Home // Gy.I.K.

gyik

-Miért alakult ez az oldal?

Elsősorban azért hoztuk létre, hogy a régi játékok szerelmesei felidézhessék a régmúlt időket, valamint a fiatalabbak is megismerkedjenek ezekkel a nagyszerű retró játékokkal, konzolokkal. Mellette foglalkozunk retró filmekkel, zenékkel és konzolos magyarítások elkészítésével, portolásával is. NEM TÁMOGATJUK A WAREZ-t, de természetesen senki nem fogunk bannolni, ha szóba hozza.

-Mi a közös bennünk?

Mindannyian egyszerű hétköznapi emberek vagyunk, mint Te! Egy közös van bennünk:  szeretünk konzolon játszani.

RETRO PONTRENDSZER

-Mik azok a Retro pontok?

Ez egy pontgyűjtő rendszer amit azért hoztunk létre hogy az oldalon található extrákhoz  csak azok juthassanak hozzá akik a közösségünk aktív tagjai. Tehát a regisztrálok, letöltöm mások munkáit és lelépek típusú emberkéket nem szeretjük :)

-Miket kaphatok a pontjaimért?

Több mód van azok beváltására. Lássunk néhányat:

-a közösbe pakolva ezáltal kiváltani a munkáinkat
-általunk készített magyarítások letöltése

-szintén általunk készített portolások letöltése
meghívók igénylése és küldése (amikor zárt regisztráció van)
-egyéb tartalmakhoz való hozzáférés
VIP tagság és fórumon ezzel kapcsolatos kiváltságok (pl privát üzenetküldés)


-Hogyan szerezhetek pontokat?

-Hozzászólás cikkekhez: +15 pont ( napi max 30 pont és 1 cikk-nél csak 1 hozzászólás ad pontot )
-Regisztráció:  +10 pont
-Mini játékbemutatók írása és amennyiben kikerül a főoldalra, akkor +500 retró pont
-Fórum hozzászólás: 1 pont(napi max 30pont)
-Falfirka hozzászólás: +2 pont (napi max 20 pont)
-Fórum topic létrehozás: 1 pont ( heti max 5 pont)
-Avatar beállítása: +20 pont (egyszeri)
– Retró linkekre kattintás cikkekben: + 10 pont/link (jelenleg nincs)
– Retró Kuponok megtalálása a játékokban: + 10-1000 pont

-Az oldalra történő bejelentkezés: +40 pont/24 óránként
-Youtube videók megtekintése ( csak a cikkekben lévőknél és csak ha végignézted ):+ 10 pont

-Retró Játékok megnyerése: + 100-1000 pont
-Portolás  készítése és elküldés nekünk: +500-20000 pont
-Magyarítás készítése és elküldés nekünk: +1500-30000 pont
-Támogatás a bankszámlaszámunkra: 1Ft=5 Retró Pont.
Minimum támogatás banki utalásnál 500 ft, (az alatti összeget nem áll módunkban jóváírni pontokra )
A számlaszám és támogatási részletek lentebb találhatóak.

-Hogyan veszíthetek pontokat?

-Moderátor által, ha törli egy hozzászólásod a cikkeknél: -30 pont
-Moderátor által, ha törli egy hozzászólásod a falfirkán: -4 pont
-Moderátor által, ha törli egy hozzászólásod a fórumon: -2 pont
-Moderátor által, ha törli  a topikod a fórumon: -2 pont
-Moderátorok általi első figyelmeztetés nem közösségbe való viselkedésért: -100 pont
-Moderátorok általi második figyelmeztetés : – 1000 pont
-Moderátorok általi harmadik figyelmeztetés : örök kitiltás és bannolás.

-Hogyan tölthetek le egy Ps3 vagy Xbox360 magyarítást, portolást?

– A munkáink esetében letölteni kívánt munkánk borítója alatt látható egy “Szükséges Retró Pont” sor, amely mutatja, hogy mennyi KÖZÖS pontot kell belepakolniuk a felhasználóknak EGYÜTTESEN, hogy az adott munkánk elérhető legyen, illetve az is látható, hogy mennyi gyűlt össze. A kék szám jelenti, hogy mennyi szükséges összesen, a piros pedig, hogy mennyi van jelenleg. Az értékek 48 óránként éjfélkor frissülnek. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél hozzáférni az adott tartalomhoz, akkor az “1000”,”2000″ vagy “3000” címletre kattintva a rendszer beszedi tőled a szükséges retró pontot (ha rendelkezésedre áll) és üzenetben tájékoztat, hogy nyilvántartásba került. Ha egy magyarítás vagy portolás nagyon kell neked, akkor dönthetsz úgy is, hogy egymás után mindkét képre kattintva, maximum 5 ezer (2000+3000) retró ponttal járulsz hozzá a közös adományokhoz. Amint a felhasználók együttesen elérték a “Szükséges Retró Pont”-ot, akkor a munkánk elérhetővé válik mindenki számára (akik adakoztak az adott játéknál) azokon a linkeken,(retró pont címletek gombjain) ahol adományoztatok. Értelemszerűen, a régebbi munkáinknál már kigyűltek a közös pontok, így azok esetében elég csak  adakozni a közösbe és már tölthető is a munkánk. Vannak olyan munkáink is időszakosan, amik pontok nélkül is tölthetőek.
– A “Szükséges Retró Pont” értéknél figyelembe vesszük a magyarítást, portolást végző személy, személyek javaslatát, ezen kívül a bele ölt időt, munkát, valamint az oldal aktív felhasználóinak számát is. A “Szükséges Retró Pont” értékek megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
– Lesznek olyan esetek, hogy adakoztál a közösbe, de a többi felhasználó nem ilyen lelkes az adott munkánkkal kapcsolatban, így lassan gyűlik a “Szükséges Retró Pont”. Ilyen esetben dönthetsz úgy, hogy továbbra is vársz, vagy pedig ha írsz nekünk egy mailt a lenti elérhetőségen, akkor visszaadjuk az adakozott pont értéket. Ez a lehetőség, csak akkor él, ha már minimum 1 hónap eltelt az adakozásod óta és ha VIP tag vagy.

 -Hogyan tudok blogot és mini cikkeket írni és akár retró pontot is kiérdemelni érte?

     – Minden tagunk szabadon vezethet saját blogot, illetve gyorsított mini teszteket is írhat. Ennek a módjáról részletes leírást találhattok itt: KATT IDE
Minden hétvégén a legjobb mini cikkek kikerülnek a fő oldalra is, hogy szem előtt legyenek mindenki számára. Havonta egyszer pedig a legjobb cikkíró vagy cikkírók busás retró pont jutalomban részesülnek.

-Mi az a Retró Kupon?

Az oldalunk jobb oldalán alul látható egy Retró kupon bekezdés. Cikkekben elrejtve, vagy bizonyos játékokért, segítségért nem közvetlen retró pont jutalmat fogunk adni, hanem kupont, amelynek értéke 500, 1000, 2000, 3000, 5000 és 10000 retró pont is lehet. Mostanában a munkáinkban (portolások és magyarítások) is elhelyezünk kupont a játék különböző pontjain. Észre fogjátok venni játék közben. A kupont úgy lehet felhasználni, hogy a kuponhoz kapott kódot beírjuk a Retró Kupon rublikába és máris jóváíródik a kupon által biztosított retró pont mennyiség. A kupont SZABAD ajándékozni, odaadni másnak, így mindenki annak adja a kódot akinek szeretné. De saját maga is felhasználhatja természetesen. Nincs időkorlát, hogy valaki mikor használja fel a kupont. Bármikor megteheti. A cikkekben, játékokban található retró kuponoknál limitek is vannak. Azaz akinek nincs minimum 1100 pontja az nem tudja a kódot felhasználni. Akinek több pontja van mint 25 ezer az szintén érvénytelen üzenetet kap a kód jóváírása helyett. AKINEK a kupon kód beírása bármilyen hiba üzenetet ír ki, akkor már valószínűleg az összes kupont felhasználták előtte. Adott mennyiségű kiváltásra jogosít fel 1 kód és értelemszerűen 1 felhasználó csak egyszer írhatja be. A Kupon kódok ügyében SEMMI reklamációt nem fogadunk el. Akinek nem működik az így járt. Ez csak egy bónusz lehetőség és nem kötelező.

-Hogyan tudok segíteni?

Célunk hogy összejöjjön egy kisebb közösség (500-2000 fő). Amennyiben sokat játszol régi, konzolos játékokkal és még fogalmazni, cikket írni is tudsz, akkor ne habozz és legyél aktív blogger vagy mini cikkíró. Ha inkább a portolásokban segítenél, kicsit is értesz a számítógéphez, és van szabadidőd, akkor Te is kellesz a csapatba. Ugyanez vonatkozik az angolul tudó tagokra, akiket szintén keresünk! Írj nekünk a lenti kapcsolat email címre vagy még jobb ha privátban, illetve fórumon, falfirkán megkeresed TON-t.

-Hogyan tudok profilképet beállítani?

A főoldalon a neved alatt a Profilom-ra kattintva a Profilképem résznél tudod megtenni. Ez a profilkép fog megjelenni a falfirkán és a cikkeknél is. Ellenben a fórumhoz újra be kell állítani. Ezt a Fórum-Főmenü-Profilom-Avatar szerkesztése pontban tudjátok. Célszerű ugyanazt beállítani mint ami a főoldalon van.

-Nem tudok, nincs időm cikkek írásával, portolásokkal foglalkozni. Tudok másban segíteni?

Nem fő célunk az anyagi támogatás, de szívesen fogadjuk mivel az oldalt is fent kell tartani. Lásd lent a Támogatás bekezdést.

TÁMOGATÁS

-Hogyan tudom támogatni az oldalt, illetve ezáltal retro pontokat szerezni?

Támogass minket és utalj el nekünk egy tetszőleges összeget (  minimum 500 ft ) amit mi jóváírunk Neked retró pontokban. ( 1 ft = 5 pont váltással ) Ha pedig nincs bankszámlád, akkor keress fel egy x bankfiókot és fizesd be az összeget a számlánkra.
NAGYON FONTOS: az utalásnál, vagy befizetésnél mindenképpen add meg a közleményben a felhasználóneved. Enélkül nem tudunk beazonosítani és a pontjaid jóváírni. A pontokat legkésőbb 72 óra múlva jóváírjuk. Legyetek türelemmel! Amennyiben 72 óra múlva sem történne meg, akkor a lenti email címünkön elérsz minket.
Mindenkinek köszönünk minden mértékű támogatást!
A bankszámlaszámunk ahová utalhatsz: Kapás Ferencné    10300002-72501385-11503283 ( MKB Bank )

 JELENLEG A PAYPAL TÁMOGATÁSUNK ÁTALAKÍTÁS ALATT, EZÉRT KÉRÜNK, HOGY EZZEL KAPCSOLATBAN NE KÉRDEZZETEK!

FALFIRKA ÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

-Mi a moderátorok dolga és miért büntetnek?

Ők tartják fent a rendet az oldalon, fórumon. Nem szeretnénk tabu oldalt, itt lehet bármiről beszélgetni, hiszen szólásszabadság van. Akár vitázni, flamelni is, persze ésszerű kereteken belül. A moderátorok akkor szólnak csak bele, illetve büntetnek ha átmegy személyeskedésbe. Tiszteljük meg egymást hogy nem anyázzuk a másikat.
Aki a pont és VIP rendszert érintő kérdésekben intéz falfirkát, annak törlésre kerül a hozzászólása, majd ha figyelmeztetés ellenére is folytatja, akkor IP ban. A cikkekhez írt egyértelmű 1-2 szavas hozzászólásokat spam-nek minősítjük és törölni fogjuk.

-Mire használatos a falfirka és mire nem?

A falfirkára szinte bármit lehet írni, kivéve a következő dolgokat: Más konzolos vagy magyarítással foglalkozó oldalak linkjei, reklámozása tilos.(kivéve  társoldalaink, olyan portolásai, magyarításai amelyek nem szerepelnek a mi munkáink között) Adminok, moderátorok vagy a pontrendszer kritizálása, vagy egymás anyázása, szidása büntetést von maga után. Warez és torrent linkeket szintén ne a falfirkán tegyétek közzé, hanem privátban intézzétek. Ezeken kívül lehetőleg kerüljük a floodolást.(egymás után 3+ saját falfirka)

Összegezve: próbáljunk törekedni, hogy a falfirkán lehetőleg a konzolokkal, magyarításokkal kapcsolatos témák legyenek. Természetesen időnként belefér az offolás is, de akkor olyan firkák legyenek, amik feltehetőleg több (2+) embert is érdekelnek. Senki nem kíváncsi két ember társalgására.(erre ott a privát üzenetek opció)

 V.I.P RENDSZER

– Mi az a VIP TAG rendszer?

Így szeretnénk értékeli azon felhasználóinkat, akik aktív tagjai az oldalunknak, közösségnek. Időszakosan a kiváltott munkáink bekerülnek a VIP szekcióba, így azokat minden VIP tag letöltheti pontok nélkül is. A letöltések itt érhetőek el:KATT Ezzel párhuzamosan a V.I.P. Szekció menüpontban (ezt a nem VIP tagok abszolút nem látják) vannak bizonyos tartalmak, beszélgetések, döntések, szavazások, amikben csak a VIP tagok vesznek majd részt. Valamint a VIP tagok a fórumon az adatlapjukon egy speciális VIP jelvényt kapnak, amely feljogosítja őket a fórum extra funkcióinak elérése. Ilyenek többek között a privát üzenetek, barátok és barmok listája, feliratkozás, videók feltöltése hozzászólásokhoz, és még ezer jó kis funkció.

– Kikből lehetnek VIP tagok?

Egyszerűen. Bármelyik felhasználónk, aki 3 hónapnál régebbi regisztrációval rendelkezik és a KÖZÖS(!!!!) kiváltásokba tett már 20 ezer retró pontot, az Retró VIP Tag lesz.
Amennyiben valakinek megvan a 20 ezer retró pont (vagy úgy érzi, hogy már megvan neki) az egyelőre a fórumon jelezze és átpakoljuk a VIP-be. Itt lehet jelezni felénk: KATT

 

– Hol és hogyan nézhetem meg, hogy mennyi retró pontot költöttem?

A fő oldalon jobb oldalt középen van egy olyan pont, hogy Retró Naplóm. Arra kattintva megnézheted az összes pontokkal kapcsolatos cselekvést. Többek között azt is, hogy összesen mennyi pontot tettél a közösbe.

FONTOS : Azonnali kizárással jár az általunk készített portolások, magyarítások kéregetése mástól. Ha megosztasz mással egy magyarítás vagy portolás link-et, tartalmat, akkor nem csak az elkérő személy, hanem Te is büntetésben részesülsz, azaz IP ban és kizárás. Szóval a retró pontokért kapott letöltési linkek megosztása másokkal következményt von maga után.
Becsüld meg mások munkáit és gondolkozz el mielőtt megosztod, mert lehet a megosztásodnak köszönhetően nem fogunk több magyarítást, portolást készíteni vagy pedig megduplázzuk a hozzájuk szükséges retro pontértéket!! Amennyiben egy munkánk kikerül a netre vagy megosztásra kerül, akkor a jövőbeli munkáinkhoz szükséges közös pontértéket MINDIG 20 ezerrel növeljük.
Mások cikkét közzétenni vagy külső forrásból cikket másolni szintén azonnali IP ban jutalomban részesül. Az oldalon tilos a több felhasználói fiók használat. Szűréseket végzünk IP tartomány és bejelentkezési paraméterek alapján és ha valakinél észrevesszük, hogy több fiókot használ, akkor azonnal töröljük a fiókokat, illetve IP ban.

 

KAPCSOLAT

Ha bármilyen kérdésed van az oldallal, cikkírással, támogatással, letöltésekkel kapcsolatban, akkor ezen az email címen fordulhatsz hozzánk.
Amennyiben cikket szeretnél beküldeni, hogy publikáljuk az oldalon, akkor nyomás ide: KATT

Email címünk:   RETROCONSOLEGAMESHUN9@GMAIL.COM

 

 A fájl(ok), magyarítások, portolások készítője/készítői a fájlok más oldalon való elhelyezéséhez nem járul(nak) hozzá!
Ha mégis szeretnéd feltenni a saját oldaladra, vagy szeretnéd beküldeni valahova, akkor azt csakis a készítő(k) előzetes, írásos engedélyével teheted meg!

Az oldalon szereplő tartalmakért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben bármi sérti az Ön vagy Önök érdekeit az itt megjelent cikkek, fájlok vagy fórumtémák közül, kérem jelezze a retroconsolegameshun9@gmail.com email címen!
Az oldal fenntartója és tárhely szolgáltatója semmilyen felelősséget nem vállal a mások által felöltött tartalmakért, üzenetekért.

Az összes, a weboldalon található tartalmak a szerzői jogvédelem alatt állnak, ugyanúgy a weboldal egyes részei. A szerző a RetroConsoleGames vagy a forrásadatban szereplő természetes vagy jogi személy.
A weboldalon található tartalmak másolása, terjesztése és más oldalon írásos beleegyezés nélküli elhelyezése nem engedélyezett.
Az oldal és annak fenntartója nem tehető felelőssé anyagi kár keletkezése esetén. Minden esetben a felhasználó dönti el, hogy felhasználja, vagy sem az adott tartalmat!
Ezt a Weboldalt a RetroConsoleGames csapat Magyarországról ellenőrzi, üzemelteti és kezeli. A RetroConsoleGames csapat nem vállal garanciát arra nézve, hogy ennek a Weboldalnak az adatvédelmi magyarázata minden jogi követelménynek Magyarországon kívül is megfelel. Ha Ön ezt a Weboldalt Magyarországon kívül látogatja, akkor a helyi jogi előírások betartásának felelősségét is vállalnia kell.

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 8 hónap telt el

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of E61E61 (19653 RetróPont)
(2019/03/21 4:56:15 DU.)
Xmedia360
Profile photo of szekeres91szekeres91 (12907 RetróPont)
(2019/03/20 9:15:56 DU.)
@gyurma25
Konzolokszervize
Nekem eddig mindent patentül megcsinálták.
Profile photo of ShinobiMetal (19876 RetróPont)
(2019/03/20 10:44:07 DE.)
futár viszi és vissza már nem hozza 😀
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9693 RetróPont)
(2019/03/17 5:34:49 DU.)
Szia! én anno az Elitkonzolnál csináltattam. Futár viszi és hozza. Kb. 3 éve RGH-s a konzolom és a mai napig nincs baja.
Profile photo of gyurma25gyurma25 (9528 RetróPont)
(2019/03/17 5:28:46 DU.)
heló szeretném rgh ztatni az xbox360 omat tudna valaki jó helyet ahol profin megcsinálják ?
Profile photo of aprilia1987aprilia1987 (92 RetróPont)
(2019/03/16 7:15:45 DU.)
sziasztok

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Retró Napló

Retró Napló
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015