Home // Blog // Jeanne D’Arc (PS2,PSP)

Még anno IPaden Psp emulátor segítségével kezdtem el játszani a Jeanne d’Arc című játékkal. Most már CFW-s Ps3 tulajként ezt 50″ tv-n is gyönyörű grafikában élvezhetem. Stílusát tekintve stratégiai rpg, gyakorlatilag valós történelmi eseményeket helyez, jól emészthető gamer környezetbe. Mi is az a startégiai rpg? Adva van egy térkép, ezen vannak a te csapatod emberei, illetve a legyőzendő ellenfél egységei. A játékmenet természetesen körökre van osztva, adott karakter csak adott egységet tud mozogni, és csak egy dolgot (pl támadás, védekezés, varázslás, tárgyhasználat stb.) tud csinálni, mikor végeztél minden karaktereddel, akkor átadod a lehetőséget az ellenfélnek, és ő következik. Ez leegyszerűsítve olyan mint a sakk. Tehát stratégia a javából, és rpg, hiszen tipikus rpg karakterek vannak az egységeink soraiba lovag, íjjász, gyógyító, varázsló, tolvaj stb… Természetesen a megölt ellenfelek után tapasztalati pontokat kapunk amik segítségével a karakterünk szintet lép és egyre erősebb skilleket tanul meg.

A játéknak nagyon jó a sztorija, fantasztikus anime jellegű átvezetőkkel van ráadásul megtűzdelve. A grafika az emulátor segítségével gyönyörű szépre húzható, mellesleg szerintem ez a legszebb SRPG Pspre. A játék nagyon tartalmas. Rég volt olyan, hogy engem egy játék annyira lekössön, hogy az összes karit kimaxoljam, illetve minden kis apró rejtélyt, helyszínt felderítsek, de a Jeanne d’Arcba képes voltam kb 70-80 órát ölni e miatt. Rengeteg humor is van a játékban, változatosak a küldetések, van ahol meg kell védenünk egy karaktert, máskor be kell vennünk egy várost, elszabadult házi kedvenceket (sárkányt) kell visszaterelnünk a helyükre stb. Akadnak speciális karakterek is mint pl Jean d’Arc is ilyen, akik rendelkeznek egy karpereccel, melynek segítségével át tudnak alakulni brutál erős hőssé, speciális skilleket tudunk használni ebben a formában, azonban jól gondoljuk meg ezek használatát, mert csatánként csak egyszer lehet ezzel a képességgel élni, és akkor is 2-3 körig tart az átalakulás.

A karaktereinket fegyverrel, páncéllal lehet a csaták előtt felszerelni, ezeket vehetjük bizonyos helyszíneken, de a jobbakat az ellenfelektől lootolhatjuk. Ami nagyon durva, és mély a játékban az a skill rendszer. Irgalmatlan mennyiségű skill van benne. A képességeket úgynevezett skillstone-ok (skillkövek) tartalmazzák. Ezek lehetnek passzív skillek, amik a karakterünk statjait növelik (hp, mp, regenerálódás, mozgási lehetőség stb), vannak az aktiv skillek, itt vannak a fegyverekhez tartozó képességek, gyógyító, védekező, támadó varázslatok. Vannak olyan skillek amik csak kis területre hatnak, de vannak olyanok is amik hatalmas területre. Ezeket a skill köveket általában a sikeresen teljesített küldetések után kapjuk, de a legtöbbet random, az ellenfelektől nyerhetjük el, miután átküldjük őket a másvilágra, hiszen ők is ezeket használják ellenünk. Hogy ne legyen egyszerű az eset a játék első felében egy érdekes béka szerű karakter kerül majd a csapatunkba, akinek a szájába hajigálva ezeket a köveket tudjuk azokat, újabb még erősebb skilleké kombinálni, mint mondtam irgalmatlanul sok skill van a játékban. A játék kellően nehéz, főleg a mellékküldetések tűnnek eleinte kivitelezhetetlennek, de higgyétek el minden map, küldi megoldható. Még rengeteget lehetne írni erről a csodás játékról, aki szereti a körökre osztott stratégiákat (pl PC-n a Heroes sorozatot) annak erősen ajánlott a kipróbálása.

ÉRTÉKELÉS*****

Egy fantasztikus történettel rendelkező, körökre osztott stratégiai RPG, ami rendkívül tartalmas. Szerethető karakterekkel, rengeteg skillel, fegyverrel, küldetéssel, humorral és varázslatos zenével.

10Hozzászólás ." Jeanne D’Arc (PS2,PSP) "

Szólj Hozzá!

10 Hozzászólás itt: "Jeanne D’Arc (PS2,PSP)"


Profile photo of evil
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Remek a cikk,ha lene konzolom hozá tolnám!!

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 1 hónapja .

A stratégia RPG-kről annyit kell tudni, hogy kurva sok szabadidőt igényelnek, de baromi addiktívak tudnak lenni és kegyetlenül jó a történetük. A SRPG nem a PS1-en, hanem a PS2-őn élte a virágzását, és én személy szerint tuti jó párat végig fogok vinni, mert nálam úgy is retró bakancslista lesz a következő 10 évben. Erről a játékról pedig annyit tudok, hogy kijött Ps2-re és PSP-re is és minden médiumnál 9 és 10 pontokat kapott. Nekem ennyi elég :) A cikk is jó Csubi!

Profile photo of KTai
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Nem találtam semmi infót a PS2 verzióról.

Profile photo of xarina
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

A cikk es a mellekelt video nagyon meghozta a kedvem a jatekhoz csak kar, hogy szabadidom meg alig. De majd osszel biztosan teszek vele egy probat.

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 1 hónapja .

Jah még annyit, hogy legközelebb Csubi egy ilyen játéknál nyugodtan pakolj még 1-2 képet a videó mellé, mert valami kibaszott jó artworkok vannak a játékhoz :)

Profile photo of sipi68
Retró Tag
1 éve 1 hónapja .

Jó a cikk Csubi!Köszi!

Profile photo of Bodnár István
Retró Tag
1 éve 8 napja .

Elvileg Android-on is játszható a PPSSPP Emulator segítségével, ha valakit érdekel.

Profile photo of szimszonos
Retró Tag
11 hónapja 27 napja .

Részletes cikk,a játék is jó a műfajában.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/21 5:35:45 DU.)
@Rico:holnap mehet ki.Korábban végzek melóval és 1 órám lesz,hogy megcsináljam a kiadást :)Kereslek majd priviben.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (17817 RetróPont)
(2018/06/21 2:24:36 DU.)
Jó nyomod hajojjá’ meg. :)
Pedig nem bánnám ha felnéznr, kész a Max: Cursed Brotherhood magyarításom. Meg a cikk is hozzá.
Profile photo of ShinobiMetal (19587 RetróPont)
(2018/06/21 1:24:37 DU.)
ne is adjál ki semmit,nem lenne rá egy szemernyi időm,több terrabájnyi ps4 játékom van hddn,(az életbe nem játszom őket végig) meg amit eltudsz képzelni retro masinák tömkelege,az összes létező játékkal.
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/20 10:01:36 DU.)
Egész héten vizsgáztam és vizsgázom.Most nincs szemernyi időm sem.Amint lefutnak ezek sokkal több szabadidőm lesz. Evvan,ilyen az élet :)
Profile photo of stirliczstirlicz (11108 RetróPont)
(2018/06/20 7:21:22 DU.)
TON, mikor lesz az a “holnap” amikor jó pár mindent beindítotok? 😀
Profile photo of pelipeli (21244 RetróPont)
(2018/06/20 1:15:36 DU.)
Sziasztok! Resident Evil Zero-nál a pontok már régen kigyűltek,de letöltési link,még sehol,valami info? kőszi

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

    Retró Kupon Beváltás

    Retró Naplóm

    Retró Naplóm
    Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015