Home // Blog // Warriors of Fate ( Arcade )

alt_example
 • Grafika alt_example
 • Játszhatóság alt_example
 • Szavatosság alt_example
 • Hangulat alt_example
 • Zene alt_example

A napokban sikerült rátalálnom egy remek kis emulátorra Xbox360-on. Éltem is az alkalommal és három régi kedvencemet vettem elő, majd játszottam végig haverommal, co-op-ban. Dynasty Wars, Aliens vs Predator és a mostani cikkem tárgya a Warriors of Fate.
A Capcom CPS1 boardját használó játék 1992-ben tűnt fel a játéktermekben, hogy aztán később házi konzolokon is tiszteletét tegye. A képekből már biztosan lejön nektek, hogy újra egy beat’m up-ról van szó, amely ráadásul egyenes folytatása a Dynasty Wars-nak.

Akárcsak az elődje, cikkünk tárgya is a bázikus méretű kínai novellára, a Három Királyság Románcára alapoz, még ha az angol nyelvű verziókban az egészet lecserélték egy képzeletbeli mongol történetre. A mongolosított nevek is közelebb állnak a nyugati emberekhez.
Tehát, Akkila a csúnya és gonosz hadúr elhatározza, hogy meghódítja a környező országokat, tartományokat, ezért 9 generálisa segítségével a kínai nép pusztításába kezd. Ezt természetesen nem nézheti tétlenül 5 bátor hős, akik a hadúr ellen fordulnak. Tehát választanunk kell.

1181242185255

Portor egy pusztakezes harcos. A kung fu tudása kiemelkedő és ütései, rúgásai gyorsak mint a szélvész. Kassar szintén fegyver nélkül tolja alapesetben, de inkább a pankrátor, izomagy stílust kedveli. Ellenben Subutai és Abaka a fegyveres tudására büszke, így egy nagy kard vagy katana a hű társuk. A legvégére hagytam Kadan-t, aki unikum, ugyanis távoli harcos az íjjának köszönhetően, de bevallom, hogy a leggyengébb az ötösfogatból.
Mindegyikük vehet fel fegyvereket, amiket a pályákon találhatunk, illetve időnként harci lovakat is idézhetünk, amelyek hátáról egy méretes lándzsával irthatjuk az ellent. A kezelés nagyon kézreálló és az ütés, rúgás, ugrás, speciális mozgás (ugrás + ütés gomb együtt) 4-es alapsémát alkalmazza. És jól teszi, mert a kezelés tökéletes.

gfs_29454_2_16

Pontosan 9 pályán keresztül kell végigmasíroznunk és elintéznünk a hadúr 9 generálisát. Én kapásból Portor-t választottam, mert imádom a gyors harcmodort. Már az első pálya indulása után jött a what da fuck?! Emlékeimben is szép játék virágzott fel, nah de ennyire, könyörgöm????? A karakterek óriásiak, a nagy HD tévém felét betöltik, az tűz és egyéb effektek csodásak, és ami nem semmi, hogy sokszor 10-15 ellenség mozdul ránk egyszerre a képernyőn mindenféle belassulás nélkül. Monumentális a látvány és csillagos ötös. Ha most adnák ki pl XBLA címként, akkor is az élbolyban lenne.

Amikor kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy nagyon baró látványban lesz részem a játék végigvitele során, akkor jött a második újdonság: lehet harci lovakat idézni és a hátukról hatalmas méretű lándzsával kaszabolni, vagy pedig a lóval vágtatni, ellenségnek menni.

A pályák nagyon szépek és mindig van a háttérben valami animáció, (tomboló közönség, dolgozó parasztok, lángok) viszont kevésbé változatosak, mint pl a stílus királyánál a Cadillacs and Dinosaurs-ban. Bizonyos helyeken el vannak rejtve titkos ládák, helyek, amelyek révén extra fegyvereket találhatunk. Ezen kívül a 6., 7., és 8. pályán feltűnik 1-1 speciális ellenfél, amelyeket ha levadászunk, akkor szintén egy legendás, kínai fegyver a jutalmunk.

Két bónuszpályát is tartalmaz a WoF, amelyek ötletesre sikerültek. Az elsőben szó szerint húst kell zabálni, míg a másodiknál fabábukat kell időre szétcsapdosni.

warriors-1

Szóval így haladtunk a játékban, amely nagyon élvezetes harcokat hozott, ellenben nehézséget és kihívást kevésbé. Kipróbáltam szingliben is, de ugyanaz az eredmény: picit lehetne nehezebb. Ha viszont azt nézzük, hogy haverral, co-op-ban nem a kihívást nyújtó játékokkal játszik az ember, hanem a funnolás, szórakozási faktor a mérvadó, akkor erre 5-ösre felel a játék. És azt még nem is említettem, hogy a stílustól picit eltérve, nemcsak jobbra haladhatunk, hanem időnként változik a menetirány balra vagy felfelé. Frissítést hoz a játékmenetbe és jó húzásként éltem meg a készítőktől.

Nem ejtettem még szót a zenéről és hangokról. A hangok hozzák az elfogadható szintet, de a zene az nagyon monoton és egyhangú.(végig át is pofáztuk haverral a játékidőt, miközben szivattam, hogy milyen béna)

Az 5 karakter, ha szigorúak vagyunk, akkor 3 eltérő stílusú játékmenetet hoz, így háromszor érdemes végigtolni. Azért is, mert a végén dilemma elé állít a játék. Kivégezheted a gonosz, hadurat (erre van 30 másodperced), vagy pedig elengeded, így leugrik a szakadékba. Én elengedtem, így nincs tudomásom arról, hogy ellenkező esetben milyen vége lesz a játéknak. Az ending átlagos.

Az emuláció egyébként tökéletes volt és még HD tévén is gyönyörűen festett a játék. Ha van egy gamer haverod, akkor toljatok be 2 sört, pattanjatok a játék elé és indulhat a zúzás. A Beat’em up stílusnál egész egyszerűen nincs jobb ha co op-ról beszélünk.

[cp_youtube id=”ICTEKEzx2D8″]

A játékot Xbox360-on teszteltem Final Burn emulátorral, amelyet a Letöltések-Emulátorok menüpontban érhettek el. Kijött Playstation-re is, de egy ilyen játékot eredeti arcade mivoltában érdemes játszani.

Magát a Warriors of Fatet pedig innen szedhetitek: KATT

30Hozzászólás ." Warriors of Fate ( Arcade ) "

Szólj Hozzá!

30 Hozzászólás itt: "Warriors of Fate ( Arcade )"


Profile photo of EvilPepe
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Nagyon jó kis cikk lett TON! Megy is fel a játék a box-ra! :)

Profile photo of darksogi
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Remek játéknak tűnik,ehhez pont nem volt szerencsém.

Profile photo of LucentTwo
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek. Majd hétvégén tesómmal meg is nézzük szerintem. Egy újabb jó cikk! 😉

Profile photo of BLKING
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Jó kis szórakoztató játékocskának tünik…….hmmmmm…….lehet hogy kipróbálom…

Profile photo of
Vendég
4 éve 1 hónapja .

töltöm kösz

Profile photo of Coloslost
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Töltöm. Szép kis gyűjteményem lesz :-)

Profile photo of Mech
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Tényleg jó cikk lett, köszönjük! :) Már töltöm is a játékot.

Profile photo of Kolo
Retró Admin
4 éve 1 hónapja .

Ez nagyon szuper!Köszi a cikket!Később elolvasom.

Profile photo of wxyz
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Ez nagyon jónak tűnik. Lehet ki is próbálom

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 éve 30 napja .

Na ez tényleg nem tűnik olyan nehéznek,töltöm kösz!

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/21 5:35:45 DU.)
@Rico:holnap mehet ki.Korábban végzek melóval és 1 órám lesz,hogy megcsináljam a kiadást :)Kereslek majd priviben.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (17817 RetróPont)
(2018/06/21 2:24:36 DU.)
Jó nyomod hajojjá’ meg. :)
Pedig nem bánnám ha felnéznr, kész a Max: Cursed Brotherhood magyarításom. Meg a cikk is hozzá.
Profile photo of ShinobiMetal (19587 RetróPont)
(2018/06/21 1:24:37 DU.)
ne is adjál ki semmit,nem lenne rá egy szemernyi időm,több terrabájnyi ps4 játékom van hddn,(az életbe nem játszom őket végig) meg amit eltudsz képzelni retro masinák tömkelege,az összes létező játékkal.
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/20 10:01:36 DU.)
Egész héten vizsgáztam és vizsgázom.Most nincs szemernyi időm sem.Amint lefutnak ezek sokkal több szabadidőm lesz. Evvan,ilyen az élet :)
Profile photo of stirliczstirlicz (11108 RetróPont)
(2018/06/20 7:21:22 DU.)
TON, mikor lesz az a “holnap” amikor jó pár mindent beindítotok? 😀
Profile photo of pelipeli (21244 RetróPont)
(2018/06/20 1:15:36 DU.)
Sziasztok! Resident Evil Zero-nál a pontok már régen kigyűltek,de letöltési link,még sehol,valami info? kőszi

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015