Thrill Kill (Playstation )

Thrill Kill (Playstation )

Kevés játéknak van olyan sorsa, mint a jelen cikk tárgyának. Néhány héttel a boltba szállítása előtt a kiadó Electronic Arts törölte a játék megjelenését és mindennemű jogot megtartott magának, hogy más se adhassa ki.

A játékot a ’90-es évek vége felé kezdte fejleszteni a Midway Studios, Playstation-re. Az előzetes információk, interjúk és egyéb média anyagok miatt a Thrill Kill-t már készülése közben egyfajta hype kezdte övezni, köszönhetően a kimagasló brutalitása, szexualitása, valamint az akkor még újdonságnak számító 4 fős versus felállás miatt. Az új Mortal Kombat-ként kezdték emlegetni, emiatt igencsak magasak lettek az elvárások. A játék kiadója a Virgin Interactive volt akkoriban, melyet 1998 nyarán az Electronic Arts 122 millió Fontért felvásárolt. Ekkor történt azaz ominózus kézifék behúzás. Az EA nem szerette volna, ha a neve fűződne egy ilyen “értelmetlenül erőszakos” játékhoz, sértette volna az üzletpolitikájukat valamint felállított imázsukat. A csalódott alkalmazottak (Akiknek olyan játékokat köszönhetünk, mint az X-Men: Mutant Academy 1-2 (PS ), és a Mortal Kombat: Shaolin Monks (PS2, XBOX )) viszont sokak örömére, elárasztották a piacot a játék nem hivatalos kópiáival, amik futótűzként terjedtek el az egész világon. Így akinek volt moddolt Playstation-e, el is merülhetett a pokol legmélyebb bugyraiban (Meg persze, ha elmúlt 18… ).

violent-thrill-kill2

És akkor el is értünk a játék történetéhez, hiszen tényleg a pokolban járunk, ahol is Marukka a Titkok Istennője unalmában (!) pár halott gyilkosnak viadalt rendez és a győztesnek felajánlja, hogy reinkarnálódhat… Hát ennyi. Egy mondat volt… Bár kövérnek kövér. De egy ilyen játékban kit érdekel a komolyabb történet?

Alapból nyolc karaktert irányíthatunk, plusz három megnyitható. Találunk itt kérem szépen, bőrcuccba/ápoló nőnek/takarítónőnek öltözött dominát, kényszerzubbonyos őrültet, szado-mazós izomagyat, vasfogú plasztikai sebészt, törpét gólyalábakon és még kannibált is többek között. Egy kisebb arénában mehet a zúzás, ahol mindig négyen vagyunk (kivéve a gyakorlást és a boss harcokat ) és érdekesség képen nincs energia jelző, helyette egy Thrill Kill mérő van, ami szép lassan megtelik, ahogy visszük be a támadásokat. Amint tele van, a három ellenfélből el kell kapnunk valakit, akit kivégezhetünk, majd hárman folytatjuk tovább a küzdelmet, amíg a végén csak egy marad… Connor Macleod. Jah ez nem az, bocsi… A speciális támadások ötletesek és látványosak, hasonló mód kell bevinni mint egy Mortal-ban vagy Street Fighter-ben. A gyakorló lépésről lépésre végig vezet az összes mozdulaton, ez jó pont. Ha végig vittük valakivel, akkor megnézhetjük a záró videóját, amik nem nagy számok, de egy-két jópofa akad.

tk1

Grafikailag egész jó volt akkoriban a cucc, mára már igencsak kopottas, de ez érthető is. Sajnos, ahogy telik az idő a jó öreg Playstation játékok grafikái lassan emészthetetlenek lesznek, sajnos nem tudja őket körüllengeni egyfajta báj, mint például a SNES játékok esetében. A karakterek mindenestre nagyok, a pályák bár kicsik, de változatosak, igaz nem interaktívak. Ruhából is van karakterenként 4-5 fajta, sőt egyeseknél komplett skinek is vannak. Az animáció felemás arcot mutat, vannak jól megtervezett, szép mozgások, de sok köztük az elnagyolt is.

Az irányítás is kétarcú, de ez betudható a kisebb tömegnek is a harctéren, néha nem tudja a karakter, hogy ki felé forduljon, össze tud zavarodni, ilyenkor nehéz bevinni a speciális támadásokat is. A hangokat jól eltalálták, ha kell viccesek, ha kell hátborzongatóak, a zenék azok nem hagytak bennem nagy nyomot, tizenkettő egy tucat.

Ha szeretnél vele játszani a következőket vedd figyelembe: A játék iszonyatosan brutális és kegyetlen, fröcsög a vér literszám és bizony akad benne szép számmal szexuális megmozdulás is. Valamint a játék partner hiányában sajnos hamar kifullad és ez a legnagyobb problémája sajnos.

tk6

Ha szeretnél vele játszani, akkor a romot itt találod:
Thrill Kill
Xbox 360-hoz az emulátort a letöltések menüben találod (Én ezen teszteltem, hasított rendesen).

És adnék egy két tippet/trükköt is a játékhoz:

Bónusz karakterek:
Ahhoz, hogy megnyisd Kain-t, Judas-t és Marukka-t, vidd végig a játékot háromszor, bármelyik karakterrel.

Extra ruhák:
Teljesítsd a gyakorló módot, azzal a karakterrel, amelyiknek a ruhát szeretnéd, majd karakterválasztásnál tartsd lenyomva az L1+L2-t és úgy nyomj “X”-et.

Azonnali tele Thrill Kill mérce:
Harc közben tartsd lenyomva a következőket: L1+L2+R1+R2+select+start+háromszög+kör+négyszög+X

Extra pályák:
Dante’s Cage: Teljesítsd a játékot Very Hard fokozaton
Practice Arena: Teljesítsd a gyakorlót minden karakterrel. A pálya választáshoz nyomd le: L1+L2+X
Sacrificial Ruins: Teljesítsd a játékot Hard fokozaton

Special-Thrill-Kill-4

39
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
38 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
36 Hozzászólók
kertesz tamasdante1021Norcsuférfibuci1 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kocka6
Vendég
Kocka6

köszönjük Dr. Zaius mester a cikket 😉

Nowe Melfyce
Tag
Nowe Melfyce

Emlékszem amikor még a PeCsába jártunk Dr.Zaius-al a heti ps1 adagunkért és megláttuk a TK-t a szokásos árusunknál (díler). Ez a beszélgetés zajlott le:
Zaius:-Ez a játék mit tud?
Díler:-Ezt a játékot betiltották az erőszakossága mia…
Zaius:-Kuss és fogd a pénzem!!!
Hazafelé majd belehaltam a kíváncsiságba, hogy lehet ennyire erőszakos egy játék.
Mit mondjak…ritkán csalódom olyan nagyot. Kb 2-3 napot nyomtunk vele aztán visszatértünk a MK-hoz.
A cikk fa*za lett, köszönjük.

BLKING
Tag

[b]Sajnos anno mikor még volt psx-em nem volt alkalmam játszani ezzel a játékkal……..na de most lehet hogy bepótolom 🙂

xalf
Tag
xalf

A játékról a leírás nagyon bejött, de a játékot nem próbáltam.

Kocka6
Vendég
Kocka6

én se probaltam… mivwl ugy gondolom az MK mindent vitt 🙂

demeterf
Tag
demeterf

Jó cikk lett! Én játszottam vele régen. Eléggé brutális volt az akkori játékokhoz képest.

darksogi
Tag
darksogi

Nekem is volt szerencsém a játékhoz.Bár nekem nagy csalódás volt,a hírre nagyobb volt mint maga a játék.

larsumlat
Tag
larsumlat

Anno nekem is csalódás volt, de egy ideig lekötött a brutalitása miatt.

BLKING
Tag

Mivel láttam hogy ehez a cikkhez nincs video mellékelve ezért én itt lent ezt pótolnám

[youtube]bYZc-HOALsQ[/youtube]

Retroarc01
Tag
Retroarc01

Köszi a mellékelt videót! 🙂