Home // Blog // Retró Hírek

Sziasztok Retrósok!

Elsőként jó hírekkel kezdeném. A következő hetekben, hónapokban 4db AAA, nagy játék magyarítását, portolását fogjátok megkapni tőlünk. A négyből három mindkét konzolra jön majd. Az egyikkel ma lettem kész, de csak a jövő héten fogom elérhetővé tenni nektek :) Melyek ezek a címek? Resident Evil Zero magyarítás Xbox360-ra és Ps3-ra, Mafia 2 portolás Xbox360-ra Kolo által, Dragon Age Origins+DLC-k Xbox360-ra és Ps3-ra cockafejjel együtt készítjük, illetve a negyedik címet nem árulom el, mert már kész van, de annyit elmondok, hogy nagy cím és sok szöveg van benne. Jah és mindkét konzolra leportoltam.

Apropó Resident Evil Zero: a 164-ből már csak 16 fájl maradt lektorálatlanul, ami figyelembe véve az eddigi haladásom, a jövő hét szombaton elkészül 100%. Hiába no, nem egyszerű játszani, figyelni a szöveget, azonnal lektorálni, vissza a játékba…..és így tovább. De már közel a cél. Amint kijön, akkor lesz retró pont akció is.

Ha már itt tartunk, akkor örömmel venném a segítségeteket egy pályázatban. Potya 45 perces pontszerzési lehetőség: KATT IDE

180651

Mame 2018 XBox360

A napokban picit felpörgött az Xbox360 házi fejlesztő részleg is. Hosszú idő után lesz majd RetroArch emulátor is Xbox360-ra, ráadásul DirectX9-el megtámogatva. De most nem erről írok, hanem a Mame játéktermi emulátorról, aminek a napokban jött ki az új verziója. Nagyjából 100 játék kompatibilitása lett javítva, így már szépen futnak.

Ugye elindítottam a múltkor a rom gyűjteményem megosztása cikksorozatot. Nem árulok el nagy titkot, hogy lesz ilyen Mame-re is. Türelem. Addig is az új emulátor letölthető innen: KATT IDE

PlayStation-2-1024x304

Playstation 2 javító (config) fájlok

Mostanában jó pár javítás lett elérhető a Playstation 2 játékokhoz PS3-on. Ezzel egy időben jó páran kérdezték a firkán, hogy hol található config bizonyos játékokhoz. Nos, megosztom a linket, ahol MINDEN jelenleg létező javítás megtalálható, általam összegyűjtve innen: KATT IDE
Egészen pontosan 1579 db. Nyilván ebben benne vannak a különböző régiókódos változatok, de akkor is szép szám.

A linkemen az alábbi könyvtárakat láthatod:

– Custom: ezeket én készítettem és biztosan jól működnek. Első körben ezt használjátok.
– Gxemu: ezek a hivatalos Sony javítások a hardveres emulációból.
– Netemu: ezek a hivatalos Sony javítások a netemuból.
– Softemu: ezek a hivatalos Sony javítások a szoftveres emulációból.

Használatuk? Csak keresd meg a neked kellő régió kódot (pl. SLUS_201.44) és másold be a config fájlt az ISO mellé. Az elnevezés a következő legyen:  ha a játék neve “MARIO.ISO” a config mellette “MARIO.ISO.CONFIG” legyen. Egyszerű. Fontos, hogy ha a régió kód nem egyezik, akkor nem fog a config működni. Azaz egy SLES_201.44-es config fájl csak is SLES_201.44-es régió kódos játékkal fog működni. Ennyi.

Szeretnék egy tévhitet is eloszlatni. Amikor flatz megosztotta mindenkivel a PS2 játékok futtatásának lehetőségét PS4-en, akkor valaki hozzá nem értő olyan információkkal látta el, ami baromság. Az interneten pedig a rossz infó is úgy terjed, mint a helyes információ. Lényeg a lényeg: aki szeret PS2-es játékokkal játszani, annak még mindig a PS3 a legjobb választás, mert jobb kompatibilitással rendelkezik mint a PS4. PS4-en is egész tűrhető már, de még jó pár olyan cím van, ami nem fut, miközben PS3-on hasít.
Egyébként PS4-en is kell használni configokat, utasításként beépítve a pkg-ba. Ez azért jó, mert ha jönnek ki a hivatalos PS2-es játékok Ps4-re, akkor kinyerhetjük belőle a javításokat PS3-ra is. Összegezném a PS2-es játszhatóságot:

Igazi Playstation 2 konzolon: nyilván itt nincs hiba, minden fut hibátlanul, de viszont csak 480p felbontásban és ez egy FULL HD tévén bizony csúnyácska.
Playstation 3 konzolon: a konzolban található emu felskálázza a játékok többségét 720p-re (nem minden játéknál) és 60 FPS-el futnak, így a játékok egy része gyönyörűen néz ki HD tévén is. A kompatibilitás jelenleg olyan 90%-os.
Playstation 4 konzolon: a konzolban található emu felskálázza a játékok többségét 1080p-re (nem minden játéknál) és 60 FPS-el futnak, így a játékok egy része egy icipicit még jobban néz ki mint PS3-on. A kompatibilitás jelenleg olyan 70%-os.

Egyébként a házi fejlesztők nagy része továbbra is Playstation3-on dolgozik és ignorálja a Playstation4-et. Tudom említettem már párszor, de Habib és csapata valami nagyon nagy dologra készül. Egy olyan CFW-t fognak megjelentetni, amiben annyi újdonság lesz, hogy majd csak lesünk. PSP játékokhoz javítások pl. FONTOS, hogy ne frissíts 4.82-es firmware-re. Ez Habib kérése.

Ezen kívül kapunk még új, bugmentes ManaGunZ-t, Retroarch emulátort, SCUMMVM emut, és ugye Playstation 2 config fájlok is fognak mg érkezni. Rengeteg minden vár minket 2018-ban is.

 

final_fantasy_10_characters_by_kickassconnor

FF8 és FF10 és FF10-2 toolok

Azt gondolom, hogy a Final Fantasy sorozatot senkinek nem kell bemutatnom. Sokan közületek a Final Fantasy 10-el ismerkedett meg. A JRPG egyik királya iránt érdeklődők biztosan tudják, hogy a Final Fantasy 6, 7 és 9 részekhez elérhető a magyarítás. De ugye készült a Final Fantasy 8-hoz is fordítás, csak PC-n.

Most már van toolunk hozzá, szóval ha valaki kedvet érez, akkor portolhatja :)

Ezen kívül a Hunosítók által a Final Fantasy 10-hez is készült egy teljes szövegkönyv, így aki le akarja magyarítani a Final Fantasy X-et vagy a X-2-őt, annak segítek és megosztom azt a tool csomagot, amivel mind a PS2-es, mind a PS3-as HD verziókat leportolhatja. Igen, megerősítem, hogy az utóbbira is működik.

Annyi kérésem van, hogy ha valaki belevág, akkor mindenképpen nálunk, a RetroConsoleGames-en ossza meg a munkáját. 10+ ezer retró pont a jutalom / játék.

A toolok letölthetőek innen: KATT IDE

header

Angolosítások

A retró rom játékgyűjteményem megosztása mellett egy másik cikksorozattal is fogok jelentkezni. Ezek ugye azon angolosítások, amik a retró játékokhoz jöttek ki az utóbbi hetekben. Jelenleg is vagy 30-40 játék van angolosítás alatt és vannak közöttük klasszis játékok is. Azaz minden hónapban olyan 3 játék angolosítására számíthattok.

full_6022077JapanFrontccc

Tear Ring Saga (Playstation 1)

Taktikai RPG a Fire Emblem készítőitől. Ezért nagyon sok hasonlóság van az említett sorozattal. A grafika egész kellemes és a zene is kiemelkedő. Viszonylag lassú a játékmenete, ezért csak türelmesebb játékosoknak ajánlható. Két szereplőt irányíthatunk benne, két különböző helyszínen és két eltérő sereggel. Igen, hadseregeket vezérlünk benne.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

1739917-581859_22117_front

La Wares (SNES)

Imádom a SNES JRPG-ket. Vagy 100 olyan játék van, ami 5/5 csillagos és nem jött ki angolul. Nos, a La Wares egy kevésbé ismert alkotás. Alapjában véve JRPG, de a harc robotokkal történik. Picit Final Fantasy hatású játék, mert itt is egy középkori világban kalandozunk, 2 főhőssel és még is bizonyos téren a technika határozza meg a játékmenetet. Robotokat vezérelhetünk. Egyedi világ, szép grafika, jó történet. Jó kis JRPG.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

wpdbaa6951_06

Asuncia (Playstation 1)

Egy újabb taktikai RPG, amiben az a különleges, hogy ahányszor elindítjuk a játékot mindig más lesz a térkép és a világ felépítése. Így gyakorlatilag nincs két egyforma kaland. Egyébként egy középkori világban kell kalandozni egy csapat hőssel, akikkel különböző küldetéseket elvállalva küzdhetünk ezer féle szörnnyel.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

Nos, ennyi lett volna, megyek vissza mókázni a Yakuza 1-el.

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

14Hozzászólás ." Retró Hírek "

Szólj Hozzá!

14 Hozzászólás itt: "Retró Hírek"


Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
4 hónapja 3 napja .

Azta mennyi jó hír az ember csak kapkodja a fejét! Dragon Age originst várom Ps3-ra magyarul, de az FFX ha valaki megcsinalna magyarul Ps3-ra gyááá.

Profile photo of evil
Retró Tag
4 hónapja 3 napja .

Köszi a cikket és a hireket.

Profile photo of szpetya13
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Köszi a jó híreket !!

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Köszi a jó híreket,csak így tovább!

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Ha senki nem vállalja, leportolom a Final Fantasy-kat ha végeztem a mostani saját fordításommal.
A Final…-kat szétszedem, és kiadom portolási munkának, hátha lesz valaki, aki beszáll. Potyapont :)

Profile photo of kertesz tamas
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Köszönöm a cikket.

Profile photo of fapapucs
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Köszönjük a híreket!

Profile photo of Sandokán
Retró Tag
4 hónapja 2 napja .

Köszi TON már tegnap leszedtem a MAME2018 -at.
Hajrá Resi Zero és a többiek !

Nekem is van SNES-re 3250-db s gyűjteményem ha kell megosztom, kb 3-4giga.

Profile photo of ocskay92
Retró Tag
4 hónapja 1 napja .

Kíváncsi vagyok mit fog Habib alkotni :)
A PS2-es címekkel folyamatosan szívok, egyszerűen amit jászanék azon a Config se segít…maradok az eredeti PS2-nél, egy Network Adapter beszerzek valahonnan, GSM-el pedig felhúzható 1080p-re.

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
4 hónapja 1 napja .

Network adaptert HudákLacitól kapsz egy 5 ösért. Én is venni akarok tőle.

Profile photo of szimszonos
Retró Tag
4 hónapja 1 napja .

Sok jó hír között egy apró,de annál fontosabb észrevétel.Mafia II portolás később lesz ps3-ra?Sajnálnám ha nem lenne,

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/21 5:35:45 DU.)
@Rico:holnap mehet ki.Korábban végzek melóval és 1 órám lesz,hogy megcsináljam a kiadást :)Kereslek majd priviben.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (17817 RetróPont)
(2018/06/21 2:24:36 DU.)
Jó nyomod hajojjá’ meg. :)
Pedig nem bánnám ha felnéznr, kész a Max: Cursed Brotherhood magyarításom. Meg a cikk is hozzá.
Profile photo of ShinobiMetal (19587 RetróPont)
(2018/06/21 1:24:37 DU.)
ne is adjál ki semmit,nem lenne rá egy szemernyi időm,több terrabájnyi ps4 játékom van hddn,(az életbe nem játszom őket végig) meg amit eltudsz képzelni retro masinák tömkelege,az összes létező játékkal.
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/20 10:01:36 DU.)
Egész héten vizsgáztam és vizsgázom.Most nincs szemernyi időm sem.Amint lefutnak ezek sokkal több szabadidőm lesz. Evvan,ilyen az élet :)
Profile photo of stirliczstirlicz (11108 RetróPont)
(2018/06/20 7:21:22 DU.)
TON, mikor lesz az a “holnap” amikor jó pár mindent beindítotok? 😀
Profile photo of pelipeli (21244 RetróPont)
(2018/06/20 1:15:36 DU.)
Sziasztok! Resident Evil Zero-nál a pontok már régen kigyűltek,de letöltési link,még sehol,valami info? kőszi

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

    Retró Kupon Beváltás

    Retró Naplóm

    Retró Naplóm
    Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015