Home // Blog // RCG SNES Kollekció

Sziasztok Retrósok!

Nagyon sokan közületek nem találkoztak gyermekkorukban a Super Nintendo konzollal, ellenben vagyunk páran, akiknek maga a csodát jelentette a 90-es évek elején ez a masina és az általa képviselt játékélmény, valamint a konzolra kiadott játékok mennyisége és minősége. Summa summárum: lehet szeretni vagy nem szeretni a Nintendo-t, de a Super Nintendo (Super Famicom) minden idők egyik legjobb konzolja. Pont. Egyébként ha most próbál ki valaki egy SNES játékot, akkor még mindig nagy esély van rá, hogy elkapja a konzolos életérzés és rászokik. Nekem vagy 40-50 SNES játék van a bakancslistámon.

maxresdefault

Sokszor feltettem már magamnak a kérdést, hogy:

Melyik minden idők legjobb konzolja a játékokat illetően? Nálam a Playstation 1 van az első helyen, aztán a SNES a második és a Playstation 2 a harmadikként zárja a listát. Ha viszont csak egy konzolt vihetnék magammal egy szigetre, akkor a Playstation 3 lenne az, mert a fenti konzolokat emulálni tudja :) De csak ezért.

Szóval a SNES. Most nem kezdenék bele a konzol történetébe vagy a gyermekkori élményeim ecsetelésébe. Ez nem az a cikk.  Aki ismer az tudja rólam, hogy brutális méretű retró játék gyűjteményem van. Szeretnék elindítani egy cikk sorozatot, amely során megosztom ezeket a játék kollekciókat és különösen az angolosításokra helyezem a hangsúlyt. Azzal gondolom senkinek nem árulok el újdonságot, hogy pl. SNES-en a legjobb játékok 35%-a SOHA nem került nyugatra, így nem is találkoztunk velük. Ez az arány Playstation 1-en olyan 25% lehet, Playstation 2-őn pedig 20% körül, végül Playstation3-on olyan 10%. Szerencsére a mai napig rengeteg csapat dolgozik azon, hogy ezen zseniális játékokat elhozza nekünk angol nyelven. Ha ilyen fordítás érkezik, azt mindig bemutattam a hírekben, de ez így marad a jövőben is.

11111

Az is tény, hogy a legtöbb angolosítás SNES-re készült és készül a mai napig. Most is nagyjából 20-25 cím van készülőben. Remek játékok. És még azt sem lehet mondani, hogy a legtöbb csapat azért fordít SNES-re, mert alig van szöveg a játékokban. A SNES ugye a JRPG-k királya (nem, nem a PS1, hanem a SNES) és ezen játékokban irdatlan mennyiségű szöveg van. Abba most ne menjünk bele, hogy a JRPG stílus mennyire népszerű manapság. (külföldön amúgy NAGYON, de kis hazánkban már kezd haldokolni)

SUMMA SUMMÁRUM, a kollekcióm elérhető innen: KATT IDE

Tartalmazza az ÖSSZES angol nyelven kiadott SNES játékot, valamint az ÖSSZES japán játékhoz készített angolosítást is, immár beültetett formában. (190+ db)
A lista nagyon friss, mert én minden hétvégén frissítem a kollekcióm az összes platformra nézve. Mostantól minden SNES, PS1, PSP, PS2, PS3, Xbox360 angolosításról beszámolok a hírekben, így frissen tudjátok tartani ezt a kollekciót.

large

Végezetül engedjétek meg, hogy bemutassak két SNES Top listát.  Az első objektív lista, a második pedig az első listán nem szereplő személyes kedvenceim tartalmazza. A SNES az a konzol ahol egy TOP100-as listát is röhögve össze tudnék állítani.

TOP10 legjobb SNES játék:

1. Final Fantasy 6

FF6-Snes

2. Super Mario World

mario

3. Chrono Trigger

chrono-trigger-ipad-Copy

4. Super Street Fighter 2

superstreet2

5. Legend of Zelda

34385-Legend_of_Zelda,_The_-_A_Link_to_the_Past_(USA)-10

6. Donkey Kong Country 3

donkey3

7. Super Mario RPG

mariorpgh

8. Mortal Kombat 2

Mortal_Kombat_II_Unlimited

9. Super Mario Kart

mario_kart_snes_classic_01

10. Star Fox

starfoxSNES

TON kedvenc TOP10 (a fenti listán nem szereplő) SNES játéka:

1. Tales of Phantasia

2878382-talesphantasia001

2. Breath of Fire 2

breathfire2

3. Dragon Quest 6

dragonquest6

4. Secret of Mana 3

mana3

5. NBA Jam

27148-nba-jam-snes-screenshot-he-s-on-fire

6. Final Fight 3

finalfight3

7. Rock and Roll Racing

rockroll

8. Star Ocean

starocean

9. True Lies

truelies

10. Super Star Wars

starwars

A SNES játékok többsége szabadon kipróbálható és játszható online a következő linken: KATT IDE

Ellenben, mindenképpen ajánlott a kollekcióm letöltése két ok miatt: egyrészt rengeteg játék nem elérhető a neten, másrészt pedig az Xbox360-on vagy PS3-on elérhető emulációk és grafikai filterek segítségével SOKKAL nagyobb élményben lesz részünk, mint ha online játszanánk PC-n vagy eredeti SNES-en. (blööö PC-n játszani egy igazi, konzolos SNES játékot az totál undorító, életidegen dolog)

Következő része a cikksorozatomnak vélhetően a Sega Megadrive (Genesis) kollekció lesz.

Addig is dolgozom a Resident Evil Zero magyarításunk befejezésén. Nincs már sok hátra, de még egy kis türelmeteket kérem, mert tényleg szeretnénk maximális minőségű munkát kiadni. Párhuzamosan lektorálom, szerkesztem a két konzolra és most a 162 fájlból 123 van kész. És mivel eddig minden hétvégén 20 fájlt toltam le, így gyorsan ki lehet számolni, hogy két hét és kiadható lesz :) Nagyon érik egy újabb cikk a ManaGunz, ScummVM, PSP emuláció és config fájlok, Retroarch négyesről, valamint egy fordítós hír, mert 3-4 angolosítás is elkészült az utóbbi hetekben.

Mindenkinek jó játékot kíván a:

banner

18Hozzászólás ." RCG SNES Kollekció "

Szólj Hozzá!

18 Hozzászólás itt: "RCG SNES Kollekció"


Profile photo of kertesz tamas
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Volt anno Super Nintendo konzolom és az említett top 10 majd mindegyikét játszottam.
Kösz a cikket!

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Köszi TON! Ennek nagyon örülök, átmazsolázom, hogy melyik nincs meg. A Jrpg, amiket a toplistádba írtál már mind kipörgettem a Star Ocean kivételével, az FFVI szerintem is a legjobb, meghaladta a korát, mindent kisajtolt a kis snes masina tudásából. Kefka meg akkora arc, hogy csuda, Sephiroth után ő a második kedvenc főgonoszom.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Én folyamatosan tolom a snest, de csak a telómon. Nekem nem adja 50″-os tv-n PS3-on keresztül. Kérdésem az lenne van ez a zseniális játék : https://cdromance.com/snes-rom/far-east-of-eden-zero-english-patched-snes-rom/
valaki esetleg tudta ezt bármilyen androidos emuval futtatni? Nekem mindegyiket megfingatta!

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Nekem a retro játékok közül a Super Nintendós korszak jött be a leginkább. A PS1-hez sajnos nem volt sok szerencsém viszont a PS2 játékokat már nem egészen tartom retrónak(de ki hogy gondolja).
Az Xbox360-as SNES emulátorhoz annyit, hogy olykor találkozni olyan gondokkal, hogy bizonyos Romok gyorsabban futnak és/vagy akár ki is fagynak. Íme egy kis segítség, hogy ez már ne következzen be többször:
ha azt szeretnénk vagy netán fontos számunkra, hogy a játék lehetőleg eredeti sebességgel fusson és ne pedig Turbó üzemmódban, akkor arra ügyeljünk, hogy USA(U) vagy Japán(J) verziójú Romot használjunk. A többinél a tapasztalataim szerint az emulátor szeret sietni.
A kifagyás, illetve a Box újraindulás elkerülése ellen, pedig az a megoldás, hogy a Romok címeit minél rövidebbre vagy legalább is ne túl hosszúra írjuk/hagyjuk meg. Had írjak erre egy példát:
A méltán híres ” Street Fighter II. – The World warrior (U).smc „ játék időnként nagyon szeretett kifagyni, mire rájöttem, hogy valamiért az emulátor túl hosszúnak találja a címet és ezért csinálja. Azóta csak simán Street Fighter II.smc-ként szerepel és semmi baj nincs vele.

Profile photo of katobal
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Szerintem a legjobb játékok voltak.Sok játékot ki is játszottam :)

Profile photo of fapapucs
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Ez a konzol nekem is is kimaradt. Most pótolhatom, köszi.

Profile photo of Roland Crisan
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Sosem volt igazi SNES-m, csak a sima famiklónokra futotta szüleimnek így bocs ha totál hülyeséget kérdezek, de SNES-ben lehetett már menteni?

Profile photo of Jedi
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Még mái napig se vagyok teljesen tisztában a nintendos dologgal. Haverom azt mondta, hogy a Sega az a Nintendo hamisítványa volt. Azt mondta, hogy az eredeti a szürke kazettás, a Sega pedig sárga kazettás volt. Gyerekkorunkban (messze vidéken) nálunk az utóbbi volt elterjedtebb és az olcsóbb is. Rengeteget nyomtuk rajta a Super Mario-t, Goal 3-at, Mortal Kombat-ot, meg még a többi klasszikusnak mondható cuccot. Nálunk nem volt super nintendo-s korszak, mert ezek sokáig kaphatók voltak, aztán jött a ps1… Bocsi, hogy nem pontosan témába vágóan írtam, csak ez jutott eszembe a cikkel kapcsolatban. Köszi a munkád. :)

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Dettó így voltunk mi is vidéken. Annyi különbséggel, hogy valakinek volt egy Sega Megadrive-ja, 2-3 kazettával (eredeti) így tudtuk, ismertük a különbséget. Nálunk a Commodore korszak maradt ki.

Profile photo of Jedi
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Velem pár éve ismertették a különbséget. De nem bánom, mert ugyanúgy elvoltunk, lekötött bennünket. Személy szerint nekem a ps korszakok maradtak ki, néhány évvel ezelőtt szerváltam 1 használt ps3-at, amit mai napig nyomkodok. És mint a cikkben is szó volt róla, képes emulálni az efféle dolgokat, de még nem próbáltam ki ezt a lehetőséget, mindig csak tervezem és odázom.

Profile photo of sipi68
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Köszi átolvastam,SNES most már tudom,mi az!

Profile photo of evil
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Kösz a cikket!Remek gyüjtemény.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rafi13Rafi13 (424 RetróPont)
(2019/03/24 4:04:23 DU.)
Nintendo, xbox, ps, minden van 😀 de legfőképp hangulat! 😀
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (23685 RetróPont)
(2019/03/24 9:30:33 DE.)
Terem bizony. Pont most várok tesztfájlokat egy X360 magyarításhoz, egy portot már csak be kell fejeznem, egy fordítást pedig kiadni. Zsa
Profile photo of palyagabipalyagabi (4950 RetróPont)
(2019/03/24 8:23:47 DE.)
Terem kolléga, terem!
Valójában mostanra már multi oldal lettünk! Persze a fő profil a PS, de bőven van más konzolokról is infó, és nem állunk a fejlődésük útjába!
Profile photo of Soma72Soma72 (37012 RetróPont)
(2019/03/24 8:18:58 DE.)
Vajon a másik közösségben XBOX-osoknak is terem babér? Mert a nevéből ítélve nekünk ez nem opció.
Profile photo of Rafi13Rafi13 (424 RetróPont)
(2019/03/23 11:27:55 DU.)
Hmm kicsit vicces, hogy még itt is a ps-hack.hu tagjai az aktívabbak xd
Profile photo of ocskay92ocskay92 (8999 RetróPont)
(2019/03/23 10:55:00 DU.)
Tudom, de nem akartam neve(ke)t említeni. Ahogy cockafej írta látszott, hogy neki is elege lett az itteni dologból, ezért bátorkodtam megemlíteni neki a másik közösséget.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 8 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015