A A A
Felhasználó
Kérjük, vegye figyelembe, regisztráció
vendég szükséges
sp_LogInOut Bejelentkezés sp_Registration Regisztrálás
Regisztrálás | Elfelejtetted a jelszavad?
Bővebb Keresés
Fórum Figyelő
EgyezésFórum beállításokMinimális keresőszó hossza 3 karakter - maximum keresőszó hossza 84 karakter
sp_Feed Topik RSS sp_Print sp_TopicIcon
RetroConsoleGames v2 indulás
sp_BlogLink Olvassa el az eredeti blogbejegyzést
Topik Értékelés: 0 Topik Értékelés: 0 (0 értékelés) 
Felhasználó
TON
Adminisztrátor
2019-07-25 - 09:12
Tagság kezdete: 2014-02-08
Köszönet pontjaid: 32842
Fórum hozzászólások:863
sp_UserOfflineSmall Offline

Üdvözlünk mindenkit az új RetroConsoleGames v2 oldalunkon!


Elég sok mindenről szeretnénk beszámolni, ezért hirtelen nem is tudjuk, hogy hol kezdjük 🙂 A múlt történéseivel már nem szeretnénk foglalkozni, így ami megtörtént az megtörtént, zárjuk is le. Hogy ez jó vagy rossz (mármint a kényszerhelyzetből történt átalakulás) a konzolos felhasználóknak azt majd az idő eldönti. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy sokan jeleztétek felénk, hogy ne adjuk fel az oldalt és ezt azt mutatja, hogy igen is szüksége van a magyar konzolos társadalomnak egy olyan oldalra, fórumra, ahol lehet beszélgetni retró és jelen generációs játékokról, konzolokról, valamint a módosításokat, magyarításokat és portolásokat is megfelelő tálalásban érhesse el mindenki és ne küldjék el a világ végére azért, mert moddingról és warezról társalgott.
Volt ugye egy szavazás, amelyet nagyrészt figyelembe véve elkészítettük az új oldalt, azaz a:

RetroConsoleGames v2-őt!


Mindenek előtt szeretném, ha mindenki végig olvasná az új GY.I.K-et! Ebből rengeteg kérdésre választ talál a módosításokkal kapcsolatban: ** Nincs jogosultságok látni ezt a hivatkozást **


De lássuk is, hogy mi lett a fő koncepciónk:

  • Erős, fórum alapú oldal, ahol főleg a közösség részvételével alakul a tartalom. Jelenleg még nem a fórum van a kezdőoldalon, de hétfő reggeltől ezt átállítom és az kerül a fókuszba. Az új oldal a mostanában divatos sötét, dark tónust kapta és egyszerűbb lett, azaz minden felesleges dolog eltávolításra került a régi oldal funkciói közül.
  • A pontrendszer megszűnik. Azaz ez így nem teljesen igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy az oldalon elérhető ÖSSZES tartalom eléréséhez nem szükséges pont. Ha a GY.I.K-et elolvastátok, akkor már tudjátok, hogy a pontrendszer csak a fórumon jelenik meg a V.I.P. funkcióhoz és csak extra, (de abszolút nélkülözhető!!!!!) kényelmi funkciókat biztosít a tagoknak. A V.I.P. rangot el lehet érni fórum aktivitással vagy pedig másoknak történő segítségnyújtással és az ezekért kapott köszönet pontokkal. A régi RetroConsoleGames rangok és V.I.P. tagságok megszűntek, ellenben a fórum hozzászólások nagy része megmaradt, ezért a régi fórumon történt aktivitást (hozzászólások száma vagy segítségért kapot köszönet) tekintve Sandokan és RicoKwothe felhasználóink alapból V.I.P rangot kaptak.
  • Változatlan módon továbbra is készülnek majd cikkek, játékbemutatók és modding, emulátor leírások, amelyek már nem a fő oldalon jelennek meg, (lévén a fórum lesz a fő oldal) de az oldal tetején található Nintento, Playstation és Xbox kategóriákra kattintva gyorsan elérhetőek lesznek. Ezen felül minden játékbemutató, leírás és hír automatikusan a fórumon is megjelenik majd a megfelelő topikban, azaz szinkronálásra kerültek.
  • Természetesen a régi oldalon már bevezetett általatok írt mini játékbemutatók és blogok írásának lehetősége is megmaradt (Írásaim menüpont) és automatikusan megjelennek a fórumon is. Jutalom most már nincs a bemutatók írásáért, de ha a fórumon sok tag megköszöni a cikket, akkor azért sokkal gyorsabban elérhető a V.I.P rang 🙂
  • A fórum+közösség, a cikkek+leírások és az általatok írt mini játékbemutatók+bloggolás mellett az oldal 4. pillérét a magyarítások és portolások adják. A cél egy olyan gyűjtőoldal, ahol minden konzolokra készült magyarítás és portolás elérhető, letölthető és értékelhető. A magyarítási és portolási munkák nem csak odalesznek dobva a felhasználóknak (habár erre is adva lesz a lehetőség a Letöltések - A nagy magyarítás lista menüpontban) hanem megkapják majd a kellő bemutatást és prezentálást, amit azt gondolom minden egyes magyarító és portoló megérdemel, mert a szabadidejét áldozza fel értetek. Ezen kívül értékeljük az elkészült munkát, sőt ti is minősíthetitek majd a magyarításokat, portolásokat. Ez rengeteg munka és időt igényel a részünkről, de a Letöltések - Xbox 360 Magyarítások menüpontban láthatjátok miként is fog majd kinézni. Reméljük mindenkinek tetszik. A felhasználók által történt értékeléseket követően pedig kialakul majd minden magyarítónak egy összpontszám, amely a munkáit is minősíti.

Építsünk konzolos közösséget!


Szóval ez lenne a koncepciónk. Pár dologról azért még szeretnénk írni.


Kezdenénk azzal, hogy az oldalnál a kevesebb néha több elvet tartottuk szem előtt. A fórum motorja maradt az előző, de mivel funkciókban már akkor is többet tudott, mint a más oldalakon található fórumok 99%-a (és a régi funkcionalitásokhoz még elég sokat hozzácsaptunk) így ez is adott volt. Ami még kiemelendő, hogy a RetroConsoleGames a továbbiakban nem készít magyarítást. Vagyis a Red Dead Redemption lesz az utolsó, amit szeretnénk még kiadni Xbox360 és PS3 konzolokra. A portolásokhoz elég sok tool-t és eszközt begyűjtöttünk, így ha a későbbiekben ezek használhatóak lesznek és egy lelkes önkéntes bevállalja a magyarítást, portolást (és ezen lelkesedését bebizonyítja) akkor természetesen a rendelkezésére bocsátjuk.
A portolásokat tekintve a Letöltések menüpontba minden elkészült munkánk (és a mások által készítettek is) összegyűjtésre, feltöltésre kerülnek. Elég sok munkánknál már nem jó a patch fájl, így a teljes DLC és XBLA magyarítások, portolások elérhetőek lesznek majd, mert feltöltöm.
Jelenleg ketten alkotjuk a RetroConsoleGames csapatát, de a napokban meghirdetem és szívesen látunk mindenkit, akinek van elég ideje és kedve moderátorkodni nálunk.
Úgy döntöttem, hogy a támogatás lehetősége nem lesz az oldalon. És reklám sem.....a működési költségekre (lásd. GY.I.K.) majd lehet bevezetek egy támogatási lehetőséget, de ez a maximum.
A múltról pedig annyit, hogy a döntésem okán mindenki tiszta lappal indul, azaz azok is, akik eddig ki voltak tiltva a régi oldalról. Természetesen őket kiemelten figyelem, így náluk nem biztos, hogy türelmesek lesznek a moderátorok. Mivel az előző oldalon a biztonság kiemelten fontos volt a pontrendszer miatt, így nagyon sok kitiltás volt. Az új oldalon már nem szükséges ilyen szintű védelem, így gyakorlatilag agyhalott idióta módjára kell viselkedni ahhoz, hogy kitiltsunk valakit 🙂 Tényleg nem kérünk sokat csak annyit, hogy tiszteljétek egymást, az oldal tagjait, adminokat, moderátorokat és viselkedjetek normálisan. A rosszindulat, állandó problémázás, személyeskedés nem vezet sehová. Szeretnénk a többi oldallal, magyarítókkal, portolókkal jó kapcsolatot ápolni, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Igazából most már senki segítségére, közreműködésére nem vagyunk ráutalva, de azért jobb a békesség 🙂


Szeretnénk, ha belaknátok a fórumot, az oldalt és továbbra is jó közösség lenne nálunk. A cél összefogni a konzolos közösség azon felét, akik a moddolás, emulátorok, retró játékok iránt is érdeklődnek. Az előző oldallal ellentétben az adminok dolga az új oldalon minimális lesz, (feltölteni az összes elkészült, készülő magyarítást, portolást és értékelni, bemutatni őket) így a RetroConsoleGames folytatja az útját még 2 évig biztosan, de ha lesz rá igény, akkor 20 évig is. Ez jelenthet 20 aktív felhasználót, 200-at vagy 2 ezret. Mindegy. Majd meglátjuk 🙂 Mi a lehetőséget, a platformot megadjuk egy jó közösség kialakulásához. A többi rajtatok múlik 🙂


Az oldalon folyamatosan végezzük a feltöltéseket, javításokat, stb, így mindenki türelmét kérjük, amíg a foltozásokat megcsináljuk. De ezek már nem befolyásolják nagyon a felhasználói élményt. A napokban meghirdetem a moderátori segítséget, így aki erőt érez magában az a csapat tagja lehet.


Jó játékot kíván mindenkinek a RetroConsoleGames!

"Egy ősi, dakota közmondás szerint kétféle konzolos létezik. Van aki a legújabb játékokkal játszik és van aki a legjobbakkal." Én az utóbbihoz tartozom.

Fórum időzónaEurope/Budapest
Legtöbb felhasználó online:49
Jelenleg online:
1
Vendég(ek)
Ennyien olvassák most az oldalt:
1 Vendég(ek)
Minden online tevékenység megtekintése
Tagok Születésnapja
sp_BirthdayIcon
Ma Senki
Hamarosan Eren
Legtöbbet hozzászólók:
Sandokán: 610
Robert82: 286
RicoKwothe: 284
Csubi1980: 241
Rolee82: 125
Predátor: 115
Gyugyo76: 105
Kolo: 96
kisgomboc1: 88
kolo18: 88
Tagok listája:
Vendég hozzászólók: 9
Tagok: 1753
Moderátorok: 0
Adminok: 1
Fórum statisztika:
Csoportok:6
Fórumok:56
Topikok:229
Hozzászólások:2884
Legújabb felhasználók:
Vizsla Gábor, Zoli 1986, Windy, Fekete béla, Fuxy, Férfi, Hámos Mommeg, Berta Miklós, Kiràly Zoli, letöltések
Adminisztrátorok:TON: 863