Home // Blog // TEKKEN 2 (PlayStation)

alt_example
 • Grafika alt_example
 • Zene alt_example
 • Szavatosság alt_example
 • Játszhatóság alt_example
 • Hangulat alt_example

Sziasztok retró fanok!

 

Üdvözlöm azokat, akik már akkor is itt voltak, mikor először írtam a Retro Console Games hasábjain, és azokat is akik, azóta jöttek, hogy én elhagytam a fedélzetet. Ton és köztem harmonikus volt a kapcsolat, szerettem is ide írni, meg gyakorlatilag neki (is) köszönhetem, hogy kipróbálhattam magam ezen a téren, úgyhogy távozásomnak más oka volt, amit nem firtatnék, de egy nagyobb kitérőt követően, Ton nagylelkűségének hála, újra ronthatom itt a levegőt retró ügyben! :) Terveim szerint kéthetente jelentkezem majd retró játék írásokkal olyan gépek játékairól amik nagyjából a PS és PS3/X360 közti időszakot fedik le. Első “áldozatom” egyik kedvenc verekedős játékom, a TEKKEN 2. Azt viszont tessék szem előtt tartani, hogy ezek nem tesztek, vagy ismertetők, hanem inkább élménybeszámolók lesznek.

a8e764e6gw1euxs8lill8j20m80s0114

 

Az első rész után nem kis meglepetést okozott, hogy mennyit fejlődtek a programozók. Sokkal látványosabb, összetettebb (mégis egyszerűbb, érted…) lett a folytatás, és ami talán a legfontosabb, nem kicsit gördülékenyebb, testhezállóbb lett az irányítás és a harc menete. De mielőtt még bármit is csináltunk volna tesómmal, lejátszott a játék egy (akkoriban nagyon divatos) intró filmet, ami ritka jó hangulatot teremtett. Szerintem a Tekken 2 intróját láttam az életemben a legtöbbször. Szemet és fület gyönyörködtető. Annyira meghatározó lett életemben, hogy utána sokáig minden játékban ezt a már-már művészi minőséget kerestem, ehhez mértem mindent. Talán csak a Final Fantasy VIII intrója tudta megugrani ezt a lécet (számomra).

t01

Nyílván tepertünk is a “Versus” opcióhoz ahol a következő döbbenet ért minket: tíz választható karakter és tizenhárom kérdőjel díszítette a képet. Micsoda? Ennyi megnyitható karakter van? Azért ez nem semmi… Következő ámulat: Grafika. Ok, ma már borzasztó “kockásnak” tűnik, de akkor baromi részletes és hatalmas, egész képernyőt betöltő karaktereknek hatottak. A mozgásuk gyönyörű, részletes és folyamatos, rengeteg támadó elemmel. A megnyitható karakterek között van egy-két tükör karakter, akiknek vannak hasonlatos mozgásaik, de a legtöbb nagyon is egyedülálló, roppant változatosak, mind megjelenésben, mind harcstílusban, mozgásban. Olyan szép mozdulatsorok és kombók vannak benne, hogy szerintem a mai napig megállnák a helyüket “copy-paste”-elve más játékokban. Egyszerűen gyönyörű a szemnek.

t02

Játszottunk egy párat, benéztünk a “Practice”-be, majd ki is menekültünk, mikor megijedtünk a milliónyi mozgástól (amiket persze a kombókkal együtt jól begyakoroltunk később, az amúgy nagyon jól kivitelezett gyakorló módban), és szemünket az “Arcade” mód felé vetettük. Jó érzékkel, az azóta is egyik kedvenc karakteremmel, Lei-jel kezdtem (akivel később kidolgoztam egy olyan mozdulatsort, hogy még Hard-on sem tudtak hozzám érni. Ugye? A patch-ek előtti időszak… :) ), szépen végigküzdtem magam és a megnyerő videó után (amit talán outro-nak hívtunk akkor és szintén nagyon örültünk létének) megnyitottam egy karaktert. Hibátlan játéktervezés mondhatom. Maximálisan kiszolgálta, és ha lehet így fogalmazni “túltáplálta” az ingerküszöbünket.

t05

Úgy gondolom mindenki, aki kicsit is közreműködött a Tekken 2 létrehozásában nem elégedett meg az akkori maximummal, hanem egy jó nagy lapáttal rátéve megmutatta az új és követendő irányvonalat. Ez volt az a játék, amit büszkén mutattam minden családtagnak és ismerősnek és még olyanokat is a képernyő elé szegezett és tettek is vele nem kevés próbát, akik sosem játszottak videojátékkal előtte, legyen szó kisgyerekről, anyukáról vagy nagymamáról. A Namco ezzel a nem mindennapi játékkal tett a videojáték-ipar és az azokkal játszó milliónyi gamer érdekében egy hatalmas lépést a felé, hogy az emberek elkezdjék komolyabban venni a videojátékok létét és rádöbbenjek, hogy nem feltétlenül “ciki” játszani, és nem biztos, hogy az a jó, ha felnövünk és csak azért lökjük el magunktól a szórakozás eme fajtáját, hogy megfeleljünk a felnőttséggel szembeni elvárásoknak.

t08

 

 

Ha pedig szívesen olvasnátok még régebbi játékokról, látogassatok el a digitális, multimédiás retró magazinom, a New Retro Games Facebook-, vagy web -oldalára (katt a kiemelt szövegre), ahol már letölthető az első öt szám. Megtekintéséhez Adobe reader ajánlott. Jó szórakozást hozzá, találkozunk itt, a Retro Console Games oldalain két hét múlva!


        

17Hozzászólás ." TEKKEN 2 (PlayStation) "

Szólj Hozzá!

17 Hozzászólás itt: "TEKKEN 2 (PlayStation)"


Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Szia! Köszönöm a cikket, nagyon szeretem az ilyen cikkeket, amik inkább élményjellegűek, mintsem a száraz tényeket taglalják. Nekem a Chrono Cross intrója tette fel anno nagyon magasra a lécet, főleg a zenéje miatt: https://www.youtube.com/watch?v=923fVDDwaHo Nem tudom nehéz ezt szavakba ölteni anno lelkük volt a játékoknak, ma ilyen nincs zömük üres csilicsálé valami, hamar felejthető alkotások. Persze nagyritkán manapság is jelennek meg jó játékok, de azok se érnek fel a régi nagyokhoz! No jó azért egy Persona 5 is tudott manapság is nagyot villantani, vagy a Zelda is, de nagyon elenyésző ezen játékok száma.

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 26 napja .

Üdv nálunk újra :) Reméljük sok jó cikkel gazdagítod majd az oldalt mint annó :)

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Szia!

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy fogsz itt még cikket publikálni, ugyanis az a hír járta, hogy neked sikerült feljebb törni és valamilyen magazinnak lettél az egyik cikkírója. Én nem voltam még akkor itt az oldalon amikor te, tehát csak hírből hallottam ezt az infót. Egyébként a cikk remek lett és ha jól belegondolunk ma már nem is olyan korrekt dolog az ha régi játékokat kifejezetten tesztalanyként kezeljük. Az élménybeszámoló jellegű cikkek sokkal közelebb visznek minket a régi játékok megismeréséhez.

A felnőttkori videójátszáshoz meg annyit, hogy ha az nem válik valami fontosabb dolog kárára, akkor nem fáj az senkinek sem. Amúgy a videó játékokkal eltöltött időt lehet mérsékelni illetve olyan időpontokra tenni, amikor már amúgy sem lehet már semmi mást sem csinálni.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Pontosan, család mellett én is csak este 10 után játszok max. 1-2 órát, kivéve péntek szombat, na akkor megy a csapatás este tíztől hajnal 2-ig.

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Én is max elalvás előtt játszom már csak, de most a napokban olyan dög meleg van, hogy nincs szívem beizzítani sem a boxot sem a ps3-at nagyon. :)

Profile photo of evil
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Köszi a cikket,igaz ezek a régi gamek mást adnak mint a mai csili vilik!!!

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
1 éve 26 napja .

A 3 rész után valahogy kezd elveszni a varázsa. Vagy csak mi várunk el egyre többet csak nem vesszük észre.

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
1 éve 26 napja .

Nálam a Tekken 5 a mai napig a favorit. Mondjuk a legújabbal a 7-el nem játszottam még, depl. a Tekken 6-nál már közel sem éreztem azt a játékélményt mint az 5-nél.

Profile photo of szimszonos
Retró Tag
1 éve 25 napja .

Nagyon jó játék,az intro is fantasztikus.Talán még a Gran Turismo 1-2 introja se volt semmi anno.

Profile photo of xarina
Retró Tag
1 éve 24 napja .

Sajnos soha nem volt Ps1-em, igy nekem ez a jatek anno kimaradt. Par eve probaltam ki, de akkor mar a Mortal Kombat 9 utan nem volt meg a varazsa szamomra.

Profile photo of sipi68
Retró Tag
1 éve 22 napja .

Kösz,nagyon jó a cikk!Látványosak a videók!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of SandokánSandokán (37646 RetróPont)
(2018/07/21 3:32:56 DU.)
Ja és persze a FIFA18v19 Hungarian Super Patch-al is xbox360-ra is a világ első helyén leszünk.
Ez is egyedülálló munka és össze fog jönni ! :)- 1ember által.
Profile photo of TONTON (8107 RetróPont)
(2018/07/21 3:01:43 DU.)
Azért a Red Dead Redemption magyarításával is előkelő helyen leszünk, mert tudtommal csak a brazilok és az oroszok csinálták meg.Magyarországon tuti egyedülálló munka lesz,ha összejön.és egyre inkább úgy tűnik,hogy összejön :)
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (23126 RetróPont)
(2018/07/21 2:27:46 DU.)
A Heavy Rain füstbe ment terv sajnos. Pedig a fordításával világszinten is elsők lennénk.
A sima Rain-t fordítom. Psn cucc, de jó játék.
Profile photo of TONTON (8107 RetróPont)
(2018/07/21 1:40:50 DU.)
Most :)
Profile photo of szabosasitoszabosasito (20829 RetróPont)
(2018/07/21 11:15:05 DE.)
TON Mikor szentesíted a VIP tagságot? Köszönöm.
Profile photo of tassikatassika (13960 RetróPont)
(2018/07/21 6:15:51 DE.)
@RicoKwothe A Rain a Heavy Rain-t takarja?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015