. Nagyon nem is erőltettem a trükköket.
Szólhattak volna a rendezők a rámpákról. Pláne arról, hogy külön díjazzák a mutatványt. Hiába nyertem, valaki többet kaszált. De megérdemelte. A leérkezés nem nehéz, viszont csak egy mozdulat sorra van idő a levegőben a biztos talajfogáshoz. Amikor már ötödik voltam, nem kockáztattam egy esést, mert tovább akartam jutni. Persze akkora para nincsen, mert aranyérmesként majd a Bonusz körben kicsit kárpótolom magam.

Még 9 futam van. Meglátogattok jó néhány nagyvárost, többek között L.A., Washington D.C., majd az utolsó futam New York-ban lesz. Hogyan készülsz az új kihívásokra? Most hogy első lettél biztos jobban figyelnek rád. Lesz valamilyen stratégiád?

Azt biztos megnézem, hogy mikor váltok autót. A verseny mindig helyzetfüggő, ha kialakul egy kisebb konvoj, jobb az elsőhöz lavírozni. Nagyobb forgalomra számítok, ilyenkor az „ingyen taxik” többet váltanak sávot. Már a felezővonal környéke sem lesz biztonságos. Rémálmom, ha kinyílik a csomagtartó, vagy ha hirtelen megállnak. Remélem nem lesz ilyen, mert az biztos zakó. Az olajfoltokra is oda kell figyelni elrugaszkodáskor.
Megkaptuk a következő város térképét. Igencsak kanyargós a pályavezetés. Ekkora sebességnél, gondolom nehéz lesz tartani magamat, és nem lesodródni. Tapasztaltabb lettem, és ha már csak fél kézzel fogom a járművet, és még a nyakamba is lógnak, inkább elengedem, had menjen.

[cp_youtube id=”YAHa9-1Pxlc”]

Igazán egyedi volt a célba érkezésed. Mondanál erről néhány szót?

Láttam, a rendőrség is készült a versenyre. Sok vetélytársamat lekapcsolták. A pénzbünti mellet, gondolom az estét is bent töltötték. Hogy őket is azt már nem tudom. Viszont a versenyt azt bukták. Nekem kockáztatni kellet. Rákapaszkodtam az egyik kékre. De rögtön leguggoltam. Ezért nem vettek észre. Egész jó sebességgel tettük meg az utolsó 2-300 métert.

Köszönöm a villám interjút, még egyszer gratulálok az eredményedhez. A szó a stúdióé.

Ki nem kapott még kedvet az indulásra? Jó lenne, ha egy ilyen kezdeményezés további idényeket is megélne. Ha nem így lenne, szóljatok havernak is mert ez egy soha vissza nem térő alkalom lenne. Ketten a pályán izgalmasabb.
Mai műsoridőnkbe ennyi fért. Vigyázatok magatokra! Soha ne igyatok skitchinezés közben!
Viszhall a jövő héten.

skitchin3
Megtaláljátok itt vagy itt vagy itt is 🙂
Cheats

Alap Irányítás (Sega)
Hajtás : B
Kapaszkodás: A+jobb/bal attól függően, hogy honnan várjuk az autót,
álló helyzetben nem elérhető.
Jármű elenged: A
Guggol: Le
Felvesz: guggol +A nyomva tart
Használ:C
Ugrás: Fel
Trükk: Fel, Le, Jobb, Bal
Leérkezés: – nem szabad nyomni semmit

 

Addikt gémer. Mindegy csak legyen kijelzője, és min két gomb amit lehet nyomkodni.

36
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
29 Hozzászólások
7 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
29 Hozzászólók
kertesz tamasgubaszimszonosdante1021fiu Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kolo
Tag

Ez a zene a video alatt nagyon bejött.Köszi a cikket nagyon egyedi!

BLKING
Tag

Le a kalappal ez egy nagyon élvezetes cikk volt (gondolom hogy nem ez volt az első cikk írásod az életedben)…..na csak mert elég profin van kivitelezve…..gratula érte!!!! 🙂

TON
Admin

Véleményem szerint is le a kalappal. Nekem tegnap mutatták ezt a cikket és egyből mondtam, hogy publikáljuk.
@guba: a cikkben átírtam a youtube videó beágyazását, mert csak így kapnak érte pontot az olvasók. Majd Te is nézd meg, hogy legközelebb ezzel a parancssorral ágyazz be youtube forrást 🙂
Grat a cikkhez! Egyedi!

LucentTwo
Tag
LucentTwo

A cikk az eszméletlen! Számomra pont olyan hangulata van,hogyan adjunk el egy nem olyan jó játékot! De azért ezt most kihagyom majd, az ilyenek nem kötnek le sajnos! 🙂

darksogi
Tag
darksogi

Nem rossza a cikk csak sajnos ez a fajta játék nem az én világom.

KTai
Tag

Nagyon ötletes iromány, gratula hozzá! Enyhe Jet Set Radio hangulat, suttyó-punk köntösben. Elég jónak tűnik.

larsumlat
Tag
larsumlat

Eddigi legkreatívabb cikk!
Nagy grat!

Nowe Melfyce
Tag
Nowe Melfyce

Jópofa cikk! A játékot biztos kipróbálom, mert anno imádtam a Road Rash-t és az Xtreme-et. Ez a játék pedig úgy néz ki mintha a szerelem gyerekük lenne.

ps vs xbox
Vendég
ps vs xbox

nem szeretem a segat

EvilPepe
Tag
EvilPepe

Remek cikk lett! Lehet, hogy még egy emu kerül az x360-ra!