Home // Blog // RoboCop VS The Terminator (SNES )

alt_example
 • Grafika alt_example
 • Játszhatóság alt_example
 • Szavatosság alt_example
 • Hangulat alt_example
 • Zene alt_example

Egy kissrácnak talán nem is kellhet annál több, minthogy két kedvenc robotját láthassa egymás ellen küzdeni. És nem akár milyen robotokat, nem akár milyen időkből. Azokból az időkből, mikor egy akciófilm bizony nem PG-13-volt. Szakadtak a végtagok, spriccelt a vér, mit spriccelt, ömlött, robbantak a koponyák, mint a földhöz vágott dinnyék és még sorolhatnám. Kemény idők, kemény, véreskezű robotjai. Azóta sokat változott minden. Én ilyen jellegű filmek közelébe sem engedném a lassan 9 éves fiamat, de én már 6-7 évesen rongyosra néztem a hangalámondásos Robotzsarut és Terminátort. És mikor vége lett a filmnek, visszatekertem és kezdtem elölről… De akkor ez így volt rendjén. Nagyon más világ volt, nagyon… Hangulat fokozás gyanánt indítsátok el a videót:

[cp_youtube id=DhWs3DVk-FU]

Sajnos az álmom nem válhatott valóra, nem láthattam a nagyvásznon egymásnak feszülni e két ikonikus daráló gépet. A ’90-es évek elején megjelent RoboCop VS The Terminator képregény alapján szerettek volna mozifilmet készíteni, de a RoboCop 3 csúfos buktája és az Orion cég csődje után letettek erről. Videójáték fronton viszont kárpótoltak minket, több akkori gépre is kiadták a félig ember, félig gép és a Halálosztók egymás elleni küzdelmét. Én ezek közül a Super Nintendo-s verziót szeretném bemutatni nektek.

Rvst_snes
A távoli jövőben járunk. Az emberek vesztésre állnak a Skynet és a gépek elleni háborúban. Az ellenállás tagjai felfedezik, hogy a Skynet kibernetikai alapjainak felépítéséhez egy cyborg rendőrtiszt technológiáját használták, RoboCop-ét. Visszaküldenek az időben egy katonát, hogy megsemmisítse RoboCop-ot, ezzel megakadályozva a Skynet megépítését és a háború kirobbanását. Eközben a gépek sem tétlenek és visszaküldenek Terminator-okat, hogy megállítsák a Flo névre hallgató katonát. Sikerrel járnak, majd csapdába csalják Robotzsarut, mikor szeretné a támadásra átállított OCP robotokat a vezérlőben visszaállítani. Elméjét a vezérlő bedigitalizálja, majd a tétlen fémtestet a Terminator-ok szétszedik és megépítik a Skynetet. RoboCop digitális énje végignézi a robotok által kirobbantott háborút és az emberek leigázását, várva a megfelelő alkalmat egy elhagyatott Terminator gyár személyében, ahol is megépíti gépi mását, a szerves részeket klónozva és feltölti tudatát a gép testbe, így születve újjá mint RoboCop. Immár a távoli jövőben Murphy szembeszáll a Terminator-ok és a Skynet ellen.

58722-robocop-versus-the-terminator-snes-screenshot-this-massive
A játék maga egy 2D-s akciójáték, amiben végig Robotzsarut irányítjuk a maga lomhaságával, tűzerejével és szívósságával… illetve szivacsosságával… Aki arra várt, hogy a golyózáporban felméri az ellenségek helyzetét, beméri őket, majd egyesével likvidálja azokat, az csalódni fog. Nagyon kevés energiát kapunk sajnos, és pótolni is csak egyesével lehet, bár ritkán van teljes feltöltő is. A lomhaság is hátrányhoz vezet a platform elemeknél, ha nem vagyunk lendületben, elég nehéz kivitelezni az ugrásokat. Viszont tűzerő az van. Alapból a jó öreg módosított Auto-9-et használjuk, és elég is egy-két lövés az emberekbe, de később felvehetünk még rakéta lövőket, plazma fegyvereket, lézerpisztolyt, de még a jó öreg ED-209 gépfegyverét is lecsavarhatjuk és használhatjuk. Az emberi ellenségek támadnak több irányból, ablakból, ház mögül, sőt még a háttérből is átlőnek egy-egy rakétát. A Terminátorok viszont már szívósak, rengeteget kell beléjük lőni és intenzíven támadnak. Vannak még gépágyúk és repülő gépek is, amik megkeserítik az életünket. Illetve a semmiből aláhulló gerendák, guruló hordók (!), beomló, savas, áramos padló, tüzet köpő csövek és egyéb nyalánkságok is várnak még ránk. Checkpoint nincs, így ha elhalálozunk, kezdhetjük elölről a pályát. Általánosságban elmondható, hogy ha a pályákat megtanulod kívülről, hogy mi és honnan támad, mi és mikor szakad be, robban fel, stb. akkor teljesíthetőek. De aztán jön a következő pálya, ahol tanulhatsz meg mindent ismét. Bár password van, de még így is ritka nehéz lett a játék, de szerencsére nem azért, mert egy programozói kudarc lenne (Lásd: Fester’s Quest ). Szimplán csak sűrűk a pályák, sok a támadó pálya elem és ellenség is (akik nem restek állandóan újra spawn-olni… ). Főellenségeket is kapunk, akik igazán szívósak, de a legnagyobb szemét az utolsó boss, aki előtt egy rakás Terminator-t is ki kell nyírni. Gyerekkoromban nem is sikerült megölnöm. A hangok nagyon jók, jó hallani Robo erős lépteit és fegyvere hangját, ellenben a zene nagyon semmilyen, hiába vittem végig, nem emlékszem rá…

58721-robocop-versus-the-terminator-snes-screenshot-the-second-half
Ami viszont nagyon ütősre sikeredett az a grafika és a hangulat (Bár az utóbbit beárnyékolja a nehézsége. ). Részletes karaktereket és pályákat kapunk, jó fényjátékokkal és animációkkal. A pályák, amennyire a helyszínek engedik (Detroit, háborús jövő ) változatosak, egy részen még egy repülő gépet is irányíthatunk FPS nézetben. A játék hangulata nagyon komor, nyoma sincs vidám és mókás elemeknek, jól visszaadja a történet komolyságát.
Az elején írtam az eredeti filmek vérességéről, aminek itt nyoma sincs, hiszen még az emberek is felrobbannak (!). Akkoriban nem fért össze a vér a Nintendo üzletpolitikájával. Aki vért szeretne látni az próbálja ki a Mega Drive-os verziót, ami egyébként nagyban különbözik a SNES-estől, így azt is érdemes kipróbálni.

A játékot Xbox360-on teszteltem, a romot innen szedhetitek, az emulátort pedig a “Letöltések” menüből.

58703-robocop-versus-the-terminator-snes-screenshot-robocop-in-yet

33Hozzászólás ." RoboCop VS The Terminator (SNES ) "

Szólj Hozzá!

33 Hozzászólás itt: "RoboCop VS The Terminator (SNES )"


Profile photo of
Vendég
3 éve 7 hónapja .

Köszönjük mester a cikket :) ezzel még én is játszottam. tényleg jó a játék :) a pontozást valahogy én is igy osztottam volna ki 😉

Profile photo of larsumlat
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Újból egy jó kis kedvcsináló cikket olvashattam az oldalon. Köszi :).
Maga a játék története is nagyon jó, tényleg kár hogy nem lett belőle film.
Mindig is szerettem a különböző világok keresztezését. Főleg ha két kedvencről van szó.

Profile photo of blaze
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Jo cikk :) a szavazast nagyon at kellett gondoljam, mert a terminatort nem szeretem, az uj robotzsaru se volt a legjobb, de mintha a regit szerettem volna, igy oda ment a szavazat :)
Egyebken Master Cheif nagyon hasonlit a kepen lathato robotzsarura… talan kaptak is motivaciot a filmbol :)

Profile photo of kalman3d
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Emulátoron vittem végig szerintem is jó játék. Azt hiszem van Sega-ra is. :)

Profile photo of TON
Retró Admin
3 éve 7 hónapja .

Állati jó a grafikája! A cikkhez talált kiemelt kép meg telitalálat.

Profile photo of szekeres91
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

A Terminátor 1-2 film azért jó, mert olyan atmoszférája van a filmnek amit manapság nem sűrűn lehet átérezni. A cikk baromi jó, további sok sikert.

Profile photo of EvilPepe
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Szia! Nagyon jó lett a cikk! Nem is tudtam, hogy van ilyen játék! Tuti le fogom szedni :)

Profile photo of NetUdmeg
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Azért a játék története elég érdekesre sikeredett xd

Profile photo of darksogi
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

HMM Ez vajon hogy maradt ki nekem,felelősségre is vonom a családot utólag :)

Profile photo of jano
Retró Tag
3 éve 7 hónapja .

Kipróbáljuk!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (16319 RetróPont)
(2018/01/17 10:59:18 DU.)
Lesz majd. Lassan elő is kéne vennem…
Rengeteg benne a sallang, amit nem is használ a játék, de nem tudom mit lehet kihagyni és mit nem, így minden le lesz inkább fordítva. Türelem.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (8543 RetróPont)
(2018/01/17 10:52:34 DU.)
Itt a firkán úgy kb. még karácsony előtt pár hónapja szóba került a Binary Domain magyarítása. Sőt, a szöveg alapján kb. Karácsonyra készült volna el. Megkérdezném, hogy várható-e majd ezen az oldalon? Engem nagyon érdekelne.
Profile photo of ShinobiMetal (22265 RetróPont)
(2018/01/17 10:32:28 DU.)
lehet elkéstem a hírrel?és?:)…ezt a videót 2 napja adták ki de 99% hogy nem a kamu.szóval akinek 4.05 felett van a gépe jobb ha nem frissít 5.03ra.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (16319 RetróPont)
(2018/01/17 10:31:48 DU.)
Nagy dolog ez, de annak valahogy jobban örülök, hogy pár doboz sör áráért szereztem egy ps2-t. Jövő hónapban pedig beszerzek egy Nintendo Wii-t, és sokkal nagyobbakat fogunk a haverokkal bohóckodni a Nintendoval, mint bármelyik Ps4 játékkal.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (16319 RetróPont)
(2018/01/17 10:26:11 DU.)
Kicsit el vagy késve a hírrel, lehet este vagy holnap délelőtt már külső forrásból letöltött ps4 játék fog indulni a Sony masináján. De a 4.05 stimmel.
Profile photo of ShinobiMetal (22265 RetróPont)
(2018/01/17 10:22:04 DU.)
úgy tűnik 5.01 kernelhack mégis létezik,aki esetleg beszopta 4.05-t és még nem frissített 5.03-ra annak érdemes kivárnia:
https://www.youtube.com/watch?v=BO-HHqMwX60

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015