Home // Blog // Warriors of Fate ( Arcade )

alt_example
  • Grafika alt_example
  • Játszhatóság alt_example
  • Szavatosság alt_example
  • Hangulat alt_example
  • Zene alt_example

A napokban sikerült rátalálnom egy remek kis emulátorra Xbox360-on. Éltem is az alkalommal és három régi kedvencemet vettem elő, majd játszottam végig haverommal, co-op-ban. Dynasty Wars, Aliens vs Predator és a mostani cikkem tárgya a Warriors of Fate.
A Capcom CPS1 boardját használó játék 1992-ben tűnt fel a játéktermekben, hogy aztán később házi konzolokon is tiszteletét tegye. A képekből már biztosan lejön nektek, hogy újra egy beat’m up-ról van szó, amely ráadásul egyenes folytatása a Dynasty Wars-nak.

Akárcsak az elődje, cikkünk tárgya is a bázikus méretű kínai novellára, a Három Királyság Románcára alapoz, még ha az angol nyelvű verziókban az egészet lecserélték egy képzeletbeli mongol történetre. A mongolosított nevek is közelebb állnak a nyugati emberekhez.
Tehát, Akkila a csúnya és gonosz hadúr elhatározza, hogy meghódítja a környező országokat, tartományokat, ezért 9 generálisa segítségével a kínai nép pusztításába kezd. Ezt természetesen nem nézheti tétlenül 5 bátor hős, akik a hadúr ellen fordulnak. Tehát választanunk kell.

1181242185255

Portor egy pusztakezes harcos. A kung fu tudása kiemelkedő és ütései, rúgásai gyorsak mint a szélvész. Kassar szintén fegyver nélkül tolja alapesetben, de inkább a pankrátor, izomagy stílust kedveli. Ellenben Subutai és Abaka a fegyveres tudására büszke, így egy nagy kard vagy katana a hű társuk. A legvégére hagytam Kadan-t, aki unikum, ugyanis távoli harcos az íjjának köszönhetően, de bevallom, hogy a leggyengébb az ötösfogatból.
Mindegyikük vehet fel fegyvereket, amiket a pályákon találhatunk, illetve időnként harci lovakat is idézhetünk, amelyek hátáról egy méretes lándzsával irthatjuk az ellent. A kezelés nagyon kézreálló és az ütés, rúgás, ugrás, speciális mozgás (ugrás + ütés gomb együtt) 4-es alapsémát alkalmazza. És jól teszi, mert a kezelés tökéletes.

gfs_29454_2_16

Pontosan 9 pályán keresztül kell végigmasíroznunk és elintéznünk a hadúr 9 generálisát. Én kapásból Portor-t választottam, mert imádom a gyors harcmodort. Már az első pálya indulása után jött a what da fuck?! Emlékeimben is szép játék virágzott fel, nah de ennyire, könyörgöm????? A karakterek óriásiak, a nagy HD tévém felét betöltik, az tűz és egyéb effektek csodásak, és ami nem semmi, hogy sokszor 10-15 ellenség mozdul ránk egyszerre a képernyőn mindenféle belassulás nélkül. Monumentális a látvány és csillagos ötös. Ha most adnák ki pl XBLA címként, akkor is az élbolyban lenne.

Amikor kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy nagyon baró látványban lesz részem a játék végigvitele során, akkor jött a második újdonság: lehet harci lovakat idézni és a hátukról hatalmas méretű lándzsával kaszabolni, vagy pedig a lóval vágtatni, ellenségnek menni.

A pályák nagyon szépek és mindig van a háttérben valami animáció, (tomboló közönség, dolgozó parasztok, lángok) viszont kevésbé változatosak, mint pl a stílus királyánál a Cadillacs and Dinosaurs-ban. Bizonyos helyeken el vannak rejtve titkos ládák, helyek, amelyek révén extra fegyvereket találhatunk. Ezen kívül a 6., 7., és 8. pályán feltűnik 1-1 speciális ellenfél, amelyeket ha levadászunk, akkor szintén egy legendás, kínai fegyver a jutalmunk.

Két bónuszpályát is tartalmaz a WoF, amelyek ötletesre sikerültek. Az elsőben szó szerint húst kell zabálni, míg a másodiknál fabábukat kell időre szétcsapdosni.

warriors-1

Szóval így haladtunk a játékban, amely nagyon élvezetes harcokat hozott, ellenben nehézséget és kihívást kevésbé. Kipróbáltam szingliben is, de ugyanaz az eredmény: picit lehetne nehezebb. Ha viszont azt nézzük, hogy haverral, co-op-ban nem a kihívást nyújtó játékokkal játszik az ember, hanem a funnolás, szórakozási faktor a mérvadó, akkor erre 5-ösre felel a játék. És azt még nem is említettem, hogy a stílustól picit eltérve, nemcsak jobbra haladhatunk, hanem időnként változik a menetirány balra vagy felfelé. Frissítést hoz a játékmenetbe és jó húzásként éltem meg a készítőktől.

Nem ejtettem még szót a zenéről és hangokról. A hangok hozzák az elfogadható szintet, de a zene az nagyon monoton és egyhangú.(végig át is pofáztuk haverral a játékidőt, miközben szivattam, hogy milyen béna)

Az 5 karakter, ha szigorúak vagyunk, akkor 3 eltérő stílusú játékmenetet hoz, így háromszor érdemes végigtolni. Azért is, mert a végén dilemma elé állít a játék. Kivégezheted a gonosz, hadurat (erre van 30 másodperced), vagy pedig elengeded, így leugrik a szakadékba. Én elengedtem, így nincs tudomásom arról, hogy ellenkező esetben milyen vége lesz a játéknak. Az ending átlagos.

Az emuláció egyébként tökéletes volt és még HD tévén is gyönyörűen festett a játék. Ha van egy gamer haverod, akkor toljatok be 2 sört, pattanjatok a játék elé és indulhat a zúzás. A Beat’em up stílusnál egész egyszerűen nincs jobb ha co op-ról beszélünk.

[cp_youtube id=”ICTEKEzx2D8″]

A játékot Xbox360-on teszteltem Final Burn emulátorral, amelyet a Letöltések-Emulátorok menüpontban érhettek el. Kijött Playstation-re is, de egy ilyen játékot eredeti arcade mivoltában érdemes játszani.

Magát a Warriors of Fatet pedig innen szedhetitek: KATT

30Hozzászólás ." Warriors of Fate ( Arcade ) "

Szólj Hozzá!

30 Hozzászólás itt: "Warriors of Fate ( Arcade )"


Profile photo of EvilPepe
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Nagyon jó kis cikk lett TON! Megy is fel a játék a box-ra! :)

Profile photo of darksogi
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Remek játéknak tűnik,ehhez pont nem volt szerencsém.

Profile photo of LucentTwo
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek. Majd hétvégén tesómmal meg is nézzük szerintem. Egy újabb jó cikk! 😉

Profile photo of BLKING
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Jó kis szórakoztató játékocskának tünik…….hmmmmm…….lehet hogy kipróbálom…

Profile photo of
Vendég
4 éve 8 hónapja .

töltöm kösz

Profile photo of Coloslost
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Töltöm. Szép kis gyűjteményem lesz :-)

Profile photo of Mech
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Tényleg jó cikk lett, köszönjük! :) Már töltöm is a játékot.

Profile photo of Kolo
Retró Admin
4 éve 8 hónapja .

Ez nagyon szuper!Köszi a cikket!Később elolvasom.

Profile photo of wxyz
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Ez nagyon jónak tűnik. Lehet ki is próbálom

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek,töltöm kösz!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of jocohunjocohun (92 RetróPont)
(2019/02/14 4:54:15 DU.)
retropontok a letöltésekhez DD REMEK
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:34:06 DU.)
https://www.gamestar.hu/hir/fifa-19-frissites-lag-257335.html
Bár az is lehet nem nálad van a gond!
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:21:56 DU.)
Mekkora sávszél? Mennyi eszköz lóg a routeren?
A torrent kliens off, mikor multizol. 😀
Használj 5Ghz-t a ONE s-re.(ha megoldható)
De inkább játssz madzagon (UTP) ne wifi-n.
Fix Ip? Router-ed ismeri a Qos-t? De nincs X-ONE S-em, nem tudom 😀
Profile photo of Zahor peterZahor peter (2423 RetróPont)
(2019/02/12 8:45:04 DU.)
Sziasztok.Xbox one s fifa 19 online néha laggol nem veszelyes de néha idegesit.Vkinek vmi ötlet?Köszönöm a segitséget előre is.
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 9:11:31 DE.)
Most találtam. “kis” olvasni való 😉
http://retro.land/theme-park/
Profile photo of maximiliemmaximiliem (24586 RetróPont)
(2019/02/08 8:03:43 DU.)
Köszönöm a válaszodat. Hatalmas élmény lenne magyarul végig játszani. Véleményem szerint az egyik legjobb Resident rész.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 7 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015