Home // Blog // Road Runner’s Death Valley Rally (SNES)

alt_example
 • Grafika alt_example
 • Játszhatóság alt_example
 • Szavatosság alt_example
 • Hangulat alt_example
 • Zene alt_example

Bolondos dallamok, ki nem ismerné?! 1930 óta bearanyozza minden napjainkat. Az angol nevén ismert Looney tunes rengeteg mosolyt csalt gyermeki arcunkra, de meg merem kockáztatni, hogy még a felnőtt korosztályt is megnevetette egy-két bolondos tettel. A Gyalogkakukk elég beteges és néha már morbidra sikeredett, de hát ezt szerettük. Személy szerint mindig is a Prérifarkasnak szurkoltam, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül, sajnos állandó kudarccal végződött a farkas sorsa…

letöltés

1993 szeptemberében gyerekek százai örülhettek az ICOM simulations által kifejlesztett Road Runner’s Death Valley Rally játéknak, mely Super Nintendora jelent meg. A játék egyszemélyes játékmenetet biztosított 2D formájában. A nem túl okos, de nagyon szerencsés gyalogkakukkot irányítva menekülhetünk a prérifarkas elöl. Különböző akadályokkal is szembe kellet néznünk: többféle ellenségekkel, mozgó tárgyakon való ugrálással és magával a Prérifarkassal.

[cp_youtube id=fqpkzln-4jc]

Maga a játék egyszerű, de mégis nehéz, menekülünk, pontokat gyűjtünk, zászlókat szedünk fel a checkpoint érdekében, szíveket szerezhetünk melyek az életünkért felelősek és persze elintézhetünk pár rosszaságot (skorpió, kígyó, stb…). A pályák jól kivannak dolgozva, változatosak és persze tele van eldugott helyekkel ahol a már említett zászlókat találhatunk. Az életünkre is nagyon kell vigyázni, mert nagyon hamar elfogyhat, és akkor kezdhetünk mindent elölről, ezt a pályákon elhelyezett kis kajával tölthetjük újra. A boss harcok egyre nehezednek a vége felé már egy kis logikát is bele kell csempésznünk. Ha a végére eljutottunk és végre előjön a stáblista, akkor nyugodtan hátra dőlhetünk és simogathatjuk a kopaszra tépett hajunkat. Szóval a játék 5 pályán keresztül biztosít nekünk élvezetet:

 1. Level 1: Sivatag–> Boss: katapult (Könnyű)
 2. Level 2: Építési terület–> Boss: daru (Közepesen könnyű)
 3. Level 3: Cirkuszi vonat–> Boss: vonat (Nehézkes)
 4. Level 4: Bánya–> Boss: fúrógép (Nehéz)
 5. Level 5: Hold–> Boss: gigantikus robot (Brutál)

Őszintén nem tudom kinek is találták ki a játékot mivel gyerekeknek túl nehéz (saját tapasztalatok), felnőtteknek pedig már túl idegesítő.

death-valley-rally

Akkor most nézzük meg a negatívumokat. Első részben beszélnék az irányításról: nehézkes néha már borzasztóan is kellemetlen helyzetbe hoz minket, mikor azon múlik, hogy eljuss a pálya végére, amikor rátudsz-e ugrani arra a bizonyos mozgó tárgyra vagy a nehéz irányítás miatt mellé ugrasz és kezdhetsz mindent elölről (vagy a legutóbbi checkpointtól). Második részben: a pálya beláthatatlansága, így csak vaktában futunk előre és a ránk váró veszélyeket nem láthatjuk, ez is életvesztéshez vezethet. Harmadik részben a játék zenéjéről lenne szó, mit is mondhatnék erre… idegesítő, borzasztó, a játék nehézsége mellett még a zene is tépi a már-már kopaszodó hajunkat. DE! Most a játék kipróbálása után a zene egész jól hatott rám, mivel egész jót nosztalgiáztam… “milyen jó is volt azaz időszak”. Következő pontban a grafikát említem meg: a grafika jól tükrözi a Bolondos Dallamok meséjét, élénk színei vannak, a pályák nem sötétek, egész jól játszhatóak. Végezetül a játék változatos: a prérifarkas nem csak egy járművel üldöz minket, minden pályán új és új építményével próbál a nyomunkba érni.

Ezt a remekművet letölteni innen tudjuk: www.gamefabrique.com/games/road-runners-death-valley-rally/

33Hozzászólás ." Road Runner’s Death Valley Rally (SNES) "

Szólj Hozzá!

33 Hozzászólás itt: "Road Runner’s Death Valley Rally (SNES)"


Profile photo of
Vendég
3 éve 1 hónapja .

remek cikk!!! imádom ezt az oldalt !! mindenki tesz hozzá egy kicsit :) és átlag emberekből lesznek remek cikkírók! sok ilyet még! ügyes vagy Albert!

Profile photo of
Vendég
3 éve 1 hónapja .

nem ismertem ezt a játékot, szerintem teszek vele egy próbát 😉 főleg hogy meglestem a videót mellé 😉

Profile photo of Kolo
Retró Admin
3 éve 1 hónapja .

Köszi a cikket!
Ujra fel szeretném hívni a figyelmeteket,hogy ne 2 szavas mondatokat firkáljatok már.
Aki direkt spammelni fog az megnézheti magát!

Profile photo of guba
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

A kakukk egy őrök klasszikus. Fiam saját magát nem kímélve rohan be mikor hallja, álmúval nézi, és mondja: bip-bip.
Üdv a “gólyák” között. Jó lett, csak így tovább.

Profile photo of blaze
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

Jo lett a cikk! Gratt hozza!:) bar egy koroztalyba tartozunk (nagyjabol) nem ismerem, de elkepzelheto, hogy felteszem boxra nemi idegeskedesert 😀

Profile photo of Seery
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

Jóó lett a cikk 😀 Mindig is imádtam a rajzfilmet és szeritem sokan vagyunk vele aki a prérifarkasnak szurkolt!Remélem itt lagalább le tudom abálni!! :)

Profile photo of EvilPepe
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

Szia Albert! Nagyon jó lett a cikked. A játékot nem is merem pedig van SNES-em. De szerintem kipróbálom. Még 1x GRAT! a cikkhez!

Profile photo of szekeres91
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

A Cikk faja, de a játék nálam is okozott problémákat. Csak így tovább!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (9604 RetróPont)
(2017/06/29 11:59:41 DE.)
Hardcore Henry. Az a film odab@sz. Full fps nézetű az egész.
Profile photo of xarinaxarina (17209 RetróPont)
(2017/06/29 7:32:14 DE.)
Ha jo filmet akartok, nezzetek meg a Metro Manilat vagy a Nevem Khant.
Profile photo of Csubi1980Csubi1980 (17892 RetróPont)
(2017/06/28 8:13:06 DE.)
kategória a kettő. Jobban szeretem az olyan filmeket, aminek van mondanivalója, amin az ember a film megnézése után is sokat törpöl.
Profile photo of Csubi1980Csubi1980 (17892 RetróPont)
(2017/06/28 8:11:46 DE.)
@Dr. Zaius: én moziba láttam anno, meg most újra mivel kijött több virágboltban is. Nekem tetszett, hogy nem a hagyományos x-menes koncepciót követték. Meg ez az első x-men film, amit kétszer néztem meg. De nálam filmben az etalon az életrevalók, igaz nem egy
Profile photo of Rolee82Rolee82 (4015 RetróPont)
(2017/06/27 9:27:36 DU.)
Dr. Zaius: én láttam, de az volt a baj, hogy egy kicsit másra számítottam, de nem rossz film. Viszont majd még egyszer megnézem mert ehhez más lelkület kell mint a tucat X-Men filmekhez.
Profile photo of palyagabipalyagabi (4081 RetróPont)
(2017/06/27 8:57:52 DU.)
Hú waze, megnézük, meg há! Hú waze, jó hogy szótá! Hú waze, most jövök rá, hogy már láttam. Hú waze, ott van a szeren farkas, logen, wolf, vagy ki a fasz tudja már, de ott van, már a szeren. Hú waze, jó hogy szótá! De nagyon! Amúgy jóestét kívánok mindenkinek

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015