Home // Blog // Retró Hírek

Üdvözlet minden Retrósnak!

Ezúttal nem a készülőben lévő munkáinkról szeretnék szólni, hanem a véleményeteket kérném ki.

Viszont a hozzászólások témáját és hangnemét korlátozom, mert szeretném, ha konstruktív lenne a mostani eszmecsere és kulturált hangnemben, intelligens emberekhez méltóan történne. Nem szeretnék vitákat gerjeszteni. Pont, hogy a nyugalom és békesség a cél, ami az oldalt jellemezte az utóbbi 2-3 évben.

Milyen témában várom a véleményeteket?

– mivel tehetnénk jobbá az oldalt?

– milyen biztonsági intézkedéseket javasoltok, hogy a jövőben minimálisra korlátozzuk a munkáink szivárogtatását?

– milyen fejlesztési javaslatotok van az oldallal kapcsolatban? (nem csak pontrendszer, hanem bármilyen téma)

– reálisan megvalósítható ötlet a közösségünk építésére? (a reális szó az fontos, mert az oldalt nem fogjuk gyökeresen megváltoztatni)

Milyen hozzászólásokat törlök?

– amelyik a pontrendszer eltörlését kéri.

– amelyik személyeskedik a csapatunk bármelyik tagjával vagy egy másik felhasználóval

– más oldalakra hivatkozik

– nem javasol, csak kritizál (ebben mi magyarok jók vagyunk)

Végezetül tőlem pár összegző gondolat, amely talán sok kérdést megválaszol.

1. A pontrendszer létjogosultsága egyértelmű. Az oldal indulásakor még megtehettük volna, hogy pontok nélkül indulunk, mert kb 10 főből állt az RCG csapat, de most gyakorlatilag 3-an vagyunk és a pontrendszer nélkül nem lenne segítség a portolásokban. Én pedig hét szentség nem fogok egyedül 50 ezer sorokat másolgatni, amikor 3-4 fővel tized annyi idő alatt megcsináljuk. Szóval a pontrendszer egy szükséges rossz dolog, de kell. Aki az eltörlését kéri, az az oldalunk halálát kéri. Azt meg nem hagyom :)

2. A munkáink NEM MINDENKINEK készülnek és nem az a cél, hogy minél több emberhez jussanak el. Ezt már az oldal indulása óta hangoztatom. Jó pár olyan ember van, aki nem érdemli meg, hogy más ember magyarításaival és portolásával játsszon. (és most nem csak az RCG munkáira gondolok, hanem más csapatokéira is) Elég felmenni egy PC-s vagy konzolos fordítási oldalra és egyből szembesül az ember a sok retardálttal, akiknek mások több havi vagy éves munkája csak egy kattintást ér meg, de köszönetet már nem, és még mellette számonkéri a fordítókat, hogy miért 9 hónap alatt készült el a fordítás és miért nem 6. Vagy, hogy miért fordít ilyen lassan. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy ilyen emberek kezébe is kerülhetnek a munkáink. Szóval a portolásba és magyarításba fektetett munka (valamilyen fajta értéket képvisel) védelme mindig is fontos volt és lesz is az RCG-nek. Azt gondolom ez ügyben fontos utat törtünk ki Magyarországon.

3. Soha nem volt cél, hogy 1500 vagy 5 ezer felhasználónk legyen. Nem ez a fontos. Inkább legyen 100, aki alaptag, segít a portolásokban, cikkeket ír, és megbecsüli a munkáinkat és az oldalt, mint hogy 1500 legyen, de abból 1000 idióta. A minőség > mennyiség. Ezt a jövőben is tartjuk. Talán megérne egy misét a meghívásos regisztráció kipróbálása, mint ahogy az egyik felhasználónk felvetette.

4. Szeretném, ha a maghoz, az alaptagokhoz minél hamarabb eljutnának a munkáink, mert nyilván nekünk is az a célunk, hogy a több havi, éves munkáink gyümölcsét azok minél hamarabb élvezhessék, akik megérdemlik. Ilyen szempontból igazságtalan, hogy 1 felelőtlen, féleszű megosztásai miatt a rendes tagok szenvedjenek. Várom a javaslatokat.

5. Az előző híremben már megemlítettem, hogy közel (2 hétre) jártunk hozzá, hogy eltörölhessük a közös pontot, mert az utóbbi 2-3 évben nem volt egyetlen retardált sem, aki megosztotta volna a munkáinkat. (az nem zavar, ha két ember összefog és egymásnak váltják ki a munkákat felváltva) Sajnos ez a közös pont eltörlése  meghiúsul, mert ugye 3 év után pont most történt a szivárogtatás. Azaz a közös pont szükségessége abszolút igazolt.

6. Ésszerű javaslatokat várok. Nem fogjuk az oldalt teljesen átalakítani a nulláról, azaz olyan dolgokat hozzatok fel, ami reálisan is megvalósítható.

Most pedig ti jöttök. Várom a véleményeket. (kérem a firkát mentesítsük ezen témával kapcsolatban)

Mi pedig dolgozunk tovább ezerrel és továbbra is nálunk várhatóak remek konzolos magyarítások, portolások (Sniper Elite 3 mindkét konzolra, Hitman Absolution, Mafia 2, Far Cry sorozat, Bayonetta, stb stb) játékbemutatók és olyan leírások PS3-as alkalmazásokról és emulátorokról, amik csak az RCG-n találhatóak meg ilyen részletességgel.

Végezetül egy szavazásban is kikérném a véleményeteket. Miért jössz fel az oldalunkra? Mi az mi a leginkább érdekel? 4-et is megjelölhetsz az alábbi szavazási listából.

Számítunk a véleményedre. Hajrá!

Mi érdekel leginkább az RCG-n?

Megtekintés

Loading ... Loading ...

A következő munkánkig jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

66Hozzászólás ." Retró Hírek "

Szólj Hozzá!

66 Hozzászólás itt: "Retró Hírek"


Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
10 hónapja 22 napja .

Mivel tehetnénk jobbá az oldalt?
1. Mindenképpen nyitni kell mások felé, más fórumok, honlapok, közösségek felé.
2. Érdemben, időben reagálni segítségkérésre.
3. Megbecsülni az aktív tagokat, ajándékpontokkal például. Függetlenül attól, hogy fordít, portol, vagy akármi mást csinál.
4. A VIP szekciónak legyen értelme, mert pillanatnyilag nem sok van.
5. Ahogy a firkán is írták, automatizálni a közös pont számlálót.
6. Egyáltalán nem butaság, ha már a közös pontoknál tartunk, legalább tenni egy próbát az eltörlésükkel.
7. Átláthatóbbá tenni a fórumot, kiemelni a “szakmai” azaz: ilyen-olyan beállítások, megoldások leírását.
8. A “Melyik játékot fordítsuk/portoljuk legközelebb?” kérdés használata.
9. Tisztelet.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
10 hónapja 22 napja .

Szerintem a legmegoldhatóbb a meghívásos rendszer és a meghívó félélőségél tartozik a meghívottért. Az eddigi tagokra nem volt jellemző hogy kiadják az oldal fordítást. Értelmes ember nem rondít oda ahol eszik. A letöltött magyarítást már szabadon kezelheti. Olyan tagok kellenek akik felfognak annyit hogy ha kitolnak az oldallal és a fordítókkal,aktív tagokkal magával tol ki.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

A pontok csökkentése, vissza adása nagyon cifra lenne. Sokan várnák a kevesebb pontra. Tovább tartana kiváltani egy magyarítást. A magyarítás kiadás szavazáskor meg mindig csak a népszerűbb játék lenne az első. Aki retro
magyarítást szeretne valószínűleg éveket várhatna mire az övé sora kerülhetne. Hatékonyabbá tenni a magyarítás kiváltását az jó lenne látni az aktuális pont állast és automatikusan ki adná a letöltést ha kigyűlt. Esetleg kaphatna üzenetet akinek a pontja már benne van hogy elérhető. vár ez csak egy kis luxus :). Esetleg szelektálni a blogokat. Könnyen elérhetővé tenni. Lehetne pár önkéntes aki szeretne jelentkezni bizonyos blogokhoz. pl.: segítene a magyarításban, beállításban, milyen kiadással jó vagy hogy kel felrakni egy DLC stb. Az egész csak blog kérdése. Meglenne adva a profil neve vagy jelezne üzenetben ha az ő választót blogán hozzá szólás van. Mindenki a firkát használja mert valószínű gyorsabban kap választ. Így sok blog felesleges így több haszna lenne. Esetleg ösztönözni a blog használatát hogy a hozzáoszlásért kap 2 pontot a firkáért meg semmit. meghagyni a firkát hír falnak megosztani valami érdekes hírt a többiekkel.

Profile photo of fapapucs
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

@Nyitrai Máté
Lehet hogy rosszul fogalmaztam és félreérthető voltam, de nem várnának a kevesebb pontra, mivel ha először beadja a pontot bárki a végén ugyanannyi pontba kerül neki (mivel jóváíródik nála) mint aki utoljára kiváltotta. Pont ez a lényeg, hogy ne szívjanak az elsők.

Profile photo of
Vendég
10 hónapja 21 napja .

Esetleg aki úgy áll anyagilag, és türelmetlen, annak lehessen pénzért megvásárolni a magyarításokat/portolásokat! Nyílván ésszerű összegekről beszéljünk, mondjuk egy 3000ft-os ps3-as játék magyarítása ne legyen 2000ft. De sokan vannak akik “adakoznának” hogy egyből használhassák az adott cuccot, de erre nincs mód!

Profile photo of division
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Nem is lehet megérteni, hogy aki tesz pontokat a portolásokba, hogy miért kell napokat/heteket várnia mire kigyűlik? Mondjuk engem annyira nem érint mert sok játékkal nem játszok, de aki már belerakott pontokat az tölthetné azonnal, Ő ugyan úgy támogatta valamilyen szinten az oldalt.

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Ton próbál egy közösséget egy erős magot létrehozni. A közös pontok erre lennének jók ami régebben működött is mert volt vagy húsz olyan tag aki ha nem ment valaminek a kigyüjtése és megkérték hogy valaki rakjon bele megtette akkor is ha őt nem érdekelte. Én is raktam sokba mert tudtam hogy viszonozzák. Most már ők nem olyan aktívak felváltoták a minek rakjak bele ha nem érdekel emberek. Ezért gyülnek ki most lassabban a játékok . Ez az én véleményem ezt tapasztalom.

Profile photo of cockafej
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Valami olyasmi megoldást kellene kitalálni az elkészült munkáknak a becsomagolására, mint a token-eknél van, amivel hálózatokra kapcsolódsz. Bizonyos időközönként véletlenszerűen megváltoztatná a becsomagolt file-ban a tömörítési titkosítás kódját. A kódot pedig csak itt az RCG-n lehetne akkor megkapni, ha az adott személy abba a munkába már adakozott. És ez a kód akár percenként változna itt az oldalon is, valamint a letöltött file-ban is.
Tudom, valószínűleg ez nem megoldható, de mint ötlet nem lenne rossz :-)

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Jepp.
Csak épp ha én letöltöttem már a fordítást te azt hogy titkosítod utána? De ha mégis.
Feltelepítem a konzolra, kikeresem mit írt felül/mellé/akárhova, azt kimásolom a konzolból, és utána azt csinálok vele amit akarok.

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Na akkor. Fussunk ennek neki még egyszer, mert akkora nagy katyvasz lesz a vége, hogy ember legyen a talpán aki összerakja.
Legelőször is azt kellene megoldani, hogy az oldal ne tűnjön egy akkora pénzszivattyúnak, mint ide Battonyazsadány, márpedig az tőlem igen messze van! Közös pont-közös pont-közös pont. Legyen közös pontkiváltás, bánom is én, de legyen átlátható. Belerakott “x” számú ember “x” mennyiségű pontot. A közösbe. Mondod te. Aztán lehet hogy már rég összegyűlt a közös pontszám, csak te még húzni akarod, ameddig lehet. Pénz ugye. Ez akár így van, akár nincs, egy átlag külső szemlélő ezt szűri le belőle. Emiatt morognak a legtöbben. Meg ez a felettébb egyoldalú izé. Vannak más oldalak is ezen kívül, akárhogy is csűröd-csavarod a dolgot.
Megbecsülés. Oszt’az hogy? Én oszt’ marháú’ meg vagyok ám böcsülve’ Elkészítek egy portot, cikket, magyarítást, akármit, megkapom érte a pontjaimat, nem sokat-de nem is keveset. De ez milyen megbecsülés?
Külföldiánusok jobban megbecsülnek mint a magyarok! Na mindegy.
Egyébként jó lenne még ha beszereznél megad mellé egy admint, akár innen, akár máshonnan. Aki többet tud foglalkozni az oldallal, és be tud bármiben segíteni neked.

Profile photo of Sandokán
Retró Tag
10 hónapja 21 napja .

Szép estét!

Köszönöm, hogy létrejött ez a véleményes hír.
Nagyon szégyellem magam , hogy eddig nem tettem javaslatot vmi építő jellegű kommentet, de nem merem leírni ami a leglogikusabb lenne. Nem kell rosszra gondolni, csak ilyennel senki nem állna elő. Várok vele, hogy vki felhozná ezt a javaslatot. Egyszerű és nem lenne ezek után veszekedés, se szitkozódás, sőt még a rendszerbe se kéne belenyúlni.
Vivódok most bevallom, de mivel őszinte embernek tartom magam , ami késik nem múlik, de most még nem megy. Apró észrevétel, ami miatt tényleg az lenne a megoldás ami drasztikus, de mindenkinek ez volna a legjobb.

idézet
,, A munkáink NEM MINDENKINEK készülnek és nem az a cél,,
Ha ezt értelmezzük akkor aki retró tag az még nem jogosítja fel hogy megkapja a portot vagy mégis??. Buta vagyok oké nem értem. Tanár van a diákért vagy fordítva ? — szerintem kölcsönös —
folyt. köv , de erőt veszek még magamon.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Gondolom durván arra gondoltál hogy akinek nem tetszik a rendszer el is mehet. Ami lényegében jogos mert páran csak negatívan állnak hozzá a dolgokhoz és nem építő lejegel. Az elmúlt években rengeteg fordító személyt és csapatot tettek gödörbe a folyamatos negatív hozzáoszlásokkal akik végleg vissza vonultak.

Profile photo of Sandokán
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Ez is lehetett volna, de nem ez.
Nyitra Máté, én a magyarítás vagy portolással kapcsolatosan akartam javaslatot. És ha Ton, vagy a RCG stáb elfogadná és ti retrós tagok is bólintanátok rá, akkor azt kapná tényleg aki jogosúlt rá=magyarítást. Nem lenne elégedetlen ember, és az erők idő stb. a magyarításra koncentrálódhatna.
Jah és minden maradhatna ugyan úgy, nem kéne semmin se változtatni, értem itt a rendszeren.

Profile photo of cockafej
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Csak 1-2 ötlet oldalfejlesztéssel és Rico által említett megbecsüléssel kapcsolatban:
1. Az oldal szabályzata szerint van közös pont, el kell fogadni. És úgy néz ki, hogy egy darabig ez nem fog változni. Meg kellene határozni egy fix pontszámot, hogy hány ember után légyen elérhető. Mondjuk 20 fő x 3000 pont = 60000.
A 90 ezres pontszámokat túl magasnak találom. Más kérdés hogy simán el lehetne érni. A számláló légyen automatikus. Ha teszek bele, azonnal csökkenjen a szám. Lássuk mindig hogy áll aktuálisan. Ha én szeretnék a közösbe 20000 pontot adni hogy hamarabb kigyűljön, legyen rá lehetőség. Ha pedig még nem gyűlt ki, de én nagyon-nagyon és most azonnal szeretnék hozzájutni, legyen lehetőség, mint a vateránál, hogy fix pontért máris az enyém. Mondjuk a közös pontszám féléért, vagy a teljes pontszámáért, mindegy, csak mondtam most valamit. De az így megvásárolt tartalomért adott pontok ne csökkentsék a közös számlálót.
2. Vip-tagság: nem tudom pontosan most mit tartalmaz, mert nem vagyok vip tag. A jelenlegi szabályzat szerint az aktív tagok lehetnek vip tagok, és az aktivitást az jelzi, hogy 20 ezerért adakoztál “közösbe”. Sajnos hiába vagyok aktív, portolok, magyarosítok, minden nap fent vagyok az oldalon, és pontom is van amit költhetnék, de nem tudom elérni a 20 ezer pontot, mert nincs annyi közös adakozású munka amibe tehetnék. ?.
Az aktivitást kellene megváltoztatni valamilyen mérőszámmá, ami minden felhasználónak a sajátja. Mióta regisztrált, hányszor lép be az oldalra, esetleg mennyit tölt el ott, hányszor szól hozzá. Ha portolt, vagy magyarított, adjon hozzá egy szorzót vagy valamit. Ha játékokat vált ki, akkor is. És az így kapott pontszám lenne az aktivitasmérő. Ha adott pontszámot eléri, akkor vip tag, ha nem akkor csak sima tag. Minden hónap elsején pedig újraszámol. Vissza is lehet esni, meg előre is.
A vip tagság előnyei:
A kiadott munkákhoz férjen hozzá. Adott 3000 pontért mondjuk. Függetlenül hogy kigyűlt játék vagy nem. Ha még nincs kigyűlve a játék, az általa beleadott pontszám természetesen adódjon hozzá a gyűlésre váró pontszámhoz.
Esetleg mint a részvényesek, részesüljenek a pontokból. Gondolok arra hogy valaki letölt egy barmilyen magyarosítást, portolást ..És beleteszi a 3000 pontot érte, a vip tagok részesüljenek a pontból. Mondjuk minden vip tag kap 1 pontot. Lehet hogy hülyeség, csak ötletelek. Hátha így csábítóbb a vip tagság. A portolás és magyarosítás készítése pedig nagyobb mértékben emelje az aktivitás mérőszámát.
3. Megbecsülés:
Jelenleg ha készítünk egy portolást, magyarosítást, pontokat kapunk Ton-tól érte, amikor kiadja azokat. Hogy ez most kevés, vagy sok, mindegy. Ez a fizetség. ?
A megbecsülés lehetne mondjuk, hogy addig nem tudja más letölteni, amíg meg nem köszöni. Akár egy köszönöm gombbal…tudom ez olyan személytelen, de mégis valami. Tényleg napi szinten dolgozunk a munkákon, hónapokon keresztül…
Vagy lehetne olyan is hogy az aki készítette az adott portot, magyarítást, az a letöltések után is kapjon x pontot… Mondjuk 10 pont minden letöltés után. Csak hasra ütöttem. ?. Termeszetesen a Ton-tól kapott pontokon felül.

Sajnos arra nincs ötletem hogy illetéktelenek ne tudják megszerezni és megosztani a fileokat.

Profile photo of cockafej
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Mondjuk a fent leírtakból többet mások is felvetettek ötletként…

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Nem csak azok a pontok számítanak a VIP tagsághoz amit a még ki nem gyűlt munkákba raksz hanem azok is amit régi munkákba teszel. Nem nehéz elérni és az új tagoknak megéri .

Profile photo of cockafej
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Pár hónappal ezelőtt változott a GYIK…És a vip része is. Ott az áll, hogy a KÖZÖS kiváltásokba kell 20 ezret tenni. ? sajnos.

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
10 hónapja 20 napja .

Jelenleg közösbe 16000 pont adható ha csak a ki nem gyüjtött számít( ps+xbox ) mondjuk pont azok amikbe részt vettél,de megéri mert rengeteg régebbi munkához hozzáférsz VIP tagként.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/15 4:26:50 DU.)
úgy látszik a diktatúrát csak nem hagyja múlni.
Profile photo of RockatanskyRockatansky (22171 RetróPont)
(2019/04/14 3:24:03 DU.)
Ma a manó? Visszapörgött az idő kereke?
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:21:39 DE.)
Yakuza, Persona, Little Big Planet, ICO and Shadow of the Colossus, Crash Bandicoot
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:11:01 DE.)
Heavy Rain, God of War, Infamous, Killzone, Resistance, Uncharted, The Last of Us, Beyond Two Souls és majdnem mind 2-3 része is van. De a JRPG rajongok tele írnák a falat. Meg van egy csokor jó játék csak kevésbé ismertek de nem rosszak.
Profile photo of maki0308maki0308 (2734 RetróPont)
(2019/04/06 7:44:59 DE.)
Szia Kofka kíváncsi lennék hogy melyik 20 címre gondolsz, mert én is gondolkodom rajta hogy érdemes lenne befektetni egybe, írnál pár címet? Köszönöm ��
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/06 5:36:02 DE.)
Gyönyörű, mert valaki olyan címeket szeret, amik számodra nem mérvadóak, akkor már a szar az ízlése?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 9 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015