Bad Dudes vs. Dragonninja ( Arcade )

Bad Dudes vs. Dragonninja ( Arcade )

Biztos sokan közülünk emlékezünk azokra az időkre,mikor a 80-as években megjelentek kishazánk, kisebb kocsmáiban,dohos és dohányfüsttől ködbe burkolózó játéktermeiben, egyes művelődési házak auláljában, az akkori időben fejlett technikán alapuló szórakoztató masinák pl: flipperek,autós és motoros szimulátor játékok, és természetesen a 2D technológiával ellátott verekedős és Beat’em up játékautomaták.
Nos én ezekből a Beat’em up tipusú játékokból szeretnék nektek egyet a retroconsolegames “boncasztalára” helyezni,mégpedig nem mást mint a Bad dudes vs. Dragonninja című játékot.
És hogy miért erre a játékra esett a választásom?……….nos nemes egyszerűségből csak azért, mert ezzel a játékkal nyomtam elsők között a játékteremben ,és még azért is, mert még zöldfülűként ez a játék vitte el a legtöbb reggeli zsebpénzemet amit a szüleim adtak arra hogy reggelizzek az iskolában 🙂
Akkor ugorjunk neki, és szedjük szét elemeire eme számomra annyira kedvelt kis retro “gyöngyszemet”
fkeperny

A bad dudes vs. Dragonninja játéktörténete és sztorija röviden a következő: anno az 1980-as években amikor virágzott a bűnözés és a fekete kereskedelem szerte Amerikába, a sötét gonosz nindzsa erők elrabolják az amerikai elnököt Ronniet (Ronald Reagan-t).
Viszont ahogy az akkori Secret Service titkosszolgálat tudomására jut, az nyomban megbízza az ügynökség két rosszfiúját, Blade-t és Striker-t az elnök kiszabadításával.
Ám a két főhősnek igen csak rögös útja lesz mire elérnek az elnököt fogva tartó sötét erőkig, át kell küzdeniük magukat 7 pályán méghozzá New Yorkban található utcán, kamionok tetején, csatornán, erdőn, vonaton, barlangokon és a legvégső pályán egy gyártelepen aminek a végén találjuk meg a fogvatartott és kiszabadításra váró elnököt.
Kalandjain során számtalan ellenféllel kell megküzdenünk, lesznek közöttük kék ruhába bújtatott nindzsák (ezek lesznek majd minden pályán a legtöbben) majd őket követik a kunoichi női akrobatikus nindzsák akik szaltózva próbálnak az életünkre törni, nem beszélve a szürke és piros ruhás nindzsákról akik közül az elöbbi shurikeneket dobálva felénk próbálják gyengíteni az életerőnket, míg az utóbbi különböző kézifegyverrel (nundzsaku, kézitőr) tör az életünkre. Említésre méltóak még a hosszú karddal ugráló szamurájok, akik ha úgy van kedvük, akkor fentről a levevegőből próbálják meg belénk állítani a kardjukat. Plussz ott vannak még a harci kutyák akik ugatva, morogva próbálnak meg szétmarcangolni minket + a gyorsan mozgó lángoló nindzsák akiket csak úgy tudsz megállítani ha gyors ütéssel eltalálod őket abba a pillanatban mikor elötted suhannak el.

gfs_4510_2_7

Érdemes még azt is megemlítenem, hogy a pályák végén nem csak nemes egyszerüséggel kisétál az ember mint aki jól végezte dolgát, hanem minden pálya végén ott vár ránk egy-egy főellenfél, akik különféle fegyverekkel és extra tudásukkal próbálnak meg végezni az életünkkel. Ezeknek az ellenfeleknek a kicsinálása némileg több időt vesz igénybe mert nem adják könnyen a bőrüket.
A játék során a harcmodorunk kimerül 5-6 funkcióban, úgy mint ütés, rúgás, gugolva rúgás, ugorva rúgás, plussz még azok a használati kézifegyverek, amit az általunk legyilkolt ellenfelek hagynak hátra maguk után.
És tudunk még egy extra ütést is, amit úgy lehet alkalmazni,hogy lenyomva tartjuk egy kis időre az ütés gombot, ezáltal az emberünk karja úgymond betüzel, majd elengedve a gombot extra nagy ütést tud bevinni az ellenfeleknek.
Magának a gugoló rúgásnak is két funkciója lesz: az egyik az ellenfél kiiktatása, míg a másik az a nindzsák által elszórt shurikenek szétrugdosása.
Mindezek mellett még találhatunk a pályákon (coca-colás) dobozokat amik némileg visszaállítják az egészségi szintünket (ha az már nem lenne teljes),és mivel minden pálya időre megy ezért lesznek elszórva imitt-amott én csak úgy hívom őket “vekkerek” amik azt a célt szolgálják hogy rátöltenek valamennyi időt az adott pályán lévő időnkre.

bgDragonNinja7

Mit hagytam még ki????………….ja igen, hát a hangok terén nem mondható valami fenomenális alkotásnak,bár az ütés effektek elég jól el lettek találva a korához képest ,viszont a játék alatt végig kisérő zenei aláfestés az sajnos eléggé egy síkon mozog (de ezen nem vérzik el a játék szerintem)
A hangulata elég jónak mondható, az ember elég könnyen tud azonosulni a karakterrel, és eléggé bele tud mélyülni a játékba. Persze csak akkor ha kedveli az ilyen tipusú játékokat.
Nos én úgy érzem, hogy kellőképpen kitaglaltam,szétboncoltam eme játékot, és nem marad más hátra minthogy arra buzdítsalak titeket hogy bátran próbáljátok ki 🙂
Úgyhogy a boxkesztyüket fel,és legyünk mi a “rosszfiúk”!
[cp_youtube id=”HzTLE4c68E8″]

A játékot mameuifx32 programmal teszteltem, de MAME emulátort találtok hozzá a Letöltések-Emulátorok menüpontban.
Magát a játékot pedig itt találhatjátok —>INNEN
Sok sikert és kellemes időtöltést a játékhoz 🙂

Sziasztok!!! Először is,szeretném megköszönni hogy részese lehetek közösségeteknek és oldalatoknak!Magamról annyit hogy polgári nevem B.László és egy 38éves apuka személyében élem mindennapjaimat.Konzolőrületem valamikor 1997 tavaszán kezdődött,akkor vettem meg életem első konzolját egy/psx 1/majd nemsokra rá egy dreamcast-ot.És akkortájt örök hűséget fogadtam a konzolok titokzatos világának,ami a mai napig tart és zakatól bennem.Jelenleg egy/ps2,és XBOX360/boldog tulajdonosa vagyok,ami párosul egy LG led televizióval,csakhogy a játékélmény még teljesebb legyen.Így nem csoda hogy egy-egy játék hosszú-hosszú órákra,napokra szegez a tv elé.Röviden ennyi magamról és mégegyszer köszönöm hogy itt lehetek veletek, remélem befogadtok magatok közé/és nem hozok rátok szégyent:-)/.Sok sikert az oldal szerkesztéséhez és bővitéséhez. Csak igy tovább fiúk!!!!!!!!!!!CSAOOOOOOO::::::: ÜDV: BLKING!!!

31
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
31 Hozzászólások
0 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
25 Hozzászólók
kertesz tamasszimszonosdante1021ismeretlenp Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
larsumlat
Tag
larsumlat

Zsebpénzrabló masinák voltak ezek! 🙂

darksogi
Tag
darksogi

Hát én is ott hagytam pár FT-ot 🙂

Kocka6
Vendég
Kocka6

hoppá 🙂 Blking mint tesztíró 😀 üdv a csapatban 😉 és köszi a cikket 😉

wxyz
Tag
wxyz

Sosem játszottam vele. Nekem a játéktermek kimaradtak

de a játék jónak tűnik

Revolver
Tag
Revolver

ez über nagy játék volt. ez az egyik örök kedvencem.
még ma leszedem estére nosztalgiázni, 🙂 köszi, a cikk meg pofás! 🙂

wxyz
Tag
wxyz

Most látom, hogy az írónak ez az első cikke. Gratulálok hozzá!

LucentTwo
Tag
LucentTwo

Ez az első játék, amit kipróbáltam. A cikk olvasása alapján nagyon megfogott, el is voltam vele pár órát. Köszönöm BLKING! 😉

Kocka6
Vendég
Kocka6

gondoltam én is irok cikket 🙂 el is kezdtem egy játékot, hogy legyen miről irni 🙂 de feladtam 😀 unalmas.. 😀
neve Magicboy 🙂

Kocka6
Vendég
Kocka6

Battle City-t valaki elemezhetné 😉 imádtam, szivesen olvasnék róla egy cikket 😉