Home // Blog // Magyarítások, portolások

Sziasztok feleim!

Először is kezdjük némi személyes véleménnyel. Körülbelül én vagyok az egyetlen, aki több helyre is “dolgozik” fordítások terén. Itt a több hely több honlapot takar, nem pedig eszközt, konzolt. Namármost. Mivel így megtehetem hogy a fordításaimat ott tegyem közzé ahol akarom, illetve ahonnan segítséget kapok az általam készített magyarítással kapcsolatban (ezt is figyelembe veszem) .  Több oldal nem nézi jó szemmel az RCG ténykedését, én is kapok hideget-meleget, mert itt merem megjelentetni a “munkáimat”. Ez a”hideg-meleg” dolog néha már teljes mértékben személyeskedésbe megy át. Én nem haragszom senkire, nem szólok senkinek semmi rosszat, mégis rajtam csattan minden. Nem részesülök anyagiakban ettől az oldaltól, és nem részesülök a “másiktól” sem. Nem is ezért csináltam sosem. Hanem mert szeretem ezt csinálni. A legelső ilyen veszekedésnél majd egy évre eltűntem. Ki szívták meg? Ti! Ti, akik szeretnek magyarul játszani. Sokan vannak ilyenek. Én is ilyen vagyok. Jóval könnyebb egy előtted lévő feliratot fordítani, mint hallás után összerakni a dolgokat a fejedben játék közben. Valamint a fordításokért befolyó pontokat én is más magyarítások kiváltására használom. Sajnálom, hogy vannak akik ezt nem értik meg.

De rátérek a mostani Xbox 360 játék magyarításra, ami a:

Giana Sisters: Twisted Dreams

giana

 

A Giana Sisters: Twisted Dreams egy egész pofás kis platform játék, ami az 1987-es Commodore 64 cím, a The Great Giana Sisters utódja. A programot a Kickstarter  finanszírozta, elérve a 150.000 dolláros célt.

“Annak ellenére, hogy az elmúlt évek során mennyi minden változott (komplett stílusok tűntek el, szimulátorokat, stratégiákat szinte alig találunk már), a platformjátékok műfaja viszonylag töretlen sikernek örvend. Persze az eredeti stílusjegyek időközben alaposan megváltoztak.  A 2D-s játéktér megtelt mélységgel, s manapság már nem egy, hanem több síkban zajlik az élet a képernyőn. Persze nemcsak a látvány lett jóval szemkápráztatóbb, hiszen megjelentek a fizikai effektek, tehát minden tárgy és karakter kölcsönhatásban van egymással, valamint a játékmenet is jóval barátságosabb, könnyedebb, mint a „régi, szép időkben” — példának okáért már nemcsak három élet áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy befejezzünk egy játékot. A Twisted Dreams is ezen az útvonalon haladva igyekszik levenni a játékost a lábáról: gyönyörű látványvilággal, könnyed és szórakoztató játékelemekkel, valamint kellő mértékű kihívással. A játékmenet tehát ismerős lehet minden, a videojátékokat kicsit is ismerő egyén számára. Egy oldalra gördülő képernyőn kell előrehaladnunk, és különböző akadályokat leküzdve eljutnunk a következő pályára. A történet főhőse egy lány testvérpár, Maria és Giana. Mariát a Start gomb lenyomása után követő pár másodpercben elrabolja az Álomvilág, ahonnan nem szabadulhat, mert egy óriássárkány fogságban tartja őt. A bajba jutott testvér megmentésére persze azonnal elindul Giana, aki időközben tinédzserré cseperedett, s a változó korral járó komplikációknak köszönhetően szert tett egy különleges képességre, amivel képes manipulálni az álmokat. Ezt a képességét kihasználva kell majd a váltogatnunk Giana kedves és punk énje között, hogy miközben a húgát keresi, képes legyen felülkerekedni a belső konfliktusain és félelmein.”

Nagyon jó kis platformer ez a játék, a zenéje pedig fantasztikusan jól lett eltalálva. Amikor a tündi-bündi kislányos zenéből átvált Punk Rock-ba, az egyszerűen leírhatatlan. Tekintettel, hogy kevés szöveg található a játékban, így jelképes 500 Retró pontért kiváltható és nincs kigyűjtendő közös pont.

@TON beleszól: a következő két hétben előreláthatólag 3 cikk várható még. Resident Evil Zero magyarítás Xbox360 és Ps3 konzolokra, Scumm VM részletes leírás Xbox360-ra és PS3-ra, illetve ManaGunZ leírás PS3-ra.

Addig is jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

 

21Hozzászólás ." Magyarítások, portolások "

Szólj Hozzá!

21 Hozzászólás itt: "Magyarítások, portolások"


Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Kössz az újabb játékot . Ne a hőbörgőkkel foglalkozz hanem a hálás többséggel. ☺ Lassan csak eljön a Resident Evil Zero is ? már nagyon várom remélem nem lessz csalódás. Addig kipróbálom ezt a video alapján jónak tűnik .

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 4 hónapja .

Minden jön, csak idő kérdése :) Türelem rózsát terem :)

Profile photo of maximiliem
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

C-64-en nagy kedvenc. Köszönet.

Profile photo of evil
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Ne a rossz indulatu emberekel foglalkoz,azok vanak és lesznek is.De vanak emberek akik megköszönik a munkádat Köszi Rico!!!!

Profile photo of Xlr8r11
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Rico
ne foglalkozz a sok kis k@#gel.
Koncentrálj azokra akik hálásak a munkádért.
PL MINDENKI aki letölti.
Az a lényeg hogy sok örömöt okozol jó pár embernek ezzel.
Úgyhogy hajrá csak így tovább.
És ha kell még kisebb segítség csak jelezd.

Profile photo of xarina
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Koszi Rico a legujabb munkat. Nagyon jo jatek, bar a vege fele mar tul nehez, legalabbis nekem. A zenejet en is imadom, en meg cd-n is szoktam hallgatni az eredeti c64 dallamait es azok ujabb valtozatait.

Profile photo of Kova
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Köszönjük szépen a kitartó munkát!

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Köszi Rico az újabb munkát! Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy eladtam az Xbox-ot, nagyon nagyon jó játéknak tűnik videó alapján, tiszta Rayman utánérzetem van! Ahogy látom ezen is kitépném némelyik résznél a maradék hajamat is :)

Profile photo of ocskay92
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Vissza adjam? 😀

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 3 hónapja .

Szigorúan dupla áron :)

Profile photo of Sandokán
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Köszi Rico az újabb magyarítást.
Csubi megvan PS3-ra is a játék vidd végig azon ! :)

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Köszi az infót, le is húztam!

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Bírom az ilyen 2D-s ugrabugrikat. Köszi, már töltöm is.

Profile photo of szpetya13
Retró Tag
1 éve 4 hónapja .

Köszi szépen !!
Nagyon szerettem C-64 -en !!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/15 4:26:50 DU.)
úgy látszik a diktatúrát csak nem hagyja múlni.
Profile photo of RockatanskyRockatansky (22171 RetróPont)
(2019/04/14 3:24:03 DU.)
Ma a manó? Visszapörgött az idő kereke?
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:21:39 DE.)
Yakuza, Persona, Little Big Planet, ICO and Shadow of the Colossus, Crash Bandicoot
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:11:01 DE.)
Heavy Rain, God of War, Infamous, Killzone, Resistance, Uncharted, The Last of Us, Beyond Two Souls és majdnem mind 2-3 része is van. De a JRPG rajongok tele írnák a falat. Meg van egy csokor jó játék csak kevésbé ismertek de nem rosszak.
Profile photo of maki0308maki0308 (2734 RetróPont)
(2019/04/06 7:44:59 DE.)
Szia Kofka kíváncsi lennék hogy melyik 20 címre gondolsz, mert én is gondolkodom rajta hogy érdemes lenne befektetni egybe, írnál pár címet? Köszönöm ��
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/06 5:36:02 DE.)
Gyönyörű, mert valaki olyan címeket szeret, amik számodra nem mérvadóak, akkor már a szar az ízlése?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 9 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015