Home // Blog // Magyarítások, Portolások

Csak azért is Point & Click…

Sziasztok feleim. Mivel úgy dől az üzenet a Game of Thrones portolásom meghirdetett pontszerző lehetőségéből, hogy nem győzöm törölni a bejövő privátokat, úgy döntöttem kiadok egy fordítást is. Irónia. Mily’ szép és kifejező egy dolog, sőt fogalom is ez. Pláne itt. Ugyanis privát nem jött egy szál se, de kunyerálás az megy, hogy kellenének a pontok. Nem értem. Már egyszerűen azzal pontot lehetett volna keresni hogy játszik az ember. Ennél jobb lehetőséget hova?? De ha nem, hát nem. Maradt a fordítás, legalább több időm volt befejezni. A mostani magyarításom pedig felettébb rendhagyó, nem is tudom hogy csinált e ilyen stílusú játékhoz konzolfordítást bárki is. Persze lehet tévedek. A játék címe:

Axel & Pixel magyarítás (XBLA)

430130-axel-pixel-xbox-360-screenshot-title-screen

Ééés igen! Az Axel & Pixel a szó szoros értelmében egy point & click kalandjáték full hd felbontásban. Nem emulált régiség, hanem meglehetősen érdekes, és gondolkodásra késztető cucc.

Az a Jég-Óriás meg valami frenetikusan néz ki.

A történet alapja hogy Alex nevezetű festőművész barátunk, egy kis házikóban él Pixel nevű kutyájával együtt. Egy szép napon álomba szenderedvén, egy fantasztikus Álomföld nevű helyen találják magukat, ahol a Gonosz Patkány őrzi a hazavezető út kulcsát. A feladat egyszerű: vissza kell szerezni a patkánytól a kulcsot! A fejlesztők egyébként jó érzékkel bizonyos szakaszonként megtoldották a játékot néhány minijátékkal. Nincs benne semmi eget rengető, egyszerű böngészős ügyességi játékok másolatai ezek, mégis képesek kicsit feldobni a monoton klikkelgetéseket, és bevallom, nekem igazán bejöttek. Akad néhány váratlan (és teljesen felesleges) QTE is, ám olyan elenyésző mennyiségben, hogy nincs okunk haragudni rá. Az Xbox Live Arcade-ban való megjelenésekor az Axel & Pixel általában kedvező kritikákat kaptak, összességében 72% -ot a Metacritic-nél. A kritikusok az Axel & Pixelt “bájos és szürreális utazásként” írják le. Különösen az álomvilág az, amit elismeréssel fogadtak, a többi  kritikus pedig “bizarr és szép”, “egyedi és bájos”, “kecses és friss” jelzőkkel illették. Az X360 Magazine UK különösképpen ajánlotta a címet, és  “nagyon csodálatos munkának” nevezte.

Videó a játékból:

A játék csak Xbox360-ra jött ki, így ezúttal nincs Ps3 port. Közös pont nem szükséges, így retró pont adakozás után azonnal tölthető.

TON beleszól: mindenképpen egy érdekes játék. Én már régebben próbáltam és azt hiszem elég sokáig jutottam. Már az első pályaszakaszon elfogsz akadni, ha nem használod a fejecskéd :) A Resident Evil Zero magyarításunknál a 163 fájlból 94 van lektorálva. Most is ezen dolgozom és holnapig 110 a cél. Mellette zajlik a Dragon Age Origins+DLC-k portolása cockafejjel. (mindkét konzolra) illetve a Mafia 2 portolása is Xbox360-ra. Ezen kívül a jövő héten bedobom nektek végre a SNES kollekcióm is.

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

13Hozzászólás ." Magyarítások, Portolások "

Szólj Hozzá!

13 Hozzászólás itt: "Magyarítások, Portolások"


Profile photo of cockafej
Retró Tag
10 hónapja 11 napja .

Érdekes játéknak tűnik :-)
Régen rengeteget játszottam PC-n Point & Click játékokkal, imádtam őket!
Köszi a fordítást, lehet, hogy ki fogom próbálni :-)

Profile photo of fapapucs
Retró Tag
10 hónapja 11 napja .

Igen, ilyesmik miatt (pl. Mark of the Ninja szintén) bánom néha hogy nincs xboxom. Amanita Design game-ek jutnak eszembe róla. Machinarium szerencsére van PS3-on. Köszi az írást.

Profile photo of sipi68
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Ki fogom próbálni,Köszi!

Profile photo of ismeretlen
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Hát így a videó alapján nem sok szöveg van benne. 😀

Profile photo of gorgo
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

esetleg egy linket a játékhoz ?

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Kössz az újabb munkátokat csak így továb . Kicsit belenéztem mindjárt leragadtam vagy 40 percre. Jó ez egy kis időtöltésnek.

Profile photo of kertesz tamas
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Köszönöm.
Megpróbálkozom vele.

Profile photo of Jedi
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Régebben pc-n próbálkoztam hasonlókkal, de akkor még nagyon fiatal révén nem is értettem a lényegét, és az angol tudásom se volt túl jó. Most nézegetve meg valahogy nem az én stílusomnak tűnik, nem lenne türelmem hozzá. Azért köszi a munkát, jó játékot mindenkinek. :)

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
10 hónapja 10 napja .

Én Pc-n imádtam az ilyen stílusú játékokat, némelyiken nagyon sokat kellett agyalni, mellette rohadt jó sztorijuk is volt általában. Köszi a munkát, sajna már rég nincs xboxom, hogy neki essek. Meg a Persona 5 amúgy is elveszi minden időmet, irgalmatlanul hosszú játék.

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
10 hónapja 8 napja .

Köszönöm az újabb magyarítást. Engem az ilyen játékok nem kötöttek le. De talán majd teszek vele egy próbát.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (8756 RetróPont)
(2018/12/14 6:47:09 DE.)
Ps4-es játékokkal nem foglalkozunk :) Tőlem a legközelebbi cikk a Yakuza 2 lesz, portolás pedig a Darksiders2.
Profile photo of SandokánSandokán (37809 RetróPont)
(2018/12/13 10:09:31 DU.)
Hali !
TON ma jelent meg a Judge Eyes PS4-re Japán.
Lesz vmi cikk, hír róla itt? Jobb mint a Yakuza ? Lesz benne ha jól emlékszem flipper mini games. Köszi
Profile photo of ShinobiMetal (19586 RetróPont)
(2018/12/13 7:32:47 DU.)
a katódos tv/monitor a legszutyokabb a világon,rengeteg látássérült van miattuk,
ellenben a mai lapos led-es cuccokkal,azoknál több óra nézés után se fájdul meg a szemed.
Profile photo of E61E61 (19039 RetróPont)
(2018/12/13 4:00:06 DU.)
Azért az biztos, hogy a katódos monitor nem tett jót az ember látásának. én is sok nyugdíjast ismerek, akik még most is tökéletesen látnak, irigylem is őket, bár nekem a szemüveg csak dísz, annyira kis dioptriás, nem is hordom, csak párom baszogatása miatt van
Profile photo of Rolee82Rolee82 (7350 RetróPont)
(2018/12/13 2:56:15 DU.)
én sem gondolom, hogy a szemkárosodás az olvasáshoz, képernyőnézéshez köthető. én hosszasan tanulmányoztam és használom a mai napig az új Medicinát és ott mellébeszélés nélkül le van írva, hogy a legtöbb betegség érzelmi konfliktus függő.
Profile photo of kertesz tamaskertesz tamas (12895 RetróPont)
(2018/12/13 12:55:12 DU.)
A munka és a hobbi is monitor elé ültet,ellenben a barátaim nagy része akik csak a sporttal foglalkoznak. Ők a legminimálisabb időt töltik monitor előtt 41-50 közöttiek és mind a látásromlásukkal nyűglődnek . Az anyám 88 éves és nincs szemüvege!!

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 5 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015